voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Δώδεκα νεκροί και 487 τραυματίες σε τροχαία τον Σεπτέμβριο στην Αττική

    Μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη – Πάνω από 360 χιλιοστά στα Ανώγεια Ρεθύμνου

    Αστικές συγκοινωνίες: Στόχος 6.000 οδηγοί σε ορίζοντα πενταετίας – Επενδύσεις άνω των 700 εκατ. ευρώ και 53 λεωφορεία υδρογόνου

    Κακοκαιρία στην Κρήτη: Απόφαση προληπτικής απαγόρευσης διέλευσης και κυκλοφορίας σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας

  • Εκπαίδευση

    Ζαχαράκη: “Πάνω από 53.000 οι διορισμένοι όλων των βαθμίδων”

    Κλειστά τα σχολεία στα Χανιά και στο Ρέθυμνο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

    ΥΠΑΙΘΑ: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών

    ΟΠΕΚΑ: Υποτροφίες 1.000 ευρώ για επιτυχόντες των Πανελλαδικών – Ποιοι δικαιούνται

  • Θέσεις εργασίας

    Περισσότερες από 140 επιχειρήσεις και 3.500 θέσεις εργασίας στην 58η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στην Αθήνα

    Προκήρυξη για 60 προσλήψεις στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

    Λήγει η προθεσμία για 35 προσλήψεις μόνιμων Γραμματέων στο ΣτΕ

    20.870 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027 – H κατανομή των θέσεων

  • Οικονομία
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Οι πληρωμές του Σεπτεμβρίου της ΔΥΠΑ – Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία ωφελουμένων

    Πιερρακάκης: Μέσα στον Οκτώβριο οι 120 δόσεις και το νέο πλαίσιο για τους Servicers

    Μιχαηλίδου: Eντός Οκτωβρίου η προκαταβολή 50% για το «Ανακαινίζω» – Έρχεται το «Σπίτι μου ΙΙΙ»

    ΔΥΠΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές Σεπτεμβρίου – Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία

  • Εργασιακά

    ΔΥΠΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές Σεπτεμβρίου – Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία

    Κεραμέως: «Επεκτείνεται και ενισχύεται με 5.000 πρόσθετες θέσεις πλήρους απασχόλησης το πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων γυναικών»

    Επίδομα 400 ευρώ στους συνταξιούχους: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

    ΔΥΠΑ: 103 εργαστήρια τον Οκτώβριο για βιογραφικό, συνεντεύξεις και AI

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

  • Πολιτική

    Μιχαηλίδου: Eντός Οκτωβρίου η προκαταβολή 50% για το «Ανακαινίζω» – Έρχεται το «Σπίτι μου ΙΙΙ»

    Υπουργικό Συμβούλιο: Όλες οι αλλαγές σε οικονομία, social media, Δημόσιο, Δικαιοσύνη και φυλακές- 20.870 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027

    Κυριάκος Πιερρακάκης: «Προστατεύουμε τους συνεπείς οφειλέτες. Όσοι παραβιάζουν τους κανόνες θα λογοδοτούν»

    Μητσοτάκης: 4 νέες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική ΕΣΠΑ

Πατούλης: «Tο νέο ΕΣΠΑ θα αξιοποιηθεί σε έργα και δράσεις για: ανάπτυξη, καινοτομία και ποιότητα ζωής»

από Σταύρος Καραΐνδρος
19/10/2022
σε ΕΣΠΑ

102
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 και με τον αυξημένο κατά 54% προϋπολογισμό του, διασφαλίζουμε ότι και τα επόμενα χρόνια, η Περιφέρεια Αττικής θα εξακολουθεί να έχει ισχυρό αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ανοίγοντας τις εργασίες της 1ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος Αττική 2021-2027.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, ενώ ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δημήτρης Δρόσης και συνεργάτες του, ανέπτυξαν τους βασικούς άξονες του νέου ΕΣΠΑ, εξειδικεύοντας τους στόχους, τους προϋπολογισμούς και τις δράσεις ανά τομέα πολιτικής.

Στην έναρξη των εργασιών χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων ο γεν. διευθυντής της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γ. Φίρμπας, ο προϊστάμενος της Μονάδας Ελλάδας-Κύπρου, της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της ΕΕ Patrik Paquet, o εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της ΕE Π. Πανταζάτος και η προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Ακεραιότητας και Λογοδοσίας – Εθνική Αρχή Διαφάνειας Μ. Κωνσταντινίδου, οι οποίοι συνεχάρησαν τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για την εξαιρετική, δουλειά που είχε ως αποτέλεσμα «το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, να είναι από τα πρώτα που ενέκρινε η ΕΕ».

Ο περιφερειάρχης στην τοποθέτηση του, επισήμανε πως η σημερινή συνεδρίαση σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, με σταθερό τον στόχο να καταστεί η Αττική πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδος, ανάμεσα στις πρώτες της Ευρώπης, στους τομείς: ανάπτυξη, ποιότητα ζωής, κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη. Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι οι βασικοί άξονες του νέου ΠΕΠ «Αττική 20121-2027», στοχεύουν στην: Ανάπτυξη, την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής, προσθέτοντας ότι αυτό αποτελεί και «το δικό μας μήνυμα αισιοδοξίας στους «δύσκολους και γκρίζους, καιρούς» που βιώνουμε.

ΣχετικάΆρθρα

ΕΣΠΑ 2021-2027: Στο 100% του προϋπολογισμού οι προσκλήσεις, στο 90% οι εντάξεις έργων

17/09/2026

ΕΣΠΑ: 14,2 εκατ. ευρώ για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ στην Κεντρική Μακεδονία

10/09/2026

Εξάλλου, πρόσθεσε, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στηρίζεται σε ισχυρές βάσεις που υλοποιούνται με «αιχμή του δόρατος το ΕΣΠΑ» το οποίο την περίοδο, 2014-2020, σημείωσε μια από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων της Ευρώπης.

Στο Λεκανοπέδιο, ανέφερε, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κατασκευής 2.000 νέων έργων υποδομής και κοινωνικών παρεμβάσεων, προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, τα οποία σήμερα «αξιοποιούμε ως εφαλτήριο για μια δυναμική συνέχεια», με σχεδιασμό, συνεργασίες και διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, εξασφαλίζοντας την αύξηση των διατιθέμενων πόρων κατά 54%, κάτι που μεταφράζεται σε 1.6 δισ. ευρώ διαθέσιμα.

«Οι πόροι αυτοί», διευκρίνισε ο κ. Πατούλης «μαζί με τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης θα μας επιτρέψουν «να μετατρέψουμε την Αττική, στην πιο πράσινη, την πιο καινοτόμα, την πιο ανθρώπινη Περιφέρεια της χώρας μας. Σε μια Περιφέρεια που θέλουν όλοι να ζουν, να εργάζονται, να επιχειρούν και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους».

Με αφορμή την αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ «σε πληθώρα καινοτόμων δράσεων, στήριξης των επιχειρήσεων και της κοινωνίας», όπως είπε, που θα οδηγήσουν την Αττική σε μια βιώσιμη, έξυπνη και δίκαιη ανάπτυξη, ο περιφερειάρχης επισήμανε, πως με αφορμή την εκδήλωση, στέλνουμε κι ένα ακόμη πολύ ισχυρό πολιτικό μήνυμα «ότι για μας η Ευρώπη αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή», τονίζοντας: «Η δική μας ισχύς, είναι η αποφασιστικότητά μας να επενδύσουμε στην οικοδόμηση μιας Ευρώπης που θα διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης κι ευημερίας, σε όλους τους λαούς της.

Στέλνουμε το μήνυμα ότι αυτό που μας ενώνει, είναι η δύναμη της αλληλεγγύης, των κοινών αρχών κι αξιών, η προσήλωση στη Δημοκρατία και τις Ανθρώπινες Αξίες. Είναι η πίστη μας στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Και χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ, είναι ο οικονομικός βραχίονας που διασφαλίζει πως καμία χώρα, κανένας λαός, καμία Περιφέρεια της Ευρώπης, δεν θα μείνει πίσω».

Η Ευρώπη, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης «αποτελεί τη μεγάλη οικογένεια μας και καθημερινά στην Αττική συντελούνται σημαντικές αλλαγές που με την αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων.  

Ειδικότερα ανέφερε, περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί για 547 μεγάλα και μικρά έργα υποδομών και 11.602 δράσεις, ενταγμένα στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014 – 2020.  Επίσης πρόσθεσε, μέσω του ΠΕΠ Αττική 2014-2021 κατά την περίοδο της πανδημίας:  

  • Στηρίχθηκε η επιχειρηματικότητα με 250 εκατ. ευρώ σε 10.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.  
  • Με 161 εκατ. ευρώ στηρίζονται 255.000 συμπολίτες μας και η λειτουργία 292 κοινωνικών δομών. 
  • Ενισχύθηκαν Κέντρα Κοινότητας, Δομές Αστέγων, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Δομές Ψυχικής Υγείας & Εξαρτήσεων, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Ξενώνες και Συμβουλευτικά Κέντρα για Υποστήριξη Γυναικών θυμάτων Βίας. 
  • Με περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ, ενισχύθηκε το δημόσιο σύστημα υγείας. 
  • Με την πρόσληψη 1.481 γιατρών και νοσηλευτών, για τη διαχείριση του covid. Aλλά και την αγορά σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού για όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής και τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας καθώς και την κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας στο Κερατσίνι. 

Ο περιφερειάρχης έκλεισε με τη δέσμευση ότι θα συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία της Αττικής με  το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς βασικοί πυλώνες χρηματοδότησης του είναι:  

  • 200 εκατ. ευρώ για δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας. 
  • 330 εκατ. ευρώ για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή. 
  • 130 εκατ. ευρώ για Βιώσιμα και «έξυπνα» μεταφορικά δίκτυα και για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. 
  • 650 εκατ. ευρώ για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής, τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και για την κατασκευή υποδομών εκπαίδευσης και κοινωνικής πρόνοιας. 
  • 290 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση σχεδίων ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων. 
Ετικέτες: espaΓιώργος Πατούλης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΣΠΑ 2021-2027: Στο 100% του προϋπολογισμού οι προσκλήσεις, στο 90% οι εντάξεις έργων

    17 Σεπ 2026

  • ΕΣΠΑ: 14,2 εκατ. ευρώ για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ στην Κεντρική Μακεδονία

    10 Σεπ 2026

  • ΕΣΠΑ: 140 εκατ. ευρώ για την ολιστική διαχείριση υδάτων και αστικών λυμάτων

    4 Σεπ 2026

  • Ανοίγουν οι εγγραφές παιδιών με voucher ΕΣΠΑ στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

    20 Αυγ 2026

  • παιδικοι-σταθμοι-εετααΠαιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ: 158.009 παιδιά και ΑμεΑ παίρνουν voucher για το 2026-2027

    18 Αυγ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Από σήμερα οι αιτήσεις για 75 προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Επιστροφή δύο ενοικίων: Ποιοι και γιατί δεν πήραν τα ποσά που περίμεναν – Τι να κάνουν όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν την επιστροφή

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Επίδομα παιδιού: Πληρώνεται την προσεχή εβδομάδα η τέταρτη δόση

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    38 shares
    Share 15 Tweet 10

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.