voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Τέλος το «λάδωμα» στα διπλώματα: Αυτόματα θα εκδίδεται η άδεια οδήγησης

    Σεισμός στην Εύβοια: «Η περιοχή έχει πολλά ενεργά ρήγματα» – Τι λένε Παπαζάχος και Λέκκας

    Σεισμός στην Εύβοια: «Η περιοχή έχει πολλά ενεργά ρήγματα» – Τι λένε Παπαζάχος και Λέκκας

    Ψηφιακή Ενημέρωση Πολιτών: Τέλος στο «άγνωστο» με τις αιτήσεις στο Δημόσιο – Κ. Χατζηδάκης: «Μια μικρή επανάσταση στη λειτουργία του κράτους»

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Τον Ιούνιο η επέκταση του προγράμματος σε όλους τους Δήμους

    “Νταντάδες της γειτονιάς”: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους γονείς – Η διαδικασία τα κριτήρια

  • Εκπαίδευση
    panelladikes-2022-nea-tmhmata-kai-allages

    Πανελλήνιες 2026: Αυτά τα θέματα έπεσαν στα μαθήματα ειδικότητας για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ

    Έξαλλοι οι στρατιωτικοί με την κυβέρνηση – Tι λένε σε ανακοίνωσή τους

    Πανελλαδικές 2026: Αυτές είναι οι 1.517 θέσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές

    Σχολικές Εκδρομές: Έρχεται νέα εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας – Τι αλλάζει

    ΥΠΑΙΘΑ: Νέο αυστηρό πλαίσιο για τις μαθητικές εκδρομές από το 2026-27

    Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

  • Θέσεις εργασίας
    Ποιοι κλάδοι προγραμματίζουν τώρα προσλήψεις στην Ελλάδα

    Προσλήψεις: Οι κλάδοι που θα πρωταγωνιστήσουν το γ’ τρίμηνο

    ΕΟΠΑΕ: Εκπνέει η διορία υποβολής αιτήσεων για 69 προσλήψεις

    ΕΟΠΑΕ: Εκπνέει η διορία υποβολής αιτήσεων για 69 προσλήψεις

    Προσλήψεις στην ΔΕΥΑ Θερμαϊκού

    Προσλήψεις στην ΔΕΥΑ Θερμαϊκού

    Δικαστική αστυνομία :Εκτός ΑΣΕΠ οι 700 μόνιμες προσλήψεις

    Προκήρυξη για προσλήψεις 265 δικαστικών υπαλλήλων

  • Οικονομία
    Market pass: Εντός της εβδομάδας η τρίμηνη πληρωμή

    Έρχεται το νέο Market Pass: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

    72 δόσεις: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

    ΑΑΔΕ: Σε καθεστώς «ανεπίδεκτων» είσπραξης επιπλέον 6 δισ. ευρώ

    ΑΑΔΕ: Nέες τεχνολογίες στο myDATAapp

  • Εργασιακά
    Επιθεώρηση Εργασίας: Εργοδότες ή διευθυντές 6 στους 10 καταγγελλόμενους για βία στον χώρο εργασίας το 2022

    Έκρηξη εργατικών ατυχημάτων και παραβάσεων

    e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Ιουλίου 2026

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες

    Τι αλλάζει φέτος με τις άδειες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

  • VOUCHER

    Τουρισμός για Όλους 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για το voucher έως 600 ευρώ

    Οι Αυστριακοί προτιμούν Ελλάδα για το καλοκαίρι

    Κοινωνικός Τουρισμός: Έρχονται 30.000 νέες επιταγές για επιλαχόντες

    Επίδομα λουτροθεραπείας: Ποιοι παίρνουν 150 ευρώ

    ΟΠΕΚΑ: Αρχίζουν τα Προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομικά Προγράμματα, Πρόγραμμα δωρεάν Βιβλίων και Θεάτρου

    Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Απάτη με voucher – Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ

  • Πολιτική
    Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πρώτες δηλώσεις για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας

    Κυρ. Μητσοτάκης: Η Κυριακή της μεγάλης επιλογής θα είναι μία. Και αυτή η μόνη Κυριακή θα πρέπει να φέρει την αυτοδυναμία

    Ανασχηματισμός: Γ. Κώτσηρας στο Μεταφορών, Τ. Χατζηβασιλείου στο ΥΠΕΞ, Δ. Μαρκόπουλος στο ΥΠΟΙΚ και Μ. Σούκουλη στο ΥΠΕΝ

    Παπασταύρου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά όσο διαρκεί η κρίση στη Μ. Ανατολή

    Παπασταύρου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά όσο διαρκεί η κρίση στη Μ. Ανατολή

    Κωστής Χατζηδάκης: Πρόσθετο πακέτο 160 εκατομμυρίων για στήριξη κτηνοτρόφων, βαμβακοπαραγωγών και σιτοπαραγωγών

    Χατζηδάκης για ανασχηματισμό: Την Πέμπτη και περιορισμένης κλίμακας οι αλλαγές στην κυβέρνηση

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Οικονομία

Χατζηδάκης: Το 1555 και σε εφαρμογή – Όλα όσα αλλάζουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών

από Αντώνης Σαριδάκης
10/11/2021
σε Οικονομία

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία ειδική εφαρμογή για κινητά για το 1555, όπως και η δυνατότητα chat μέσα από την ιστοσελίδα του, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέλυσε τη συνολική στρατηγική που υλοποιείται για την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών από το υπουργείο Εργασίας και τους εποπτευόμενους φορείς του. Όπως είπε:

– Διευρύνεται συνεχώς ο αριθμός των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Ενδεικτικά, ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ έχουν περί τις 50 ηλεκτρονικές υπηρεσίες ο καθένας και για τους δύο φορείς αυτό σημαίνει 4,5 εκατομμύρια λιγότερες επισκέψεις στα υποκαταστήματα κάθε μήνα.

– Ενισχύεται η συνεργασία με τα ΚΕΠ με την προσθήκη νέων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ. Πάνω από 250.000 πολίτες επισκέφθηκαν τα ΚΕΠ για συναλλαγές με τους τρεις αυτούς φορείς τους τελευταίους μήνες.

ΣχετικάΆρθρα

Market pass: Εντός της εβδομάδας η τρίμηνη πληρωμή

Έρχεται το νέο Market Pass: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

11/06/2026

Τουρισμός για Όλους 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για το voucher έως 600 ευρώ

11/06/2026

– Αναβαθμίζονται οι ιστοσελίδες του υπουργείου και των υπολοίπων φορέων.

– Υλοποιήθηκε η υπηρεσία myOAEDlive και myEFKAlive, που σύντομα θα επεκταθεί και στον ΟΠΕΚΑ.

– Θεσπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ραντεβού στον ΕΦΚΑ, με 850.000 πολίτες να έχουν ήδη αξιοποιήσει το μέτρο.

– Προχωρά η αναβάθμιση του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα διευκολύνει την εργασία χιλιάδων επαγγελματιών, ασφαλισμένων, αλλά και των υπαλλήλων.

«’Αμεσος στρατηγικός μας στόχος είναι σε φορείς, όπως ο ΕΦΚΑ, σημαντικές υπηρεσίες που παρέχονται και με φυσικό και με ψηφιακό τρόπο να παρέχονται μόνο ψηφιακά. Αυτό ήδη συμβαίνει στον ΟΑΕΔ για το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών του. Με αυτόν τον τρόπο, θα ενισχύσουμε το ψηφιακό προφίλ του ΕΦΚΑ και θα αποσυμφορήσουμε ακόμη περισσότερο τα υποκαταστήματα, βελτιώνοντας την καθημερινότητα τόσο των πολιτών όσο και των υπαλλήλων», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

1555: Οι αλλαγές στην εξυπηρέτηση των πολιτών

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας του Ενιαίου Αριθμού Εξυπηρέτησης 1555. Όπως είπε «αλλάζουν όλα στην εξυπηρέτηση των πολιτών από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ».

«Οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, δεν θα χρειάζεται και δεν πρέπει να καλούν πλέον σε επιμέρους υπηρεσίες και καταστήματα. Όλη η πληροφόρηση, που χρειάζονται, θα δίνεται μέσω του 1555» σημείωσε και υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα μεγάλο τηλεφωνικό κέντρο, αλλά για ένα σύστημα προσωποποιημένης πληροφόρησης, που θα βασίζεται στο λεγόμενο ticketing.
«Στις 100 ημέρες που έχει λειτουργήσει πιλοτικά το 1555 μέχρι τώρα, έχουν γίνει περίπου 400.000 κλήσεις και έχει εξυπηρετηθεί το 96%. Το χάος ξεκινά να δίνει τη θέση του στην οργάνωση, στο σύστημα και στη μέθοδο, με τελικό ωφελούμενο τον πολίτη. Αυτό λέγεται κοινωνική πολιτική στη πράξη» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Όπως είπε, «η ανάγκη για άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική και μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές μου, μαζί με την αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων, από την πρώτη στιγμή που ήρθα στο υπουργείο. Μόνο ο ΕΦΚΑ καλείται να εξυπηρετήσει καθημερινά πάνω από 6,5 εκατομμύρια άμεσα ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Αν προσθέσουμε και το πλήθος των έμμεσα ασφαλισμένων, αλλά και των πολιτών που συναλλάσσονται με τους υπόλοιπους φορείς, τότε το κοινό που καλύπτεται δυνητικά από το 1555 αγγίζει το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού».

Αναλύοντας την κατάσταση που έρχεται να αλλάξει εκ βάθρων ο νέος τετραψήφιος αριθμός, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι, «ενώ καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε τόσα εκατομμύρια πολίτες, είμαστε στην πρώτη θέση σε παράπονα και καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη, με τον ΕΦΚΑ ειδικά να διασύρεται καθημερινά στις τηλεοράσεις και τα κοινωνικά δίκτυα για τα κατεβασμένα τηλέφωνα και την αδυναμία των πολιτών να εξυπηρετηθούν, αναγκάζοντάς τους πολλές φορές να ταξιδέψουν χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, για να επισκεφθούν το πλησιέστερο υποκατάστημα. Μέσα σε αυτό το πρόβλημα προστέθηκε η πανδημία. Ήταν ο καταλυτικός παράγοντας που μας επέβαλε να δράσουμε άμεσα και να προχωρήσουμε στην υιοθέτηση ενός ενιαίου αριθμού εξυπηρέτησης ικανού να εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες».

«Μην καλείτε στα υποκαταστήματα. Καλείτε το 1555»

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε από τους πολίτες να καλούν πλέον το 1555 και όχι τα υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ, για να έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση, επισημαίνοντας ότι οι περισσότερες τηλεφωνικές γραμμές των υποκαταστημάτων θα καταργηθούν και το σύνολο των κλήσεων θα περνά υποχρεωτικά μέσα από το 1555.

«Στοίχημα από εδώ και στο εξής είναι το 1555 να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Στόχος μας είναι οι εμπειρίες ακραίας ταλαιπωρίας, θυμού και αγανάκτησης, να δώσουν τη θέση τους στην ποιοτική, αξιόπιστη και ευρωπαϊκού επιπέδου εξυπηρέτηση, καθώς έχουμε πλέον το εργαλείο, για να επουλώσουμε σταδιακά μία πληγή και μόνιμη πηγή παραπόνων και καταγγελιών, που συνδέεται άρρηκτα με την καθημερινότητα του πολίτη», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής συμβουλευτικών υπηρεσιών της Deloitte Νίκος Χριστοδούλου, αναφερόμενος στο 1555, δήλωσε ότι δεν είναι μόνο τηλεφωνικό κέντρο, αλλά ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξυπηρέτησης των πολιτών.

Επίσης, όπως επισημάνθηκε, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, «πριν από τη λειτουργία του 1555, καταγράφονταν χιλιάδες αναπάντητες κλήσεις και εξυπηρετούνταν ημερησίως μόνο 1.500 κλήσεις, ο μέσος χρόνος αναμονής ήταν 15 λεπτά, λειτουργούσαν επτά διάσπαρτα τηλεφωνικά κέντρα και δεκάδες τηλεφωνικοί αριθμοί του υπουργείου Εργασίας και των εποπτευόμενων φορέων, το ωράριο λειτουργίας ήταν περιορισμένο μόνο τις ημέρες λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, υπήρχαν ποικίλες χρεώσεις ανάλογα με το τηλεφωνικό κέντρο που καλούσε ο πολίτης και είχε παρατηρηθεί πολύ περιορισμένης κλίμακας καταγραφή των ερωτημάτων των πολιτών.

Πλέον, μετά τη λειτουργία του 1555, εξυπηρετούνται 8.000 κλήσεις ημερησίως από έναν ενιαίο τηλεφωνικό αριθμό, που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς χρέωση για τους πολίτες, ο μέσος χρόνος αναμονής είναι 15 δευτερόλεπτα, η μέση διάρκεια κλήσης είναι 5 λεπτά και γίνεται αναλυτική καταγραφή των ερωτημάτων και παρακολούθηση της πορείας εξυπηρέτησής τους».

Στη συνέχεια, αναλύοντας το σύστημα προσωποποιημένης πληροφόρησης, που θα βασίζεται στο λεγόμενο ticketing, ο κ. Χριστοδούλου έδωσε έμφαση σε ορισμένα στάδια της διαδικασίας τα οποία είναι τα εξής:

– Διασύνδεση όλων των επιπέδων εξυπηρέτησης-ροή της πληροφορίας σε όλα τα επίπεδα.

– Καταγραφή και ανάλυση στοιχείων σχετικά με τη φύση των αιτημάτων, τον χρόνο και τη διαδικασία εξυπηρέτησής τους.

– Δημιουργία καρτέλας πολίτη με τα αιτήματά του.

– Δυνατότητα παρακολούθησης των χρόνων παραμονής κάθε αιτήματος εξυπηρέτησης σε κάθε επίπεδο.

– Αποστολή ειδοποιήσεων, όταν υπάρχει στασιμότητα στην πρόοδο επίλυσης των αιτημάτων.

– Ενίσχυση της λογοδοσίας και της υπευθυνότητας στην επίλυση των αιτημάτων.

– Καταγραφή αιτημάτων απευθείας από 1555.gov.gr και διασύνδεση με support.gov.gr.

– Αύξηση της παραγωγικότητας και επιτάχυνση του χρόνου επίλυσης των αιτημάτων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, παρουσιάστηκαν οι επόμενοι στόχοι που είναι οι εξής:

– 1ος στόχος: Καλύτερη διαχείριση αιτημάτων (μείωση χρόνου επίλυσης-όγκου εκκρεμών αιτημάτων).

– 2ος στόχος: Βελτίωση υπηρεσιών, μέσω διαρκούς εκπαίδευσης προσωπικού σε τεχνικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

– 3ος στόχος: Δημιουργία νέων ψηφιακών εφαρμογών εξυπηρέτησης (web/mobile).

– 4ος στόχος: Διαρκής αξιολόγηση υπηρεσιών, μέσω ερευνών ικανοποίησης των πολιτών.

– 5ος στόχος: Συμβολή στη βελτίωση των διαδικασιών και λειτουργιών των φορέων.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης, ερωτηθείς σχετικά με το πώς θα γίνεται η διαχείριση των θεμάτων που αφορούν το ΣΕΠΕ, απάντησε ότι τα τηλεφωνήματα για καταγγελίες περί μη τήρησης της εργατικής νομοθεσίας θα διαβιβάζονται αμέσως στην αρμόδια υπηρεσία του ΣΕΠΕ και την υπόθεση θα την εξετάζει ο ΣΕΠΕ.

Όσον αφορά στη γραμμή 15900, που είναι είναι µία υπηρεσία εθνικής εµβέλειας, η οποία δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε έναν φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι διατηρείται αυτοτελώς η γραμμή 15900, ωστόσο θα δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας και μέσω του 1555, το οποίο όμως θα διαβιβάζει αμέσως την κλήση στο 15900.

Το «πριν» και το «μετά» του 1555

Περιγράφοντας το «πριν» και το «μετά» του 1555, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπογράμμισε ότι, μέχρι πρότινος, είχαμε διάσπαρτα τηλεφωνικά κέντρα και πολλές επιμέρους τηλεφωνικές γραμμές, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο.

«Το παλιό τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ π.χ. λειτουργούσε με ωράριο Δημοσίου και απαντούσε μόλις 800 κλήσεις την ημέρα, με μέσο χρόνο αναμονής τα 20 λεπτά. Αδυνατούσε δε να απαντήσει στο 1/3 των κλήσεων είτε γιατί δεν είχε αρκετό προσωπικό στις ώρες αιχμής είτε γιατί οι πολίτες κουράστηκαν να περιμένουν στο ακουστικό τους και το έκλειναν. Κληθήκαμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση μη εξυπηρέτησης και την επιτακτική ανάγκη να βρούμε άμεσα λύση εν μέσω πανδημίας. Επιλέξαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό εξυπηρέτησης, μία γραμμή, “για να βρίσκεις άκρη”» διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης και ανέφερε ότι την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η Deloitte σε συνέχεια πρόσκλησης προς τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου (PWC, Grant Thornton, KPMG, E&Y), με τη συμμετοχή των τριών μεγαλύτερων παρόχων call center, της Cosmote/Evalue, της Teleperformance και της Mediatel, που έχουν διεθνή εμπειρία, τεχνογνωσία, αλλά και επαρκές προσωπικό για τις ανάγκες ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος.

Οι αριθμοί

Κατά την παρουσίαση των μέχρι τώρα πεπραγμένων του 1555, τονίστηκε ότι:

– Από τον Ιούλιο, που ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του αριθμού, έχει απαντήσει σε περίπου 400.000 κλήσεις.

– Το ποσοστό απαντημένων κλήσεων αγγίζει το 99% Από αυτές, το 84,4% απαντήθηκε σε πρώτο επίπεδο, δηλαδή από τους ίδιους τους τηλεφωνητές.

– Το 12,8% απαντήθηκε σε δεύτερο επίπεδο από τις ομάδες υποστήριξης του κάθε φορέα και το υπόλοιπο 2,8% των ερωτημάτων εκκρεμεί, για να απαντηθεί από τις υπηρεσίες.

– Στον νέο μηχανισμό συνεργάζονται καθημερινά 990 υπάλληλοι, εκ των οποίων 320 είναι υπάλληλοι των εταιρειών και οι υπόλοιποι προέρχονται από το υπουργείο και τους Οργανισμούς.

«Από εκεί που είχαμε τηλεφωνικά κέντρα με ωράρια Δημοσίου και με χρέωση για τον πολίτη, τώρα έχουμε έναν τηλεφωνικό αριθμό που λειτουργεί 24ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, δωρεάν για όλους. Εκεί που είχαμε 800 κλήσεις την ημέρα στον ΕΦΚΑ, τώρα απαντώνται καθημερινά 4.700 κλήσεις, εξαπλάσιος δηλαδή αριθμός. Και εκεί που ο μέσος χρόνος αναμονής ήταν στα 20 λεπτά τώρα έχει προσγειωθεί στα 15 δευτερόλεπτα. Από εκεί που δεν σήκωναν τα τηλέφωνα ή τα σήκωναν με μέσο χρόνο αναμονής τη μισή ώρα, ο ΕΦΚΑ έχει ξεκινήσει ο ίδιος να καλεί τον πολίτη, για να του δώσει απάντηση στο ερώτημά του. Μιλάμε για πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης.

Ο ίδιος έκανε ειδική μνεία στα συστήματα ελέγχου που ενσωματώνει ο νέος μηχανισμός, καθώς παρακολουθεί την πορεία εξυπηρέτησης των ερωτημάτων, που γίνεται σε τρία επίπεδα, από την αρχή έως το τέλος. «Υπάρχει στοχοθεσία, αυστηρές προθεσμίες και έλεγχος παντού, γιατί η κάθε κλήση “χρεώνεται” σε έναν υπάλληλο ή μία ομάδα υπαλλήλων» υπογράμμισε.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχεται το νέο Market Pass: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

    11 Ιούν 2026

  • ΑΑΔΕ: Σε καθεστώς «ανεπίδεκτων» είσπραξης επιπλέον 6 δισ. ευρώ

    11 Ιούν 2026

  • ΑΑΔΕ: Nέες τεχνολογίες στο myDATAapp

    10 Ιούν 2026

  • Επίδομα παιδιού: Τι αλλαγές φέρνει η τρίτη δόση

    10 Ιούν 2026

  • Fuel Pass: Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

    10 Ιούν 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ν.Παπαθανάσης: Στις 15/6 ανοίγει το νέο «Ανακαινίζω», τέσσερα νέα προγράμματα για επιχειρήσεις μέσα στο καλοκαίρι

    Ν.Παπαθανάσης: Στις 15/6 ανοίγει το νέο «Ανακαινίζω», τέσσερα νέα προγράμματα για επιχειρήσεις μέσα στο καλοκαίρι

    50 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Νέοι κανόνες για τις άδειες εργαζομένων: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι

    11 shares
    Share 4 Tweet 3
  • ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2026: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 4.747 μόνιμες θέσεις

    19 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Πανελλαδικές 2026: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις επιδόσεις και τις βάσεις εισαγωγής

    9 shares
    Share 4 Tweet 2
  • Υπουργείο Παιδείας: Τι αλλάζει στην άδεια ανατροφής τέκνου για εκπαιδευτικούς

    9 shares
    Share 4 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.