voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία «ERMINIO» – Οι «κόκκινες» περιοχές που θα πλήξει

    Σκόνη και λασποβροχές τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα-Ποιες περιοχές θα επηρεάσουν

    Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου

    Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις!

  • Εκπαίδευση
    Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Τι ισχύει με την τηλεκπαίδευση στα σχολεία

    Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

    Σχολεία: Η νέα διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης Υποδιευθυντών – ΦΕΚ

    Σχεδόν 31.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν συνολικά για την εισαγωγή στα Πρότυπα, τα Πειραματικά, τα Δημόσια Ωνάσεια και τα Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    ΥΠΑΙΘΑ: Ανακοινώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ περιόδου 2026

    Κακοκαιρία Erminio: Τι ισχύει για σχολεία και εργαζόμενους

  • Θέσεις εργασίας
    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026: Υποβλήθηκαν 9.656 αιτήσεις για 2.628 μόνιμες προσλήψεις

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Μέχρι τις 7 Απριλίου οι αιτήσεις για ενίσχυση 7.000 προσλήψεων

    ΑΣΕΠ 5Κ/2023: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για 397 μόνιμες θέσεις σε φορείς του Υπουργείου Υγείας

    Με μεγάλη συμμετοχή η «Ημερά Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης

    Με μεγάλη συμμετοχή η «Ημερά Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης

  • Οικονομία

    Θερινό ωράριο στο νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος

    Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass

    Νέο Fuel Pass 2026: Αιτήσεις από 6 έως 30 Απριλίου – Πώς θα γίνουν οι πληρωμές

    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    Δημογραφικό-Στήριξη των νέων ζευγαριών: Ποιοι Δήμοι δίνουν βοηθήματα

    Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους: Χαμηλώνει την ανάπτυξη, ανεβάζει τον πληθωρισμό για το 2026

  • Εργασιακά
    Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς των εκπαιδευτικών

    Σε ισχύ από σήμερα η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Διαμορφώνεται στα 920 ευρώ

    Παροχές υγείας σε μη μισθωτούς με οφειλές προς τον ΕΦΚΑ

    Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα

    Κακοκαιρία Erminio: Τι ισχύει για σχολεία και εργαζόμενους

    Δώρο Πάσχα 2026: Πότε πληρώνει η ΔΥΠΑ – Γιατί «χάνεται» η αύξηση του κατώτατου μισθού

  • VOUCHER
    Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Οριστικό Μητρώο Επιτυχόντων ΔΥΠΑ στο Voucher Εργαζομένων 750 ευρώ: Οι οδηγίες για τους ωφελούμενους και αυτά που πρέπει να κάνουν

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δημοσιεύθηκαν τα προγράμματα κατάρτισης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

    Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Voucher 750 – Ανακοινώθηκε το τελικό μητρώο των επιτυχόντων

    Κοινωνικός τουρισμός: Tα τελικά αποτελέσματα για το voucher

    Κοινωνικός τουρισμός: Πώς θα δοθούν 300.000 vouchers

  • Πολιτική
    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκίνησε η διαδικτυακή εκπαίδευση των υποψήφιων

    Μιχαηλίδου: Σε μία εβδομάδα ανοίγουν οι αιτήσεις για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

    ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Οι 12 προτεραιότητες για ένα σύγχρονο κράτος με κοινωνική δικαιοσύνη

    ΠΑΣΟΚ: Αυτοί εκλέγονται από το Ηράκλειο στη νέα Κεντρική Επιτροπή

    Σκρέκας: «Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Κρήτη αποτελεί βασική προτεραιότητα»

    Σκρέκας: «Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Κρήτη αποτελεί βασική προτεραιότητα»

    Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών: Οι 35 αυξήσεις που δόθηκαν στο Δημόσιο

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Εργασιακά

ΔΥΠΑ: Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου επανέρχεται το 2ο «JobReady»

από Νίκος Μοναστηριώτης
15/02/2024
σε Εργασιακά
112
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Η ανάδειξη της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στον πλέον αποτελεσματικό κόμβο προώθησης της απασχόλησης, που παρέχει στους πολίτες όλα τα σύγχρονα εργαλεία, για να προετοιμαστούν σωστά και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, χτίζεται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια και η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στις εκδηλώσεις συμβουλευτικής “JobReady by DYPA” είναι ακόμα μία απόδειξη των απτών αποτελεσμάτων αυτής της συνέπειας» δηλώνει ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την πραγματοποίηση της 2ης εκδήλωσης «JobReady by DYPA» το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024.

Η συμβουλευτική αποτελεί μέρος ενός τρίπτυχου, που εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΔΥΠΑ για την ενίσχυση της απασχόλησης, το οποίο αποσκοπεί στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, μέσω των οποίων συνεισφέρει στην καταπολέμηση της ανεργίας, που αποτελεί άλλωστε τον θεμελιώδη στόχο της.

Η αρχή έγινε με τον ολοκληρωτικό επανασχεδιασμό των προγραμμάτων απασχόλησης, που οδήγησε στη δημιουργία περισσότερων από 160.000 νέων θέσεων εργασίας.

Ακολουθεί η υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος κατάρτισης που έχει ποτέ εφαρμοστεί στη χώρα και, μάλιστα, με την εισαγωγή δικλείδων που διασφαλίζουν την ποιότητα και αποτελεσματικότητά του. Στόχος η κατάρτιση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες 500.000 πολιτών έως το 2025, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τον αριθμό όσων έχουν ήδη καταρτιστεί να φτάνει τις 270.000.

ΣχετικάΆρθρα

Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 3.000 ανέργων από ευάλωτες ομάδες

01/04/2026
ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 3.000 ανέργων από ευάλωτες ομάδες

31/03/2026

Παράλληλα, έχοντας διαγνώσει τις αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών και της αγοράς για επαγγελματικές και οριζόντιες δεξιότητες, η ΔΥΠΑ προχώρησε στην ενίσχυση του εξειδικευμένου προσωπικού της, με την πρόσληψη 600 εργασιακών συμβούλων, ώστε να αναβαθμίσει τον τομέα της συμβουλευτικής ως σημαντικού πυλώνα της σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας.

Στη συνέχεια, από τον Μάρτιο του 2023, διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής, η επιτυχία των οποίων οδήγησε στην απόφαση διεξαγωγής τους σε μηνιαία βάση. Μέσω αυτών των εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τεχνικές αναζήτησης εργασίας, ενώ όσοι σκέφτονται να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις επιχειρηματικές δεξιότητές τους και να δημιουργήσουν αποτελεσματικό business plan.

Ακόμα ένα σύγχρονο εργαλείο συμβουλευτικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ είναι η ψηφιακή πλατφόρμα mydypalive, με τη χρήση της οποίας πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να εξυπηρετηθούν, συνομιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με εργασιακούς συμβούλους.

Τον Νοέμβριο του 2023, η ΔΥΠΑ προχώρησε στη διοργάνωση του «JobReady by DYPA», μίας εκδήλωσης που αφορούσε αποκλειστικά την παρακολούθηση workshops συμβουλευτικής παράλληλα με ομιλίες στελεχών επιχειρήσεων για την επαγγελματική ανάπτυξη και εξέλιξη.

Που και πότε θα γίνει η εκδήλωση

Η συμμετοχή ήταν αθρόα και, έτσι, η ΔΥΠΑ επανέρχεται με το 2ο «JobReady» το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens (Μεγ. Αλεξάνδρου 2, 10437, Αθήνα, στάση μετρό Μεταξουργείο).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα διαρκέσει από τις 10:00 έως τις 18.00, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε εργαστήρια με θεματικές, όπως τεχνικές αναζήτησης εργασίας, βελτίωση βιογραφικού, προετοιμασία συνεντεύξεων, αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αναζήτηση εργασίας, ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας και διαμόρφωση business plan.

Παράλληλα, θα μπορούν να παρακολουθήσουν ομιλίες από εξειδικευμένα στελέχη της ΔΥΠΑ, στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), που θα μιλήσουν για χρήσιμα εργαλεία δημιουργίας πλάνου σταδιοδρομίας, καθώς και για το σωστό επαγγελματικό προφίλ. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις εμπειρίες εργοδοτών, οι οποίοι ωφελήθηκαν από προγράμματα και δράσεις της ΔΥΠΑ και έχουν δημιουργήσει δικές τους επιχειρήσεις.

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, αναφέρει: «Η συμβουλευτική αποτελεί σημαντική προτεραιότητά μας, καθώς συμπληρώνει το πλαίσιο υποστήριξης των συμπολιτών μας που ψάχνουν δουλειά, παράλληλα με τις δράσεις απασχόλησης και κατάρτισης, καθώς και τις άλλες πρωτοβουλίες μας που στοχεύουν στην αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς με τη ζήτηση εργασίας. Οι καταιγιστικές μεταβολές στο εργασιακό τοπίο δημιουργούν αντίστοιχες απαιτήσεις στον τρόπο αναζήτησης εργασίας. Στη ΔΥΠΑ παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις και αναβαθμίζουμε συστηματικά τις δράσεις συμβουλευτικής, ειδικά εκείνες που ενισχύουν την προετοιμασία των πολιτών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ξεκινήσαμε, πριν από έναν χρόνο, τα e-εργαστήρια και, καταγράφοντας εντυπωσιακή ανταπόκριση, καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 9.000 πολίτες από όλη την Ελλάδα, προχωρήσαμε τον περασμένο Νοέμβριο στη διοργάνωση των εκδηλώσεων “JobReady by DYPA”. Οι συμμετοχές στην πρώτη εκείνη εκδήλωση έφτασαν τις 1.600 και τα στοιχεία από τις εγγραφές στο “JobReady” του Σαββάτου δείχνουν ότι και πάλι η συμμετοχή θα είναι εντυπωσιακή.

Οι αριθμοί αυτοί καταδεικνύουν την ανάγκη να επεκτείνουμε περαιτέρω τις δράσεις συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ. Αξιοποιώντας τα εξειδικευμένα στελέχη μας, πρόκειται σύντομα να ξεκινήσουμε ομαδικά εργαστήρια συμβουλευτικής, που πλέον θα πραγματοποιούνται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Με βάση τον, μέχρι τώρα, σχεδιασμό μας, οι πρώτες δράσεις θα ξεκινήσουν σε 30 ΚΠΑ2 στις μεγάλες πόλεις, με στόχο να επεκταθούν σταδιακά σε όλη την Ελλάδα. Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε στη ΔΥΠΑ έχουν ως προτεραιότητα τη στήριξη των πολιτών που αναζητούν δουλειά και με τη συμβουλευτική ευελπιστούμε να τους παρέχουμε εκείνες τις δεξιότητες που θα τους δώσουν προβάδισμα για την ένταξή τους στην απασχόληση και την επίτευξη των επαγγελματικών στόχων τους».

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη Διεύθυνσης Σύζευξης Προσφοράς και Ζήτησης Εργασίας και Συμβουλευτικής, Άννα Γιαννοπούλου, σημειώνει: «Η συμβουλευτική στη ΔΥΠΑ, με στόχο την ενδυνάμωση των αναζητούντων εργασία για ταχύτερη και αποτελεσματική ένταξή τους στην αγορά εργασίας, αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της ΔΥΠΑ. Τόσο τα “e-εργαστήρια”, όσο και οι εκδηλώσεις “JobReady” έχουν “αγκαλιαστεί” από τον κόσμο, γεγονός που καταδεικνύεται από τη μεγάλη ζήτηση και συμμετοχή. Το σημαντικό είναι ότι η συμβουλευτική για την προετοιμασία για την αγορά εργασίας γίνεται προσβάσιμη σε όλους τους αναζητούντες εργασία, καθώς μπορούν να ωφεληθούν από αυτήν είτε απομακρυσμένα με τα e-εργαστήρια είτε διά ζώσης στις εκδηλώσεις “JobReady by DYPA”».

Ετικέτες: ΔΥΠΑJobReady

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα

    1 Απρ 2026

  • Κακοκαιρία Erminio: Τι ισχύει για σχολεία και εργαζόμενους

    31 Μαρ 2026

  • Δώρο Πάσχα 2026: Πότε πληρώνει η ΔΥΠΑ – Γιατί «χάνεται» η αύξηση του κατώτατου μισθού

    30 Μαρ 2026

  • Επιθεώρηση Εργασίας: Μετάβαση σε ένα εργασιακό περιβάλλον μηδενικής ανοχής στη βία και στην παρενόχληση

    30 Μαρ 2026

  • Νέος κατώτατος μισθός: Αυτά είναι τα επιδόματα που «φουσκώνουν»

    30 Μαρ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Οριστικό Μητρώο Επιτυχόντων ΔΥΠΑ στο Voucher Εργαζομένων 750 ευρώ: Οι οδηγίες για τους ωφελούμενους και αυτά που πρέπει να κάνουν

    83 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Ενοίκια: Τι αλλάζει για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές από 1η Απριλίου

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • ΑΣΕΠ 5Κ/2023: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για 397 μόνιμες θέσεις σε φορείς του Υπουργείου Υγείας

    17 shares
    Share 7 Tweet 4
  • Δώρο Πάσχα 2026 από τη ΔΥΠΑ σε ανέργους: Νέες διευκρινίσεις για τον υπολογισμό του

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Fuel Pass 2026: Πότε αναμένονται οι πληρωμές – Καταβολή ολόκληρου του διμήνου

    21 shares
    Share 8 Tweet 5

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.