ΠΟΕΔΗΝ: Επέβαλαν υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς χωρίς στοιχεία

ντίθετη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων η οποία ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή της ότι το υγειονομικό προσωπικό συμμετέχει μαζικά στον εμβολιασμό αλλά στοχοποιείται με ανακρίβειες και στρεβλά στοιχεία.

Μια μέρα μετά η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρος της Μιχάλης Γιαννάκος επανέρχονται και με έγγραφο υποστηρίζουν πως τώρα και κατόπιν της απόφασης τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας μαζεύουν τα στοιχεία για τους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες, άρα αυτά δεν υπήρχαν κατά την λήψη της απόφασης.

«Οι Υπουργοί εξειδίκευσαν τα μέτρα της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού του Υγειονομικού προσωπικού χωρίς να δώσουν στοιχεία με τα ποσοστά συμμετοχής των υγειονομικών στον εμβολιασμό ή απόλυτους αριθμούς εμβολιασθέντων και μη. Όταν είπαμε ότι το υπουργείο υγείας δεν διαθέτει στοιχεία για τους εμβολιασθέντες υγειονομικούς των νοσοκομείων, κέντρων υγείας, μας διέψευδαν. Σήμερα αποδεικνύεται ότι πράγματι δεν διαθέτουν στοιχεία.
Απέστειλαν έγγραφο οι ΔΥΠΕ (υγειονομικές περιφέρειες) στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας και ζητείται από το προσωπικό να δηλώσουν ποιοι έχουν εμβολιασθεί ανά κατηγορία. Γνωρίζουν όμως τον αριθμό όσων νόσησαν το τελευταίο εξάμηνο και όσων έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολισθούν τις επόμενες ημέρες; Με τι σκοπιμότητες λοιπόν επεβλήθη το μέτρο της υποχρεωτικότητας χωρίς στοιχεία;» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

eggrafopoedin

ΣχετικάΆρθρα

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τρίτης οι υπουργοί Υγείας, Επενδύσεων και Ψηφιακής διακυβέρνησης παρουσίασαν τον νέο οδικό χάρτη για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους υγειονομικούς, όπως και τον τρόπο λειτουργίας της εστίασης και ψυχαγωγίας από την Παρασκευή 16 Ιουλίου και μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε πως μέχρι τις 16 Αυγούστου το υγειονομικό προσωπικό πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19. Όποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο θα απέχει από την εργασία του χωρίς αποδοχές.

Διευκρινίζεται ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία -υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό- και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by