voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Κομισιόν: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Αυξάνονται τα κόμιστρα στα ταξί: Στα 50 ευρώ η διαδρομή αεροδρόμιο – Αθήνα

    Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Γ. Μαζωνάκη

  • Εκπαίδευση

    Μακιγιάζ και skincare από το σχολείο: Γιατί τα κορίτσια βάφονται όλο και σε μικρότερη ηλικία – Πότε το παιχνίδι με την εικόνα γίνεται λόγος ανησυχίας – Τι λένε οι ειδικοί

    ΥΠΑΙΘΑ: Τι ισχύει για την εισαγωγή αθλητών στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

    Συγκέντρωση σχολικών ειδών στη ΧΑΝΘ για μαθητές-πρόσφυγες

  • Θέσεις εργασίας

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Προκήρυξη για προσλήψεις 11 ατόμων στο Δήμο Ζωγράφου

    Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 30/09 οι αιτήσεις για 350 προσλήψεις ΕΠΟΠ

  • Οικονομία

    ΥΠΕΣ: Κατανέμει 75 εκατ. ευρώ σε δήμους για το “Βοήθεια στο Σπίτι”

    Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

    ΑΑΔΕ: Από 1/7/2027 η υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας

  • Εργασιακά

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    Συνταξιούχοι: Πότε καταβάλλεται το επίδομα των 400 ευρώ και ποιοι δεν θα το λάβουν

    Κεραμέως: Επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε 500.000 εργαζόμενους – Tι απάντησε για το επίδομα εργασίας

    Τι αλλάζει στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων

  • VOUCHER

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

    ΟΠΕΚΑ: Πώς θα πάρετε τα αδιάθετα voucher για τουρισμό και θέατρο

  • Πολιτική

    Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

    Κυριάκος Πιερρακάκης: «Οι αντοχές της οικονομίας έχουν αξία όταν γίνονται αντοχές της κοινωνίας. Έχουμε κρατήσει δημοσιονομικές εφεδρείες, για να έχουμε επιλογές όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν»

    Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον Γιώργο Μαζωνάκη»

    Παπασταύρου: Έρχεται ο θεσμός της αυτοκατανάλωσης για εξοικονόμηση ενέργειας

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Είναι ασφαλή τα παιδιά της «Κιβωτού» – Απόλυτη εμπιστοσύνη στο νέο ΔΣ της δομής

από Σταύρος Καραΐνδρος
26/11/2022
σε Επικαιρότητα
mitsotakis-anoikto-endexomeno-gia-nea-metra

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μια διαφορετική τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε γίνεται». Ξεκινώντας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προστασία των ζώων και ακολούθως με αφορμή την ανάρτησή του για την περιπέτεια υγείας της αδερφής του στάθηκε στη σημασία της έγκαιρης πρόγνωσης για τον καρκίνο του μαστού και τη δρομολόγηση του προγράμματος προληπτικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά».

«Ξέρω ότι υπάρχει πάντα φόβος. Η απάντηση σε αυτό είναι πως αν είναι να βρεις κάτι, καλύτερα να το βρεις νωρίς», είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως είναι πραγματικά αμαρτία σήμερα να χάνονται γυναίκες επειδή δεν το διέγνωσαν έγκαιρα.

Σε ερώτηση για τις γυναικοκτονίες και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση γενικότερα της έμφυλης βίας, των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας κλπ μίλησε για «ένα σύνολο πρωτοβουλιών για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που πάντα υπήρχε. Τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες έχουν το θάρρος και τη δύναμη να καταγγέλλουν τα περιστατικά και εμπιστεύονται περισσότερο το Κράτος». Ανέφερε επίσης πως είναι σημαντικό μια γυναίκα να ξέρει ότι θα βρει όχι μόνο κατανόηση αλλά και φροντίδα.

Ειδική αναφορά έκανε στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, την εθνικής εμβέλειας υπηρεσία για τη βία κατά των γυναικών καθώς και στη νέα κρυπτογραφημένη εφαρμογή το λεγόμενο «κουμπί πανικού».

ΣχετικάΆρθρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Αυτά τα οποία οραματιζόμουν για τη χώρα πριν από πολλά χρόνια τώρα γίνονται πράξη

10/09/2026

Κυρ. Μητσοτάκης: Υλοποιήσιμο και κοστολογημένο το σχέδιο στήριξης – Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, εκλογές την άνοιξη του 2027

06/09/2026

Τόνισε συνολικά πως «Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτές τις προκαταλήψεις γιατί δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να ανέχεται κανείς κανενός είδους κακοποιητική συμπεριφορά».

Είπε επίσης πως επιμένει πάρα πολύ στην εκπαίδευση των νέων παιδιών, με αναφορά σε ένα αξιόλογο βίντεο που προετοίμασαν παιδιά Λυκείου του Αιγάλεω με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.

Ειδική αναφορά έκανε και στο γεγονός ότι υπάρχουν είδη μουσικής που χρησιμοποιούν εκφράσεις κι ένα πρότυπο για τις γυναίκες που είναι απαράδεκτο.

«Πρώτο μέλημα είναι τα παιδιά να είναι ασφαλή και είναι ασφαλή τα παιδιά»

Στη συνέχεια, για το θέμα της Κιβωτού είπε ότι υπήρχαν αρκετά δεδομένα χωρίς να προκαταβάλλεται η λειτουργία της Δικαιοσύνης για να αναληφθεί δράση άμεσα και να αλλάξει η διοίκηση.

«Πρώτο μέλημα είναι τα παιδιά να είναι ασφαλή και είναι ασφαλή τα παιδιά» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός. Επεσήμανε ότι το καλύτερο για τα παιδιά είναι να φεύγουν από τις δομές και να πηγαίνουν σε κάποια οικογένεια είτε με υιοθεσία είτε με αναδοχή και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση. «Και πρέπει να πω ότι αυτή ήταν πολιτική και της προηγούμενης κυβέρνησης», πρόσθεσε. Τόνισε επίσης ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο νέο ΔΣ της Κιβωτού.

Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη να κάνουμε στους τομείς της Υγείας, της Δικαιοσύνης και της προστασίας του περιβάλλοντος

Ερωτώμενος σχετικά με τους τομείς στους οποίους πρέπει ακόμη να γίνει δουλειά από την κυβέρνηση ανέφερε:

«Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη να κάνουμε στην Υγεία», προσδιορίζοντας πως η δουλειά αυτή πρέπει να ξεκινήσει από την πρόληψη (να προηγηθούν πολιτικές για πιο υγιή πληθυσμό) και να προχωρήσει στην πρωτοβάθμια υγεία και στα νοσοκομεία.

«Η Δικαιοσύνη είναι ένας δεύτερος τομέας που πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά», είπε.

«Ο τρίτος τομέας είναι αυτός της προστασίας του περιβάλλοντος. Η περιβαλλοντική μας ατζέντα είναι ταυτόχρονα και αναπτυξιακή ατζέντα» επεσήμανε ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε και στα ζητήματα των δικαιωμάτων και της ισότητας.

«Θα ήθελα να έχουμε περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ισχύος. Θέλουμε περισσότερες γυναίκες στη Βουλή», είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το αν παρακολουθεί τι του γράφουν επεσήμανε πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μια καλή πλευρά και μια σκοτεινή πλευρά. Η τοξικότητα, η χυδαιότητα τα ανώνυμα σχόλια είναι στη σκοτεινή πλευρά, είπε. Από τη φύση μου δε μ’ αρέσει πολύ να τσακώνομαι, μ’ αρέσει η επιχειρηματολογία αλλά μερικές φορές βλέπω και ενδιαφέροντα σχόλια, πρόσθεσε.

Ως προς το πώς μαθαίνει για το τι θέλει ο κόσμος, τόνισε πως οι μετρήσεις της κοινής γνώμης είναι ένας τρόπος για να καταλαβαίνουμε αν οι πολιτικές μας έχουν απήχηση κι έφερε ως παράδειγμα το «καλάθι του νοικοκυριού».

Επεσήμανε ακόμη πως υπάρχουν εργαλεία για να ακούμε τι λέει η κοινωνία αλλά οι περιοδείες είναι σίγουρα ένα καλό μέσο «αρκεί να πηγαίνεις με διάθεση να ακούσεις και όχι μόνο να σ’ ακούσουν».

Ολοκληρώνοντας με πιο χαλαρή διάθεση τη συνέντευξη σε ερώτηση σχετικά με το πώς αποφορτίζεται στο τέλος μίας μέρας που όλα έχουν πάει στραβά, είπε: «Όχι διαφορετικά από τον καθένα. Για μένα είναι σημαντική η άθληση. Επίσης μια χαλαρή συζήτηση με τη γυναίκα μου, να δούμε κάτι στο Netflix, να φύγουμε από το κινητό». Ομολόγησε ότι έχει παρακολουθήσει επεισόδια του «Σασμού» ερωτώμενος σχετικά ενώ γενικότερα εξήρε την καλή πορεία της ελληνικής τηλεόρασης.

Είπε επίσης πως διαβάζει και ακούει μουσική κυρίως στο αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο.

Σε σχέση με το γιατί μπορεί να τσακώνεται με τα παιδιά του είπε για τους ίδιους λόγους που όλοι οι γονείς μπορεί να τσακώνονται. Είτε γιατί θέλουν να είναι πιο παρεμβατικοί είτε γιατί θέλουν να επηρεάσουν τις επιλογές τους και ομολόγησε ότι η σύζυγός του παραπονιέται όταν δε βρίσκει τα παιδιά στο τηλέφωνο.

Στο σημείο αυτό ακούστηκε μουσική υπόκρουση από την ταινία Star Wars που έχει ως ring tone στο κινητό του, ως «παραγγελιά» από τον γιο του.

Για το σχόλιό του σε ανάρτηση στο Luben είπε πως έχει σημασία να έχει κανείς χιούμορ και να αυτοσαρκάζεται και το χαρακτήρισε έμπνευση της στιγμής σε ένα κανάλι που κάνει ενδιαφέρουσα σατυρική δουλειά.

Στα καθιερωμένα δώρα που κάνει η εκπομπή στους καλεσμένους της, ο πρωθυπουργός έλαβε, το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Τα 88 Ντολμαδάκια», ένα φλυτζάνι με το χάσταγκ # Kalytera καθώς και ένα δώρο για τον Πίνατ, τον σκύλο του Μαξίμου, ένα παιχνίδι-φωτογραφική μηχανή για να συνηθίσει τα φλας της δημοσιότητας.

Έκλεισε δε επιστρέφοντας στο μήνυμα που είχε δώσει και στην αρχή της συνέντευξής του υπογραμμίζοντας τη σημασία του προληπτικού ελέγχου και προτρέποντας τις γυναίκες να αξιοποιούν αυτή τη δυνατότητα που τους δίνεται.

Ετικέτες: Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Κομισιόν: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    17 Σεπ 2026

  • Αυξάνονται τα κόμιστρα στα ταξί: Στα 50 ευρώ η διαδρομή αεροδρόμιο – Αθήνα

    17 Σεπ 2026

  • Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    17 Σεπ 2026

  • Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Γ. Μαζωνάκη

    17 Σεπ 2026

  • Υπόθεση θανάτου Μαζωνάκη: Οι επισκέψεις της Επιτροπής Ελέγχου του ΙΣΑ στο ιατρείο του Κολωνακίου- Τι διαπιστώθηκε στους ελέγχους

    16 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Εποχικό επίδομα ΔΥΠΑ 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 1.438 ευρώ, πώς θα κάνετε αίτηση

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Άρχισε η υποβολή δικαιολογητικών για 315 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 14/09 οι αιτήσεις για 300 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • ΔΥΠΑ: Πρόσκληση υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για ΣΑΕΚ ΑμεΑ Αθήνας και ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Αναπληρωτές: Έρχεται η ενδιάμεση φάση προσλήψεων – Θα φθάσουν τις 6.000

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.