ΟΑΕΔ: Κραυγή αγωνίας

ΟΑΕΔ: Κραυγή αγωνίας

2 Ιουνίου 2020

Την ανησυχία τους για ενδεχόμενη αδυναμία του Οργανισμού να αντεπεξέλθει στις επικείμενες απολύσεις και αυξημένες ανάγκες χορηγήσεων των επιδομάτων αλλά και εκπόνησης προγραμμάτων για την αύξηση της απασχόλησης εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Αδέσμευτη Φωνή των Υπαλλήλων ΟΑΕΔ».

Οι εργαζόμενοι που υπογράφουν την ανακοίνωση (Λιβέρης Κωνσταντίνος, Βαγενά Αγγέλα, Ασημακόπουλος Ιωάννης, Δημητριάδης Σίμος, Σκούρτα Κατερίνα, Καπετανάκη Πλούσια) τονίζουν πως δεν είναι υπερβολή ότι ο ΟΑΕΔ βρίσκεται μπροστά σε οικονομικό κραχ, εάν δεν επιχορηγηθεί επιπλέον με κονδύλια ή εάν δεν αποφασιστεί να χορηγηθούν μέσω προγραμμάτων του, ένα ποσοστό από τα αποθεματικά που έχει διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζουν πως είναι αντίθετοι σε κάθε μείωση των εισφορών υπέρ του ΟΑΕΔ και καλούν την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις μειώσεις των εισφορών υπέρ του ΟΑΕΔ και ΟΕΚ, αλλά να ανασχεδιάσει τα προγράμματά του, να διαπραγματευτεί επιπλέον κονδύλια για την καταπολέμηση της ανεργίας από την Ε.Ε και να σταματήσει ο λεγόμενος «κόφτης» του μεσοπρόθεσμου για τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «για τον Μάρτιο-Απρίλιο 2020 τα εισπραχθέντα ποσά εισφορών ανεργίας εργοδότη και λοιπών εισφορών εργοδότη διαμορφώθηκαν μόλις στα 99,41 εκατ. ευρώ ενώ την ίδια περίοδο Μαρτίου-Απριλίου του 2019 είχαν διαμορφωθεί στα 177,77 εκατ. ευρώ.

Την ίδια απογοητευτική εικόνα για τους φετινούς μήνες Μαρτίου – Απριλίου 2020 έχουν και τα εισπραχθέντα έσοδα του ΟΑΕΔ από τους κωδικούς εισφορών των μισθωτών για τις εισφορές ανεργίας μισθωτών και λοιπές εισφορές μισθωτών. Συνολικά φέτος εισπράχθηκαν μόνο 46,52 εκατ. ευρώ ενώ τους ίδιους μήνες για τους ίδιους ΚΑΕ πέρυσι ο ΟΑΕΔ εισέπραξε 188,81 εκατ. ευρώ.

Συνολικά δηλαδή ο ΟΑΕΔ σε σχέση με πέρυσι για το δίμηνο Μάρτιο-Απρίλιο έχει εισπράξει για την ανεργία από τους εργοδότες και τους εργαζόμενους 221 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με τους αντίστοιχους περσινούς μήνες».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<