voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου ενόψει της κακοκαιρίας – Σε “Red Code” 11 περιοχές – Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

    Εκδηλώσεις σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους για την Πανσέληνο του Αυγούστου – Κλειστή η Ακρόπολη

    Πανσέληνος Αυγούστου: Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

    Την καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων πριν από το Πάσχα ζητά η ΕΣΑμεΑ

    Οκτώ αλλαγές σε στέγαση και αναπηρία που φέρνει ο νόμος του υπ. Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας

    Πέθανε η Μαίρη Λίντα

    Πέθανε η Μαίρη Λίντα

  • Εκπαίδευση

    Πανελλαδικές 2026: Ποιο λύκειο «σάρωσε» με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 100%!

    Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026 – Άνοδος βάσεων για 6 στις 10 σχολές

    Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026 – Άνοδος βάσεων για 6 στις 10 σχολές

    Το ΕΚΠΑ στα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως σε τρεις διεθνείς κατατάξεις

    Στην κορυφή των βάσεων για ακόμη μια χρονιά η Ιατρική και η Νομική του ΕΚΠΑ

    Πανελλαδικές: Tην Πέμπτη, 27 Ιουλίου, οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

    ΑΕΙ: Οι σχολές με τις υψηλότερες και χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής 2026

  • Θέσεις εργασίας
    Σχολική Καθαριότητα: Στις 16.021 θα φθάσουν οι προσλήψεις για το νέο έτος

    Δήμος Πάτρας: Άνοιξε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 203 θέσεις καθαριότητας στα σχολεία

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Αρχές Αυγούστου το νέο πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους 55+

    Λιμενικό Σώμα: 500 προσλήψεις εκτός πανελλαδικών εξετάσεων

    ΑΣΕΠ 5Κ/2021 : Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από επιλαχόντες στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος

    ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Από 21/07 οι αιτήσεις για 315 προσλήψεις στο Δημόσιο

  • Οικονομία
    Ποια ακίνητα γλίτωσαν την «κόκκινη κάρτα» από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

    ΑΑΔΕ: Έως 30/7 η υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής Ιουνίου

    Οι «τυχεροί» των φετινών φορολογικών δηλώσεων

    Φορολογικές δηλώσεις 2026: Τα λάθη που φέρνουν πρόστιμα

    ΕΦΚΑ: Ξεκινά η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών

    Πλεόνασµα 1,3 δισ. για τον ΕΦΚΑ

  • Εργασιακά

    Νέα εφαρμογή για προσλήψεις έως δύο ημερών μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ»

    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    Συντάξεις χηρείας: Οι μεγάλες αλλαγές από τον Αύγουστο

    Το στοίχημα των νέων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας (πινακες)

    Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν τον Δεκαπενταύγουστο

  • VOUCHER

    Voucher για smartphone: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 70 ευρώ

    Προπληρωμένη κάρτα: Όλες οι αλλαγές στα επιδόματα

    ΔΥΠΑ: Σχεδόν 48.000 ωφελούμενοι από προγράμματα απασχόλησης στην Πελοπόννησο

    Κλειστοί έξι βρεφονηπιακοί σταθμοί στα Χανιά λόγω κρουσμάτων

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Voucher παιδικοί σταθμοί 2026-2027: Ποια ΑΦΜ υποβάλλουν αίτηση σήμερα

  • Πολιτική
    stegastika-daneia-prwths-katoikias-anakoinwthike

    Εγκρίθηκε η Εθνική Στρατηγική για τη Στεγαστική Πολιτική 2026-2035

    Προσχέδιο προϋπολογισμού: Ανάπτυξη 2,1%, πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% έως 0,7% και μήνυμα δημοσιονομικής σταθερότητας

    Ψηφίστηκε ο Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ, η κατάργηση των περικοπών σε συντάξεις χηρείας και η απαγόρευση χρήσης πατινιών από ανήλικους κάτω των 17

    Κυρ. Μητσοτάκης: Τα 23 δισ. ευρώ του ΕΠΑ εφαλτήριο για αναπτυξιακό άλμα

    Κυρ. Μητσοτάκης: Τα 23 δισ. ευρώ του ΕΠΑ εφαλτήριο για αναπτυξιακό άλμα

    Προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Ν. Κεραμέως: Τέλος σε μια κοινωνική αδικία δέκα ετών

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Εργασιακά

Μέχρι τέλος του μήνα το επίδομα στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά – Τι προβλέπει η διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή

από NEWS ROOM
16/03/2023
σε Εργασιακά

118
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η έκτακτη στήριξη σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά που λαμβάνουν χαμηλές και μεσαίες συντάξεις και οι διατάξεις που εξειδικεύουν τις ρυθμίσεις χρεών προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης είναι οι σημαντικότερες διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή.

Τα εν λόγω μέτρα περιλαμβάνονται στην ευρύτερη δέσμη μέτρων που παρουσιάστηκαν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τον περασμένο μήνα και αποσκοπούν στη στήριξη της κοινωνίας από την εισαγόμενη πληθωριστική κρίση, που συνεχίζεται.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του:

Θεσπίζεται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 200-300 ευρώ σε συνταξιούχους που, λόγω προσωπικής διαφοράς, ωφελήθηκαν λίγο ή καθόλου από την αύξηση 7,75%, που ξεκίνησε να ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2023. Με την ενίσχυση, καλύπτεται το σύνολο των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά και με αποδοχές κύριας σύνταξης έως και 1.600 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 1.112.000 συνταξιούχοι. Η ενίσχυση κλιμακώνεται με βάση το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης και της προσωπικής διαφοράς.

ΣχετικάΆρθρα

Συντάξεις: Πώς θα εκτυπώσετε την προσωπική σας διαφορά

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου

22/07/2026
Συντάξεις: Πώς θα εκτυπώσετε την προσωπική σας διαφορά

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου

18/07/2026

Στο πλαίσιο αυτό:

– Έκτακτη ενίσχυση 300 ευρώ θα λάβουν οι συνταξιούχοι που δεν είδαν καθόλου την αύξηση  7,75%, λόγω της προσωπικής διαφοράς και λαμβάνουν κύρια σύνταξη έως και 1.100 ευρώ.

– Έκτακτη ενίσχυση 250 ευρώ θα λάβουν οι συνταξιούχοι που δεν είδαν καθόλου την αύξηση 7,75%, λόγω της προσωπικής διαφοράς και λαμβάνουν κύρια σύνταξη πάνω από 1.100 έως και 1.600 ευρώ τον μήνα ή είδαν μικρότερη αύξηση (έως 3,49%) και λαμβάνουν κύρια σύνταξη έως και 1.100 ευρώ.

– Έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ θα λάβουν οι συνταξιούχοι που είδαν αύξηση έως και 3,49% και λαμβάνουν κύρια σύνταξη πάνω από 1.100 έως και 1.600 ευρώ ή αύξηση από 3,5% έως και 6,99% και λαμβάνουν κύρια σύνταξη έως και 1.100 ευρώ.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται έως τις 31 Μαρτίου 2023. Είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων. Δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς δημόσιους φορείς, δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα και δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του δημοσίου ή του ΕΦΚΑ.

Nέο πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης

Την ίδια στιγμή, θεσπίζεται  νέο πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις νέες δυσκολίες που προκάλεσαν στους οφειλέτες, μετά την πανδημία του κορονοϊού, η ενεργειακή κρίση και η σημαντική αύξηση του πληθωρισμού. Οι προβλέψεις νέου αυτού πλαισίου είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με αυτές που προβλέπονται για τα χρέη προς την εφορία.

Συγκεκριμένα:

Για όσους έχουν απωλέσει τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις των 120 ή 72 δόσεων έως την 1η Φεβρουαρίου 2023, δίνεται η δυνατότητα να τις αναβιώσουν, καταβάλλοντας δύο μηνιαίες δόσεις, που καλύπτουν τις δύο παλαιότερες οφειλόμενες δόσεις έως τις 31 Ιουλίου 2023. Οι δόσεις που έχουν απωλεσθεί, μεταφέρονται έντοκα στο τέλος της ρύθμισης.

Η αναβίωση γίνεται με αίτηση του οφειλέτη που υποβάλλεται, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023, εφόσον οι οφειλές δεν έχουν υπαχθεί, μετά την απώλεια της ρύθμισης και πριν από την έναρξη ισχύος της παρούσας νομοθετικής διάταξης: α) σε ρύθμιση οφειλών στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού του ν. 4469/2017 ή β) σε ρύθμιση οφειλών του ν. 4738/2020 («δεύτερη ευκαιρία»). Επιπροσθέτως, ο οφειλέτης δεν πρέπει να έχει άλλες ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες  οφειλές προς τον ΕΦΚΑ.  Αν έχει και άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές, η αναβίωση της ρύθμισης συντελείται, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση που τηρείται.

Η αναβίωση πραγματοποιείται με όλα τα ευεργετήματα και τις υποχρεώσεις της απωλεσθείσας ρύθμισης, π.χ. χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας, αναστολή της συνέχισης της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί των οφειλών που ρυθμίζονται κτλ.

Με άλλη διάταξη, προβλέπεται ότι οφειλές προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης, πλην του ΤΕΚΑ, που αφορούν περιόδους απασχόλησης Σεπτεμβρίου 2021 έως Δεκεμβρίου 2022 και που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής 36 έως και 72 δόσεων, με το αντίστοιχο επιτόκιο που ισχύει στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων. Στη νέα αυτή ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν και οφειλές που είναι ενταγμένες σε εξυπηρετούμενες – κατά την 1η Φεβρουαρίου 2023 – πάγιες ρυθμίσεις, εφόσον οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνουν αποκλειστικά οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τις παραπάνω περιόδους απασχόλησης (Σεπτέμβριος 2021 με Δεκέμβριο 2022). Οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΕΦΚΑ που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, που τηρείται, δεν μπορούν να κάνουν χρήση του νέου σχήματος.

Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται και σε αυτή την περίπτωση, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023. Η υπαγωγή συντελείται με την καταβολή της πρώτης δόσης μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα υποβολής της αίτησης. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα καταβολής της πρώτης δόσης. Με την απόφαση υπαγωγής στη ρύθμιση καθορίζονται το ποσό κάθε δόσης, ο αριθμός των δόσεων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης ορίζεται σε 30 ευρώ. Ο οφειλέτης μπορεί να επιλέξει σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης την εφάπαξ εξόφληση του υπολοίπου των ρυθμισμένων οφειλών, χωρίς την επιβάρυνση επιτοκίου. Η ρύθμιση χάνεται, αν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει ποσό δόσεων που αντιστοιχεί δύο δόσεις της ρύθμισης ή δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

Λοιπές διατάξεις

Με το ίδιο νομοσχέδιο:

– Θεσπίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για επιδότηση ανεργίας. Προβλέπεται συγκεκριμένα ότι, για να επιδοτηθεί ο άνεργος, υποβάλλει αίτηση για επιδότηση στην αρμόδια υπηρεσία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ήτοι στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του τόπου κατοικίας του μέσα σε 60 ημέρες από τη λύση της σχέσης εργασίας. Η αίτηση υποβάλλεται αυτοπροσώπως ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο στο αρμόδιο κατάστημα ή ηλεκτρονικά.

– Παρέχονται διευκολύνσεις καταβολής των ασφαλιστικών οφειλών των επιχειρήσεων στον κλάδο της γουνοποιίας, λόγω του πολύ μεγάλου πλήγματος, που έχουν δεχθεί, με δεδομένο ότι οι κύριοι πελάτες τους προέρχονται από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

– Προβλέπεται υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον τ. ΟΓΑ για φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται σε επιδοτούμενα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης νέων γεωργών και εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα, συνολικής ισχύος μικρότερης από 500 ΚW (προηγουμένως το όριο ήταν τα 100 KW).

– Καταργούνται τα βιβλιάρια εργασίας μισθωτών στα ξενοδοχεία. Η πλήρωση των προϋποθέσεων για την πρόσληψη ή απασχόληση (να μην πάσχει ο μισθωτός από μεταδοτική ή μολυσματική νόσο και να μην έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για απάτη, κλοπή, υπεξαίρεση κ.ά.)  αποδεικνύονται με την προσκόμιση των αντίστοιχων ιατρικών βεβαιώσεων και αντιγράφου ποινικού μητρώου.

– Οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του έκτακτου προσωπικού των προνοιακών φορέων που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας και που παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά την έναρξη ισχύος της ρύθμισης παρατείνονται από τη λήξη τους μέχρι τη δημοσίευση του διορισμού των επιτυχόντων των οριστικών πινάκων διοριστέων της υπ΄ αριθμ 7Κ/2019 Προκήρυξης ΑΣΕΠ και σε κάθε περίπτωση όχι μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Τέλος, εισάγεται ρύθμιση που ανοίγει το δρόμος για την έκδοση νέου γενικού κανονισμού για τις φορτοεκφορτωτικές εργασίες στα λιμάνια της χώρας, σε συμμόρφωση με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ετικέτες: συντάξιούχοισυνταξεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Νέα εφαρμογή για προσλήψεις έως δύο ημερών μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ»

    23 Ιούλ 2026

  • Συντάξεις χηρείας: Οι μεγάλες αλλαγές από τον Αύγουστο

    23 Ιούλ 2026

  • Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν τον Δεκαπενταύγουστο

    22 Ιούλ 2026

  • Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου

    22 Ιούλ 2026

  • Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται και τι υποχρεούνται να πληρώσουν οι εργοδότες

    22 Ιούλ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Λιμενικό Σώμα: 500 προσλήψεις εκτός πανελλαδικών εξετάσεων

    183 shares
    Share 73 Tweet 46
  • Αγαπηδάκη: Συνεχίζεται το πρόγραμμα για την παχυσαρκία ενηλίκων

    149 shares
    Share 60 Tweet 37
  • ΔΥΠΑ: Πάνω από 8.000 νέες προσλήψεις ανέργων 55+ με επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ

    111 shares
    Share 44 Tweet 28
  • Δεύτερη πληρωμή του έκτακτου επιδόματος των 150 ευρώ: Ποιοι γονείς είναι δικαιούχοι

    95 shares
    Share 38 Tweet 24
  • ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Από 21/07 οι αιτήσεις για 315 προσλήψεις στο Δημόσιο

    63 shares
    Share 25 Tweet 16

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.