Κορωνοϊός: Οδηγίες προς τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων από την Περιφέρεια Κρήτης

Κορωνοϊός: Οδηγίες προς τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων από την Περιφέρεια Κρήτης

10 Μαρτίου 2020

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Κρήτης ως εποπτεύουσες αρχές των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, κατόπιν οδηγιών του  Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά και στα πλαίσια της προφύλαξης της ευάλωτης ομάδας των ηλικιωμένων συστήνει στις ΜΦΗ που λειτουργούν στη χωρική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης τα παρακάτω:

 

  1. Να εντείνουν τα μέτρα ιατρικής παρακολούθησης των φιλοξενουμένων.
  2. Να απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε οποιοδήποτε που πάσχει από λοιμώδες εμπύρετο νόσημα του ανωτέρου αναπνευστικού, (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή) καθώς και σε μικρά παιδιά.
  3. Αν υπάρξει τρόφιμος που ασθενεί, να απομονώνεται σε ξεχωριστό θάλαμο ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μέχρι την εξέτασή του από τον ιατρό της Μονάδας.
  4. Το προσωπικό να εντείνει όλα τα απαραίτητα και ενδεικνυόμενα μέτρα καθαριότητας, αλλά και ατομικής υγιεινής, τόσο στους ίδιους, όσο και στους φιλοξενούμενους.
  5. Περιορισμός του επισκεπτηρίου και, όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια.
  6. Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή  των προφυλάξεων επαφής (απολύμανση  χεριών, χρήση μάσκας κ.λ.π.).

   Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται η αυστηρή τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και η συνεχής επαφή με τον Υπεύθυνο ιατρό της Μονάδας για χειρισμό οποιουδήποτε επιπλέον θέματος.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<