voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Ολοκληρώθηκε η απολογία της κατηγορουμένης γιατρού

    ΠΙΣ: «Παραπλανητικές διαφημίσεις στον χώρο της υγείας – Ανάγκη άμεσης και αυστηρής αντιμετώπισης»

    Σήμερα οι απολογίες των δύο γιατρών για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

    Ο Σταύρος Ξαρχάκος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Μαζωνάκη, «το τελευταίο λαϊκό είδωλο»

  • Εκπαίδευση

    Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

    Μη κρατικά πανεπιστήμια: Δεν χάνεται ο χρόνος σπουδών των φοιτητών – Τι προβλέπει η τροπολογία

    Συνολικά 1.394 παιδιά φιλοξενούνται δωρεάν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

    Ζαχαράκη: Ανοιχτές αλλαγές στα σχολικά βιβλία – Εθνικό Απολυτήριο από το 2027

  • Θέσεις εργασίας

    Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις ΕΠΟΠ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

    Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    Στο ΦΕΚ η προκήρυξη για 420 προσλήψεις Λιμενοφυλάκων

    ΥΠΕΘΑ: Παρατείνονται οι αιτήσεις για 1.000 προσλήψεις ΕΠΟΠ

  • Οικονομία

    Πρωτογενές πλεόνασμα 6,5 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο

    Πετρέλαιο Θέρμανσης: Εξετάζεται αυξημένο επίδομα, με νέα κριτήρια

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Ποιοι θα λάβουν το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα

    Μίνι φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι: Πώς θα μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος

  • Εργασιακά

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    ΔΥΠΑ: Έρχονται 200 προσλήψεις για ανέργους με μισθό έως 1.250 ευρώ

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Ποιοι θα λάβουν το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα

    adedy-staseis-ergasias

    ΑΔΕΔΥ κατά Μαρινάκη για το επίδομα ανεργίας: «Δεν είναι δώρο του κράτους – Χρηματοδοτείται από τις εισφορές των εργαζομένων»

  • VOUCHER

    ΟΠΕΚΑ: Πώς θα πάρετε τα αδιάθετα voucher για τουρισμό και θέατρο

    Στα 200 ευρώ το «Thessaly Pass» του 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

    ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά, στις 07/09, η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων τουρισμού

    Couple relax on the beach enjoy beautiful sea on the tropical island. Summer beach vacation concept

    Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι πότε ισχύει το voucher

  • Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον Γιώργο Μαζωνάκη»

    Παπασταύρου: Έρχεται ο θεσμός της αυτοκατανάλωσης για εξοικονόμηση ενέργειας

    Παύλος Μαρινάκης για συνέντευξη Ανδρουλάκη: «Έταξε μέτρα δισεκατομμυρίων – Τον λογαριασμό θα πληρώσει ο ελληνικός λαός»

    Νίκος Ανδρουλάκης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρώτη θέση για να προκύψει η πολιτική αλλαγή

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Οικονομία

Συντάξεις: Τι ισχύει για εθνική και χηρείας – Πότε ισχύει το κατώτατο όριο των 360 ευρώ

από Αντώνης Σαριδάκης
05/01/2022
σε Οικονομία
Εξήντα ευρώ, το όριο της ημερήσιας ανάληψης φαίνονται σε χαρτονομίσματα των είκοσι ευρώ κατά την διάρκεια ανάληψης σε ATM της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος. Αθήνα, Ελλάδα. Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015. Κλειστές παραμένουν οι τράπεζες μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, σύμφωνα με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Οι καταθέσεις είναι πλήρως διασφαλισμένες διαβεβαιώνει η κυβέρνηση. Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Εξήντα ευρώ, το όριο της ημερήσιας ανάληψης φαίνονται σε χαρτονομίσματα των είκοσι ευρώ κατά την διάρκεια ανάληψης σε ATM της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος. Αθήνα, Ελλάδα. Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015. Κλειστές παραμένουν οι τράπεζες μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, σύμφωνα με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Οι καταθέσεις είναι πλήρως διασφαλισμένες διαβεβαιώνει η κυβέρνηση. Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με εγκύκλιο του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνου Τσακλόγλου, παρέχονται ουσιώδεις διευκρινίσεις επί υφιστάμενων νομοθετικών ρυθμίσεων του ν. 4387/2016 σχετικά με τέσσερα διακριτά και, ταυτόχρονα, συνδεόμενα μεταξύ τους ζητήματα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, βασικός σκοπός της εγκυκλίου, η οποία δεν έχει αναδρομική ισχύ, είναι η αποσαφήνιση των κειμένων διατάξεων για να δοθούν διευκρινίσεις σε ερωτήματα του e-ΕΦΚΑ και ολοκληρωμένες οδηγίες για την αποτελεσματική ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων και λογισμικών του φορέα, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η άρτια εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και η εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικοασφαλιστικού μας συστήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εγκύκλιος θίγει τα ακόλουθα ζητήματα:

1.Τον τρόπο χειρισμού της εθνικής σύνταξης, όταν συντρέχει σώρευση περισσότερων της μιας εθνικών συντάξεων από ίδιες ή διαφορετικές αιτίες. Με την εγκύκλιο, διευκρινίζεται ότι, βάσει του νόμου, η θέσπιση της εθνικής σύνταξης (επιπλέον της ανταποδοτικής σύνταξης) αποσκοπεί στη διασφάλιση ενός κατώτατου ποσού σύνταξης για κάθε κατηγορία συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ.

ΣχετικάΆρθρα

Συντάξεις χηρείας: Ποιοι χάνουν – ποιοι κερδίζουν

26/08/2026

Πότε θα πληρωθούν οι αυξημένες συντάξεις χηρείας

21/08/2026

Στο πνεύμα αυτό, η εθνική σύνταξη χρηματοδοτείται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Συνεπώς, εκ της ίδιας της φιλοσοφίας και αρχιτεκτονικής της εθνικής σύνταξης και, πάντα, σύμφωνα με τον νόμο, δεν επιτρέπεται η σώρευση περισσοτέρων της μιας εθνικών συντάξεων στο ίδιο άτομο.

Σε εφαρμοστικό επίπεδο, όταν ένας ασφαλισμένος δικαιούται περισσότερες της μιας συντάξεις από οποιαδήποτε αιτία (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου), του χορηγείται μία μόνο εθνική σύνταξη, που δεν μπορεί να υπερβαίνει (μεμονωμένα ή ως άθροισμα εθνικών συντάξεων από διαφορετικές αιτίες) το ανώτατο όριο μίας πλήρους εθνικής σύνταξης (384 ευρώ). Ο κανόνας αυτός ισχύει και εφαρμόζεται, ανεξαρτήτως της προέλευσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος (εξ ιδίου δικαιώματος ή κατά μεταβίβαση) και σε οποιονδήποτε συνδυασμό σώρευσης.    

2.Το ανώτατο και το κατώτατο όριο σύνταξης, λόγω θανάτου Το συνολικό ποσό των κατά μεταβίβαση συντάξεων που καταβάλλονται στα δικαιοδόχα πρόσωπα (σύζυγος, τέκνα), λόγω θανάτου του συνταξιούχου, δεν μπορεί να υπερβαίνει τη σύνταξη του θανόντος.

Αντιστοίχως, το ποσό του συνόλου των κατά μεταβίβαση συντάξεων που καταβάλλονται στα δικαιοδόχα πρόσωπα δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο των 360 ευρώ. Εξαίρεση αποτελούν τα ορφανά τέκνα και από τους δύο γονείς, στα οποία το κατώτατο όριο δεν επιμερίζεται, αλλά το καθένα λαμβάνει τουλάχιστον το κατώτατο όριο.

3.Το πλήθος δικαιωμάτων σε ανταποδοτική σύνταξη επί σώρευσης συντάξεων διαφορετικής αιτίας στο πρόσωπο του θανόντος. Σε περίπτωση θανάτου συνταξιούχου που ελάμβανε δύο ανταποδοτικές συντάξεις, το δικαίωμα των δικαιοδόχων στη σύνταξη του θανόντος είναι ενιαίο και αδιαίρετο, ανεξαρτήτως του πλήθους και του είδους των δικαιωμάτων που μεταβιβάζονται από τον θανόντα.

4. Για τις συντάξεις χηρείας, μετά την πρώτη τριετία. Για τα τρία πρώτα χρόνια, μετά τον θάνατο του συνταξιούχου, καταβάλλεται στον επιζώντα σύζυγο ολόκληρη η σύνταξη χηρείας, η οποία ισούται με το 70% της σύνταξης του θανόντος. Οι κανόνες σώρευσης της εθνικής σύνταξης, όπως αναλύθηκαν παραπάνω, εφαρμόζονται απαρέγκλιτα. Με το πέρας της πρώτης τριετίας, πάντα σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, η σύνταξη προσαρμόζεται και καταβάλλεται το ήμισυ αυτής, (δηλαδή το 35% της σύνταξης του θανόντος), εφόσον ο επιζών εργάζεται ή αυτοαπασχολείται ή λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Εάν ο επιζών σύζυγος είναι ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, εξακολουθεί να λαμβάνει ολόκληρη τη σύνταξη χηρείας, χωρίς περικοπή, για όσο διαρκεί η αναπηρία.

Ετικέτες: ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣσυντάξεισ χηρείας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Πρωτογενές πλεόνασμα 6,5 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο

    15 Σεπ 2026

  • Μίνι φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι: Πώς θα μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος

    15 Σεπ 2026

  • Νέες χρηματοδοτήσεις 2027-2034: Πάνω από 100 δισ. ευρώ για επενδύσεις

    15 Σεπ 2026

  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 4% σημείωσε ο δείκτης μισθολογικού κόστους το β’ τρίμηνο 2026

    14 Σεπ 2026

  • Τράπεζα της Ελλάδος: Στο 3,5% ο πληθωρισμός το 2026

    14 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Εποχικό επίδομα ΔΥΠΑ 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 1.438 ευρώ, πώς θα κάνετε αίτηση

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Άρχισε η υποβολή δικαιολογητικών για 315 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Αναπληρωτές: Έρχεται η ενδιάμεση φάση προσλήψεων – Θα φθάσουν τις 6.000

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 14/09 οι αιτήσεις για 300 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Αναπηρικά επιδόματα: Αυξάνονται σε 218.000 δικαιούχους από το 2027

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.