Ξεκίνησαν οι πληρωμές των επιδομάτων και οι μονομερείς αιτήσεις για εργαζόμενους σε τουρισμό και επισιτισμό

Ξεκίνησαν οι πληρωμές των επιδομάτων και οι μονομερείς αιτήσεις για εργαζόμενους σε τουρισμό και επισιτισμό

2 Μαρτίου 2021

Ξεκίνησαν από χθες Δευτέρα οι πληρωμές των παρατάσεων του επιδόματος ανεργίας όσων αυτό έληξε τον Ιανουάριο του 2021 όπως ενημερώνει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). Επίσης, την Παρασκευή 5 Μαρτίου θα πληρωθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού (534 ευρώ) της αναστολής σύμβασης του μηνός Φεβρουαρίου, αλλά και αναστολές σύμβασης περασμένων μηνών (διορθωτικές ή νέες συμπληρωματικές).

Η ΠΟΕΕΤ εφιστά την προσοχή των μελών της στο γεγονός πως έχει ανοίξει η πλατφόρμα (support employees) και θα μείνει ανοιχτή μέχρι 15/03/2021 για τους συναδέλφους που δουλεύουν σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς:

Οι ανωτέρω δικαιούχοι υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με το έντυπο: «Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενων ειδικών κατηγοριών που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορωνοϊού COVID -19, για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού», ανά μήνα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του supportemployees.services.gov.gr στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εργοδότη από τις 25/2/2021 έως τις 15/3/2021.

Τέλος η Ομοσπονδία ενημερώνει πως προσπαθεί καθημερινά να λύσει το πρόβλημα με την εμφάνιση των ενσήμων στον ΕΦΚΑ ώστε οι δικαιούχοι να πάρουν τα επιδόματα του ΕΦΚΑ (π.χ. επίδομα λοχείας) και δεσμεύεται να βρει την χρυσή τομή όπως έγινε και με την παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας.

«Είμαστε σε αναμονή των ανακοινώσεων από τον ΟΑΕΔ όσο αφορά τις ημερομηνίες πληρωμής του έκτακτου επιδόματος που αφορά τους συναδέλφους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενημερώνονται για τις εξελίξεις από τα σωματεία μας και όπου δεν υπάρχουν από την Ομοσπονδία» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<