voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Το παιδί που ζει με τον φόβο χρειάζεται έναν ασφαλή τρόπο να ακουστεί

    Πέθανε η ηθοποιός Ελένη Προκοπίου

    Πρόστιμα 400 ευρώ για οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ

    Αλλαγή ώρας: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

  • Εκπαίδευση

    Μουσικά Σχολεία: Από σήμερα οι αιτήσεις για την πρόσληψη εμπειροτεχνών μουσικών

    Ελληνικά πανεπιστήμια και Τεχνητή Νοημοσύνη – Τι απαντούν 13 Πρυτάνεις για τη σχέση που θα έχουν

    ΔΥΠΑ: Έως τις 29/09 οι αιτήσεις για κενές θέσεις στα Παραρτήματα των ΕΠΑΣ Μαθητείας

    Εθνικό Απολυτήριο: Ολόκληρος ο «χάρτης» των αλλαγών για το Λύκειο

  • Θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2026: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για τις 97 μόνιμες προσλήψεις ΕΕΠ

    Υπουργείο Τουρισμού: Προκήρυξη για πρόσληψη 50 ατόμων στις Σχολές Ξεναγών

    Προσλήψεις 116 ατόμων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

    Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης για 24 θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

  • Οικονομία

    OΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται τα επιδόματα

    Κεραμέως: Δε θα αλλάξει το επίδομα ανεργίας

    Καύσιμα: Νέες αυξήσεις σε αμόλυβδη και ντίζελ – Στο επίκεντρο οι επιδοτήσεις

    Γάλα και κρέας στο ηλεκτρονικό «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ

  • Εργασιακά

    Δημόσιο: Δόθηκε παράταση στον έλεγχο των αξιολογήσεων του 2025

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο επίδομα ανεργίας: Πώς πηγαίνει στα 1.438 ευρώ!

    Επίδομα 400 ευρώ: Η ημερομηνία πληρωμής

    Στα 1.000 ευρώ η μέση σύνταξη από τον Δεκέμβριο

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

  • Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πρόταση για κατοικίες με ενοίκιο 5 ευρώ/τ.μ. μέσω αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΦΚΑ

    Κεραμέως: Δε θα αλλάξει το επίδομα ανεργίας

    Kυρ. Μητσοτάκης: Ελευθερία της ναυσιπλοΐας, στήριξη νοικοκυριών και ευρωπαϊκή ευελιξία για το δύσκολο χειμώνα

    Δ. Μιχαηλίδου: «Σύστημα επισιτιστικής βοήθειας πιο ασφαλές, πιο απλό, πιο αποτελεσματικό, πιο προσβάσιμο, με επίκεντρο τον άνθρωπο»

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Οικονομία

Εκτακτα Δώρα Χριστουγέννων: Μπαράζ πληρωμών από σήμερα για συνταξιούχους, μισθωτούς και δικαιούχους επιδομάτων – Παραδείγματα και πίνακες

από NEWS ROOM
18/12/2023
σε Οικονομία
166
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Aπό σήμερα ανοίγει το… πουγκί των πληρωμών για πάνω από 3 εκατ. πολίτες, που είναι δικαιούχοι των έκτακτων επιδομάτων και των «Δώρων» Χριστουγέννων που θα πληρώσει το κράτος σε συνταξιούχους του ΕΦΚΑ, οικογένειες με παιδιά δικαιούχους των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, ευάλωτους πολίτες που εισπράττουν επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ, νοικοκυριά δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης κ.α.

Συνολικά το κράτος θα πληρώσει πάνω από 700 εκατ. σε έκτακτα επιδόματα και ενισχύσεις, ενώ 40 εκατ. είναι η αύξηση των συντάξεων (3%) για τον Ιανουάριο. Διαφορετικό ποσό είναι βέβαια το Δώρο Χριστουγέννων που θα πρέπει να πληρώσουν οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα έως τις 21 Δεκεμβρίου σε περίπου 2 εκατ. μισθωτούς.

Συνεπώς, το μπαράζ πληρωμών από Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, αφορά πάνω από 5 εκατ. δικαιούχους που θα δουν «ζεστό χρήμα» πριν τις γιορτές.

1. Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Το κύμα πληρωμών ξεκινάει σήμερα με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ύψους 150 ευρώ σε 929.227 χαμηλοσυνταξιούχους με τις εξής προϋποθέσεις:

ΣχετικάΆρθρα

OΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται τα επιδόματα

28/09/2026

Αγρότες: 14,6 εκατ. ευρώ για τα λιπάσματα σε πάνω από 34.000 δικαιούχους

28/09/2026
  • Οι δικαιούχοι πρέπει να ήταν καταγεγραμμένοι στα αρχεία του ΕΦΚΑ και να έλαβαν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου μηνός Οκτωβρίου 2023. Επίσης θα δοθεί σε συνταξιούχους οι οποίοι έλαβαν προσυνταξιοδοτική παροχή μηνός Οκτωβρίου 2023.
  • το εισόδημα τους από κύριες συντάξεις δεν πρέπει να υπερβαίνει προ φόρου τα 700 ευρώ το μήνα (8.400 το χρόνο)
  • δεν πρέπει να έχουν προσωπική διαφορά ή αν έχουν να είναι μικρότερη των 10 ευρώ.

Επίσης, έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 200 ευρώ θα λάβουν 45.860 δικαιούχοι επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ. Συνολικά, 975.087 δικαιούχοι θα λάβουν επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ευάλωτων νοικοκυριών 100 ή 200 ευρώ.

2. Αυξημένες συντάξεις

Αύριο Τρίτη 19 Δεκεμβρίου ο ΕΦΚΑ πληρώνει τις πρώτες συντάξεις του Ιανουαρίου 2024, αυξημένες κατά 3%. Ειδικότερα αύριο πληρώνονται οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).

Η εθνική σύνταξη για το 2024 θα οριστεί στα 426,17 ευρώ, από 413,76 ευρώ καθώς θα λάβει αύξηση 12,41 ευρώ ενώ προς τα πάνω θα αναπροσαρμοστούν συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.

Στις παραπάνω πληρωμές θα δουν μεγαλύτερες αυξήσεις 15.000 συνταξιούχοι οι οποίοι εκ παραδρομής είχαν λάβει μικρότερο ποσό κατά την προηγούμενη καταβολή των αυξήσεων 7,75%.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του ΕΦΚΑ ποσοστό αύξησης 3% θα λάβουν 2.617.938 συνταξιούχοι σε σύνολο 2.667.027. Άλλοι 49.089 θα μηδενίσουν φέτος την προσωπική τους διαφορά και θα μπορέσουν να πάρουν στην τσέπη και ένα μικρό μέρος της αύξησης 0,01% – 2,99%.

3. Επίδομα Προσωπικής Διαφοράς

Ενδιαμέσως των πληρωμών των συντάξεων, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου θα πληρωθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά από 10 ευρώ και πάνω και με ποσά συντάξεων έως 1.600 ευρώ. Ειδικότερα:

  • Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 θα πιστωθεί το «επίδομα προσωπικής διαφοράς» με ποσά που κυμαίνονται από 100 – 200 ευρώ σε 730.550 συνταξιούχους, ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στα 102,8 εκατομμύρια ευρώ.

Η κατανομή του επιδόματος στους δικαιούχους εμφανίζεται στον ακόλουθο πίνακα:

4. Αυξημένες συντάξεις + Δώρο Χριστουγέννων

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου έρχεται διπλή πληρωμή για εκατομμύρια συνταξιούχους και μισθωτούς:

  1. Ο ΕΦΚΑ πληρώνει τις αυξημένες κατά 3% συντάξεις Ιανουαρίου των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.
  2. Οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα πρέπει να πληρώσουν το Δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους μισθωτούς που απασχολούν με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Το Δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλεται έως την 21η Δεκεμβρίου το αργότερο και εάν δεν καταβληθεί επισύρει την αυτόφωρη διαδικασία για τον εργοδότη. Υπολογίζεται με βάση τις τακτικές αποδοχές του εργαζόμενου κατά την 10η Δεκεμβρίου. Οι καταβαλλόμενες αποδοχές είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών του μισθωτού, δηλαδή ο τακτικός μισθός καθώς και όποιες άλλες παροχές που καταβάλλονται τακτικά ανά μήνα ή περιοδικά σε ορισμένα χρονικά διαστήματα.

Η χρονική περίοδος για την οποία υπολογίζεται το δώρο των Χριστουγέννων είναι από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Αν ένας εργαζόμενος έχει δουλέψει ολόκληρη την εν λόγω περίοδο δικαιούται ολόκληρο το Δώρο Χριστουγέννων. Διαφορετικά δικαιούται αναλογία.

5. Έκτακτα επιδόματα ΟΠΕΚΑ + Επίδομα θέρμανσης

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι έκτακτες ενισχύσεις του ΟΠΕΚΑ, δηλαδή το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης για τους δικαιούχους του Οργανισμού μαζί με τα τακτικά επιδόματα, ενώ θα πρέπει να πληρωθεί και η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης σε χιλιάδες νοικοκυριά. 

Αναλυτικά θα πληρωθούν:

  • Για το Επίδομα Παιδιού καταβάλλεται 1,5 δόση επιπλέον : ενδεικτικά μία οικογένεια με δύο παιδιά που παίρνει επίδομα παιδιού 140 ευρώ, θα λάβει 350 ευρώ. Η αύξηση θα είναι 150%. Στις 22 Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμη και πάλι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Α21-Επίδομα Παιδιού. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως τις 15 Ιανουαρίου 2024.
  • Για τα Άτομα με Αναπηρία το επίδομα θα ανέλθει στα 200 ευρώ
  • Όσοι λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα λάβουν μισό  της μηνιαίας καταβολής ενώ τρέχει και η αύξηση του 8% που ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο.
  • Οι δικαιούχοι του επιδόματος Ανασφάλιστου Υπερήλικα θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ.

Περισσότερο κερδισμένοι θα είναι τα Χριστούγεννα οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι πολύτεκνοι με την προϋπόθεση βέβαια ότι δηλώνουν χαμηλό ετήσιο εισόδημα.

Παράδειγμα :

  • Μονογονεική οικογένεια με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 12.000€:
  • Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι: 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι: 12.000€ / 2= 6.000€.
  • Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα που λαμβάνει 280€ το μήνα θα λάβει τον Δεκέμβριο 700 ευρώ.

Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα θα γίνουν και οι τακτικές καταβολές των Μηνιαίων Επιδομάτων και το Επίδομα Παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

Επίδομα θέρμανσης

Στις 22 Δεκεμβρίου θα πληρωθεί η προκαταβολή και το σύνολο των αγορών, που τιμολογήθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου 2023, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 8η Δεκεμβρίου 2023. Υπενθυμίζεται πως οι περσινοί δικαιούχοι θα λάβουν ως προκαταβολή το σύνολο του περσινού επιδόματος θέρμανσης.

Το ύψος του επιδόματος δεν θα είναι μικρότερο των 100 ευρώ και δεν θα υπερβαίνει τα 800 ευρώ. Το ανώτατο ποσό φτάνει στα 1.000 ευρώ, αλλά αφορά μόνο οικισμούς με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες.

Ετικέτες: ΕΠΙΔΟΜΑΤΑπληρωμέςσυνταξεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • OΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται τα επιδόματα

    28 Σεπ 2026

  • Κεραμέως: Δε θα αλλάξει το επίδομα ανεργίας

    28 Σεπ 2026

  • Καύσιμα: Νέες αυξήσεις σε αμόλυβδη και ντίζελ – Στο επίκεντρο οι επιδοτήσεις

    28 Σεπ 2026

  • Επίδομα παιδιού Α21: Πότε καταβάλλεται η τέταρτη δόση και πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

    28 Σεπ 2026

  • Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

    27 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Επιστρέφει το Market Pass – Τι πρέπει να γνωρίζετε

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Επιστροφή δύο ενοικίων: Ποιοι και γιατί δεν πήραν τα ποσά που περίμεναν – Τι να κάνουν όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν την επιστροφή

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Χειμερινές διακοπές με voucher – Μέχρι πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    38 shares
    Share 15 Tweet 10
  • ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    6 shares
    Share 2 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.