Πώς θα γίνουν οι διορθώσεις για το επίδομα των 800 ευρώ

Πώς θα γίνουν οι διορθώσεις για το επίδομα των 800 ευρώ

7 Απριλίου 2020

Παρατάθηκε με νέα υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού έως και την 24η Απριλίου αντί της 10ης Απριλίου που ίσχυε μέχρι χθες.

Επίσης με την ίδια απόφαση παρατάθηκε και η αναστολή της υποχρέωσης του εργοδότη να καταχωρεί, στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, καθώς και την υπερεργασία και τη νόμιμη, κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπερωριακή απασχόληση, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την Πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του».

Επίσης με τη νέα ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας που εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας καθορίστηκαν το χρονοδιάγραμμα των υποβολών και διορθώσεων των ηλεκτρονικών εντύπων εργοδοτών – εργαζομένων καθώς και των καταβολών των 800 ευρώ στους δικαιούχους.

Με τη νέα εγκύκλιο δίδεται η δυνατότητα σε εργοδότες και επιχειρήσεις να προβούν στις εξής διορθώσεις

Για τους εργοδότες:

διόρθωση στοιχείων της υπεύθυνης δήλωσης

ανάκληση εκ παραδρομής δήλωσης

προσθήκη επιπλέον εργαζομένων σε αναστολή σύμβασης

προσθήκη στοιχείων που αφορούν την επαγγελματική μίσθωση ακινήτου

διόρθωση στοιχείων που αφορούν την επαγγελματική μίσθωση ακινήτου

διόρθωση ή αλλαγή κατηγορίας υπαγωγής από ΚΑΔ πληττόμενης σε ΚΑΔ επιχειρηματικής δραστηριότητας που

ανεστάλη με εντολή δημόσιας αρχής.

Για τους εργαζόμενους:

διόρθωση στοχείων δήλωσης, όπως IBAN, μίσθιο κ.λπ.

συμπλήρωση στοιχείων μίσθωσης

ανάκληση της υπεύθυνης δήλωσης σε περίπτωση που ο εργαζόμενος επιθυμεί τη μη υπαγωγή του στην οικονομική ενίσχυση διότι στο ενδιάμεσο διάστημα λύθηκε η σύμβαση με οικειοθελή αποχώρηση από την εργασία.

Επίσης, με την εγκύκλιο δίδεται η δυνατότητα, υπό όρους, ανάκλησης της σύμβασης σε αναστολή και παρέχεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων των εργαζομένων σε τρεις φάσεις, πάντα με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Η Α’ φάση δηλώσεων είναι από 1/4 έως 10/4. Η Β΄ φάση από την 11/4 έως 20/4 και η Γ’ φάση από 21/4 έως 30/4. Επίσης παρατάσεις δόθηκαν μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Μαΐου και για τα 3 διαφορετικά έντυπα που αφορούν τις δηλώσεις εξ αποστάσεως εργασία, το προσωπικό ασφαλείας και τη μεταφορά προσωπικού εντός τους ίδιου ομίλου

Δείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο.

Πηγή: efsyn.gr

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<