ΠΑΓΝΗ: Κάλεσμα σε συσκεψη για τους συμβασιούχους

ΠΑΓΝΗ: Κάλεσμα σε συσκεψη για τους συμβασιούχους

24 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τα τελευταία χρόνια όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, μόνιμοι και συμβασιούχοι, ζήσαμε σημαντικούς αγώνες για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
Στην κυριολεξία χιλιάδες συνάδελφοι κατέβηκαν στους δρόμους κι απαίτησαν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, όλων αυτών των ανθρώπων που καλύπτουν πραγματικά κενά και ανάγκες του Δημοσίου.
Σταθερό αίτημα του σωματείου μας είναι η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η κατάργηση συνολικά όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Υπερασπιζόμαστε την ενότητα όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από κλάδο, ειδικότητα και εργασιακή σχέση.
Επαναλαμβάνουμε συνεχώς, πως αν οι κυβερνήσεις ήθελαν πραγματικά να καταργήσουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να διώξουν τους εργολάβους, θα μετέτρεπαν εξαρχής τις συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου για να πάψουν οι εργαζόμενοι να είναι όμηροι. Ο στόχος όμως δεν είναι αυτός. Οι ίδιες οι διοικήσεις έγιναν εργοδότες, χωρίς να αναγνωρίζουν προϋπηρεσίες, 13ο – 14ο μισθό, με μισθούς πείνας, με 6ωρες συμβάσεις ή μπλοκάκια που δεν προσφέρουν κανένα απολύτως δικαίωμα στον εργαζόμενο κλπ.
Ήδη τελειώνουν οι συμβάσεις 350 εργαζομένων σε διάφορους κλάδους. Έπεται η συνέχεια για τους υπόλοιπους εργαζομένους στις αρχές του 2022.
Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικό προσωπικό και γιατροί, ΣΟΧ σε καθαριότητα και σίτιση, μέσω ΟΑΕΔ, ειδικευόμενοι νοσηλευτές) σε σύσκεψη, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 13:30 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για να οργανώσουμε τον αγώνα μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
– ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ – ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
– ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<