Θεσσαλονίκη: Εναντιώνεται η εστίαση στο άνοιγμα μόνο σε εξωτερικό χώρο

Θεσσαλονίκη: Εναντιώνεται η εστίαση στο άνοιγμα μόνο σε εξωτερικό χώρο

19 Ιανουαρίου 2021

Την εναντίωσή της στη λειτουργία της εστίασης μόνο με πελάτες σε εξωτερικό χώρο εκφράζει η ένωση εστιατόρων – ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως ο καιρός δεν επιτρέπει μια τέτοια απόφαση και πως τα τετραγωνικά μέτρα εξωτερικά των καταστημάτων δεν είναι αρκετά ώστε να μπορούν να δεχτούν πολλούς πελάτες και να λειτουργούν με κέρδος.

Το ThessToday.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον γ.γ. της Ένωσης της εστιατόρων – ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλη Επιτροπίδη, ο οποίος δήλωσε τα εξής: “Προτείνουμε στην κυβέρνηση, το επόμενο υπουργικό συμβούλιο να το κάνει στην Κοζάνη ή ακόμα και στον Έβρο, σε εξωτερικούς χώρους με θερμάστρες για να διαπιστώσει αν είναι εφικτό να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικό χώρο. Θα φύγουν όλοι με πνευμονία”.

Και πρόσθεσε: “Είναι δύσκολο για τους ιδιοκτήτες, για τους εργαζόμενους και για τους πελάτες, που δεν θα έρθει κανένας πελάτης έτσι. Για να ανοίξει ένα κατάστημα εστίασης θα πρέπει να έχουμε το λιγότερο τέσσερα άτομα προσωπικό. Έναν μάγειρα, μια γυναίκα για την προετοιμασία του φαγητού και δύο σερβιτόρους. Όλα τα καταστήματα εστίασης έχουν από 10 έως 30 τετραγωνικά στους εξωτερικούς χώρους. Με ένα άτομο ανά τρία τετραγωνικά, είναι δέκα άτομα, δέκα πελάτες. Δηλαδή θα ανοίξει η εστίαση για δύο, τρία τραπέζια“.

Όσον αφορά την επιδότηση για να αγοραστούν σόμπες, ο κ. Επιτροπίδης εξήγησε πως δεν πρόκειται για λύση αλλά για παραπάνω έξοδα που οι ιδιοκτήτες δεν είναι σε θέση να επωμιστούν. “Οι σόμπες επιδοτούνται έως 5.000 ευρώ αλλά κάθε σώμα 100 ευρώ στα δέκα τετραγωνικά. Δηλαδή να πάρουμε ένα σώμα από 80 – 300 ευρώ και να μας δώσει τα 100 ευρώ. Σε ένα κατάστημα με 30 τ.μ θα πάρεις αναγκαστικά τρία σώματα, όπου θα δώσεις 600 ευρώ και θα πάρεις τα 300 πίσω και 50 θα δώσεις στον λογιστή για να κάνει τα χαρτιά του ΕΣΠΑ. Δεν αξίζει. Και θα δώσεις τα 600 ευρώ που δεν έχεις για να τα πάρεις όταν θα στα πληρώσει ο ΕΣΠΑ”.

Και όπως συμπλήρωσε: “Ο κλάδος της εστίασης δεν είναι παιχνίδι, δεν είναι ακορντεόν για να ανοίγει και να ξανακλείνει. Εμείς όταν θα ανοίξουμε, θα ανοίξουμε μια και καλή“.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<