Ο εμπορικός κόσμος «στενάζει»- Η «ασπιρίνη» των μέτρων και οι μικρές επιχειρήσεις

Ο εμπορικός κόσμος «στενάζει»- Η «ασπιρίνη» των μέτρων και οι μικρές επιχειρήσεις

22 Μαΐου 2020

Δεν έχει περάσει παρά ένα 24ωρο από το ρεπορτάζ του voucherergasia.gr για την κατάσταση στην αγορά του Ηρακλείου και οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών συνεχίζονται.

Αντιδράσεις δικαιολογημένες, καθώς τα μέτρα της κυβέρνησης αποτελούν μια πρόσκαιρη σανίδα «σωτηρίας», όμως δε δίνουν λύση στο αδιεξοδο των επιχειρηματιών.

Την ίδια ώρα, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός πως η όποια μέριμνα αφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις και στον τουρισμό και όχι στις μικρομεσαίες ή τις επιχειρήσεις που ναι μεν λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές, αλλά δεν είναι τουριστικό το αντικείμενό τους.
Παράλληλα αναμένονται απαντήσεις σχετικά με τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, αλλά και τις επιταγές που «τρέχουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα απασχολεί τις επιχειρήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι επιστολές στα συναρμόδια υπουργεία έστειλε σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, διαμαρτυρόμενος διότι, όπως σημειώνει, δεν προβλέφθηκε η ένταξη στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση και των εμπορικών επιχειρήσεων τουριστικού ενδιαφέροντος, οι πωλήσεις των οποίων εξαρτώνται κατεξοχήν από τον εισερχόμενο τουρισμό.


Όπως σημειώνει ο σύλλογος, τα εμπορικά καταστήματα που δραστηριοποιούνται στις τουριστικές περιοχές, θεωρητικά επαναλειτούργησαν από τη Δευτέρα 11 Μαΐου, παρουσιάζουν όμως μηδενικό τζίρο λόγω πραγματικής έλλειψης πελατείας. Είναι εύκολα αντιληπτό, ότι οι όποιοι πελάτες θα εμφανισθούν μετά το άνοιγμα των συνόρων και την επαναλειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων. Συνεπώς, για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα, τα έξοδα θα τρέχουν και τα καταστήματα θα είναι ουσιαστικά κλειστά.

Ο Ε.Σ.Α θεωρεί δίκαιο και αναγκαίο για την επιβίωση επιχειρήσεων και εργαζομένων, το αίτημα της ένταξης αυτών των επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης που έχουν αποφασιστεί για τις επιχειρήσεις του τουρισμού, γιατί αναμφίβολα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτού.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<