voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Ευάγγελος Τουρνάς: Έρχονται δύσκολες ημέρες – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

    ΓΣΕΕ: Απόσυρση της διάταξης για τις νέες εξαιρέσεις στην Κυριακή αργία

    Επιστρατεύονται οι ψαράδες στη μάχη με τον λαγοκέφαλο – Αμοιβή 5,33 ευρώ το κιλό

    Ηράκλειο Κρήτης: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη ξυλείας – Κάηκαν σπίτια

    Ηράκλειο Κρήτης: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη ξυλείας – Κάηκαν σπίτια

    Έρχεται καύσωνας στην Ελλάδα: Πότε θα «χτυπήσει»

  • Εκπαίδευση
    ΔΥΠΑ: Τα αποτελέσματα της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών

    ΔΥΠΑ: Από 29/06 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων εισαγωγής στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

    Σύλλογοι Γονέων Κρήτης: "Τα ειδικά μαθήματα να εξετάζονται στον τόπο κατοικίας των μαθητών"

    Πανελλαδικές: Στις 03/07 τα αποτελέσματα για ειδικά και μουσικά μαθήματα

    Συνέχεια Πανελλαδικών για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, με μαθήματα προσανατολισμού

    Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026 – Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

    Ζαχαράκη: Ετοιμάζουμε νέο σύγχρονο και ενιαίο πλαίσιο διδασκαλίας των αγγλικών από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο

    Προκηρύσσονται οι θέσεις Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού – Ζαχαράκη: Ενισχύεται η ελληνόγλωσση εκπαίδευση της διασποράς

  • Θέσεις εργασίας
    Τον Ιούνιο τα οριστικά αποτελέσματα των ΤΕ της προκήρυξης ΑΣΕΠ 2Γ/2022 – Νέα προκήρυξη για 3.500 προσλήψεις

    ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Οριστικά αποτελέσματα για 450 θέσεις ΔΕ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Ανοίγουν οι αιτήσεις για 24 προσλήψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

    ΑΣΕΠ 1Κ/2024: Παράταση προθεσμίας υποβολής του Δελτίου Υγειονομικής Εξέτασης για δύο κατηγορίες

    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 450 προσλήψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

  • Οικονομία
    λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

    Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και ποια Κυριακή ανοίγουν τα καταστήματα

    «Εξοικονομώ»: Παράταση έως τις 17 Ιουλίου – Ποια προγράμματα αφορά

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πληρώνονται μέχρι αύριο

    Ποια επιδόματα καταβάλλονται από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ την εβδομάδα 29 Ιουνίου – 3 Ιουλίου

    ΕΛΣΤΑΤ: Στα 357,3 δισ. ευρώ σκαρφάλωσε το ελληνικό χρέος το γ’ τρίμηνο

    Χρέη στους Δήμους: Έρχεται ρύθμιση έως 48 δόσεις και εξωδικαστικός από τις 5.000 ευρώ

  • Εργασιακά

    Νίκη Κεραμέως: Η Κοινωνική Συμφωνία για τις ΣΣΕ φέρνει καλύτερους μισθούς για πάνω από 400.000 εργαζόμενους

    Συντάξεις: Έκτακτο επίδομα συνταξιούχων έως 300 ευρώ

    Τι αλλάζει στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από το 2027

    Χαράτσι 50% στον μισθό σε όσους γονείς πάρουν άδεια γιατί νοσεί το παιδί τους

    Επίδομα αδείας: Πόσες ημέρες άδειας δικαιούστε, πόσα χρήματα θα λάβετε – Τι αλλάζει φέτος

    Νίκη Κεραμέως: Έντονο το κοινωνικό αποτύπωμα του ν/σ για ισότητα αμοιβής ανδρών και γυναικών και ένταξη υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

  • VOUCHER
    Στα 180 ευρώ το Thessaly Pass για την τόνωση του τουρισμού στην Μαγνησία

    Νέα vouchers για φθηνές διακοπές χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    Έρχεται νέο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων άνω των 55 ετών

    Δύο νέα προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης προανήγγειλε η Ν. Κεραμέως

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους άνω των 55 ετών

  • Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κυβερνητικός απολογισμός από το 2019

    Αγαπηδάκη: Πάνω από 50% η συμμετοχή των πολιτών στο «Προλαμβάνω» – Έρχονται ειδικές εξετάσεις και για τη νεφρική λειτουργία

    Αγαπηδάκη: Το ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ ήρθε για να μείνει-Τα sms θα συνεχίσουν να αποστέλλονται στους πολίτες κάθε χρόνο

    Προσχέδιο προϋπολογισμού: Ανάπτυξη 2,1%, πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% έως 0,7% και μήνυμα δημοσιονομικής σταθερότητας

    Σήμερα η ψήφιση της τροπολογίας με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη

    Μητσοτάκης: Η αύξηση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι προτεραιότητα – Επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο (VIDEO)

    Κυρ. Μητσοτάκης για Κτηματολόγιο: Μία εκκρεμότητα 200 ετών έχει επιλυθεί

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επικαιρότητα

Nέος ΕΝΦΙΑ: Ποια τα χαρακτηριστικά του – Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν

από Ραφαήλ Τσαχάκης
16/03/2022
σε Επικαιρότητα
Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ

102
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή ο νέος ΕΝΦΙΑ με τα βασικά του χαρακτηριστικά να είναι τα εξής:

  • Μειώνονται οι συντελεστές του κύριου φόρου και ενοποιούνται κλιμάκια, για μικρές και μεσαίες τιμές ζώνης στα κτίσματα. Παράλληλα, μειώνονται οι συντελεστές σε όλα τα κλιμάκια υπολογισμού φόρου των οικοπέδων. Οι αλλαγές αυτές αφορούν και τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα.
  • Καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος μόνο για τα φυσικά πρόσωπα και ενσωματώνεται στον κύριο φόρο. Ο συμπληρωματικός φόρος υπολογίζεται σήμερα στη συνολική αξία της περιουσίας, εφόσον αυτή υπερβαίνει τα 250.000 ευρώ και αφορούσε . Ο φόρος αυτός για τα φυσικά πρόσωπα καταργείται και επιβάλλεται, πλέον, επιπλέον φόρος -υπό μορφή προσαύξησης του κύριου φόρου- ξεχωριστά επί της αξίας κάθε ακινήτου, εφόσον αυτή είναι μεγαλύτερη των 400.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση ακινήτου αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ στο οποίο υπάρχει συνιδιοκτησία ή υπάρχουν περισσότερα από ένα εμπράγματα δικαιώματα κατανεμημένα σε περισσότερα του ενός πρόσωπα (π.χ. ο πατέρας έχει την επικαρπία και το τέκνο την ψιλή κυριότητα) ο επιπλέον φόρος θα υπολογίζεται στο 100% της αξίας της πλήρους κυριότητας του ακινήτου και εν συνεχεία θα επιμερίζεται στο κάθε πρόσωπο ανάλογα με το ποσοστό της αξίας που κατέχει.
  • Επέρχεται αύξηση των συντελεστών έκπτωσης του φόρου των φυσικών προσώπων για τη μικρομεσαία ιδιοκτησία. Συγκεκριμένα η έκπτωση διαμορφώνεται σε 30% για περιουσία συνολικής αξίας έως 100.000 ευρώ, αντί για περιουσία αξίας έως 60.000 ευρώ που ισχύει σήμερα, και σε 25% για περιουσία αξίας πάνω από 100.000 ευρώ και μέχρι 150.000 ευρώ, αντί για 20% που ισχύει σήμερα.
  • Η καταβολή του φόρου προβλέπεται να γίνει τμηματικά, σε δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις έως και τον Φεβρουάριο του 2023.

Μεγάλοι κερδισμένοι του νέου ΕΝΦΙΑ είναι φυσικά πρόσωπα που έχουν πολλά ακίνητα αλλά η αντικειμενική αξία του καθενός από αυτά δεν υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ ώστε να μπει συμπληρωματικός φόρος. Αυτοί “γλιτώνουν” ένα βάρος που με την παλαιά δομή ήταν δυσβάσταχτο.

Έτσι:

    Ιδιοκτήτης με 4 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ το καθένα πληρώνει σήμερα συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ 10.425 ευρώ. Με το νέο καθεστώς που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν θα πληρώνει συμπληρωματικό φόρο.
    Ιδιοκτήτης με 7 ακίνητα στο χαρτοφυλάκιο του αντικειμενικής αξίας 180.00 ευρώ το καθένα πληρώνει συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ 8.085 ευρώ, ενώ για το 2022 ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν θα πληρώσει συμπληρωματικό φόρο.

ΣχετικάΆρθρα

ΜΙΔΑ: ΕΝΦΙΑ με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά από το 2027 χωρίς αναδρομικούς φόρους για ασυμφωνίες με παλαιά Ε9

25/06/2026
ΑΑΔΕ: Επέκταση χρόνου ισχύος των πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ για αποβιώσαντες και νομικά πρόσωπα που έχουν διακόψει τις εργασίες τους

ΕΝΦΙΑ: Άνοιξε το Ε9 για διορθώσεις

24/03/2026

Συνολικά, πάντως, το 80% των πολιτών, δηλαδή 8 στους 10 φορολογούμενους, θα δει μείωση του ΕΝΦΙΑ στα εκκαθαριστικά του. Οι ωφελούμενοι θα είναι περίπου 5 εκατομμύρια. 2.200.000 απ’ αυτούς θα δουν μείωση άνω του 20% και ειδικότερα 900.000 θα δουν μείωση πάνω από 30%. Ειδικότερα περιουσίες ως 100.000 ευρώ έχουν μείωση του φόρου κατά 30%, με άμεσα ωφελούμενους πάνω από 730.000 φορολογούμενους. Βέβαια ειδικά οι μικρές περιουσίες θα έχουν σε απόλυτο αριθμό μείωση που αν και καλοδεχούμενη δεν αλλάζει σημαντικά το “στατους” των επιβαρύνσεων που αντιμετωπίζουν.

Αναλυτικά

    Σε σχέση με τους συντελεστές βασικού φόρου κτισμάτων στις ζώνες χαμηλότερης και μεσαίας αξίας, το 65% των παλαιών ζωνών να έχει μείωση, το 34% να μείνει σταθερό και μόλις το 1% να δει αύξηση. Οι μειώσεις είναι σημαντικές κυρίως στις περιοχές με τιμή ζώνης από 1.000 έως 2.500 ευρώ. Ο συντελεστής του βασικού φόρου κτισμάτων για τιμή ζώνης από 1.051 έως 1.500 ευρώ/τ.μ. διαμορφώνεται σε 2,80 ευρώ/τ.μ. αντί 3,70 που ισχύει σήμερα, δηλαδή μείωση 27%. Για τιμή ζώνης από 1.501 έως 2.500 ευρώ ο συντελεστής διαμορφώνεται σε 3,70 ευρώ/τ.μ., ενώ με το ισχύον καθεστώς για τιμή ζώνης από 1.501 έως 2.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 4,5 ευρώ/τ.μ. και από 2.001 έως 2.500 είναι 6.

Επίσης κάποιες κλίμακες χαμηλών και μεσαίων ζωνών ενοποιούνται στα επίπεδα της χαμηλότερης κλίμακας. Επίσης μειώνονται σημαντικά οι συντελεστές του βασικού φόρου οικοπέδων, έτσι ώστε το 91% των παλαιών ζωνών να έχει μείωση, το 7% να μείνει σταθερό και μόλις το 2% να δει αύξηση. Η βεβαίωση επί του βασικού φόρου οικοπέδων μειώνεται, πλέον, μεσοσταθμικά περίπου κατά 50%. Ενδεικτικά, για αξία οικοπέδου από 75 έως 100 ευρώ ανά τ.μ. ο συντελεστής διαμορφώνεται σε 0,0375 αντί για 0,1850, δηλαδή μειώνεται κατά 80%.

Στους “χαμένους” μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι ανήκει το 14% περίπου των φορολογουμένων που δεν θα δει καμία μεταβολή στον ΕΝΦΙΑ καθώς σε ένα περιβάλλον μειώσεων αυτοί δεν έχουν “μέρισμα” .

Βέβαια στους πραγματικά ευρισκόμενους σε δύσκολη θέση είναι όσοι είναι ιδιοκτήτες ακινήτων είτε σε περιοχές με μεγάλη αύξηση των τιμών ζώνης είτε σε περιοχές που εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών και των οποίων η φορολογία ήταν πολύ χαμηλή έως τώρα. Πρόκειται για ένα 6% των φορολογουμένων (περίπου 185.000) που θα δουν το λογαριασμό τους να ανεβαίνει. Ακόμα όμως και για το 50% από αυτούς, η ετήσια αύξηση δεν υπερβαίνει τα 50 ευρώ.

Ουσιαστικά πρόκειται για τους έχοντες μεγάλες περιουσίες, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με υψηλότερο φόρο. Αυτό θα συμβεί, διότι για αυτή την κατηγορία, αυξάνεται ο φόρος ανά τετραγωνικό μέτρο σε όλες τις περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 4.500 ευρώ , επιβάλλεται ένας νέος φόρος ανά ακίνητο εφόσον η αξία του υπερβαίνει τα 400.000 ευρώ ενώ προσαυξάνεται ο συνολικός φόρος που θα πρέπει να πληρώνει κάποιος ιδιοκτήτης αν η περιουσία του υπερβαίνει τα 500.000 ευρώ. Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές, ή σε περιοχές που μπήκαν για πρώτη φορά στο αντικειμενικό σύστημα αλλά και εκεί όπου οι αξίες εκτινάχθηκαν έως 250% από την 1η Ιανουαρίου του 2022 όπως σε τουριστικά νησιά ή σε “φιλέτα” των μεγάλων αστικών κέντρων.

Συγκεκριμένα, για τα φυσικά πρόσωπα που περνάνε τα παραπάνω όρια θα προβλέπεται προσαύξηση επί του βασικού φόρου από 0,20% έως και 1,00% επί της συνολικής αξίας ανά εμπράγματο δικαίωμα, για κάθε ακίνητο αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, αν η συνολική περιουσία του φορολογούμενου υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ. Θα καταβάλλεται από ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες (εφόσον υφίσταται συνιδιοκτησία στην πλήρη ή ψιλή κυριότητα, και επιμερίζεται) με συντελεστές απομείωσης.

Ειδικότερα:

Από τη νέα κλίμακα προκύπτει ότι ο φόρος ανά τετραγωνικό είναι μειωμένος για όλα τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως και 4.000 ευρώ το μέτρο .Ο φόρος αυξάνεται μόνο για τις περιοχές με τιμή ζώνης από 4500 ευρώ και πάνω. Eιδικότερα από 4.500 έως 5.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ο νέος φόρος διαμορφώνεται σε 13,40 ανά τετραγωνικό μέτρο έναντι 11,3 έως τώρα. Για τιμή ζώνης από 5.000 ευρώ το τετραγωνικό και άνω διαμορφώνεται σε 16,20 ευρώ έναντι 13,0 έως τώρα.

Αλλάζουν οι εκπτωτικοί συντελεστές που εφαρμόζονται ανάλογα με το ύψος της περιουσίας καθώς καταργούνται για τις πολύ μεγάλες περιουσίες και περιορίζονται σε περιουσία έως 400.000 ευρώ.

Έτσι :

α) για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 100.000 ευρώ,(αντί για 60.000 ευρώ που ισχύει σήμερα) έκπτωση 30%

β) για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 150.000 ευρώ, έκπτωση 25% ,αντί για 20% που ίσχυε ως σήμερα

γ) για αξία ακίνητης περιουσίας έως 250.000 ευρώ, έκπτωση 20%

δ) για αξία ακίνητης περιουσίας έως 300.000 ευρώ έκπτωση 15%

ε) για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 400.00 ευρώ έκπτωση 10%

Με το υφιστάμενο καθεστώς, οι εκπτωτικοί συντελεστές ξεκινούσαν από 30% για τους έχοντες ακίνητη περιουσία έως 60.000 ευρώ, περιορίζονταν στο 27% για τους ιδιοκτήτες ακινήτων συνολικής αξίας από 60.000 έως 80.000 ευρώ και στο 25% για ακίνητη περιουσία 80.000 έως 100.000 ευρώ. Από 100.000 ευρώ έως και 1 εκατ. ευρώ ισχύει έκπτωση 20%. Από το 1 εκατ. ευρώ και άνω η έκπτωση περιορίζεται στο 10%.

Για όσα ακίνητα έχουν αξία άνω των 400.000 ευρώ, επιβάλλεται ένας νέος φόρος ανά ακίνητο που υπολογίζεται με συντελεστή από 0,2% έως και 1%.

Η κλίμακα για τον υπολογισμό του φόρου διαμορφώνεται ακολούθως:

-400.000,01-500.000 φόρος 0,20%

-500.000,01-600.000 φόρος 0,30%

-600.000,01-700.000 φόρος 0,40%

-700.000,01-800.000 φόρος 0,50%

-800.000,01-900,000 φόρος 0,60%

-900.000,01-1.000.000 φόρος 0,70%

-1.000.000-2.000.000 φόρος 0,90%

– άνω από 2.000.000 φόρος 1%

Για περιουσίες αξίας άνω των 500.000 ευρώ ο συνολικός φόρος προσαυξάνεται έως και 20% ανάλογα με το ύψος της περιουσίας. Η προσαύξηση θα υπολογίζεται με τους ακόλουθους συντελεστές

α) για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 650.000 ευρώ, κατά 5%

β) για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 800.000 ευρώ, κατά 10%

γ) για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 1.000.000 ευρώ, κατά 15%

δ) για αξία ακίνητης περιουσίας από 1.000.000,01 ευρώ και άνω, κατά 20%
Οικόπεδα

Tην ίδια ώρα κουρεύονται έως και 80% οι συντελεστές του βασικού φόρου οικοπέδων. Για παράδειγμα για αξία οικοπέδου από 75 έως 100 ευρώ το τ.μ ο συντελεστής πέφτει σε 0,0375 αντί για 0,1850 ευρώ ενώ για αξία οικοπέδου πάνω από 5.000 ευρώ το τ.μ. ο νέος συντελεστής προσγειώνεται σε 9,250 από 11,250 ευρώ το τ.μ.

Παραδείγματα νέου ΕΝΦΙΑ

Διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη, 1ου ορόφου, 100 τ.μ., εικοσαετίας, με τιμή ζώνης, 1.200 ευρώ, πλήρωσε το 2021 φόρο 310,80 ευρώ. Το 2022 η τιμή ζώνης αυξήθηκε σε 1.500 ευρώ και ο φόρος που αναλογεί είναι 235,20 ευρώ, μειωμένος κατά 24,32%.

Διαμέρισμα στην Πετρούπολη, 1ου ορόφου, 220 τ.μ., εικοσαετίας, με τιμή ζώνης 1.150 ευρώ, πλήρωσε το 2021 φόρο 279,92 ευρώ. Το 2022 η τιμή ζώνης αυξήθηκε σε 1.500 ευρώ και ο φόρος που αναλογεί είναι 198,45 ευρώ, μειωμένος κατά 29,05%.

Διαμέρισμα στο Λαύριο, 1ου ορόφου, 110 τ.μ., εικοσαετίας, με τιμή ζώνης 1.100 ευρώ, πλήρωσε το 2021 φόρο 341,88 ευρώ. Το 2022 η τιμή ζώνης ανέρχεται στα 1.300 ευρώ και ο φόρος που αναλογεί είναι 258,72 ευρώ, μειωμένος κατά 24,32%.

Διαμέρισμα στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου, 1ου ορόφου, 200 τ.μ., εικοσαετίας, με τιμή ζώνης 2.500 ευρώ, πλήρωσε το 2021 φόρο 1.828 ευρώ. Το 2022, με την τιμή ζώνης να διαμορφώνεται στα 3.250 ευρώ, ο φόρος που αναλογεί είναι 2.424 ευρώ, αυξημένος κατά 32,60%.

Διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή, 1ου ορόφου, 300 τ.μ., εικοσαετίας, με τιμή ζώνης, 1.250 ευρώ, πλήρωσε το 2021 φόρο 1.217,40 ευρώ. Το 2022 η τιμή ζώνης αυξήθηκε σε 1.500 ευρώ και ο φόρος που αναλογεί είναι 1.027 ευρώ, μειωμένος κατά 15,64%.

Διαμέρισμα στη Σαντορίνη, 1ου ορόφου, 100 τ.μ., εικοσαετίας, με τιμή ζώνης 4.950 ευρώ, πλήρωσε το 2021 φόρο 1.744 ευρώ. Το 2022 η τιμή ζώνης ανέρχεται στα 5.050 ευρώ και ο φόρος που αναλογεί είναι 1.991,75 ευρώ, αυξημένος κατά 14,21%.

Διαμέρισμα στη Μύκονο, 1ου ορόφου, 250 τ.μ., εικοσαετίας, με τιμή ζώνης 4.900 ευρώ, πλήρωσε το 2021 φόρο 10.206 ευρώ. Το 2022, με την τιμή ζώνης να διαμορφώνεται στα 5.900 ευρώ, θα πληρώσει φόρο 11.891,24 ευρώ, αυξημένος κατά 16,51%.

Ετικέτες: ΕΝΦΙΑ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ευάγγελος Τουρνάς: Έρχονται δύσκολες ημέρες – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

    26 Ιούν 2026

  • Ηράκλειο Κρήτης: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη ξυλείας – Κάηκαν σπίτια

    25 Ιούν 2026

  • Έρχεται καύσωνας στην Ελλάδα: Πότε θα «χτυπήσει»

    25 Ιούν 2026

  • Διπλός πολύ ισχυρός σεισμός στη Βενεζουέλα – Φόβοι για πάνω από 100.000 νεκρούς!

    25 Ιούν 2026

  • Παπαθανάσης: 142,969 εκατ. ευρώ σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

    22 Ιούν 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους άνω των 55 ετών

    185 shares
    Share 74 Tweet 46
  • Έρχεται νέο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων άνω των 55 ετών

    139 shares
    Share 56 Tweet 35
  • ΔΥΠΑ: Από 29/06 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων εισαγωγής στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Δύο νέα προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης προανήγγειλε η Ν. Κεραμέως

    12 shares
    Share 5 Tweet 3
  • ΔΥΠΑ: Παράταση προγράμματος για εργαζόμενους σε κλάδους υψηλής ζήτησης

    10 shares
    Share 4 Tweet 3

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.