Συνέντευξη στο Voucher Ergasia για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης

Συνέντευξη στο Voucher Ergasia για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης

6 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ημιμαραθώνιος Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου την Κυριακή 1η Οκτωβρίου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την ενασχόληση με τον μαζικό αθλητισμό με στόχο την διάδοση του εθελοντισμού, αλλά και της κοινωνικής προσφοράς.

Αυτό τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης από τους συνδιοργανωτές του αγώνα–Περιφέρεια Κρήτης, Αθλητικός Σύλλογος Υγείας (ΑΘΛΗ.Σ.Υ.),Δήμος Μινώα, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου- που πραγματοποιείται με επιτυχία με συμμετοχές που αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3.000 από την Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Στη συνέντευξη Τύπου, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Μινώα-Πεδιάδος Ζαχαρία Καλογεράκη, του εντεταλμένου συμβούλου αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκου Συριγωνάκη, του Προέδρου του συλλόγου ΑΘΛΗ.Σ.Υ. Γιώργου Αλεβιζάκη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλη Αλιφιεράκη έγινε εκτενής αναφορά στην διεξαγωγή του Ημιμαραθώνιου Κρήτης και στις διαστάσεις-μηνύματα που στέλνονται για την ενασχόληση με τον μαζικό αθλητισμό, τον εθελοντισμό, ευρύτερα την κοινωνική προσφορά.

Μεγάλος Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Stoiximan, την οποία εκπροσώπησαν οι κ.κ. Γιάννης Σπανουδάκης, μέλος Δ.Σ. και Πάνος Κωνσταντόπουλος, διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας. Όπως ανέφεραν, η Stoiximan,στο πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και παράλληλα με τη χορηγική στήριξη του αγώνα, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκστρατεία σε όλη την Κρήτη,διαθέτοντας το περίπτερό της ως κέντρο ενημέρωσης και δειγματοληψίας για εθελοντές δότες του Μυελού των Οστών από εκπροσώπους του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν η κα Μαρία Ευστρατίου και Κώστας Παπαρδέλας.

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι θα είναι 21 χιλιόμετρα και για τέταρτη χρονιά θα γίνουν παράλληλοι αγώνες δρόμου ArkalochoriStreetRun 5χλμ – 10χλμ και 1000 μέτρων στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης.

Σε δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ αναφέρθηκαν:

Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός με κοινωνική διάσταση-προσφορά. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους υποστηρικτές, και εμείς από την πλευρά μας, ως συνδιοργανωτές συγχαίρουμε για αυτή την πρωτοβουλία, και όταν υπάρχει μια τέτοια συμμετοχή αποδεικνύεται ότι ο αθλητισμός, ο εθελοντισμός, παρακινεί και ενώνει για κοινωνική προσφορά. Η Περιφέρεια Κρήτης έμπρακτα υποστηρίζει τον αθλητισμό που στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους. Καλή επιτυχία στην διοργάνωση του αγώνα».

Δήμαρχος Μινώα-Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης:

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, οι νέοι του τόπου με την διοργάνωση αυτή προβάλλουν και αναδεικνύουν περαιτέρω την περιοχή μας αλλά και τον αθλητισμό. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, που καταφέρνουν να συνεργάζονται από κοινού τόσοι πολλοί φορείς, σύλλογοι, εθελοντές για την ανάδειξη του μαζικού αθλητισμού με κοινωνική προσφορά. Συγχαρητήρια σε όλους για την συμμετοχή τους».

Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης: «Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που έχει πλέον θεσμοθετηθεί, την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Τέτοια γεγονότα συμβάλλουν στην αποκέντρωση, και στην διάδοση του αθλητισμού στην Περιφέρεια δίνοντας μια άλλη «ζωντάνια» στην ύπαιθρο. Συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές».

Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου Γιώργος Αλεβιζάκης

«Φέτος έχουμε σπάσει ένα μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών, έχουμε ξεπεράσει ήδη τις 2.500 συμμετοχές και είμαστε 25 ημέρες πριν τον αγώνα οπότε αναμένεται ένας μεγάλος αριθμός αθλητών από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα ακόμα και το εξωτερικό.Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων».

Μέλος διοικητικού συμβουλίου Stoiximan.gr Γιάννης Σπανουδάκης

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τη φιλοξενία των Κρητών και την αγάπη τους για τον αθλητισμό, αφού στην οικογένεια της Stoiximan ανήκει ήδη από τον Οκτώβριο του 2016 η μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης, η ΠΑΕ ΟΦΗ. Η στήριξη και η συμμετοχή της Stoiximan σε μαζικές αθλητικές διοργανώσεις αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της για την ενίσχυση του δρομικού κινήματος στην Ελλάδα που αναπτύσσεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια. Όπως σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε προσδίδουμε ένα κοινωνικό ρόλο αναλαμβάνοντας και υλοποιώντας κοινωνικές δράσεις παράλληλα με τον αγώνα».

Κωνσταντόπουλος στο Voucher Ergasia: «Μπορούμε όλοι να σώσουμε μια ζωή»

Για τον Ημιμαραθώνιο της Κρήτης, αλλά και τις ενέργειες που θα γίνουν από την πλευρά της Stoiximan για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τους δότες μυελού των οστών, μίλησε στο Voucher Ergasia ο διευθυντής μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Stoiximan, Πάνος Κωνσταντόπουλος (φωτό δεξιά):

«Είναι η πρώτη χρονιά που εμπλέκεται η Stoiximan ως μεγάλος χορηγός στη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης και σίγουρα θα υπάρχει και συνέχεια. Ως Stoiximan έχουμε δείξει ότι δεν περιοριζόμαστε στο χορηγικό κομμάτι, αλλά ούτε στο αθλητικό. Ως Stoiximan επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας και στον τομέα της κοινωνίας. Στον Ημιμαραθώνιο της Κρήτης στηρίζουμε το «Οραμα Ελπίδα» και την ενημέρωση για τους δότες μυελού των οστών.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Κρήτης μέχρι την έναρξη του Ημιμαραθωνίου, την 1η Οκτωβρίου, ενημέρωση του απλού κόσμου για την εύκολη και απλή διαδικασία να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών. Είναι μία ενέργεια που μπορεί να σώσει μια ζωή. Και πάνω απ’ όλα είναι μία απλή ενέργεια.

Οσον αφορά στον Ημιμαραθώνιο, είναι μεγάλη μας χαρά που είμαστε χορηγοί και πρέπει να τονίσουμε ότι κάνει φέτος ρεκόρ, αφού οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 3500″.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<