Στον Πρωθυπουργό τα αιτήματα των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό

Στον Πρωθυπουργό τα αιτήματα των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό

23 Φεβρουαρίου 2021

Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό (ΠΟΕΕΤ). 

Σε αυτήν υπογραμμίζει για μια ακόμα φορά το γεγονός πως οι εργαζόμενοι του κλάδου είναι σε απόγνωση και θέτει μια σειρά ζητημάτων προς επίλυση όπως την κάλυψη όλων των εποχικών υπαλλήλων μέχρι να επαναπροσληφθούν στην εργασία τους και την αναπλήρωση στο 80% του μισθού για τους εργαζόμενους που είναι ακόμα σε αναστολή.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Στο πρόσφατο παρελθόν σε τηλεοπτική σας συνέντευξη είχατε πει πως …. «Δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσετε με 800€ και πως εύχεστε να μην χρειαστεί ποτέ, ούτε καν μπορείτε να το φανταστείτε»

Το ερώτημα λοιπόν εύλογο: πως ζητάτε από εμάς να ζήσουμε με 500 € ή 400 € ή με 0 €;
Σχεδόν ένα χρόνο τώρα 330.000 εργαζόμενοι από 80.000 επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν με 534€

Εργαζόμενοι στον επισιτισμό και την εστίαση, εργαζόμενοι σε 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία αλλά και 10.000 εργαζόμενοι στα καζίνο της χώρας.

Ζητάτε από αυτούς τους εργαζόμενους να επιβιώσουν με 534 € πληρώνοντας ταυτόχρονα και όλες τις υποχρεώσεις τους καθώς η Κυβέρνηση σας και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν νομοθέτησαν για εμάς κάλυψη των πάγιων αναγκών, εξακολουθούμε να πληρώνουμε ΔΕΚΟ, Εφορία, δάνεια σε τράπεζες και τέλη κυκλοφορίας(;)

Αλήθεια δεν σας περνάει από το μυαλό πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει;

Οι εποχικά εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού και τουρισμού κυριολεκτικά είναι σε απόγνωση και ζούμε το μαρτύριο της σταγόνας, αφού κάθε μήνα μέσα από αγώνα καταφέρνουμε να παίρνουμε τις παρατάσεις και δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε τον οικογενειακό προγραμματισμό με το αστρονομικό ποσό των 400€!!! Και φυσικά κ. Πρωθυπουργέ, η Κυβέρνηση σας έχει αφήσει στη μοίρα τους εποχικά εργαζόμενους που για λίγα ένσημα δεν δικαιούνται να μπουν στις ρυθμίσεις, τους εργαζόμενους από τα νυκτερινά κέντρα, τους εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας μιας μέρας, τους εργαζόμενους στον κλάδο μας προερχόμενοι από γραφεία ευρέσεως εργασίας.

Επίσης μην ξεχνάμε τους συναδέλφους μας ξεναγούς, τους εργαζόμενους σε αεροδρόμια, τουριστικά καταστήματα (rent a car, souvenir, ένδυσης και υπόδησης, super market ξενοδοχείων εποχικής λειτουργίας).

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε σε εσάς μιας και ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας κος Χατζηδάκης δεν μας δέχεται αφού ακόμα ……ενημερώνεται.

Σας ζητούμε επιτακτικά λοιπόν κ. Πρωθυπουργέ
– Την αναπλήρωση του μισθού κατά 80% όσων είναι ακόμα σε αναστολή σύμβασης (βλέπετε εμείς έχουμε ξαναζήσει με 800€ το μήνα)
– Την πλήρη κάλυψη όλων των εποχικά εργαζόμενων με ταμείο ανεργίας προσαυξημένο κατά 50 € για κάθε ανήλικο τέκνο μέχρι να επαναπροσληφθούν στην εργασία τους και επαναλαμβάνουμε για όλους τους εργαζόμενους χωρίς « όρους και προϋποθέσεις».
– Βάλτε επιτέλους φρένο στην εργοδοτική παραβατικότητα που γνωρίζει έξαρση τις τελευταίες ημέρες αφού έχουν φτάσει σε σημείο να αμφισβητούν και το νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

– Εμείς οι «αγαπητοί συμπολίτες σας» όπως μας αποκαλείτε στα διαγγέλματα σας, σας λέμε πως η υπομονή μας και οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν!!!
– ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ- ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ
Προσπαθήσαμε πριν λίγες ημέρες 3 θεσμικοί εκπρόσωποι με ένα πανό (σεβόμαστε τα περιοριστικά μέτρα) έξω από το μέγαρο Μαξίμου να σας στείλουμε ένα μήνυμα! Φαίνεται πως δεν το πήρατε.

Σας λέμε λοιπόν «ορθά κοφτά» ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!!!
Γιατί την επόμενη φορά δεν θα είμαστε μόνο τρεις και η προσαγωγή μας στο αστυνομικό τμήμα θα είναι δύσκολη!!»

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<