voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Κώστας Λαγουβάρδος: Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ – Όλο και συχνότερα τα ακραία φαινόμενα

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    Τι περιλαμβάνει η τροποποίηση των κανόνων για τα προϊόντα και τις μερίδες στα σχολικά κυλικεία

  • Εκπαίδευση

    Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    Μετεγγραφές 2026: Τα 6 SOS για τους πρωτοετείς φοιτητές

  • Θέσεις εργασίας

    Πυροσβεστική: 19 νέες προσλήψεις Ειδικών Καθηκόντων – Oι ημερομηνίες αιτήσεων

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    “Τρέχουν” προκηρύξεις για προσλήψεις 672 ατόμων σε δήμους της Αττικής

    Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

  • Οικονομία

    Σε πλήρη λειτουργία από σήμερα ο νέος εξωδικαστικός μηχανισμός για την προστασία της κύριας κατοικίας

    Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα έως τις 25 Σεπτεμβρίου

    Τα σενάρια για το επίδομα θέρμανσης: Ποιοι ωφελούνται (παραδείγματα)

    Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Πράγα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

    Κοντογεώργης: Σε ευρείες κατηγορίες η επιδότηση θέρμανσης

  • Εργασιακά

    Συνταξιούχοι: Η διπλή ενίσχυση έως τα Χριστούγεννα

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    ΑΣΕΠ: Τα προσόντα που ανεβάζουν τις πιθανότητες επιλογής προϊσταμένων

  • VOUCHER
    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

  • Πολιτική

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

    Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Το πετρέλαιο θέρμανσης πρώτη προτεραιότητα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

    Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επιχειρησεις

Oι αλλαγές που φέρνει το νέο Εργασιακό

από press room
16/02/2021
σε Επιχειρησεις, Εργασιακά

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Aλλαγές σε τέσσερα βασικά πεδία θα προβλέπει το εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζεται να καταθέσει ο Υπουργός Εργασίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης από το κοινοβουλευτικό βήμα την περασμένη Παρασκευή, το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση θα περιλαμβάνει διατάξεις για την τηλεργασία, την επέκταση της γονικής άδειας πατρότητας,  ρυθμίσεις “στο πλαίσιο της κοινής λογικής” για τον συνδικαλισμό και ρυθμίσεις προσαρμογής στον ευρωπαϊκό μέσο όρο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Με βάση, μάλιστα, τον προγραμματισμού του κ. Χατζηδάκη, το εν λόγω νομοσχέδιο είναι το πρώτο από τα συνολικά τρία, τα οποία θα “τρέξει” έως το τέλος του α΄ εξαμήνου του τρέχοντος έτους. Τα άλλα δύο αφορούν την κατάρτιση και την επικουρική ασφάλιση.

Όσον αφορά το επερχόμενο εργασιακό νομοσχέδιο, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως “ο κορμός της εργασιακής νομοθεσίας που ισχύει σήμερα θεσπίστηκε το 1982, όταν δεν υπήρχε τηλεργασία, ούτε διαδίκτυο”.

ΣχετικάΆρθρα

Νέα δεδομένα στην λειτουργία των πολυκατοικιών: Τι αλλάζει σε διαχείριση, κοινόχρηστα, βραχυχρόνιες μισθώσεις

02/07/2026

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση: Αύριο στις 11:00 η ορκωμοσία των νέων μελών

03/04/2026

Ο ίδιος, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Εργασίας ανέφερε πως “οι οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις είναι ταχύτατες και επιβάλλουν την προσαρμογή της Ελλάδας στα νέα δεδομένα. Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στην αγορά εργασίας καθιστούν την ανάγκη αυτή ακόμη περισσότερο επείγουσα. Το νομοσχέδιο, λοιπόν, αυτό θα έρθει για να προσαρμόσει την ελληνική οικονομία και την αγορά εργασίας στις εξελίξεις αυτές, αλλά και στις επιλογές των πιο προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών”.

Αναφορά στο νέο εργασιακό έχει κάνει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, λέγοντας πως “η αγορά της εργασίας άλλαξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και οφείλει και η εργατική νομοθεσία -ο πυρήνας της οποίας θα συμπληρώσει του χρόνου 40 χρόνια ζωής, ισχύει από το 1982- να προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των εργαζομένων που εργάζονται και θα εργάζονται πλέον με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από το σπίτι, ποια είναι τα νέα δικαιώματα και τα νέα προνόμια που δίνουμε -όχι μόνο στις μητέρες- αλλά και στους πατεράδες”.

Κατά την πρόσφατη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε σε σχέση με το εργασιακό νομοσχέδιο ότι “ρυθμίζει θέματα που έχουν τεθεί τόσο από την πλευρά των εργοδοτών όσο και από την πλευρά των εργαζομένων, με ισορροπία και με γνώμονα τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές”.

Τηλεργασία

Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως στο πεδίο της τηλεργασίας, αναμένονται διατάξεις οι οποίες θα διευκολύνουν την άσκηση εξ αποστάσεως εργασίας για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπου κάτι τέτοιο είναι δυνατό.

Αρμόδια στελέχη αναφέρουν στο Capital.gr πως η εμπειρία της τηλεργασίας από τον περασμένο Μάρτιο έως και σήμερα λόγω της πανδημίας έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό υπόβαθρο για την υλοποίηση μόνιμων – όχι έκτακτων όπως συνέβη λόγω του κορονοϊού– παρεμβάσεων προς την κατεύθυνση της επέκτασης αυτής της μορφής εργασίας.

Γονικές άδειες στους πατέρες

Όσον αφορά, το πεδίο των γονικών αδειών στους πατέρες, πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως προωθείται η αύξηση της άδειας τοκετού στους πατέρες τουλάχιστον στις 10 μέρες (έναντι των 2 που ισχύουν έως σήμερα).

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο στο οποίο θα περιληφθεί η σχετική διάταξη μπορεί να προβλέπει και μεγαλύτερη των 10 ημερών άδεια τοκετού στους πατέρες.

Παράλληλα, εξετάζεται να δοθεί και γονική άδεια τουλάχιστον δύο μηνών και στους πατέρες και μάλιστα επιδοτούμενη από τον ΟΑΕΔ. Σημειώνεται πως με βάση το ισχύον πλαίσιο, μόνο η μητέρα δικαιούται επιδοτούμενη γονική άδεια δύο μηνών.

Οι ίδιες πηγές, επισημαίνουν πως ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να προβλεφθεί επιπλέον γονική άδεια τεσσάρων μηνών και για τους πατέρες, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί τι μέρος αυτής θα είναι επιδοτούμενη ή άνευ αποδοχών.

Συνδικαλιστικός νόμος

Πληροφορίες αναφέρουν πως, σε σχέση με τον συνδικαλιστικό νόμο, προωθείται, μεταξύ άλλων, η σύνδεση του δικαιώματος της συνδικαλιστικής δράσης (σ.σ. των εργατικών σωματείων και των εργοδοτικών ενώσεων) και της προσφυγής στη διαιτησία με την εγγραφή στα αντίστοιχα συνδικαλιστικά μητρώα.

Αυτό σημαίνει πως όποια συνδικαλιστική οργάνωση, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, δεν εγγραφεί στο συνδικαλιστικό μητρώο της δεν θα μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά της πχ στη συλλογική διαπραγμάτευση και στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης, ούτε επίσης θα μπορεί να προσφύγει στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Διευθέτηση του χρόνου εργασίας

Πηγές του Capital.gr από κύκλους που έχουν εμπλακεί στις ενδοκυβερνητικές συζητήσεις για το νέο εργασιακό αναφέρουν πως κεντρικό ζήτημα σε σχέση με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας παραμένει εκείνο που αφορά τις υπερωρίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κεντρική γραμμή του υπό διαμόρφωση νομοσχεδίου αναμένεται να είναι η αύξηση του ανώτατου πλαφόν των υπερωριών, αν μη τι άλλο στη βιομηχανία. 

Ετικέτες: αλλαγέςεργασιακο

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Επιχειρήσεις: Φάκελοι Τεκμηρίωσης Ενδοομιλικών Συναλλαγών – Τι πρέπει να γνωρίζουν

    21 Σεπ 2026

  • Συνταξιούχοι: Η διπλή ενίσχυση έως τα Χριστούγεννα

    19 Σεπ 2026

  • ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    19 Σεπ 2026

  • Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    19 Σεπ 2026

  • ΑΣΕΠ: Τα προσόντα που ανεβάζουν τις πιθανότητες επιλογής προϊσταμένων

    19 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    6 shares
    Share 2 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.