voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων SMS σχετικά με δήθεν τροχαίες παραβάσεις

    Αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων SMS σχετικά με δήθεν τροχαίες παραβάσεις

    Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μαρίνος σε ηλικία 87 ετών

    Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μαρίνος σε ηλικία 87 ετών

    ΥΠΕΞ: «Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων δεν υπήρξε»

    Δ. Μιχαηλίδου: “Παραμένουν σταθερά τα συνταξιοδοτικά όρια”

    Δ. Μιχαηλίδου: Στεγαστικό στην ευρωπαϊκή ατζέντα, νέο σύστημα επισιτιστικής βοήθειας, ψηφιακή ενδυνάμωση για ηλικιωμένους και ΑμεΑ

  • Εκπαίδευση
    στάση εργασίας

    Aπό την Πέμπτη, οι αιτήσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία

    Υπουργείο Παιδείας: Η υπόθεση της απώλειας της εκπαιδευτικού θα εξεταστεί με σοβαρότητα, θεσμική ευθύνη και σεβασμό

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    ΥΠΑΙΘΑ: Σύγχρονος εξοπλισμός για 11 Καλλιτεχνικά Σχολεία συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ

    Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: Πόσα σχολεία ανακαινίστηκαν κατά την Α’ φάση

  • Θέσεις εργασίας

    Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Έως 14/3 οι αιτήσεις για τις έκτακτες προσλήψεις ενίσχυσης του κτηνιατρικού μηχανισμού

    Προκήρυξη για 413 μόνιμες προσλήψεις στον ΟΣΥ

    ΟΣΥ: Προκήρυξη για 500 θέσεις εργασίας – Από 15/03 οι αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026: Ξεκινούν από σήμερα (11/03) οι αιτήσεις για 2.628 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο

    Έρχονται δύο προγράμματα για προσλήψεις εργαζομένων «55 και άνω» και ατόμων με αναπηρία στους δήμους

    Οι κλάδοι που ετοιμάζονται για νέες προσλήψεις στην Ελλάδα

  • Οικονομία
    Λήγει την Παρασκευή η… «μόνιμη» μείωση τιμής: Αυξήσεις σε 4.000 προϊόντα στα σούπερ μάρκετ

    Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας: Σταθερά στο πλευρό των ελληνικών νοικοκυριών, τόσο διαχρονικά όσο και σε έκτακτες περιόδους διεθνούς αβεβαιότητας

    Μέτρα κατά της ακρίβειας: Αυτά είναι τα 61 προϊόντα όπου μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

    Πρατηριούχoι καυσίμων: Nα μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό μέρος της τελικής τιμής

    Σκρέκας: Δεν θα επιτρέψουμε αναίτιες ανατιμήσεις

    Έκτακτα μέτρα: Ανακοινώθηκαν τα πλαφόν σε καύσιμα και σούπερ μάρκετ

  • Εργασιακά
    ektakto-dwro-pasxa-ektos-xiliades-suntaksiouxoi

    Δώρο Πάσχα 2026: Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος αν δεν του καταβληθεί

    Πώς αμείβεται η αργία της 25ης Μαρτίου

    e-ΕΦΚΑ: Avatar θα απαντά στις ερωτήσεις των ασφαλισμένων – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις

    e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Απριλίου 2026

    ΔΥΠΑ: Έρχονται επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης για 200.000 ανέργους!

    Η ΔΥΠΑ σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό δίκτυο απασχόλησης – Η τεχνογνωσία και τα σύγχρονα εργαλεία της ενισχύουν την πορτογαλική υπηρεσία απασχόλησης

  • VOUCHER
    Voucher Εργαζομένων 2026

    Voucher Εργαζομένων 750: Έγιναν πάνω από 200.000 Αιτήσεις! Τα επόμενα βήματα για όσους έχουν ΚΑΥΑΣ

    ΔΥΠΑ: Τα αποτελέσματα της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών

    ΔΥΠΑ: Για λίγη ώρα ακόμα οι αιτήσεις για το voucher των 750 ευρώ

    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Τέλος χρόνου με τις αιτήσεις για το voucher 750 ευρώ – Tην Τετάρτη κλείνει η πλατφόρμα

    ΔΥΠΑ: Τα αποτελέσματα της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών

    «Έπεσε» η πλατφόρμα των αιτήσεων για τα Voucher των 750 ευρώ

  • Πολιτική
    Τους Έλληνες του Λονδίνου καλεί η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση του Rebrain Greece

    Κεραμέως: Η πρώτη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αύξηση μισθών είναι γεγονός

    Σκρέκας: Δεν θα επιτρέψουμε αναίτιες ανατιμήσεις

    Έκτακτα μέτρα: Ανακοινώθηκαν τα πλαφόν σε καύσιμα και σούπερ μάρκετ

    Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: «Η συνάντηση με Ερντογάν είναι ευκαιρία να χαράξουμε ένα νέο μονοπάτι» (video)

    Κυρ. Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να διερευνήσουμε αν η πυρηνική ενέργεια μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και στην Ελλάδα

    Κατώτατος μισθός: “Ποιοι δικαιούνται τα 713 ευρώ”

    Ισχύει η δέσμευση για κατώτατο μισθό 950 ευρώ – Στην τελική φάση για τη νέα αύξηση από 1η Απριλίου

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επικαιρότητα

Μόσιαλος: Όσοι δεν κάνουν εμβόλια ή εμποδίζουν τα παιδιά τους, παίρνουν ένα πολύ μεγάλο ρίσκο

από Νίκος Μοναστηριώτης
27/05/2021
σε Επικαιρότητα

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όσοι δεν κάνουν εμβόλια ή εμποδίζουν τα παιδιά τους να κάνουν συγκεκριμένα εμβόλια, παίρνουν ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Τα οφέλη των εμβολίων είναι σημαντικά, ενώ οι παρενέργειες πολύ μικρές σε σύγκριση με τις επιπτώσεις της νόσου που αντιμετωπίζουν, αναφέρει σε νέα ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE).

   Επισημαίνει ότι οι ρυθμιστικές Αρχές και οι επιτροπές φαρμακοεπαγρύπνησης, όπως συμβαίνει αυτό το διάστημα με τα εμβόλια για τη νόσο Covid-19, δίνουν οδηγίες στις εταιρείες που τα παράγουν, ώστε να ενημερώνουν τα συνοδευτικά ενημερωτικά φυλλάδια των εμβολίων, προκειμένου να ενημερώνονται τόσο οι επαγγελματίες υγείας, όσο και όσοι ενδιαφέρονται να τα λάβουν.

   Αναφερόμενος στους αρνητές των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, αλλά και άλλων εμβολίων, ο κ. Μόσιαλος κάνει μια σύγκριση μεταξύ των επιπτώσεων των ίδιων των ασθενειών με τις παρενέργειες των εμβολίων (με βάση στοιχεία από το Αυστραλιανό Εγχειρίδιο Ανοσοποίησης).

   Αναλυτικότερα:

ΣχετικάΆρθρα

Μελέτη διαπιστώνει ότι το εμβόλιο κατά του Covid-19 πυροδοτεί ανοσολογική αντίδραση για την καταπολέμηση του καρκίνου

22/10/2025

Αντίθετοι οι γιατροί με τον εμβολιασμό έναντι της Covid-19 από τα φαρμακεία

16/01/2024

   * Στη διφθερίτιδα, τα βακτήρια εξαπλώνονται από αναπνευστικά σταγονίδια και προκαλούν σοβαρές ενοχλήσεις στον λαιμό και δυσκολίες στην αναπνοή. Αυτά τα βακτήρια απελευθερώνουν μια τοξίνη που μπορεί να προκαλέσει παράλυση των νεύρων και καρδιακή ανεπάρκεια και έως ένας στους επτά ασθενείς πεθαίνει.

   Μετά τον εμβολιασμό, περίπου ένας στους 10 έχει τοπικό πρήξιμο, ερυθρότητα ή πόνο στο σημείο της ένεσης ή πυρετό, ενώ οι αναμνηστικές δόσεις μπορεί περιστασιακά να σχετίζονται με εκτεταμένο πρήξιμο του άκρου, αλλά και αυτό υποχωρεί εντελώς εντός μερικών ημερών. Οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι πολύ σπάνιες. Για παράδειγμα, μετά τον εμβολιασμό μπορεί να εμφανιστεί φλεγμονή ενός νεύρου στο χέρι και να προκαλέσει αδυναμία ή μούδιασμα, με συχνότητα περίπου 0,5-1 σε 100.000 ενήλικες.

   * Ηπατίτιδα Α: Ο ιός μεταδίδεται με την επαφή ή την κατάποση νερού/τροφής που έχουν μολυνθεί με κόπρανα ή μέσω επαφής με κόπρανα ατόμου που έχει προσβληθεί από ηπατίτιδα A. Τουλάχιστον επτά στους 10 ενήλικες ασθενείς αναπτύσσουν ίκτερο, πυρετό, έλλειψη όρεξης για φαγητό, ναυτία, έμετο, πόνο στο συκώτι, αδιαθεσία και κόπωση.

   Μετά το εμβόλιο, περίπου ένας στους πέντε θα έχει τοπικό πρήξιμο, κοκκινίλα ή πόνο στο σημείο της ένεσης. Οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι πολύ σπάνιες.

   * Ηπατίτιδα Β: Ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσω του αίματος, της σεξουαλικής επαφής ή από τη μητέρα στο νεογέννητο. Προκαλεί οξεία ηπατίτιδα ή χρόνια λοίμωξη (και κάποιος θεωρείται «φορέας»). Περίπου ένας στους τέσσερις χρόνιους φορείς θα αναπτύξουν κίρρωση ή καρκίνο του ήπατος και περίπου ένας στους 20 θα έχει τοπικό πρήξιμο, ερυθρότητα ή πόνο στο σημείο της ένεσης.

   Μετά το εμβόλιο οι δύο στους 100 θα έχουν πυρετό και αναφυλαξία με συχνότητα περίπου ένας στο ένα εκατομμύριο ενήλικες. Οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι πολύ σπάνιες.

   * HPV: Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων μεταδίδεται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής. Περίπου 80% του πληθυσμού θα μολυνθεί με HPV κάποια στιγμή στη ζωή τους. Μερικοί τύποι HPV σχετίζονται με την ανάπτυξη καρκίνου και περίπου επτά στους 10 καρκίνους του τραχήλου της μήτρας παγκοσμίως έχουν συσχετιστεί με τον HPV-16, ενώ περίπου ένας στους έξι καρκίνους του τραχήλου της μήτρας παγκοσμίως έχουν συσχετιστεί με τον HPV-18.

   Μετά τον εμβολιασμό, περίπου οκτώ στα 10 άτομα θα έχουν πόνο στο σημείο της ένεσης, περίπου δύο στους 10 θα έχουν τοπικό πρήξιμο, ερυθρότητα ή πόνο στο σημείο της ένεσης και έως τρία στα 10 άτομα μπορεί να βιώσουν πονοκεφάλους, πυρετό, μυϊκό πόνο και κούραση. Οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου είναι πολύ σπάνιες.

   * Η ιλαρά είναι ένας εξαιρετικά μολυσματικός ιός που μεταδίδεται από αναπνευστικά σταγονίδια και προκαλεί πυρετό, βήχα και εξανθήματα. Περίπου ένα στα 15 παιδιά με ιλαρά αναπτύσσουν πνευμονία και ένα στα 1.000 αναπτύσσει εγκεφαλίτιδα. Για κάθε 10 παιδιά που αναπτύσσουν εγκεφαλίτιδα από ιλαρά, ένα πεθαίνει και πολλά έχουν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Περίπου ένα στα 100.000 αναπτύσσει SSPE (εκφυλισμό του εγκεφάλου), το οποίο είναι πάντα θανατηφόρο.

   Μετά τον εμβολιασμό, περίπου ένα στους 10 έχει τοπικό πρήξιμο, ερυθρότητα ή πόνο στο σημείο της ένεσης, ή πυρετό. Περίπου ένας στους 20 παρουσιάζει κάποιο εξάνθημα, το οποίο είναι μη-μολυσματικό. Έχει παρατηρηθεί επίσης θρομβοπενία (που προκαλεί μελάνιασμα ή αιμορραγία), που συμβαίνει μετά την πρώτη δόση του εμβολίου MMR σε ποσοστό περίπου ένας στους 20.000 έως 30.000. Οι σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες είναι πολύ σπάνιες.

   * Μηνιγγίτιδα ή αλλιώς η μηνιγγιτιδοκοκκική λοίμωξη προκαλείται από βακτήρια που μεταδίδονται με σταγονίδια της αναπνοής. Προκαλεί σηψαιμία και μηνιγγίτιδα, δηλαδή λοίμωξη των ιστών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο. Μετά την ασθένεια περίπου ένας στους 10 ασθενείς πεθαίνει. Από τους επιζώντες, ένας έως δύο στους 10 έχουν μόνιμα μακροπρόθεσμα προβλήματα.

   Μετά τον εμβολιασμό περίπου ένας στους 10 έχει τοπικό πρήξιμο, ερυθρότητα ή πόνο στο σημείο της ένεσης, πυρετό, ευερεθιστότητα, απώλεια της όρεξης ή πονοκεφάλους. Επίσης, περίπου ένας στους δύο έχει μια τοπική αντίδραση, ενώ οι σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες είναι πολύ σπάνιες.

   * Πνευμονόκοκκος είναι ένα βακτήριο που μεταδίδεται με σταγονίδια της αναπνοής, προκαλεί σηψαιμία, μηνιγγίτιδα και περιστασιακά άλλες λοιμώξεις. Περίπου τρείς στους 10 με μηνιγγίτιδα πεθαίνουν. Το ένα τρίτο όλων των περιπτώσεων πνευμονίας και έως και το ήμισυ των νοσηλειών πνευμονίας σε ενήλικες προκαλείται από πνευμονιοκοκκική λοίμωξη.

   Μετά το εμβόλιο περίπου ένας στους πέντε έχει τοπικό πρήξιμο, ερυθρότητα ή πόνο στο σημείο της ένεσης, ή πυρετό. Έως και ένας στους δύο έχει τοπικό πρήξιμο, ερυθρότητα ή πόνο στο σημείο της ένεσης, ενώ οι σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες είναι πολύ σπάνιες.

   * Ο τέτανος προκαλείται από τοξίνες βακτηρίων στο χώμα και προκαλεί επώδυνες μυϊκές συσπάσεις, σπασμούς και σύσπαση των μασητηρίων μυών. Περίπου δύο στους 100 ασθενείς πεθαίνουν. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τα πολύ μικρά παιδιά ή τους ηλικιωμένους.

   Μετά το εμβόλιο περίπου ένας στους 10 έχει τοπικό πρήξιμο, ερυθρότητα ή πόνο στο σημείο της ένεσης, ή πυρετό και οι ενισχυτικές δόσεις μπορεί περιστασιακά να συνδέονται με εκτεταμένο πρήξιμο του άκρου, αλλά αυτό φεύγει εντελώς μέσα σε λίγες ημέρες. Οι σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες είναι πολύ σπάνιες.

Ετικέτες: εμβόλιο κορωνοϊούΗλίας Μόσιαλος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων SMS σχετικά με δήθεν τροχαίες παραβάσεις

    11 Μαρ 2026

  • ΥΠΕΞ: «Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων δεν υπήρξε»

    10 Μαρ 2026

  • Δ. Μιχαηλίδου: Στεγαστικό στην ευρωπαϊκή ατζέντα, νέο σύστημα επισιτιστικής βοήθειας, ψηφιακή ενδυνάμωση για ηλικιωμένους και ΑμεΑ

    10 Μαρ 2026

  • Ο Φεβρουάριος ανάμεσα στους πιο θερμούς παγκοσμίως στα χρονικά, ακραίες βροχοπτώσεις στην Ευρώπη

    10 Μαρ 2026

  • Κ. Χατζηδάκης: Για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν έχει καθόλου ανασφάλιστα οχήματα

    6 Μαρ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Έκτακτο επίδομα 300 ευρώ – Ποιοι άνεργοι το δικαιούνται

    127 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Voucher Εργαζομένων 750: Έγιναν πάνω από 200.000 Αιτήσεις! Τα επόμενα βήματα για όσους έχουν ΚΑΥΑΣ

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Νοσοκομεία: Άνοιξε η πλατφόρμα για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού

    115 shares
    Share 46 Tweet 29
  • Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε γίνεται η πληρωμή – Τι ισχύει για τους ανέργους και πώς υπολογίζεται

    30 shares
    Share 12 Tweet 8
  • ΑΣΕΠ 4Κ/2026: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για 1.654 προσλήψεις σε φορείς του Υπ. Υγείας

    26 shares
    Share 10 Tweet 7

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.