voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Στις 7 Νοεμβρίου ανάβει το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα

    Η πρώτη εικόνα για το τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

    ΕΟΠΥΥ: Πώς έγινε εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων

    Μικρή «ανάσα»στα αποθέματα νερού λόγω των βροχοπτώσεων

    Το Netflix εξαγοράζει την Warner Bros έναντι αστρονομικού ποσού!

  • Εκπαίδευση
    Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας

    Σχολεία: Ολοταχώς προς απεργία οι εκπαιδευτικοί

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    ΥΠΑΙΘΑ: Ανακοινώθηκαν 97 προσλήψεις μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ)

    ΔΥΠΑ: Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Κακοκαιρία: Κλειστές την Παρασκευή οι εκπαιδευτικές δομές και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής

    Κακοκαιρία Byron: Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία θα μείνουν κλειστά

  • Θέσεις εργασίας
    Υπ. Ναυτιλίας: Διαγωνισμός για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή 20 Αξιωματικών

    Έως τις 15 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για 3 προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα

    ΕΟΠΥΥ: Προκήρυξη για την πρόσληψη 13 δικηγόρων

    Στην τελική ευθεία οι αιτήσεις για την πρόσληψη 700 συνοριοφυλάκων

    Στην τελική ευθεία οι αιτήσεις για την πρόσληψη 700 συνοριοφυλάκων

    ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

    ΔΥΠΑ: 60 νέες μόνιμες προσλήψεις για το 2026 με ευκαιρίες για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες

  • Οικονομία
    Θερινές εκπτώσεις 2024: Ανοιχτά αύριο, Κυριακή τα καταστήματα – Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας

    Πότε έρχονται οι χειμερινές εκπτώσεις

    Τα 75 εισοδήματα και επιδόματα που θα σταλούν στην ΑΑΔΕ

    ΑΑΔΕ: Τσεκάρει τα χαμηλά ενοίκια για «μαύρα» εισοδήματα

    Επίδομα θέρμανσης: Πότε μπαίνουν έως 1.200 ευρώ στους λογαριασμούς

    Τι αλλάζει: 14ήμερη άδεια πατρότητας μετ' αποδοχών, 6μηνη η γονική άδεια

    Ποιες μητέρες δικαιούνται το νέο επίδομα των 880 ευρώ για 9 μήνες – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

  • Εργασιακά

    Τι ισχύει για το Δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

    Διευκρινίσεις για τα οικονομικά κριτήρια της υπηρεσίας «Μεταφορά καταβολών από το ΤΕΚΑ στον e-ΕΦΚΑ»

    ΕΦΚΑ: Νέες οδηγίες για απαλλαγή ασφαλιστικών εισφορών για υπερωρίες, νυχτερινή εργασία και αργίες

    Τους Έλληνες του Λονδίνου καλεί η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση του Rebrain Greece

    Κεραμέως: 1.527 Έλληνες συμμετείχαν στο «Rebrain Greece-Νέα Υόρκη» – Έγιναν ήδη οι πρώτες προσλήψεις

    ergazomenoi-theseis-ereuna

    Τι αλλάζει στις εισφορές για νυχτερινά, Κυριακές και υπερωρίες

  • VOUCHER
    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Δεν κόβεται πλέον το ταμείο ανεργίας σε επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης!

    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Nέο Voucher Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500€

  • Πολιτική
    Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε τη λίστα με τα 232 φάρμακα που είναι σε έλλειψη

    Στο ΦΕΚ η ΚΥΑ για τη διανυκτέρευση στρατιωτικών φαρμακείων και την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους

    Κυρ. Μητσοτάκης: Οι λύσεις έρχονται μέσα από τον διάλογο – Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους αγρότες

    Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες

    Βουλή: Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για τις παρακολουθήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Περισσεύει η κυβερνητική κοροϊδία – Οι 4 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Οικονομία

Τι σημαίνει η επιστροφή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος

από Νίκος Μοναστηριώτης
24/06/2023
σε Οικονομία

127
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στη σπαζοκεφαλιά των τιμολογίων και των κυμαινόμενων λογαριασμών ρεύματος επιστρέφουν οι προμηθευτές ενέργειας, για να χαράξουν την εμπορική πολιτική του επόμενου χειμώνα επιστρέφοντας στα προ κρίσης επίπεδα.

Περίπου 5 εκατομμύρια πελάτες της ΔΕΗ και 1,7 εκατομμύριο που ανήκουν στους ιδιώτες προμηθευτές θα είναι πάνω από τους έγχαρτους ή ηλεκτρονικούς λογαριασμούς για να διαπιστώσουν αν ο πάροχος που τους εξυπηρετεί θα προχωρήσει σε τροποποίηση των όρων των συμβάσεων ή θα διατηρήσει τα τιμολόγια που ήταν σε ισχύ πριν από τον Αύγουστο του 2022, τότε που η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή τον μηχανισμό πρόβλεψης τιμής στις 20 κάθε μήνα και το πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά ως αντίβαρο στην κορύφωση της ενεργειακής κρίσης.

Τον οδικό χάρτη τιμολόγησης όρισε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) τις προηγούμενες μέρες, χαράσσοντας τις κατευθυντήριες γραμμές της νέας πολιτικής που καλείται να διαγράψει από το λεξιλόγιό της τον «δαίμονα» της ρήτρας αναπροσαρμογής, τον πολυσυζητημένο δείκτη τιμολόγησης της κιλοβατώρας που αν και κρίθηκε από τα δικαστήρια, δεν νικήθηκε και επιστρέφει. Αφενός καθώς πολλά από τα προ κρίσης τιμολόγια ρεύματος είχαν ρήτρα αναπροσαρμογής η οποία είχε ανασταλεί και θα επανέλθει σε άλλη βάση, αφετέρου γιατί τα νέα κυμαινόμενα τιμολόγια θα βασίζονται σε δύο μαθηματικούς τύπους που θα είναι συνάρτηση των μεταβολών και των διακυμάνσεων της χονδρεμπορικής τιμής και του κόστους προμήθειας, όπως άλλωστε και η ρήτρα αναπροσαρμογής. Η διαφορά σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή είναι ότι στα τιμολόγια που θα βασίζονται στη ρήτρα αναπροσαρμογής οι συντελεστές προσαύξησης της ρήτρας ή της χρέωσης προμήθειας θα είναι σταθεροί σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης για να μην αιφνιδιάζονται οι πολίτες. Προβλέπεται μάλιστα ότι θα υπάρχει προγνωστοποίηση στους καταναλωτές σε περίπτωση αλλαγών.

Οι καταναλωτές με βάση την πρόταση της ΡΑΑΕΥ, με την οποία διαφωνεί ο κλάδος του retail εκτιμώντας ότι δημιουργεί ένα ασφυκτικό ρυθμιστικό πλαίσιο, με ασάφειες σε πολλά σημεία, θα έχουν στη διάθεσή τους τέσσερις τύπους τιμολόγησης.

ΣχετικάΆρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Αναμένονται αυξήσεις από 1η Ιουνίου

Ηλεκτρικό ρεύμα: Η άνοδος της χονδρικής το Σεπτέμβριο και τα σενάρια για φορολόγηση υπερκερδών στους προμηθευτές

15/09/2025

Μεγάλη πτώση στα πράσινα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος το Σεπτέμβριο

02/09/2025

Τα δύο κυμαινόμενα που προαναφέραμε χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά τα προγράμματα με ανακοίνωση τιμής την 1η μέρα κάθε μήνα. Η τιμή χρέωσης, για παράδειγμα, του Ιουλίου που θα είναι ο μήνας εφαρμογής θα καθορίζεται από μεθοδολογία βάσει δεικτών της χονδρεμπορικής αγοράς του προηγούμενου ή προηγούμενων μηνών. Επομένως, όπως και σήμερα, η χρέωση θα αλλάζει κάθε μήνα ανάλογα με τη διακύμανση των χονδρεμπορικών τιμών προηγούμενων μηνών, που θα εκκαθαρίζονται την πρώτη μέρα του μήνα τιμολόγησης. Ομως ο καταναλωτής θα γνωρίζει με τι τιμή ανά κιλοβατώρα θα κοστολογηθεί.

Η δεύτερη κατηγορία είναι τα προγράμματα τιμολόγησης με ανακοίνωση τιμής μετά τον μήνα εφαρμογής. Στην περίπτωση αυτή οι καταναλωτές θα επιλέγουν ένα πρόγραμμα χωρίς να ξέρουν πώς θα τιμολογηθούν καθώς η τιμή χρέωσης θα ανακοινώνεται το αργότερο έως και δύο μήνες μετά, όταν εκκαθαριστεί η αγορά. Στην περίπτωσή μας, η τιμή του Ιουλίου θα μπορεί να καθοριστεί τον Σεπτέμβριο βάσει της διακύμανσης της χονδρεμπορικής τιμής που θα ισχύει τους δύο επόμενους μήνες από τον μήνα εφαρμογής και θα εκκαθαρίζεται μέχρι και την τελευταία ημέρα του δεύτερου μήνα.

Ακριβά τα σταθερά τιμολόγια

Στην ίδια ομάδα εντάσσονται και άλλοι δύο τύποι τιμολογίων. Ο ένας είναι η κατηγορία των σταθερών τιμολογίων που έσωσε μέσα στην κρίση πολλούς καταναλωτές από τον ίλιγγο των ανατιμήσεων, οι οποίοι είχαν προνοήσει και είχαν «κλειδώσει» πολύ χαμηλές τιμές.

Γι’ αυτούς που το μεγαλύτερο μερίδιο έχει η ΔΕΗ, η ενεργειακή κρίση κυριολεκτικά πέρασε από δίπλα τους και δεν τους ακούμπησε. Τώρα, τα σταθερά τιμολόγια θα αναπροσαρμοστούν και όπως αναφέρουν στελέχη από τον κλάδο προμήθειας θα είναι τα ακριβότερα της αγοράς.

Ωστόσο από τη ΡΑΑΕΥ αναφέρουν ότι ο κάθε προμηθευτής θα έχει την ευελιξία να βάζει όρους στις ακριβές συμβάσεις των σταθερών τιμολογίων και να προσφέρει εκπτώσεις και δώρα σε περίπτωση που οι τιμές ακολουθούν κατηφορική πορεία. Ηδη, μεγάλος πάροχος εμφανίζεται να «προβάρει» χρεώσεις 150 ευρώ τη μεγαβατώρα (0,15 λεπτά ανά κιλοβατώρα), συνδυάζοντας ρήτρα αναπροσαρμογής σε κυμαινόμενο τιμολόγιο με πολύ υψηλό πάγιο που θα μπορούσε να μηδενίσει τη ρήτρα. Τον Ιούνιο, το εύρος των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν μεταξύ 11 και 14 λεπτών. Οι προμηθευτές έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τιμολόγια με διάφορες παραδοχές αναφέρει η Ρυθμιστική Αρχή, δίνοντας έμφαση στον έλεγχο και τη διαφάνεια των τιμολογίων, αλλά και στη δυνατότητα σύγκρισης τιμών από πλευράς καταναλωτών.

Η τέταρτη κατηγορία αποτελεί ένα μικρό κομμάτι της αγοράς που διαθέτει έξυπνους μετρητές που θα μπορεί να διαπραγματευτεί με τον πάροχο την τιμολόγησή του. Η τελική πάντως μορφή των τιμολογίων θα καθοριστεί μετά τη δημόσια διαβούλευση επί της εισήγησης της ΡΑΑΕΥ με τους προμηθευτές. Στόχος της Ρυθμιστικής Αρχής είναι η τιμολόγηση να κλείσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου ώστε να δοθεί όλος ο χρόνος στους παρόχους για την ομαλή μετάβαση. Πιθανολογείται πάντως ότι λόγω της μεσολάβησης των εκλογών η διαδικασία μπορεί να επιμηκυνθεί για να ενημερωθεί για τη νέα εμπορική πολιτική και η καινούρια πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα είναι στη θέση της μετά τις 26 Ιουνίου.

Η αβεβαιότητα της επόμενης μέρας

Η καινούρια πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα κληθεί να χαράξει και το επόμενο βήμα στον τομέα των επιδοτήσεων, καθώς από την 1η Οκτωβρίου (χωρίς αυτό να προκαλεί δέσμευση ακόμη και για επίσπευση των μέτρων) παύει να είναι σε ισχύ ο υφιστάμενος τρόπος τιμολόγησης του ρεύματος (πλαφόν, αναστολή ρήτρας αναπροσαρμογής). Βαρόμετρο για τη νέα κυβερνητική πολιτική θα είναι αναμφίβολα η πορεία των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου που ακολουθούν σοβαρή πορεία αποκλιμάκωσης, δίχως όμως να καλλιεργεί ασφαλείς προβλέψεις για τη διατήρηση των χαμηλών τιμών και τους επόμενους μήνες.

Πρόσφατα ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που μίλησαν για την ενεργειακή καταιγίδα των τιμών, δήλωσε ότι υπάρχει ανησυχία για την πορεία του αερίου, εκτιμώντας ότι αυτή την περίοδο «βλέπουμε» τις πιο χαμηλές τιμές της αγοράς. Οπως επισήμανε, πέρυσι την ενεργειακή παρτίδα έσωσε ο καιρός, η μειωμένη ζήτηση της Κίνας και η εξοικονόμηση που έκαναν οι πολίτες λόγω των υψηλών τιμών. Αν αυτή η ισορροπία ανατραπεί τους επόμενους μήνες, οι τιμές θα ξεφύγουν και η Ευρώπη θα χρειαστεί να αναζητήσει νέους μηχανισμούς για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καταναλωτών.

Μια πρώτη γεύση για τη στάση που θα τηρήσει το αργοκίνητο καράβι της Ε.Ε. στη λήψη αποφάσεων, θα πάρουμε τις επόμενες μέρες στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας που θα γίνει στις 19 Ιουνίου, με θέμα τις προτάσεις της Κομισιόν, την επαύριον των επιδοτήσεων.

Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μίλησε για σταδιακή απόσυρση των ενεργειακών μέτρων στήριξης και κυρίως αυτών που δεν απευθύνονται στα ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο οι πόροι να διατεθούν για τη μείωση του ελλείμματος.

Σε περίπτωση που οι τιμές αυξηθούν ξανά και απαιτήσουν μέτρα στήριξης, τότε πρέπει να διασφαλίζεται ότι αυτά θα στοχεύουν μόνο στα ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ότι θα είναι δημοσιονομικά προσιτά και ότι θα διατηρηθούν τα κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας, επισήμανε η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα. Αυτό το νέο πλαίσιο θα κληθεί να συζητήσει μεθαύριο το Συμβούλιο Υπουργών, στο οποίο την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπηρεσιακός υπουργός κ. Παντελής Κάπρος. Η χώρα μας φαίνεται να διαμορφώνει ένα κοινό μέτωπο με την Ισπανία για συνέχιση του μηχανισμού ανάκτησης των υπερεσόδων από τη χονδρική αγορά ως άμυνα σε ενδεχόμενο ανατιμητικό κλίμα. Η πρόταση, την οποία προωθεί η ισπανική κυβέρνηση, προβλέπει να συμπεριληφθεί ο συγκεκριμένος μηχανισμός στη νέα δομή της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και να ενεργοποιείται κάθε φορά που θα εμφανίζεται μια κρίση τιμών.

Πηγή: newmoney.gr

Ετικέτες: ρήτρα αναπροσαρμογήςηλεκτρικό ρεύμα

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Πότε έρχονται οι χειμερινές εκπτώσεις

    8 Δεκ 2025

  • ΑΑΔΕ: Τσεκάρει τα χαμηλά ενοίκια για «μαύρα» εισοδήματα

    8 Δεκ 2025

  • Επίδομα θέρμανσης: Πότε μπαίνουν έως 1.200 ευρώ στους λογαριασμούς

    8 Δεκ 2025

  • e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από σήμερα έως 12 Δεκεμβρίου

    8 Δεκ 2025

  • Ακριβότερο κατά 20% το φετινό εορταστικό τραπέζι

    7 Δεκ 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΥΠΑ: Τα 300 ευρώ που δικαιούνται χιλιάδες άνεργοι – Δείτε αν είστε δικαιούχοι

    349 shares
    Share 140 Tweet 87
  • Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    203 shares
    Share 81 Tweet 51
  • Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    175 shares
    Share 70 Tweet 44
  • Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    161 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Επίδομα θέρμανσης: Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους

    105 shares
    Share 42 Tweet 26

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.