Κρήτη – Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Βγήκε η προκήρυξη για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης – Σε ποιες περιοχές θα λειτουργήσουν

Κρήτη – Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Βγήκε η προκήρυξη για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης – Σε ποιες περιοχές θα λειτουργήσουν

29 Δεκεμβρίου 2020

Στην έκδοση της προκήρυξης για τα τμήματα μετεκπαίδευσης, που αφορούν εργαζομένους, αλλά και ανέργους στον τομέα του Τουρισμού προχώρησε χθες το Υπουργείο Τουρισμού. 

Φέτος θα λειτουργήσουν 33 τμήματα για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ρόδος, Κέρκυρα, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Άργος, Λουτράκι, Πύργο και Καλαμάτα.

Για την έκδοση της προκήρυξης ενημερώνει και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου που επισημαίνει πως επήλθε μετά από  έντονες και επανειλημμένες πιέσεις του Σωματείου, της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού και Εργατικών Κέντρων  προς το υπουργείο Τουρισμού
Στο Νομό Ηρακλείου θα λειτουργήσουν τέσσερα τμήματα των 25 ατόμων: Υπηρεσία Υποδοχής, Επισιτισμός, Μαγειρική Τέχνη και Οροφοκομία.

Φέτος όπως τονίζει το Σωματείο, υπάρχει μια σημαντική καινοτομία στα τμήματα μετεκπαίδευσης. Πρόκειται για την αύξηση της συμμετοχής των ανέργων, καθώς διπλασιάστηκε η σχετική ποσόστωση από το 20% στο 40%, ενώ αυξήθηκε και το όριο υπολογισμού του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα, από τους 12 μήνες στους 18 μήνες.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά στις πλατφόρμες των αρμόδιων εκπαιδευτικών δομών του υπουργείου και θα διαρκέσει από τις από τις 7.1.2021 έως τις 15.1.2020.
Η επιλογή των καταρτιζομένων γίνεται με μοριοδότηση. 

«Μετά από τις έντονες και επανειλημμένες πιέσεις του Σωματείου μας  της Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού και του Εργατικού Κέντρου  προς το Υπουργείο Τουρισμού για την έκδοση της προκήρυξης  για τα τμήματα μετεκπαίδευσης στο Ν. Ηρακλείου, το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σήμερα 28/12/2020 στην έκδοση και δημοσιοποίηση της προκήρυξης για τα τμήματα μετεκπαίδευσης, που αφορούν εργαζομένους, αλλά και ανέργους στον τομέα του Τουρισμού.

Στο Νομό Ηρακλείου θα λειτουργήσουν τέσσερα τμήματα των 25 ατόμων: 

Υπηρεσία Υποδοχή,Επισιτισμός ,Μαγειρική Τέχνη ,Οροφοκομία,

Υπάρχει φέτος μια σημαντική καινοτομία στα τμήματα μετεκπαίδευσης: Η αύξηση της συμμετοχής των ανέργων, καθώς διπλασιάστηκε η σχετική ποσόστωση από το 20% στο 40%, ενώ αυξήθηκε και το όριο υπολογισμού του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα, από τους 12 μήνες στους 18 μήνες.

Να έχουν πραγματοποιήσει κατά τη τελευταία τριετία , υπολογιζόμενη από την ημερομηνία έναρξης της υποβολής των αιτήσεων εκατόν πενήντα (150) ημερομίσθια συνολικά (ανεξάρτητα από το σε ποιο τρία( 3) έτη έχουν πραγματοποιηθεί) .

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά στις πλατφόρμες των αρμόδιων εκπαιδευτικών δομών του υπουργείου και θα διαρκέσει από τις από τις 7.1.2021 έως τις 15.1.2020», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Κοκολάκης, πρόεδρος των Ξενοδοχουπαλλήλων Ν. Ηρακλειου.

Η επιλογή των καταρτιζομένων γίνεται με μοριοδότηση.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<