Πρώτες μέρες του Ιουλίου οι εμβολιασμοί σε κατάκοιτους πολίτες

Πρώτες μέρες του Ιουλίου οι εμβολιασμοί σε κατάκοιτους πολίτες

24 Ιουνίου 2021

Τις πρώτες μέρες του Ιουλίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στους κατάκοιτους συμπολίτες μας από ιδιώτες γιατρούς με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, δήλωσε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, προσθέτοντας ότι  ήδη γίνεται ενημέρωση στους γιατρούς. 

Για την πορεία των εμβολιασμών τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ένα κάλο επίπεδο.  

Εκτίμησε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου 4,8 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει μια δόση εμβολίου και 3,8 εκατομμύρια θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως. 

«Προσδοκούμε τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου να εξακολουθήσει να είναι έντονη η συμμετοχή κάτι που θα επιδιώξουμε και τον υπόλοιπο μήνα» τόνισε  ο κ. Κοντογεώργης. 

Επεσήμανε ακόμη ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων που είναι εξασφαλισμένη για το σύνολο του πληθυσμού σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτη δόση.

Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος, δεν θα πρέπει να υπάρξει χαλαρότητα και οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να εμβολιάζονται με τον ίδιο ρυθμό δήλωσε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών Χαράλαμπος Γώγος. 

Ανέφερε ότι το στοίχημα είναι να αποφύγουμε να έχουμε ανεμβολίαστους συμπολίτες μας στα νοσοκομεία, γιατί θα δημιουργηθεί εκ νέου πρόβλημα στο σύστημα υγείας και δεν θα εξυπηρετούνται οι καρκινοπαθείς και οι νεφροπαθείς ασθενείς. 

Επεσήμανε ότι «πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στα νησιά καθώς και να υπάρξει διασύνδεση νησιών με μεγάλα νοσοκομεία».

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<