voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Υπόθεση «Χωριάτικο»: 430 εταιρείες, οφειλές 95,5 εκατ. ευρώ και κατασχέσεις χρημάτων και τιμαλφών

    Δ.Μιχαηλίδου: Πάνω από 3.000 αιτήσεις μετεγκατάστασης σε 10 ημέρες – Σχεδόν 1.000 ευρώ η πρώτη ενίσχυση από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας πριν από τα Χριστούγεννα

    Φιλοδωρήματα: Ο κίνδυνος που κρύβεται

    Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Παρασκευή λόγω απεργίας

  • Εκπαίδευση

    ΟΛΜΕ: Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο έγγραφο του ΠΔΕ Αττικής για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

    Δωρεάν σίτηση σε φοιτητές – Ποιοι «κόβονται» από 1η Ιανουαρίου

    Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

    OIEΛE: Επιστολές προς τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς κομμάτων για πρωτοβουλίες ενάντια στη διαπλοκή στον σχολικό αθλητισμό

  • Θέσεις εργασίας

    Προσλήψεις 30 ατόμων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

    Πάνω από 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας στην 59η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

    ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητά απόσυρση των νηπιαγωγών από τις 9.000 προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς

    Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

  • Οικονομία

    Επεκτείνεται η επιδότηση καυσίμων για την περίοδο 1 έως 15 Νοεμβρίου 2026

    ΚΕΠΕ: Ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας, αλλά με αυξημένες πιέσεις από τη διεθνή αβεβαιότητα – Οι προκλήσεις σε επιχειρήσεις, υγεία και απασχόληση

    Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ για διάστημα 2-6 Νοεμβρίου 2026

    ΚΑΔ: Τέλος χρόνου σήμερα για έλεγχο και διορθώσεις

  • Εργασιακά
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ 2026: Πώς υπολογίζεται το ποσό με παραδείγματα

    απεργία της ΠΝΟ

    Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών

    ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητά απόσυρση των νηπιαγωγών από τις 9.000 προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς

    Δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ στο Δημόσιο: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

  • VOUCHER

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Χανιά: Θετικός ο Άδ. Γεωργιάδης στην επέκταση του Κέντρου Υγείας Βάμου – Επαναπροκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση

    Παύλος Μαρινάκης: «Θα προχωρήσει χωρίς καμία υποχώρηση» η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

    Ν. Δένδιας: Το πρόγραμμα κατασκευής φρεγατών FDI και στην Ελλάδα προσδίδει νέες δυνατότητες στις Ένοπλες Δυνάμεις

    Τασούλας: “Η Ελλάδα έχει και πάλι όλες τις δυνατότητες όχι μόνο να αποτρέπει κάθε απειλή, αλλά, εάν χρειαστεί, και να κατατροπώνει κάθε απειλή”

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική 1. Πρώτα Θέματα

Το Μάρτιο η εφάπαξ καταβολή στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και η προκαταβολή για τις εκκρεμείς επικουρικές

από NEWS ROOM
19/02/2023
σε 1. Πρώτα Θέματα, Εργασιακά

115
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν τους συνταξιούχους πρόκειται να υλοποιηθούν εντός του Μαρτίου. Η πρώτη αφορά την εφάπαξ καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά και δεν ωφελήθηκαν καθόλου ή ωφελήθηκαν μερικώς από τις αυξήσεις που δόθηκαν πρόσφατα και η δεύτερη αφορά τη χορήγηση προκαταβολής για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, σε ασφαλισμένους που έχουν υποβάλει αίτηση, πριν από την 1η Ιουλίου 2022 και για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση κύριας σύνταξης.

Μάλιστα, αυτές δεν είναι οι μόνες παρεμβάσεις που δρομολογήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς, από το τέλος του Δεκεμβρίου 2022 έως και σήμερα, εφαρμόστηκαν και άλλες αυξήσεις, με στόχο τη βελτίωση του εισοδήματος των συνταξιούχων, που έχουν μόνιμο χαρακτήρα, όπως είναι οι μικρότερες ή μεγαλύτερες αυξήσεις, μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, σε πάνω από 900.000 συνταξιούχους, με εισοδήματα από 12.000 ευρώ και πάνω, οι αυξήσεις της τέταρτης δόσης επανυπολογισμού του ν. Βρούτση σε πάνω από 230.000 συνταξιούχους και οι πρώτες αυξήσεις έως 7,75% για πάνω από 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχους, μετά από 12ετία, αλλά και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ σε πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, με εισόδημα έως 800 ευρώ τον μήνα.

Από 200 ευρώ έως 300 ευρώ το ποσό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, το δημοσιονομικό κόστος της οποίας ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ, αφορά τους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά και έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.600 ευρώ τον μήνα και είτε δεν είδαν καθόλου την αύξηση του 7,75% τον προηγούμενο μήνα είτε έλαβαν ποσοστό λιγότερο από αυτό. Σύμφωνα με διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να λάβει την ενίσχυση ο συνταξιούχος, εξετάζεται το καθαρό προ φόρων ποσό σύνταξης.

ΣχετικάΆρθρα

Συντάξεις: Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι καθαρά το 2027

27/10/2026

Αυξήσεις συντάξεων 2027: Τι θα καθορίσει το τελικό ποσό που θα εισπράξει κάθε συνταξιούχος

18/10/2026

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίασης των επτά νέων παρεμβάσεων στήριξης της κοινωνίας από το οικονομικό επιτελείο, σε συνέχεια των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση στάθμισε τις ειδικές συνθήκες, που έχουν δημιουργηθεί, λόγω ενός ασυνήθιστου εισαγόμενου πληθωρισμού, για τους συνταξιούχους που έχουν τη λεγόμενη προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου και για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποίησε τον πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες των συνταξιούχων.

Όπως ανακοινώθηκε, το ποσό της εφάπαξ ενίσχυσης κλιμακώνεται και κυμαίνεται από 200 ευρώ έως 300 ευρώ, ενώ το ύψος της εξαρτάται από τρία κριτήρια: τη μερική ή και καθόλου αύξηση, λόγω της προσωπικής διαφοράς, το ύψος της σύνταξης και άλλες τυχόν ενισχύσεις, που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, η οποία θα καταβληθεί έως τις 31 Μαρτίου 2023 με εμβόλιμη πληρωμή, χωρίς να απαιτείται καμία αίτηση από τους συνταξιούχους, είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη και δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου.

Πόσοι θα την λάβουν

Οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά, που ενισχύονται, ανέρχονται σε περίπου 1.112.000.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της πρόσφατης παρουσίασης, σύμφωνα με τα κριτήρια, που ορίστηκαν, οι συνταξιούχοι αυτοί επιμερίζονται σε πέντε κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη κατηγορία είναι όσοι συνταξιούχοι δεν είδαν καμία από τις αυξήσεις. Πρόκειται για 120.000 περίπου συνταξιούχους (περίπου το 5% του συνόλου) με προσωπική διαφορά και με άθροισμα κύριων συντάξεων που κυμαίνεται μεταξύ 800 ευρώ-1.000 ευρώ τον μήνα. Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 300 ευρώ.

Στη δεύτερη κατηγορία είναι όσοι συνταξιούχοι έχουν προσωπική διαφορά και η μόνη ενίσχυση που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα ήταν η έκτακτη καταβολή των 250 ευρώ τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους, με συντάξεις έως 800 ευρώ τον μήνα και αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 300 ευρώ.

Στην τρίτη κατηγορία είναι όσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων μεταξύ 1.000 ευρώ-1.100 ευρώ τον μήνα, έχουν προσωπική διαφορά και είδαν μόνο μία μικρή ενίσχυση από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά μέσο όρο 36 ευρώ τον χρόνο. Πρόκειται για 70.000 συνταξιούχους, οι οποίοι θα λάβουν και αυτοί την έκτακτη ενίσχυση των 300 ευρώ.

Συνολικά 560.000 συνταξιούχοι, με άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.100 ευρώ και τα χαρακτηριστικά, που προαναφέρθηκαν, θα λάβουν το ανώτατο ποσό των 300 ευρώ.

Στην τέταρτη κατηγορία είναι όσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.100 ευρώ έως 1.600 ευρώ τον μήνα, έχουν προσωπική διαφορά και ωφελήθηκαν μόνο από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά μέσο όρο με 111 ευρώ ετησίως. Οι συνταξιούχοι αυτοί είναι 300.000 και θα λάβουν 250 ευρώ.

Η πέμπτη κατηγορία αφορά συνταξιούχους που δεν είδαν ακέραια την αύξηση του 7,75%, λόγω προσωπικής διαφοράς, έλαβαν, όμως, κάποιο μικρότερο ποσοστό.

Ειδικότερα:

Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.100 ευρώ τον μήνα και είδαν αύξηση στη σύνταξή τους έως 3,49%, τότε η έκτακτη ενίσχυση, που θα λάβουν, είναι 250 ευρώ. Στην ομάδα αυτή εντάσσονται περίπου 94.000 συνταξιούχοι.
Επομένως, το ποσό των 250 ευρώ θα το λάβουν συνολικά 394.000 συνταξιούχοι.
Επίσης, υπάρχουν και οι συνταξιούχοι που θα λάβουν το ποσό των 200 ευρώ ως έκτακτη ενίσχυση.
Αυτοί είναι:
Περίπου 33.000 συνταξιούχοι, με άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.101 ευρώ έως και 1.600 ευρώ, που έχουν λάβει αύξηση στη σύνταξή τους έως 3,49%, θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ και επιπλέον 125.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν άθροισμα συντάξεων έως 1.100 ευρώ και είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από 3,5% έως 6,99%, θα λάβουν και αυτοί ενίσχυση 200 ευρώ.
Άρα, συνολικά, οι συνταξιούχοι που θα λάβουν το ποσό των 200 ευρώ, είναι 158.000.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τον συνδυασμό των αυξήσεων, που δόθηκαν το προηγούμενο δίμηνο, προκύπτει πως όλοι οι συνταξιούχοι (2,5 εκατομμύρια) βλέπουν ενίσχυση των εισοδημάτων τους.

Με ταχείς ρυθμούς η αποκλιμάκωση των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων-Προκαταβολή για τις εκκρεμείς επικουρικές

Ταυτόχρονα, στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία για την εκκαθάριση των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 80.000.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του e-ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, επισημαίνει ότι, εφαρμόζοντας τις ίδιες μεθόδους που ακολουθήθηκαν για την έκδοση των εκκρεμών κύριων συντάξεων, η απονομή των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων έχει επιταχυνθεί σημαντικά και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ενδεικτικό στοιχείο της προόδου που έχει συντελεστεί είναι ότι, κατά τον μήνα Ιανουάριο 2023, εκδόθηκαν οι πρώτες 15.000 επικουρικές συντάξεις από το σύνολο των εκκρεμοτήτων, έως το τέλος Φεβρουαρίου 2023, εκτιμάται ότι θα εκδοθούν άλλες 25.000, ενώ οι ενέργειες για την περαιτέρω μείωση των εκκρεμοτήτων θα εντατικοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τον κ. Όμηρο Τσάπαλο, οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και συμβάλλουν καθοριστικά στην εξάλειψη του «στοκ» των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων, είναι η βελτίωση της λειτουργίας του μηχανισμού έκδοσης επικουρικών συντάξεων με διαδικασία  fast track, που έχει ήδη θεσπιστεί με το άρθρο 48 του Ν. 4921/2022, η δημιουργία Πύργου Ελέγχου για την παρακολούθηση των εκκρεμοτήτων σε όλη την Ελλάδα, η απασχόληση υπαλλήλων από τα κέντρα απονομής κύριων συντάξεων στα αντίστοιχα των επικουρικών, η ψηφιοποίηση της υποβολής των νέων αιτήσεων για επικουρική σύνταξη, που περιορίζει σημαντικά τους χρόνους απονομής, καθώς και η σωστή οργάνωση, το management και η τεχνογνωσία, που διαθέτει ο φορέας. «Πλέον, ο e-ΕΦΚΑ έχει αποδείξει πως παράγει συντάξεις και όχι καθυστερήσεις. Το αποδείξαμε στο μέτωπο των κύριων συντάξεων, όπου εκδόθηκαν πάνω απο 500.000 συντάξεις μέσα σε 24 μήνες. Θα το αποδείξουμε σύντομα και στο μέτωπο των επικουρικών», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του e-ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, σε ασφαλισμένους που έχουν υποβάλει αίτηση, πριν από την 1η Ιουλίου 2022 και για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση κύριας σύνταξης.

Η προκαταβολή, η οποία αναμένεται να χορηγηθεί έως τις 15 Μαρτίου 2023, ισούται με 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης της έκδοσης της επικουρικής σύνταξης (για τις επικουρικές συντάξεις γήρατος), από το διάστημα υποβολής της αίτησης έως τις 31 Ιανουαρίου 2023. Η προκαταβολή ορίζεται στα 50 ευρώ για επικουρικές συντάξεις, λόγω αναπηρίας και για τον επιζώντα σύζυγο, που ζητά να του χορηγηθεί επικουρική σύνταξη, λόγω θανάτου.
Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται καμία ενέργεια από πλευράς του δικαιούχου.

Ετικέτες: εφάπαξ καταβολήσυνταξειςσυντάξιούχοι
Σεμινάρια ξένων γλωσσών για ενήλικες
Λογιστικό Γραφείο Μποτζάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ 2026: Πώς υπολογίζεται το ποσό με παραδείγματα

    30 Οκτ 2026

  • απεργία της ΠΝΟΔεμένα τα πλοία στα λιμάνια σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών

    30 Οκτ 2026

  • Δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ στο Δημόσιο: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    29 Οκτ 2026

  • Φιλοδωρήματα: Ο κίνδυνος που κρύβεται

    29 Οκτ 2026

  • Συντάξεις Δεκεμβρίου 2026: Πότε αναμένεται να πληρωθούν

    28 Οκτ 2026

webinar.edu.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ στο Δημόσιο: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Έρχεται νέο Market Pass έως 1.000 ευρώ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • ΔΥΠΑ: Χειμερινές διακοπές με voucher – Μέχρι πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν

    36 shares
    Share 14 Tweet 9
Σεμινάριο για το Airbnb

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.