voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Εφιαλτική πρόβλεψη για το 2080 – Η Ελλάδα θα χάσει σχεδόν 3 εκατομμύρια κατοίκους!

    ΙΣΑ: Να αποσυρθούν άμεσα οι διαφημίσεις ιατρικών υπηρεσιών με προσφορές Black Friday

    ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 25,6% σημείωσαν οι υιοθεσίες το 2025

    myEOPYY: η νέα εφαρμογή που φέρνει στην τσέπη κάθε ασφαλισμένου την διαχείριση της υγείας του

  • Εκπαίδευση

    Θεσσαλονίκη: Σύλληψη καθηγητή μετά από καταγγελία 16χρονης για χαστούκι – Διατάχθηκε ΕΔΕ

    Η ΠΑΣΠ διαψεύδει δημοσιεύματα για εμπλοκή μελών της σε επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

    Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ: Πότε αρχίζουν οι ενστάσεις

  • Θέσεις εργασίας

    Πάνω από 600 προσλήψεις ετοιμάζουν οι τράπεζες για το 2027

    ΥΠΕΣ: Εγκρίθηκαν 160 προσλήψεις σε Δήμους και ΔΕΥΑ

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ: Πότε αρχίζουν οι ενστάσεις

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Έως 16/11 οι αιτήσεις για 3.262 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

  • Οικονομία

    ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει στην ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης αποθεμάτων – Τα νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις

    Eπίδομα γέννησης: Ποιοι δικαιούνται αναδρομικά

    teli-kukloforias-pote-anebainoun-taxisnet

    Τέλη κυκλοφορίας 2027: Πώς θα εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια

    ΑΑΔΕ: Eπεκτείνεται η ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης αποθεμάτων – Tι αλλάζει για τις επιχειρήσεις

  • Εργασιακά

    Νίκη Κεραμέως: Η κυβέρνηση υλοποιεί προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης για τις γυναίκες, ενώ σχεδιάζει πρόγραμμα για εξ αποστάσεως εργασία από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας

    ΕΦΚΑ: Πώς θα βγαίνουν στη σύνταξη οι δημόσιοι υπάλληλοι

    Μισθοί: Το σενάριο για αύξηση έως 40 ευρώ από το 2027

    Συντάξεις Δεκεμβρίου 2026: Οι δύο ημερομηνίες πληρωμής από τον ΕΦΚΑ

  • VOUCHER

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Τάκης Θεοδωρικάκος: Με την καινοτομία στηρίζουμε την εθνική μας ταυτότητα, τις αξίες και την γλώσσα μας

    Ν/σ. Ενίσχυση εποπτείας απαιτήσεων από δάνεια – Οι παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης στην τοποθέτηση του Κυρ. Πιερρακάκη

    Παπαστεργίου: Τα επόμενα ψηφιακά έργα έως τις εκλογές – Τι αλλάζει στο gov.gr, πότε ξεκινά ο «Δαίδαλος» και ποιοι θα έχουν πρόσβαση

    Υπουργικό Συμβούλιο: Ο κυβερνητικός οδικός χάρτης έως τις εκλογές – 90 δεσμεύσεις σε 20 υπουργεία

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

Ο πρόεδρος του ΙΤΕ Ν. Ταβερναράκης έγινε ο πρώτος Έλληνας πρόεδρος του EIT

από press room
31/03/2022
σε Επικαιρότητα, Τεχνολογία

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανακοινώθηκε στις Βρυξέλλες ότι ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης, Νεκτάριος Ταβερναράκης, εκλέχθηκε ομόφωνα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation & Technology – EIT).

Λογιστική στην πράξη - από τη θεωρία στο γραφείο

Από τον Ιούλιο του 2022, οπότε θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, θα ηγείται των δράσεων του EIT. Ο κ. Ταβερναράκης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του EIT από το 2020, έπειτα από την επιλογή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ), μέσω μιας ιδιαίτερα ανταγωνιστικής διαδικασίας αξιολόγησης των επιστημονικών και διοικητικών επιτευγμάτων των υποψήφιων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με το ΙΤΕ, ο Νεκτάριος Ταβερναράκης είναι ο πρώτος και ο μοναδικός Έλληνας που εκλέγεται πρόεδρος του EIT, έχοντας διανύσει μια λαμπρή επιστημονική και διοικητική πορεία, με ουσιαστική συμβολή στην επιστημονική έρευνα αιχμής και σημαντικές πρωτοβουλίες για την προώθηση της αριστείας και της καινοτομίας. Η εξαιρετική αυτή διάκριση αποτελεί μια ακόμα αναγνώριση της επιστημονικής ποιότητας και του υψηλού επιπέδου έρευνας που διεξάγεται στο ΙΤΕ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελεί το ανώτατο όργανο διοίκησης του EIT και συγκροτείται από 15 μέλη, κορυφαίους ακαδημαϊκούς, ερευνητές και ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου, που χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης και διακρίνονται για την εμπειρία τους στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Κύρια αποστολή του είναι η χάραξη της στρατηγικής του EIT, και η επιλογή, η υποστήριξη και η αξιολόγηση των «Κοινοτήτων Γνώσης και Καινοτομίας». Ο πρόεδρος του EIT προεδρεύει του Διοικητικού Συμβουλίου, με την υποστήριξη δύο ακόμα μελών που συγκροτούν την Εκτελεστική Επιτροπή του Ινστιτούτου. Τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, που εκλέγονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του EIT, είναι ταυτόχρονα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο εποπτεύει την εφαρμογή της στρατηγικής του EIT.

ΣχετικάΆρθρα

No Content Available

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΤΕ, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας αποτελεί μια μοναδική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας στην Ευρώπη. Βασική προτεραιότητα του Ινστιτούτου είναι η διασύνδεση και η συνεργασία των επιχειρήσεων, των ακαδημαϊκών και των ερευνητικών ιδρυμάτων (Τρίγωνο της Γνώσης), για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ευνοεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη. Προς την κατεύθυνση αυτή, το EIT έχει δημιουργήσει 8 «Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας» (Knowledge and Innovation Communities – KICs), καθεμία εκ των οποίων εστιάζει στην εξεύρεση λύσεων σε μια συγκεκριμένη παγκόσμια πρόκληση. Οι «Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας» σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη ενέργεια, τις ψηφιακές τεχνολογίες, την υγιή διαβίωση και ενεργό γήρανση, τις πρώτες ύλες, τα τρόφιμα για το μέλλον, τις έξυπνες, οικολογικές αστικές μεταφορές και την ευρωπαϊκή μεταποιητική βιομηχανία.

Σήμερα, βρίσκονται υπό ίδρυση 2 ακόμα KICs, το πρώτο στο χώρο του πολιτισμού και των τεχνών, και το δεύτερο σε θέματα προστασίας των υδάτινων πόρων, της ναυτιλίας και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το EIT διαχειρίζεται πόρους ύψους πάνω από 2,9 δισ. ευρώ. Το ΕΙΤ συγκεντρώνει περισσότερους από 2.900 εταίρους και παρέχει τη δυνατότητα σε φορείς καινοτομίας και σε επιχειρηματίες να μετατρέψουν τις καλύτερες ιδέες τους σε προϊόντα, υπηρεσίες, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Δημιουργεί εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδυάζουν τεχνικές και επιχειρηματικές δεξιότητες, παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες δημιουργίας επιχειρήσεων και επιχειρηματικής επιτάχυνσης και ερευνητικά προγράμματα που βασίζονται στην καινοτομία, φέρνοντας νέες ιδέες και λύσεις στην αγορά. Συνολικά, μέχρι σήμερα, το ΕΙΤ έχει δημιουργήσει 8 Κοινότητες Καινοτομίας, περισσότερους από 200 κόμβους καινοτομίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχει υποστηρίξει περισσότερες από 3.800 νεοφυείς επιχειρήσεις, έχει συμβάλει στη δημιουργία άνω των 13.000 νέων θέσεων εργασίας, και άνω των 1.400 νέων προϊόντων και υπηρεσιών, συγκεντρώνοντας 3,9 δισ. ευρώ σε εξωτερικά κεφάλαια.

Ο ίδιος ο κ. Ταβερναράκης δήλωσε σχετικά: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή για την εκλογή μου στη θέση του προέδρου του ΕΙΤ, που αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο έμπειρο δίκτυο καινοτομίας της Ευρώπης. Η ένταξή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, με έφερε σε επαφή με ένα ακμάζον οικοσύστημα που απαρτίζεται από ανθρώπους που διαπρέπουν στον τομέα της καινοτομίας, κορυφαίους φοιτητές και συνεργάτες που εργάζονται μαζί για τη συνδιαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης. Αναμφίβολα, η καινοτομία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο για την επίλυση μερικών από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Στην πρωτόγνωρη εποχή που διανύουμε, επιθυμώ, με τη σειρά μου, να συνεισφέρω στην περαιτέρω ενδυνάμωση της καινοτομίας στην Ευρώπη, διευρύνοντας το οικοσύστημά μας και αυξάνοντας τον αντίκτυπό μας, εργαζόμενοι συλλογικά με οδηγό την ευημερία και την εφορία της ηπείρου μας».

Με την ανακοίνωση της απόφασης, η απερχόμενη πρόεδρος του ΕΙΤ, Gioia Ghezzi, σημείωσε: «Είμαι ενθουσιασμένη που ο Νεκτάριος Ταβερναράκης αναλαμβάνει το ρόλο του επόμενου προέδρου του EIT. Αναμφίβολα, η πλούσια εμπειρία του και η αφοσίωσή του στο οικοσύστημα καινοτομίας της Ευρώπης, θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της φιλοδοξίας του EIT να ενισχύσει την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση της Ευρώπης.».

Τα συγχαρητήρια του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός έκανε την ακόλουθη δήλωση για την εκλογή Νεκτάριου Ταβερναράκη ως Προέδρου του ΕΙΤ:

“Η εκλογή του Νεκτάριου Ταβερναράκη, στην θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), αποτελεί μεγάλη τιμή, για την Ελλάδα, για την Κρήτη, για το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στην ανάπτυξη του οποίου, ο ίδιος, ως Πρόεδρός του, έχει καθοριστική συμβολή. Η εκλογή αυτή συνιστά, συνάμα, και μια ακόμη διεθνούς κύρους καταξίωση της λαμπρής επιστημονικής του πορείας.
Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου, τον συγχαίρω θερμώς”.

Ετικέτες: ταβερναρακης ΙΤΕ
Σεμινάρια ξένων γλωσσών για ενήλικες
Λογιστικό Γραφείο Μποτζάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΙΣΑ: Να αποσυρθούν άμεσα οι διαφημίσεις ιατρικών υπηρεσιών με προσφορές Black Friday

    4 Νοέ 2026

  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 25,6% σημείωσαν οι υιοθεσίες το 2025

    3 Νοέ 2026

  • myEOPYY: η νέα εφαρμογή που φέρνει στην τσέπη κάθε ασφαλισμένου την διαχείριση της υγείας του

    3 Νοέ 2026

  • Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία των διαχειριστών της ΜΚΟ “Παιδική Χαρά”

    3 Νοέ 2026

  • Παπαστεργίου: Τα επόμενα ψηφιακά έργα έως τις εκλογές – Τι αλλάζει στο gov.gr, πότε ξεκινά ο «Δαίδαλος» και ποιοι θα έχουν πρόσβαση

    3 Νοέ 2026

webinar.edu.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    46 shares
    Share 18 Tweet 12
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Ελαιόλαδο: «Τσεπώνουν» καθαρό κέρδος 20% στην τιμή που επιβάλλουν τα σούπερ μάρκετ

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Κοινωνικό Μέρισμα: Δύο μέρες ακόμη πριν παρέλθει η προθεσμία για τις ενστάσεις

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • ΕΛΓΑ: Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς

    39 shares
    Share 16 Tweet 10
Σεμινάριο για το Airbnb

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.