voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη πλατφόρμα ΟpenGov.gr

    Κώστας Λαγουβάρδος: Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ – Όλο και συχνότερα τα ακραία φαινόμενα

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

  • Εκπαίδευση

    22-09-26 Προσωρινός αξιολογικός πίνακας κατάταξης υποψηφίων για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, για το διδακτικό έτος 2026-2027

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έως τις 22/09 οι αιτήσεις

    Σχολικοί νοσηλευτές: Αντιδράσεις από τους γονείς για την έλλειψη προσωπικού στα σχολεία

    Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

  • Θέσεις εργασίας

    Πρόγραμμα απασχόλησης για ορεινές και νησιωτικές περιοχές – Κίνητρο για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

    Προκήρυξη για 153 προσλήψεις στον Δήμο Πατρέων

    ΑΣΕΠ 3Κ/2022: Στις 22/09 η κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων κατηγορία ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

    Υπουργείο Εσωτερικών: Εγκρίθηκαν 82 προσλήψεις σε έξι δήμους

  • Οικονομία

    Εξωδικαστικός μηχανισμός: Οι δύο αλλαγές

    Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2021: Μαζική αποστολή ειδοποιήσεων – Ποιες είναι οι προθεσμίες

    «Σπίτι μου 3»: Ποιοι κερδίζουν από το νέο πρόγραμμα

    Ενοίκια: Γιατί μετατίθεται για το 2027 η υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζών

  • Εργασιακά

    Επίδομα 400 ευρώ: Η ημερομηνία πληρωμής

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    pyrosvestiki

    Πυροσβέστες: Επίδομα έως 500 ευρώ

    Προ των πυλών νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών: 25.000 νέοι μόνιμοι σε δύο χρόνια – Τι αποκάλυψε η Κεραμέως

    Ν. Κεραμέως προς καταρτιζομένους στη Σχολή Μαθητείας ΔΥΠΑ Αιγάλεω: «Είστε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας!»

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

  • Πολιτική

    Αλέξης Τσίπρας: Πλαφόν τώρα 1,4 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης – 1,8 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης

    Πιερρακάκης: Οριζόντια η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης χωρίς αλλαγή στα κριτήρια

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

Παρασκευής για κορονοϊό: Καλύτερη η εικόνα το φθινόπωρο, πιθανή αύξηση των κρουσμάτων τέλη Οκτωβρίου

από Αντώνης Σαριδάκης
17/09/2022
σε Επικαιρότητα

103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Καθησυχαστικός εμφανίζεται σε σχέση με την πορεία της πανδημίας, αλλά και την παραλλαγή “Κένταυρος” που παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα στη χώρα μας, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, αναπλ. καθηγητής Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας Δημήτρης Παρασκευής.

Μιλώντας στο Πρακτορείο Fm, δεν απέκλεισε νέα έξαρση κρουσμάτων περί τα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου. Όπως εξηγεί, από τα μέσα Ιουλίου συμβαίνει μία συνεχόμενη και σταθερή αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, κάτι το οποίο έχει μεταφραστεί και σε αποκλιμάκωση επίσης στους σκληρούς δείκτες, δηλαδή αριθμούς νοσηλειών και θανάτων.

«Η εικόνα το φετινό φθινόπωρο είναι πολύ καλύτερη από άλλες χρονιές. Εκτιμάται όμως ότι θα έχουμε μία έξαρση. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πότε θα συμβεί. Ίσως τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου. Αν αυτό συμβεί, ενδεχομένως τα Χριστούγεννα να έχει αποκλιμακωθεί και να είμαστε σε περίοδο που ο αριθμός των κρουσμάτων δεν θα είναι πολύ μεγάλος».

Αναφορικά με την παραλλαγή «Κένταυρος», ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ αναφέρει ότι σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα, δεν έχει κυριαρχήσει σε κάποια περιοχή που συνυπάρχει η υποπαραλλαγή ΒΑ5, μέλος της «οικογένειας» της παραλλαγής Όμικρον.

ΣχετικάΆρθρα

Τα σχολεία ανοίγουν και ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε για τα αυστηρά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία

04/09/2026

ΕΟΔΥ: 2 θάνατοι από γρίπη και 1 από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα

12/03/2026

«Όπως και στη χώρα μας, το προηγούμενο κύμα προκλήθηκε από την ΒΑ5, αυτό συνεπάγεται ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει κίνδυνος να έχουμε μία νέα έξαρση. Το λέω με μία επιφύλαξη, αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο. Μέχρι στιγμής η Κένταυρος έχει επικρατήσει μόνο στην Ινδία, όπου τα ποσοστά της ΒΑ5, είναι εξαιρετικά χαμηλά».

Τι αναμένουν οι ειδικοί για το επόμενο διάστημα με χαλαρά μέτρα, μείωση θερμοκρασίας και οσονούπω μεγαλύτερη κινητικότητα του κόσμου σε κλειστούς χώρους;

Παγκοσμίως δεν εφαρμόζονται μέτρα σε οριζόντια βάση

«Παγκοσμίως, δεν εφαρμόζονται μέτρα σε οριζόντια βάση λόγω των χαρακτηριστικών που έχει ο ιός. Είμαστε σε μία νέα φάση της πανδημίας, όπου σχετίζεται με σημαντικά χαμηλότερη πιθανότητα σοβαρής νόσου, αλλά θα πρέπει να δώσουμε έμφαση και να επαναλάβουμε ότι ειδικά τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και να τηρούν τα μέτρα.

Επίσης να αποφασίσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα να πραγματοποιήσουν αναμνηστική δόση αν έχει μεσολαβήσει διάστημα μεγαλύτερο των 3 μηνών από τη μόλυνση τους με τον ιό, ή την προηγούμενη δόση». 

Να εμβολιαστώ τώρα ή τον άλλο μήνα με το πιο επικαιροποιημένο;

Να κάνω το τωρινό εμβόλιο που καλύπτει την Όμικρον 1 ή να περιμένω τον άλλο μήνα να κάνω το εμβόλιο που καλύπτει τις άλλες δύο παραλλαγές της Όμικρον, είναι η απορία πολλών ατόμων που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα.

«Και τα δύο εμβόλια εκτιμάται ότι έχουν ελαφρά καλύτερη αποτελεσματικότητα έναντι της προστασίας που παρέχουν για μόλυνση για τις υποπαραλλαγές της Όμικρον. Η προστασία που μας παρέχουν έναντι της σοβαρής νόσου, είναι παρόμοια σε σχέση με τα παλαιότερα εμβόλια.

Στο ερώτημα τι θα πρέπει να αποφασίσουμε, αυτό θα πρέπει να εξαρτηθεί και από ποια υποπαραλλαγή θα κυριαρχήσει το χειμώνα. Δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει και ποια μπορεί να είναι η νέα υποπαραλλαγή, δεν γνωρίζουμε ποιο από τα δύο εμβόλια, το Ο1 ή το 04 05 θα πλεονεκτεί.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να επιλέξουμε αν είναι αναγκαίο, αν ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες και αν πρέπει να εμβολιαστούμε άμεσα να το πράξουμε, γιατί πρόκειται για εμβόλια που έχουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να πει κανείς με ασφάλεια ότι το ένα θα πλεονεκτεί σε σχέση με το άλλο σε περίπτωση έξαρσης στα μέσα ή τέλη φθινοπώρου ή το χειμώνα». ΄

Ο ιός όσο συνεχίζει να κυκλοφορεί με διαφορετικές παραλλαγές της Όμικρον, έχει ήπια χαρακτηριστικά

Το θέμα των μεταλλάξεων προβληματίζει επιστήμονες και απλό κόσμο με τους πάντες να απεύχονται μία επιστροφή στο 2020, σε περίπτωση που εμφανιστεί και πάλι ο ιός με επιθετική μορφή.

Ο κ. Παρασκευής, αναφέρει ότι αυτή η πιθανότητα είναι εξαιρετικά μικρή, γιατί ακόμα και αν έχουμε την ανάδυση μίας νέας παραλλαγής, για να κυριαρχήσει θα πρέπει να είναι πιο μολυσματική από την Όμικρον. «Αλλά ακόμα και αν συμβεί αυτό, λόγω του μεγάλου ποσοστού εμβολιασμού και φυσικής νόσησης στον πληθυσμό υπάρχει ήδη ανοσία, σε ό,τι αφορά τη σοβαρή νόσο».

«Μέχρι πριν από την έλευση της Όμικρον, περίπου κάθε 6 μήνες εμφανιζόταν μία νέα παραλλαγή, η Γάμα, η Δέλτα. Από τα μέσα Νοεμβρίου 2021 που ανιχνεύθηκε η Όμικρον όμως, έχουμε εμφάνιση υποπαραλλαγών. Δηλαδή έχουμε εμφάνιση ιών που ανήκουν στη μεγάλη ομάδα της Όμικρον.

Κάτι το οποίο καθιστά, όχι απόλυτα, αλλά σίγουρα πιο προβλέψιμη την πορεία του ιού. Ο ιός όσο συνεχίζει να κυκλοφορεί με διαφορετικές παραλλαγές της Όμικρον, σημαίνει ότι έχει ήπια χαρακτηριστικά».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα ο εμβολιασμός για τη γρίπη

Όσον αφορά τη γρίπη που λόγω χρήσης μάσκας τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει ατονήσει, ο κ. Παρασκευής εξηγεί ότι εξ αυτού του λόγου, έχει ατονήσει και η ανοσία μας.

«Και για αυτό εκτιμάται ότι φέτος το κύμα της γρίπης θα είναι πιο έντονο σε σχέση με άλλες περιόδους. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι θα πρέπει όλα τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν και η υπόλοιπη κοινότητα να τηρεί τα μέτρα ειδικά στις περιόδους της έξαρσης. Και γιατί όχι να αποφασίσουν όλοι και περισσότεροι να εμβολιαστούν και έναντι της γρίπης, έτσι ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης».

Στο ερώτημα αν φέτος λόγω της έλευσης της γρίπης νωρίτερα υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει νωρίτερα και ο εμβολιασμός, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, απαντά ότι είναι κάτι που έχει συζητηθεί. «Ενδεχομένως να ξεκινήσει όντως νωρίτερα ο εμβολιασμός, αλλά είναι κάτι που δεν μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα».

Πρέπει να ενισχυθεί η επιτήρηση για την κλιματική αλλαγή

Στο ερώτημα πώς η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει ιούς και πανδημίες ο κ. Παρασκευής απαντά ότι μπορεί να επηρεάσει την κινητικότητα των ανθρώπων, αλλά και των ζώων, ακόμα και των εντόμων και επειδή ο άνθρωπος ζει κοντά με τα φυσικό περιβάλλον και τα ζώα, η κλιματική αλλαγή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για μεταδόσεις νοσημάτων από τα ζώα στον άνθρωπο, ή και το αντίθετο και να αλλάξει τον χάρτη, ή να προκαλέσει την επανεμφάνιση νοσημάτων, τα οποία δεν παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα στις μέρες μας.

«Οι φορείς δημόσιας υγείας έχουν στα προγράμματα τους και παρακολουθούν τυχόν αλλαγές που επιφέρει η κλιματική αλλαγή, τόσο σε ό,τι αφορά το φυσικό και ζωικό περιβάλλον, αλλά και τη συχνότητα των νοσημάτων, και σε κάθε περίπτωση έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. 

Η επιτήρηση λειτουργεί, προκειμένου να είμαστε σε θέση να μπορούμε να ανιχνεύουμε, αλλά και να αντιμετωπίζουμε τυχόν προκλήσεις για τη δημόσια υγεία.

Είναι ένας τομέας που πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω, αλλά είναι στο πλάνο μας να είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε τις δράσεις, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή»

Ετικέτες: ΕΟΔΥΚένταυροςΠαρασκευής

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    22 Σεπ 2026

  • Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη πλατφόρμα ΟpenGov.gr

    21 Σεπ 2026

  • Κώστας Λαγουβάρδος: Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ – Όλο και συχνότερα τα ακραία φαινόμενα

    21 Σεπ 2026

  • Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    20 Σεπ 2026

  • Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    19 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    6 shares
    Share 2 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.