voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    28η Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς σήμερα

    Θεμιστοκλέους: Σύσταση για εμβολιασμό κατά της γρίπης και της COVID-19

    Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία την 28η Οκτωβρίου: «Κόκκινος» συναγερμός για 11 περιοχές!

    Έκτακτο Δελτίο για κακοκαιρία έως την Τετάρτη – Red code για 4 περιοχές

  • Εκπαίδευση

    Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

    OIEΛE: Επιστολές προς τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς κομμάτων για πρωτοβουλίες ενάντια στη διαπλοκή στον σχολικό αθλητισμό

    Τροπολογία για νέες ειδικότητες και αλλαγές στις προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

    Σ. Ζαχαράκη για Γκράβα: Οφείλουμε να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της σχολικής ζωής και το αίσθημα ασφάλειας κάθε παιδιού (VIDEO)

  • Θέσεις εργασίας

    Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

    ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 49 ατόμων στην ΔΕΥΑ Χανίων

    Τροπολογία για νέες ειδικότητες και αλλαγές στις προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

    Θεοδωρικάκος: Δημιουργούνται 2.000 θέσεις εργασίας μέσα από 186 επενδυτικά σχέδια

  • Οικονομία

    ΔΑΑ: Καθαρά κέρδη 173,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο – Αύξηση επιβατών κατά 4,3%, διακινήθηκαν 27,3 εκατ. επιβάτες

    Πόθεν έσχες: Σίγουρη η παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου

    Πληρωμές για το «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» – Σε ποιους καταβάλλονται 36,4 εκατ. ευρώ

    Αποσύρθηκε η διάταξη για την υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή σε courier

  • Εργασιακά

    ΔΥΠΑ: Συνολικά 109 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Νοέμβριο

    Συντάξεις: Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι καθαρά το 2027

    Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι θα το λάβουν

    ΔΥΠΑ: Συνολικά 109 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Νοέμβριο για αναζήτηση εργασίας και επιχειρηματικότητα

  • VOUCHER

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Πλειστηριασμοί: Αναστολή για 12 μήνες στους πληγέντες από πυρκαγιές και πλημμύρες

    Κατατέθηκε το ν/σ για την προστασία των συνεπών οφειλετών – Αλλαγές σε ιδιωτικό χρέος, crypto και χρηματοπιστωτική αγορά

    Κ. Χατζηδάκης: Οι 4 προτεραιότητες για βιώσιμο και ποιοτικό τουρισμό

    Κ. Μητσοτάκης για Μονή Σινά: Ιστορική τομή η συμφωνία με την Αίγυπτο – Διασφαλίζει τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική 1. Πρώτα Θέματα

ΔΑΑ: Καθαρά κέρδη 173,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο – Αύξηση επιβατών κατά 4,3%, διακινήθηκαν 27,3 εκατ. επιβάτες

από NEWS ROOM
28/10/2026
σε 1. Πρώτα Θέματα, Οικονομία, Τουρισμός

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με αυξημένη επιβατική κίνηση, ενισχυμένα έσοδα και σταθερή λειτουργική κερδοφορία ολοκλήρωσε το εννεάμηνο του 2026 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), επιβεβαιώνοντας τη θετική δυναμική των δραστηριοτήτων του, παρά τις προσαρμογές που προβλέπει το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Ειδικότερα, η εισηγμένη ανακοίνωσε σήμερα τα επιλεγμένα οικονομικά μεγέθη για την εννεάμηνη περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2026, τα οποία καταρτίστηκαν σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η επιβατική κίνηση το εννεάμηνο του 2026 ανήλθε σε 27,3 εκατ. επιβάτες, αυξημένη 4,3% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2025. Τα συνολικά έσοδα και λοιπά εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 0,6% σε 530,0 εκατ.ευρώ το εννεάμηνο του 2026, ενισχυμένα από την αύξηση της επιβατικής κίνησης και τη σημαντική επίδοση των Μη Αεροπορικών Δραστηριοτήτων, με την επίδραση αυτή να αντισταθμίζεται μερικώς από τις προσαρμογές των αεροπορικών χρεώσεων σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο. Το προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε σε 331,2 εκατ., ευρώ μειωμένο κατά 1,3% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2025, σύμφωνα με τους βραχυπρόθεσμους στόχους της Εταιρείας. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 173,5 εκατ. Ευρώ μειωμένα κατά 6,6% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2025 σύμφωνα με τους στόχους της Εταιρείας, αντανακλώντας την επίδραση της εξάντλησης του Μεταφερόμενου Ποσού, η οποία αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αύξηση Κεφαλαίου Αεροπορικών Δραστηριοτήτων.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα επέκτασης του αεροδρομίου προχωρά απρόσκοπτα, με τις κατασκευαστικές εργασίες στον Πολυώροφο Χώρο Στάθμευσης Οχημάτων (MSP) και στον Βορειοδυτικό Χώρο Στάθμευσης Αεροσκαφών (NWA) να βρίσκονται σε εξέλιξη. Η διαγωνιστική διαδικασία για την επέκταση της Νότιας Πτέρυγας του Κυρίου Αεροσταθμού (South Pier) ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2026, ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις επόμενες φάσεις ανάπτυξης, σύμφωνα με την αναθεωρημένη, τμηματική και ευέλικτη στρατηγική επέκτασης της Εταιρείας.

ΣχετικάΆρθρα

«Πέταξε» τον Ιούλιο η επιβατική κίνηση – Διακινήθηκαν 3,93 εκατ. επιβάτες

05/08/2026

Ελεύθεριος Βενιζέλος: Νέο ρεκόρ στην επιβατική κίνηση με πάνω από 12 εκατ. επιβάτες το πρώτο 5μηνο του έτους

08/06/2026

Εξελίξεις στην επιβατική κίνηση

Κατά το εννεάμηνο του 2026, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 27,3 εκατ. επιβάτες, αυξημένη κατά 4,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2025. Η εγχώρια και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν τα επίπεδα του εννεαμήνου 2025 κατά 4,2% και 4,3%, αντίστοιχα. Η επιβατική κίνηση παρέμεινε σε επίπεδα υψηλότερα από εκείνα του 2025 σε κάθε τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας αύξηση 8,1% το πρώτο τρίμηνο, 2,2% το δεύτερο και 4% το τρίτο τρίμηνο. Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2026, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου διατήρησε την ισχυρή της επίδοση καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου αιχμής, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητα της ταξιδιωτικής ζήτησης, παρά τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις και την προσωρινή διακοπή λειτουργίας ενός εκ των δύο διαδρόμων προσγείωσης και απογείωσης για δύο ημέρες τον Σεπτέμβριο λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης. Παράλληλα, οι θεμελιώδεις παράγοντες που στηρίζουν τη ζήτηση για ταξίδια προς την Ελλάδα παρέμειναν ισχυροί, ενισχύοντας την ανταγωνιστική θέση του αεροδρομίου της Αθήνας, το οποίο εξακολουθεί να συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον διασυνδεδεμένων αεροδρόμιων της Ευρώπης, διατηρώντας για μια ακόμη χρονιά την 8η θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Παρά τις σχετικά συγκρατημένες εκτιμήσεις για το υπόλοιπο του έτους, εν μέσω των σημαντικών πιέσεων στις τιμές των καυσίμων, διατηρούμε την πρόβλεψή μας για αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό το 2026.

Έσοδα και λοιπά εισοδήματα

Κατά το εννεάμηνο του 2026, το σύνολο εσόδων και λοιπών εισοδημάτων αυξήθηκε κατά 0,6%, σε 530,0 εκατ. Ευρώ από 526,9 εκατ. Ευρώ το εννεάμηνο του 2025. Τα έσοδα και λοιπά εισοδήματα από Αεροπορικές Δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε 393,6 εκατ. Ευρώ καταγράφοντας μείωση 1% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2025. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται κυρίως στην τιμολογιακή πολιτική των Αεροπορικών Χρεώσεων της Εταιρείας και, ειδικότερα, στην εφαρμογή της προσωρινής έκπτωσης 30% στο Τέλος Εξυπηρέτησης Επιβατών, η οποία ίσχυσε από την 1η Οκτωβρίου 2025 έως την 30η Απριλίου 2026. Η εν λόγω έκπτωση εφαρμόστηκε με στόχο την εναρμόνιση της κερδοφορίας των Αεροπορικών Δραστηριοτήτων για το 2026 με τη μέγιστη απόδοση 15% επί του Κεφαλαίου Αεροπορικών Δραστηριοτήτων, σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο, μετά την εξάντληση του Μεταφερόμενου Ποσού.Τα έσοδα και λοιπά εισοδήματα από Μη Αεροπορικές Δραστηριότητες ανήλθαν σε 136,4 εκατ. Ευρώ το εννεάμηνο του 2026, καταγράφοντας αύξηση 5,4% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2025. Κατά το τρίτο τρίμηνο, η αύξηση των εσόδων από εμπορικές δραστηριότητες ήταν μεγαλύτερη από τον αντίστοιχο ρυθμό αύξησης της επιβατικής κίνησης, λόγω της σύνθεσης της επιβατικής κίνησης, ιδιαίτερα στην περιοχή Extra-Schengen, τη διατήρηση ισχυρών καταναλωτικών τάσεων καθώς και των στοχευμένων βελτιώσεων που υλοποιήθηκαν στους χώρους εστίασης (F&B) στην περιοχή Intra-Schengen. Η θετική αυτή επίδοση αντισταθμίστηκε εν μέρει από τις συνεχιζόμενες πιέσεις στα έσοδα από τις υπηρεσίες στάθμευσης οχημάτων, εξαιτίας των εργασιών κατασκευής του Πολυώροφου Χώρου Στάθμευσης Οχημάτων (MSP), με τις πιέσεις αυτές να είναι ωστόσο ηπιότερες κατά το τρίτο τρίμηνο.

Λειτουργικά έξοδα

Τα λειτουργικά έξοδα για το εννεάμηνο του 2026 ανήλθαν σε 187,6 εκατ. Ευρώ , σημειώνοντας αύξηση 7,5 εκατ. Ευρώ ή 4,2%, σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2025. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στις πληθωριστικές πιέσεις, στις αναπροσαρμογές κατώτατων μισθών σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, καθώς και στους πρόσθετους πόρους (προσωπικό της Εταιρείας και υπηρεσίες από τρίτους) που απαιτήθηκαν για την εξυπηρέτηση της αυξημένης επιβατικής κίνησης, τη διαχείριση των λειτουργικών επιπτώσεων από την εφαρμογή του ευρωπαϊκού Συστήματος Εισόδου/Εξόδου (Entry/Exit System – EES) και τη διατήρηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η αύξηση αυτή αντισταθμίστηκε εν μέρει από το χαμηλότερο κόστος υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών εξοικονόμησης ενέργειας του προγράμματος «Route 2025», καθώς και από τη χαμηλότερη Αμοιβή Χορήγησης Δικαιωμάτων, η οποία υπολογίστηκε βάσει της χαμηλότερης κερδοφορίας του προηγούμενου έτους.

EBITDA και Προσαρμοσμένο EBITDA

Κατά το εννεάμηνο του 2026, τα συνολικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 342,5 εκατ. Ευρώ , μειωμένα κατά 4,4 εκατ. Ευρώ ή 1,3% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2025, ενώ το Προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε σε 331,2 εκατ. Ευρώ χαμηλότερα επίσης κατά 1,3% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2025, σύμφωνα με τους βραχυπρόθεσμους στόχους της Εταιρείας.
Κερδοφορία

Τα κέρδη προ φόρων για το εννεάμηνο του 2026 διαμορφώθηκαν σε 231,8 εκατ., ευρώ έναντι 241,0 εκατ. Ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2025, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 173,5 εκατ., ευρώ μειωμένα κατά 12,3 εκατ. Ευρώ ή 6,6% έναντι του εννεαμήνου του 2025, σύμφωνα με τους βραχυπρόθεσμους στόχους της Εταιρείας.

Πρόγραμμα Επέκτασης Αεροδρομίου

Οι κατασκευαστικές εργασίες στον Πολυώροφο Χώρο Στάθμευσης Οχημάτων (MSP) και στον Βορειοδυτικό Χώρο Στάθμευσης Αεροσκαφών (NWA) συνεχίζονται, με τα δύο έργα να αναμένεται να συμβάλουν στην αναβάθμιση των υποδομών εξυπηρέτησης οχημάτων και στην αύξηση της δυναμικότητας εξυπηρέτησης αεροσκαφών αντίστοιχα. Οι εργασίες για την κατασκευή του νέου VIP Αεροσταθμού βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη, ενώ η πρώτη φάση ανάπτυξης του σχετικού χώρου στάθμευσης αεροσκαφών αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2026, παρέχοντας πρόσθετη επιχειρησιακή ευελιξία.Η διαγωνιστική διαδικασία για την επέκταση της Νότιας Πτέρυγας του Κυρίου Αεροσταθμού ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου 2026, με τις κατασκευαστικές εργασίες να προγραμματίζεται να αρχίσουν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2027. Παράλληλα, το γραφείο μελετών έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται με αντικείμενο την πραγματοποίηση των απαραίτητων προσαρμογών στον σχεδιασμό για την προετοιμασία του διαγωνισμού επέκτασης της Βόρειας Πτέρυγας, καθώς και την υποστήριξη της Εταιρείας στην αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων ανάπτυξης, σύμφωνα με την αναθεωρημένη στρατηγική της.

Ετικέτες: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνώνκέρδη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Πόθεν έσχες: Σίγουρη η παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου

    27 Οκτ 2026

  • Πληρωμές για το «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» – Σε ποιους καταβάλλονται 36,4 εκατ. ευρώ

    27 Οκτ 2026

  • Αποσύρθηκε η διάταξη για την υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή σε courier

    27 Οκτ 2026

  • Κατατέθηκε το ν/σ για την προστασία των συνεπών οφειλετών – Αλλαγές σε ιδιωτικό χρέος, crypto και χρηματοπιστωτική αγορά

    27 Οκτ 2026

  • Παράταση έως 13/11 για υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής

    27 Οκτ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Με έως οκτώ μήνες γονικής άδειας ετησίως για γονείς με δύο παιδιά

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • ΔΥΠΑ: Χειμερινές διακοπές με voucher – Μέχρι πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν

    36 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    42 shares
    Share 17 Tweet 11

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.