Βρούτσης: Ποιοι θα δουν αναδρομικά και αύξηση στις συντάξεις

Βρούτσης: Ποιοι θα δουν αναδρομικά και αύξηση στις συντάξεις

23 Φεβρουαρίου 2020

Mόνο για αυξήσεις και για καμία μείωση σε συντάξεις δεσμεύτηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και υπογράμμισε ότι με το νέο νόμο για το ασφαλιστικό θα πάρουν σύνταξη με αύξηση όλοι οι σημερινοί εργαζόμενοι που έχουν 30 χρόνια και 1 μέρα. 

«Η έννοια των εκκρεμών συντάξεων θα είναι παρελθόν» είπε ο υπουργός αναφερόμενος στην ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ στο τέλος του 2021 ως λύση για τις συντάξεις που εκκρεμούν. Κάνοντας αναφορά στις αλλαγές στο νέο νόμο για το ασφαλιστικό, σημείωσε ότι θα γίνει αλλαγή νόμου Κατρούγκαλου στο 100%.

Ο νέος νόμος θα προβλέπει σύμφωνα με τον υπουργό:

Αναφορικά με την καταβολή των εισφορών του Ιανουαρίου, θα έχει αναφορά από την 1η του 21 με τις νέες εισφορές.

Η πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ θα ανέβει το βράδυ της Πέμπτης όταν κλείσει ο νόμος στη βουλή

Η καταβολή των εισφορών θα γίνεται μέχρι τις 12 Μαρτίου, για πρώτη φορά.

Κάθε ασφαλισμένος να μπορεί να επιλέξει σε ποια κατηγορία θέλει να υπάγεται, κάτι που θα είναι δεσμευτικό για όλο τον χρόνο.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν επιλέξει από μόνος του κλίμακα, θα πηγαίνει αυτόματα στην πρώτη κλίμακα, με το χαμηλότερο ποσό.

Τα αναδρομικά από την 1η Οκτωβρίου του 2019, θα πληρωθούν εφάπαξ, με μία δόση, στους συνταξιούχους καλύπτονται απο την απόφαση του ΣτΕ, μετά την ψήφιση του νόμου και το restart του επαναϋπολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος όπως είπε ο υπουργός. 

Αύξηση στην επικουρική τους σύνταξη θα πάρουν περίπου 290.000 άνθρωποι. Η αύξηση αυτή θα κυμαίνεται από 5 έως 200 ευρώ, με μεσοσταθμική αύξηση στα 99,5 ευρώ. Περισσότεροι από 100.000 θα είναι εκείνοι που θα πάρουν αύξηση στις κύριες συντάξεις, τόνισε ο κ. Βρούτσης και προσέθεσε ότι το μέγεθος αυξάνεται από μέρα σε μέρα. Τέλος, αναφερόμενος στις διαδικασίες αλλαγής του ασφαλιστικού συστήματος και του επαναϋπολογισμού,τόνισε ότι περίπου ένα μήνα μετά θα πληρωθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά. Όπως επεσήμανε, το σύστημα έχει στοιχεία απόλυτης εξυγίανσης.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<