voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    ΕΟΠΥΥ: Πώς έγινε εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων

    Μικρή «ανάσα»στα αποθέματα νερού λόγω των βροχοπτώσεων

    Το Netflix εξαγοράζει την Warner Bros έναντι αστρονομικού ποσού!

    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για κακοκαιρία μέχρι την Τετάρτη

    Κακοκαιρία: Σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE» εννιά Περιφέρειες – Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου

  • Εκπαίδευση
    ΔΥΠΑ: Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Κακοκαιρία: Κλειστές την Παρασκευή οι εκπαιδευτικές δομές και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής

    Κακοκαιρία Byron: Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία θα μείνουν κλειστά

    Κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Σφακιά με αίτημα προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Κακοκαιρία Byron: Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής

    ΟΠΕΚΑ: Παράταση στις αιτήσεις για 1.000 ευρώ σε επιτυχόντες των Πανελληνίων 2025

  • Θέσεις εργασίας
    ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

    ΔΥΠΑ: 60 νέες μόνιμες προσλήψεις για το 2026 με ευκαιρίες για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες

    Προκήρυξη για 413 μόνιμες προσλήψεις στον ΟΣΥ

    ΟΣΥ: Προχωρά σε 290 προσλήψεις οδηγών λεωφορείων

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 4ΓΒ/2025 : Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από επιτυχόντες του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού (2Γ/2022)

    Δήμος Πειραιά: 290 νέες προσλήψεις χωρίς πτυχίο

    Αρχίζουν οι αιτήσεις για 20 προσλήψεις στο Δήμο Πειραιά

  • Οικονομία

    Τέλη κυκλοφορίας 2026: Πληρωμή χωρίς παράταση, πρόστιμα στους ασυνεπείς

    diplh-enisxush-noikokuria-xristougenna

    Χαμηλότερες τιμές και δωρεάν ενεργειακή αναβάθμιση για τα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από τη Δευτέρα έως 12 Δεκεμβρίου

    ΔΥΠΑ: Τα 300 ευρώ που δικαιούνται χιλιάδες άνεργοι – Δείτε αν είστε δικαιούχοι

  • Εργασιακά

    Τι ισχύει για το Δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

    Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Τέλος το «πέναλτι» ύψους 30% – Τι θα ισχύει με τη φορολόγηση του εισοδήματος

    Ποιοι δεν θα δουν αύξηση στις συντάξεις Ιανουαρίου

    ΔΥΠΑ: Τα 300 ευρώ που δικαιούνται χιλιάδες άνεργοι – Δείτε αν είστε δικαιούχοι

    Ποιες οι συνέπειες μη καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων

  • VOUCHER
    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Δεν κόβεται πλέον το ταμείο ανεργίας σε επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης!

    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Nέο Voucher Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500€

  • Πολιτική

    Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες

    Βουλή: Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για τις παρακολουθήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Περισσεύει η κυβερνητική κοροϊδία – Οι 4 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς

    Τους Έλληνες του Λονδίνου καλεί η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση του Rebrain Greece

    Κεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Η ιστορική Κοινωνική συμφωνία οδηγεί σε πλήρη προστασία των εργαζομένων

    Κρήτη: «Ψίχουλα» οι αποζημιώσεις για ζημιές από την κλιματική αλλαγή

    Χατζηδάκης: Μήνας πληρωμών για τους αγρότες ο Δεκέμβριος – Πάμε σε ένα σύστημα αξιόπιστο και δίκαιο για τις επιδοτήσεις

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Εργασιακά

Κρήτη: Κινητοποιήσεις από εργαζομένους σε τουρισμό και επισιτισμό

από Ανδρέας Κριτσωτάκης
20/04/2021
σε Εργασιακά

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν τα σωματεία εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό στην Κρήτη, διεκδικώντας την υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας καθώς και να επανέλθει η ρύθμιση της μονομερούς αναστολής σύμβασης και η αποζημίωση ειδικού σκοπού από τον Απρίλιο μέχρι να ξαναεργαστούν.

Σε συγκέντρωση καλεί τους ξενοδοχοϋπάλληλους σημερα στις 11 πμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου.

«Χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, με αβέβαιο μέλλον, εκατοντάδες χιλιάδες από μας, έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο και κάθε αντοχή! Τα lockdown έχουν ισοπεδώσει τη ζωή μας, χωρίς να προσφέρουν καμιά ουσιαστική προστασία από την πανδημία που συνεχίζει να θερίζει τις οικογένειές μας», αναφέρει στο κάλεσμά της η ΔΑΣ.

Υιοθετώντας την απόφαση της Ομοσπονδίας Επισιτισμού –Τουρισμού για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Πανελλαδικό επίπεδο το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 20 Απριλίου και ώρα 11.00 στο Εργατικό κέντρο Ηρακλείου.

ΣχετικάΆρθρα

Τουρισμός: Άνοδος στις διεθνείς αφίξεις – Εντυπωσιακό το ρεύμα από τις ΗΠΑ

Τουρισμός: Ποιες χώρες προτιμούν οι Έλληνες

22/08/2025

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Αύξηση άνω του 1.000% στις δηλωθείσες υπερωρίες τον Μάιο στον τουρισμό

08/07/2025

«Παρά τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουμε για υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας οι εκπρόσωποι τους δημιουργούν θέματα, σχετικά με αφαίρεση χρόνιων θεσμικών δικαιωμάτων. Στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι για την ομαλή επανεκκίνηση του τουρισμού, βασική προϋπόθεση είναι η τήρηση των μέτρων προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας όλων μας καθώς επίσης και η ρύθμιση των όρων αμοιβής και εργασίας», αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Ανάλογα καλέσματα πραγματοποιούν και τα σωματεία των Χανίων. Το Δ.Σ. του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων, όπως ανακοίνωσε, αποφάσισε να υιοθετήσει την απόφαση της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα και διοργανώνει την Τρίτη 20 Απριλίου και ώρα 10:30 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Στην κινητοποίηση των Χανίων θα συμμετέχει και το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων:

«Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, όλοι εμείς που δουλεύουμε στην μαζική εστίαση εδώ και ένα χρόνο καλούμαστε να ζήσουμε με μηδενικό εισόδημα ή αν είμαστε από τους «τυχερούς» με 9 ευρώ την ημέρα. Στις 9 Απρίλη δώσαμε πανελλαδικά ενα βροντερό μήνυμα αντίστασης προς κάθε αποδέκτη. Καλούμε όλους τους εργαζομένους του κλάδου στις 20 του μήνα να κάνουν το βήμα και συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 10:30π.μ. Όλο αυτό το διάστημα δώσαμε σκληρές μάχες που χωρίς αυτές δεν θα είχαμε ούτε τα ελάχιστα, όπως το επίδομα των εργαζόμενων χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης ,τη μονομερή αναστολή, τις παρατάσεις των ταμείων ανεργίας κλπ.

Ο νέος νόμος που φέρνουν για τα εργασιακά όχι μόνο θεσμοθετεί την μονιμοποίηση των μέτρων που έφεραν στο όνομα της πανδημίας, αλλά «νομιμοποιεί» την τσάμπα εργασία με απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση 8ώρου -5ήμερου, την δουλεία μέχρι τελικής πτώσης.

Ισχυρίζονται ότι η «δοκιμασία» της πανδημίας φτάνει στο τέλος της και ότι όλες οι προϋποθέσεις για μια γενναία οικονομική ανάκαμψη την «επόμενη μέρα» είναι εδώ. Τι χρειάζονται τότε η επιβολή της 10ωρης δουλειάς και οι άλλοι όροι για την εκταμίευση των δόσεων, που καθιστούν τη συμφωνία για το Ταμείο της ΕΕ άλλο ενα «μνημόνιο» στην πλάτη των εργαζομένων;

Με νέες μειώσεις σε μισθούς και εργοδοτικές εισφορές. Με σπαστά ρεπό, διευθέτηση ωραρίου σε βάθος 6μήνου, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ταυτόχρονη ενίσχυση της εργολαβίας και του άθλιου καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων μέσω δουλεμπορικών που ελέγχονται από πολυεθνικούς ομίλους. Είναι παραμύθι ότι «πασχίζουν» για την διατήρηση των θέσεων εργασίας αφού χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου έχουν χάσει την δουλειά τους εν μέσω πανδημίας. Ταυτόχρονα είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ περιορίζοντας κι άλλο το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία .

ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΙΣ 10:30Π.M.

Η επιστροφή όλων των εργαζομένων στην δουλειά με όλα τα δικαιώματα, με συνθήκες υγείας και ασφάλειας, περνά μέσα από τη μαζική συμμετοχή και την οργάνωση των αγώνων, μέσα από τη δράση των σωματείων.

Καλούμε τα σωματεία που έχουν εποχιακά εργαζόμενους να συμπορευτούμε και να διεκδικήσουμε από κοινού:

Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό σύμφωνα με τις ΣΣΕ μας. Καμία απόλυση.
Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Ταμείο ανεργίας για όλους στα 600 ευρώ.
Να ενταχθούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εποχικά απασχολούμενοι που δεν θα δουλέψουν το καλοκαίρι του 2021.
Να κηρυχθούν Υποχρεωτικές και να εφαρμοστούν παντού όλες οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Πενθήμερο – 8ώρο για όλους τους εργαζόμενους χωρίς μειώσεις μισθών.
Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10:30Π.Μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

Προετοιμάζουμε την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στη φετινή ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου:

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση με την προκλητική αδιαφορία της απέναντι στα αιτήματα μας, παρατείνει την αγωνία και αβεβαιότητα των εργαζομένων.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις μας στα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να αναδείξουμε την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου μας και για το ότι πρέπει οπωσδήποτε να στηριχθούν και δη οι εποχικοί, δυστυχώς παραμένουν μόνο υποσχέσεις και εξαγγελίες.

Σε ένα ίδιο πλαίσιο κινείται τελευταία και η Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουμε για υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας οι εκπρόσωποι τους δημιουργούν θέματα, σχετικά με αφαίρεση χρόνιων θεσμικών δικαιωμάτων.

Στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι για την ομαλή επανεκκίνηση του τουρισμού, βασική προϋπόθεση είναι η τήρηση των μέτρων προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας όλων μας καθώς επίσης και η ρύθμιση των όρων αμοιβής και εργασίας.

ΖΗΤΑΜΕ:

1. Υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και κήρυξη της ως γενικώς υποχρεωτική.
2. Μετά την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και τις ενέργειες που απαιτούνται από την πλευρά των εργαζομένων για την κήρυξη της ως γενικώς υποχρεωτική, το Υπουργείο δεν έχει κάνει καμία ενέργεια, παρά τις δεσμεύσεις.
3. Για τους εργαζόμενους με υποχρεωτικό δικαίωμα επαναπρόσληψης να επανέλθει η ρύθμιση της μονομερούς αναστολής σύμβασης και αποζημίωση ειδικού σκοπού από τον Απρίλιο.
4. Να εκδοθεί εγκύκλιος όπως υποσχέθηκε το Υπουργείο που θα αποσαφηνίζει ότι δεν θίγεται το δικαίωμα της υποχρεωτικής επαναπρόσληψης λόγω αναστολής σύμβασης και που θα ακυρώνει τις απολύσεις που ήδη διαπιστώνουμε με τα ξενοδοχεία κλειστά.
5. Να εμφανιστούν άμεσα τα ένσημα στον ΕΦΚΑ από τις μονομερείς αναστολές συμβάσεων.
6. Άμεση διακοπή πληρωμών και χρεώσεων σε ΔΕΚΟ και έκπτωση ενοικίου.
7. Απόσυρση του νέου Νομοσχεδίου –έκτρωμα που εισηγείται η Κυβέρνηση ΄΄δωράκι΄΄ στους εργοδότες που θέλουν τους εργαζόμενους ΄΄λάστιχο΄΄ για την καθιέρωση ενός νέου ευέλικτου ωραρίου εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες των εργοδοτών – επιχειρήσεων
8. Διεύρυνση των μέτρων με οικονομική στήριξη όλων των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό μέχρι το άνοιγμα των επιχειρήσεων.
Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας σχετικά με την πανδημία.
Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου:

«Χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, με αβέβαιο μέλλον, εκατοντάδες χιλιάδες από μας, έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο και κάθε αντοχή! Τα lockdown έχουν ισοπεδώσει τη ζωή μας, χωρίς να προσφέρουν καμιά ουσιαστική προστασία από την πανδημία που συνεχίζει να θερίζει τις οικογένειές μας. Τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει ασφυκτικά. Οι εμβολιασμοί γίνονται με το σταγονόμετρο. Οι χώροι δουλειάς που έχουν παραμείνει σε λειτουργία και τα μέσα μεταφοράς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Ζούμε για ένα χρόνο με ψίχουλα που τα πληρώνουμε από τη φορολογία μας την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει σε ξενοδόχους, αεροπορικές εταιρείες και μεγαλοεργοδότες του κλάδου τα εκατομμύρια σαν στραγάλια. Θρηνούμε θύματα από τον κορονοϊό, αλλά και την εντατικοποίηση, από δεκάδες εργατικά ατυχήματα, για να παραμένουν οι κροίσοι «αποστειρωμένοι» στις βίλες και στα πανάκριβα θέρετρά τους.

Όπως θέλησαν να λογαριάσουν και στην αρχή της πανδημίας, θέλοντας να αφήσουν την πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου δίχως κανένα μέτρο στήριξης, χωρίς ούτε τα ψίχουλα των 534 που τελικά αναγκάστηκαν να δώσουν. Νόμισαν ότι θα βρουν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν με μιας από όσα δικαιώματα μας απέμειναν, όπως την επαναπρόσληψη των εποχικών. Μας θέλουν φτηνούς και εξαθλιωμένους, για να μας «λιώσουν» όταν ανοίξουν τα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις τους.

Την ίδια ώρα οι ίδιοι ξενοδόχοι παίρνουν προνόμια, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις εδώ και ένα χρόνο για μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές με εκατομμύρια από χρήματα ΔΙΚΑ ΜΑΣ για να κρατούν κλειστά τα ξενοδοχεία ή να τα ανοίγουν για όσο θέλουν. Είναι οι ίδιοι ξενοδόχοι, που ευθύνονται μαζί με την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ κυβέρνηση για το άνοιγμα του τουρισμού την περσινή σεζόν, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας εργαζομένων και πελατών.

Σοβαρή ευθύνη έχει και η πλειοψηφία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, η ίδια παράταξη που πλειοψηφεί και στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της σε μια Εθνική Κλαδική ΣΣΕ που προβλέπει κατώτατο μισθό για τους νεοεισερχόμενους της Δ’ κατηγορίας (με ειδικότητες καθαρίστριας, λαντζέρη κλπ.) ρίχνοντας ακόμη χαμηλότερα το ήδη κουτσουρεμένο εισόδημά τους, την κατάργηση και με τη βούλα των δυο συνεχόμενων ρεπό κλπ. Άνοιξε έτσι την όρεξη και στην Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, που έδειξαν τις προθέσεις τους να ξηλώσουν χρόνο με το χρόνο το πουλόβερ των εργασιακών δικαιωμάτων μας, ενώ μόλις πριν μερικές μέρες υπέγραψαν την Τοπική Κλαδική ΣΣΕ. Μια σύμβαση που η πλειοψηφούσα παράταξη αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα, ούτε καν στα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου και είναι ένα ερώτημα γιατί, παρόλο που ισχυρίζονται ότι περιλαμβάνει μόνο «μικρές αλλαγές»!

Έχουμε αρνητική πείρα, αφού οι ίδιες πλειοψηφίες έβαλαν την υπογραφή τους στο χοντρό πετσόκομμα των μισθών, στην καταστρατήγηση των ωραρίων και των συνθηκών εργασίας το 2012, βάζουν πλάτη μέχρι και σήμερα, μέχρι πριν λίγο καιρό παράπεμπαν τις όποιες κινητοποιήσεις κάποια στιγμή «στο μέλλον», «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες», «όποτε το κρίνουν απαραίτητο». Τους ξέρουμε βέβαια. Ακόμα και όταν δεν υπήρχαν περιοριστικά μέτρα από κοινού με τους ξενοδόχους καλλιεργούσαν το «διαχρονικά καλο κλίμα» μεταξύ τους, την πρόθεση «να πορευτούν μαζί στις δύσκολες αυτές μέρες», τη «διατήρηση της εργασιακής ειρήνης» (αποσπάσματα ανακοινώσεων της Ένωσης Ξενοδόχων ή δηλώσεων του προέδρου της, αλλά και ανακοινώσεων της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων!)

Είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουμε δική μας υπόθεση τη διεκδίκηση βελτιωμένων όρων και καλύτερων συνθηκών. Μόνο με το μαζικό αγώνα μας μπορεί να διασφαλιστεί η εφαρμογή της ΣΣΕ, η απόκρουση μειώσεων, η επαναπρόσληψη όλων χωρίς εξαιρέσεις, το συνολικό ξήλωμα κατακτήσεων. Σε κάθε περίπτωση οι δυνάμεις της Δ.Α.Σ. θα υπερασπιστούμε κάθε προσπάθεια να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων σε αυτές τις συνθήκες.

Οι αγώνες που οργανώσαµε είχαν αποτέλεσµα. Ήταν η µοναδική ελπίδα µέσα στο χάος που δηµιούργησε η δίψα για κέρδη και η πανδηµία. Βάλαµε µπροστά τα όπλα µας: την ενότητα και την αλληλεγγύη µας. Σταθήκαµε όρθιοι γιατί είµαστε οργανωµένοι! Καθένας μόνος του είμαστε εύκολος στόχος. Όλοι μαζί αποτελούμε μια ισχυρή δύναμη. Γιατί τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι τουριστικές επιχειρήσεις ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!!!

Συνεχίζουμε, χωρίς καμία αναμονή! Κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες του εφησυχασμού, της υποταγής, του συμβιβασμού, της αδράνειας. Παίρνουμε την υπόθεση των μισθών και των όρων δουλειάς στα χέρια μας, απαιτούμε αυτό που μας αξίζει, αυτά που μας χρωστάνε, αυτά που δουλέψαμε και θα δουλέψουμε.

Οι συνδικαλιστές της Δ.Α.Σ., σε συντονισμό με δεκάδες σωματεία του κλάδου πανελλαδικά και οι δυνάμεις που είναι συνεπείς στο πλευρό των εργαζομένων απέδειξαν όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας ότι μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα, μπορούν να κλιμακώσουν την πάλη, μπορούν να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας.

Όλοι στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των σωματείων την Τρίτη 20 Απρίλη στις 11 πμ στο Εργατικό Κέντρο».

Ετικέτες: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣεπισιτισμός

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Τι ισχύει για το Δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

    6 Δεκ 2025

  • Δώρο Χριστουγέννων: Τι ισχύει με τους ανέργους – Ποιοι δεν θα το λάβουν

    5 Δεκ 2025

  • ΔΥΠΑ: Δεν κόβεται πλέον το ταμείο ανεργίας σε επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης – Τι πρέπει να ξέρετε

    5 Δεκ 2025

  • Νωρίτερα οι συντάξεις Ιανουαρίου: Ποιοι δεν θα δουν αύξηση και γιατί

    5 Δεκ 2025

  • Ποιοι οικονομολόγοι δικαιούνται επίδομα 1.900 ευρώ – Τα κριτήρια και προϋποθέσεις

    5 Δεκ 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού

    Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    174 shares
    Share 70 Tweet 44
  • Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    160 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    106 shares
    Share 42 Tweet 27
  • Επίδομα θέρμανσης: Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Όλα τα ποσά και οι ημερομηνίες πληρωμής

    77 shares
    Share 31 Tweet 19

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.