Επιδότηση επιχειρήσεων για δημιουργία eshop: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Επιδότηση επιχειρήσεων για δημιουργία eshop: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

23 Φεβρουαρίου 2021

Από χθες μέχρι και τις 24 Μαρτίου θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν έως 5.000 ευρώ

Να φτιάξουν την ηλεκτρονική εκδοχή των καταστημάτων τους έχουν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες στο χώρο του λιανικού εμπορίου, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης για ανάπτυξη και αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εμπορίου με 5.000 ευρώ.

Οι υποβολές αιτήσεων ξεκινησαν και θα διαρκέσουν μέχρι και τι 24 Μαρτίου και σε αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

Σε κάθε επιχείρηση θα αποδίδεται συνολική́ επιχορήγηση έως 5.000 ευρώ για την απόκτηση εξοπλισμού́ πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών με σκοπό́ την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού́ καταστήματος. Εφόσον η επιχείρηση διέθετε ήδη ηλεκτρονικό́ κατάστημα πριν τις 18/3/2020, τότε αυτό́ δύναται να αναβαθμιστεί́ με δικαιούμενη επιχορήγηση έως του ποσού́ των 1.500 ευρώ.


Ότι οι συνθήκες απαιτούν εκσυγχρονισμό ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου που διευκρίνισε ότι θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους μικρομεσαίους εμπόρους, χωρίς αυτό να σημαίνει όπως τόνισε ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Εκτός δράσης μένουν οι επιχειρήσεις που εντάσσονται σε ήδη οργανωμένο δίκτυο διανομής προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών όπως franchising, ή το λεγόμενο Shop in shop και τα δίκτυα πρακτόρευσης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα

80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 31,46 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας. Τα 15,515 εκατ. ευρώ θα τα μοιραστούν οι περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιόνιων Νήσων, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. Η Αττική θα λάβει τα 25,042 εκατ. ευρώ, η Στερεά Ελλάδα 3,542 εκατ. ευρώ, και 4,438 εκατ. ευρώ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<