voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Το παιδί που ζει με τον φόβο χρειάζεται έναν ασφαλή τρόπο να ακουστεί

    Πέθανε η ηθοποιός Ελένη Προκοπίου

    Πρόστιμα 400 ευρώ για οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ

    Αλλαγή ώρας: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

  • Εκπαίδευση

    Μουσικά Σχολεία: Από σήμερα οι αιτήσεις για την πρόσληψη εμπειροτεχνών μουσικών

    Ελληνικά πανεπιστήμια και Τεχνητή Νοημοσύνη – Τι απαντούν 13 Πρυτάνεις για τη σχέση που θα έχουν

    ΔΥΠΑ: Έως τις 29/09 οι αιτήσεις για κενές θέσεις στα Παραρτήματα των ΕΠΑΣ Μαθητείας

    Εθνικό Απολυτήριο: Ολόκληρος ο «χάρτης» των αλλαγών για το Λύκειο

  • Θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2026: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για τις 97 μόνιμες προσλήψεις ΕΕΠ

    Υπουργείο Τουρισμού: Προκήρυξη για πρόσληψη 50 ατόμων στις Σχολές Ξεναγών

    Προσλήψεις 116 ατόμων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

    Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης για 24 θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

  • Οικονομία

    OΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται τα επιδόματα

    Κεραμέως: Δε θα αλλάξει το επίδομα ανεργίας

    Καύσιμα: Νέες αυξήσεις σε αμόλυβδη και ντίζελ – Στο επίκεντρο οι επιδοτήσεις

    Γάλα και κρέας στο ηλεκτρονικό «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ

  • Εργασιακά

    Δημόσιο: Δόθηκε παράταση στον έλεγχο των αξιολογήσεων του 2025

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο επίδομα ανεργίας: Πώς πηγαίνει στα 1.438 ευρώ!

    Επίδομα 400 ευρώ: Η ημερομηνία πληρωμής

    Στα 1.000 ευρώ η μέση σύνταξη από τον Δεκέμβριο

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

  • Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πρόταση για κατοικίες με ενοίκιο 5 ευρώ/τ.μ. μέσω αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΦΚΑ

    Κεραμέως: Δε θα αλλάξει το επίδομα ανεργίας

    Kυρ. Μητσοτάκης: Ελευθερία της ναυσιπλοΐας, στήριξη νοικοκυριών και ευρωπαϊκή ευελιξία για το δύσκολο χειμώνα

    Δ. Μιχαηλίδου: «Σύστημα επισιτιστικής βοήθειας πιο ασφαλές, πιο απλό, πιο αποτελεσματικό, πιο προσβάσιμο, με επίκεντρο τον άνθρωπο»

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Οικονομία

Κυνήγι φοροδιαφυγής: Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο των ράμπο της ΑΑΔΕ – Πώς θα γίνουν οι έλεγχοι

από Αντώνης Σαριδάκης
22/07/2023 - Ενημέρωση 23/07/2023
σε Οικονομία

127
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους βάζει στο στόχαστρο ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται κυρίως εκείνοι που δηλώνουν εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα οι δαπάνες τους είναι διπλάσιες.

Έτσι, όσοι το προηγούμενο έτος παρουσίασαν στις δηλώσεις τους μεγάλες αποκλίσεις (έσοδα και έξοδα) θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με το σχέδιο της φορολογικής διοίκησης, σε πρώτη φάση θα ελεγχθούν όσοι είχαν μεγάλες αποκλίσεις, θα ακολουθήσουν όσοι επαγγελματίες διάγουν πολυτελή βίο και δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα και στο τέλος θα ελεγχθούν μισθωτοί που δηλώνουν επίσης χαμηλά εισοδήματα αλλά η διαβίωσή τους δείχνει ότι ξοδεύουν πολύ περισσότερα, τα οποία δεν προκύπτουν από ανάλωση κεφαλαίων προηγούμενων ετών ή από την πώληση περιουσιακών στοιχείων.

ΣχετικάΆρθρα

Στουρνάρας: Τέσσερις προτάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

31/10/2023

Τσάπαλος: “8 με 10 δισ. τον χρόνο η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα”

20/07/2023

Με βάση τα ανωτέρω, το επόμενο διάστημα, πιθανόν μετά την ολοκλήρωση υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, θα ξεκινήσουν οι πολυεπίπεδες διασταυρώσεις.
Για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα και οι πληροφορίες που έχει η φορολογική διοίκηση από ηλεκτρονικές πληρωμές αγαθών και υπηρεσιών, αγορές περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, αυτοκίνητα), δάνεια, μεταβολές στις καταθέσεις, συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, δαπάνες σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, ασφαλιστήρια συμβόλαια, πληρωμές λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμη και στοιχεία των διακοπών τους και συγκεκριμένα από τις πλατφόρμες Booking και Airbnb.

«Το υπουργείο Οικονομικών έχει από την πρώτη στιγμή θέσει ως μια από τις προτεραιότητές του την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ενα από τα σημαντικότερα εργαλεία σε αυτόν τον τομέα είναι και η αξιοποίηση των δεδομένων που το θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει να συλλέγονται στην ΑΑΔΕ. Οπου διαπιστώνονται περιπτώσεις κραυγαλέας φοροδιαφυγής θα πραγματοποιούνται εστιασμένοι έλεγχοι», δήλωσε στην Καθημερινή ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης. «Ξεκαθαρίζουμε πως θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη αυτή, μάχη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δικαιοσύνη και την ανάπτυξη», τονίζει ο υφυπουργός.

Οπως είχε δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ο κ. Θεοχάρης, η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα υπολογίζεται σε περίπου 8-10 δισ. ευρώ, από τα οποία μπορούν να εισπραχθούν σχεδόν τα μισά και συγκεκριμένα 4-5 δισ. ευρώ. Επίσης, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι οι ύποπτες για φοροδιαφυγή δηλώσεις θα ελεγχθούν εξονυχιστικά το φθινόπωρο.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΑΑΔΕ τις προηγούμενες μέρες, ετήσια εισοδήματα που δεν ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ δήλωσαν στην εφορία σχεδόν έξι στα δέκα νοικοκυριά, ή 3,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Παράλληλα, στα όρια της φτώχειας και συγκεκριμένα με εισοδήματα έως 5.000 ευρώ εμφανίζεται ότι ζει το 37% των φυσικών προσώπων, κάτι που σε κάθε περίπτωση υποκρύπτει μεγάλη φοροδιαφυγή. Επίσης, σχεδόν επτά στους δέκα επαγγελματίες σε σύνολο 388.481 εμφάνισαν στην εφορία καθαρά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Συνολικά τα φορολογητέα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα που δηλώθηκαν ανήλθαν σε 4,3 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες τους ξεπερνούν τα 40 δισ. ευρώ.

Πώς θα γίνουν οι έλεγχοι

Για την αποκάλυψη κρυφών εισοδημάτων και διογκωμένων δαπανών, οι διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ θα εστιάσουν σε ελέγχους στοιχείων που αφορούν:

Για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθούν δεδομένα από ηλεκτρονικές πληρωμές, δάνεια, καταθέσεις, λογαριασμούς κινητής, ρεύματος κ.ά.

Τα ποσά των τόκων των καταθέσεων που απέκτησε το φυσικό πρόσωπο κατά το προηγούμενο έτος.

Τραπεζικούς λογαριασμούς οι οποίοι αθροιστικά εντός του έτους (2021) εμφάνισαν κινήσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Τα χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν για τοκοχρεολυτική απόσβεση δανείων (στεγαστικά, καταναλωτικά κ.λπ.).

Τα ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθένειας.

Το κόστος των νοσηλίων σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Το κόστος των διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία.

Το κόστος της σταθερής και της κινητής τηλεφωνίας.

Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το κόστος της ύδρευσης για τους πελάτες που η ετήσια κατανάλωση νερού υπερβαίνει το ποσό των 1.000 ευρώ.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ανακοίνωσε ότι εντός της εβδομάδας κάνει πρεμιέρα (αν και καθυστερημένα) το νέο ψηφιακό εργαλείο «Ελεγχοςlive», που θα συνδράμει τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ στους ελέγχους που πραγματοποιούν στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές. Με τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα βλέπουν στην οθόνη των τάμπλετ τους το οικονομικό προφίλ των ελεγχομένων και σε πραγματικό χρόνο θα διενεργούν διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων. Στο τέλος του ελέγχου θα εκδίδεται επιτόπου το σημείωμα με τα αποτελέσματα, το οποίο θα αποστέλλεται απευθείας στη θυρίδα του φορολογουμένου στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ. Ειδικότερα, οι ελεγκτές της εφορίας μέσα από τα τάμπλετ θα έχουν άμεσα πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία ώστε να διαπιστώνουν τη γνησιότητα ή μη των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές, να ελέγχουν εάν οι επιχειρήσεις έχουν διαβιβάσει τα δεδομένα των τιμολογίων και αποδείξεων στην πλατφόρμα myDATA, να διενεργούν άμεσες και ταχύτατες διασταυρώσεις στοιχείων με φορολογικές δηλώσεις, δηλώσεις ΦΠΑ κ.λπ.

Ετικέτες: ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ - ΜΕΤΡΑ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • OΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται τα επιδόματα

    28 Σεπ 2026

  • Κεραμέως: Δε θα αλλάξει το επίδομα ανεργίας

    28 Σεπ 2026

  • Καύσιμα: Νέες αυξήσεις σε αμόλυβδη και ντίζελ – Στο επίκεντρο οι επιδοτήσεις

    28 Σεπ 2026

  • Επίδομα παιδιού Α21: Πότε καταβάλλεται η τέταρτη δόση και πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

    28 Σεπ 2026

  • Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

    27 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Επιστρέφει το Market Pass – Τι πρέπει να γνωρίζετε

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Επιστροφή δύο ενοικίων: Ποιοι και γιατί δεν πήραν τα ποσά που περίμεναν – Τι να κάνουν όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν την επιστροφή

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Χειμερινές διακοπές με voucher – Μέχρι πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    38 shares
    Share 15 Tweet 10
  • ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    6 shares
    Share 2 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.