«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Εξετάζεται η αναβολή της έναρξης του προγράμματος επιδοτήσεων

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Εξετάζεται η αναβολή της έναρξης του προγράμματος επιδοτήσεων

13 Νοεμβρίου 2020

Το ενδεχόμενο αναβολής της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» λόγω του lockdown και των ευρύτερων μέτρων επεξεργάζεται το ΥΠΕΝ.

Το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», στο οποίο μπορεί να ενταχθεί το 96% των κατοικιών στην Ελλάδα, βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος, επρόκειτο να κάνει «πρεμιέρα» στις 30 Νοεμβρίου. Παρά ταύτα, το lockdown και το πιο ασταθές οικονομικό κλίμα για τα νοικοκυριά ενδέχεται να οδηγήσουν σε τροποποίηση του υφιστάμενου προγράμματος.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, το επιτελείο του ΥΠΕΝ «ζυγίζει» όλα τα δεδομένα και τα πιθανά σενάρια και δεν αποκλείει να δοθεί παράταση στις ημερομηνίες. Οι κρίσιμες αποφάσεις για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, ακόμα και την προσεχή Δευτέρα.

Τι ζητά το ΤΕΕ για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός έστειλε επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας την αναβολή της έναρξης της περιόδου υποβολής αιτήσεων για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και το γενικό απαγορευτικό που είναι σε ισχύ.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Στασινό, τα προβλήματα ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στο πρόγραμμα είναι προφανή από τις δυσκολίες που προκύπτουν. Ταυτόχρονα το ΤΕΕ ζητά την άμεση ολοκλήρωση και δημοσιοποίηση της τελικής έκδοσης του Οδηγού του προγράμματος, για την καλύτερη προετοιμασία όλων, ώστε να επιτευχθούν κατά τον καλύτερο τρόπο τόσο οι στόχοι εξοικονόμησης ενέργειας όσο και του ίδιου του προγράμματος

Σύμφωνα με το ΤΕΕ, λόγω της δυσμενούς κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από τη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, οι μηχανικοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις μετακινήσεις τους, προκειμένου να διενεργήσουν τις επιθεωρήσεις στις κατοικίες ή για τη συλλογή των διάφορων δικαιολογητικών που θα αναλάβουν για λογαριασμό των δικαιούχων και αδυνατούν να ολοκληρώσουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υπαγωγή ιδιοκτησιών στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<