voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Ποιους πρέπει να ενημερώσετε μόλις αλλάξετε νέα ταυτότητα

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη και νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου – Ποιες περιοχές θα είναι σε «Red Code»

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο Κυριακή, σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κω και Κάλυμνο

    Ε.Μ.Υ

    Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο – Συναγερμός σε Κρήτη, Ρόδο, Κάρπαθο

  • Εκπαίδευση
    στάση εργασίας

    ΚΝΕ: Το υπουργείο Παιδείας που χρειάζεται 25 χρόνια για να ανακαινίσει μια εστία στο Πάντειο, σε 15 μέρες έτρεξε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των κολεγιαρχών

    Σχολεία: Εγκρίθηκαν κατ’ εξαίρεση ολιγομελή τμήματα σε ΕΠΑΛ και Πρότυπα ΕΠΑΛ

    Σχολικά είδη: Πόσο θα κοστίσει στους γονείς το άνοιγμα των σχολείων

    Αποτελέσματα εισαγωγής Αλλοδαπών και Αλλογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2026

  • Θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ: Έρχονται δύο γραπτοί διαγωνισμοί για μόνιμες προσλήψεις και θέσεις προϊσταμένων στο Δημόσιο

    Υπουργείο Εσωτερικών: Εγκρίθηκαν 116 νέες προσλήψεις σε Δήμους και ΟΤΑ

    Ένοπλες Δυνάμεις: Δημοσιεύθηκαν οι προκηρύξεις για 1.000 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα απασχόλησης για 43.000 ανέργους 55 ετών και άνω σε φορείς του δημοσίου

  • Οικονομία

    Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρώνονται οι τρεις τελευταίες δόσεις του 2026

    Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για τις βεβαιώσεις επιλεξιμότητας στις κλειστές κατοικίες – Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια

    Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Από 1η Οκτωβρίου η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου – Τι πρέπει να γνωρίζετε

    Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου

  • Εργασιακά

    Νέα αύξηση κατώτατου μισθού το 2027: Ποιοι ωφελούνται

    Επαγγελματική Ασφάλιση: Τι αλλάζει από 1η Ιανουαρίου 2027 σε εισφορές και φόρους

    KEΔΕ: Αναγκαία η περαιτέρω ενίσχυση από την ΔΥΠΑ, του προγράμματος απασχόλησης ανέργων 55 ετών και άνω, στους Δήμους

    e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους

  • VOUCHER

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τις επιταγές βιβλίων, συνεχίζονται οι αιτήσεις

    upourgeio-politismou-vivlia

    Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τις επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ – Από σήμερα οι ενστάσεις

    Κοινωνικός Τουρισμός: Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

    παιδικοι-σταθμοι-εεταα

    Παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ: 158.009 παιδιά και ΑμεΑ παίρνουν voucher για το 2026-2027

  • Πολιτική

    K. Χατζηδάκης: «Δεν έτυχε… πέτυχε» – Στα 5,3 δισ. ευρώ το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, νέο «Εξοικονομώ» για 62.000 κατοικίες

    Κεραμέως: Οφέλη για ασφαλισμένους, επιχειρήσεις και την εθνική οικονομία, με το νομοσχέδιο για την επαγγελματική ασφάλιση

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Χρηματοδοτούμε με 1.450.000 ευρώ τη νέα πτέρυγα του Θεραπευτηρίου Ιτέας

    ΔΕΘ: Το επίκεντρο σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Παρουσίαση

DYPAdvisors: H νέα πρωτοβουλία της ΔΥΠΑ

από NEWS ROOM
12/11/2024
σε Παρουσίαση
104
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη νέα πρωτοβουλία DYPAdvisors ανακοίνωσε ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, από το βήμα της εκδήλωσης «DYPA Business Partners Awards», η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο του θεσμού «DYPArtnerships», που εγκαθίδρυσε η ΔΥΠΑ το 2023, στοχεύοντας στην ενίσχυση της συνεργασίας της με τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρθηκε, στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να καλύπτονται οι ανάγκες της αγοράς εργασίας μέσα από την ανατροφοδότηση της πληροφορίας απευθείας από τις επιχειρήσεις.

Προς την κατεύθυνση αυτή, συγκροτείται μια ομάδα, η οποία θα αποτελείται από 15 έμπειρα στελέχη μεγάλων και δυναμικών επιχειρήσεων, με στόχο την ενίσχυση της αμφίδρομης συνεργασίας και ενημέρωσης για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Μιλώντας στην εκδήλωση, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι η σημαντική μείωση της ανεργίας τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχει προκύψει από τη στενή συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. «Η Πολιτεία θεσμοθετεί κίνητρα απασχόλησης, οι επιχειρήσεις τα εφαρμόζουν και τα αξιοποιούν. Η ελληνική αγορά εργασίας είναι ένα δυναμικό οικοσύστημα, που εμπλουτίζεται διαρκώς και προσφέρει ολοένα και περισσότερες δυνατότητες και θετικές προοπτικές» υπογράμμισε η κα Κεραμέως, συμπληρώνοντας ότι 7.500 πολίτες έχουν βρει δουλειά μέσα από τις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια.

ΣχετικάΆρθρα

KEΔΕ: Αναγκαία η περαιτέρω ενίσχυση από την ΔΥΠΑ, του προγράμματος απασχόλησης ανέργων 55 ετών και άνω, στους Δήμους

29/08/2026

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τις επιταγές βιβλίων, συνεχίζονται οι αιτήσεις

27/08/2026

Στην τοποθέτησή της, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε ότι περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας φέρνουν ανάπτυξη και πρόοδο ατομική, κοινωνική, οικονομική και οριζόντια, επισημαίνοντας ότι η μείωση της ανεργίας και η διεύρυνση του ανθρώπινου δυναμικού αποτελούν εξαρχής στόχους για την κυβέρνηση ευρύτερα, αλλά και για το υπουργείο.

Όπως είπε, «η ένταξη ολοένα και περισσότερων πολιτών στην αγορά εργασίας έχει οφέλη τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους, καθώς αυτονόητα βελτιώνεται η ποιότητα ζωής τους, αποκτούν οικονομική ανεξαρτησία και επιτυγχάνεται η προσωπική εξέλιξή τους, όσο και για την κοινωνία, αφού ενισχύεται η κοινωνική συνοχή, μειώνονται οι ανισότητες και ο κίνδυνος της φτώχειας, πολλαπλασιάζονται οι δεξιότητες, η τεχνογνωσία και η καινοτομία. Σημαντικά είναι τα οφέλη και για την οικονομία, καθώς περισσότεροι εργαζόμενοι παράγουν ανάπτυξη, εισόδημα, εισφέρουν στα ασφαλιστικά Ταμεία, μειώνουν την ανάγκη για επιδόματα, γεγονός που συνεπάγεται αξιοποίηση προνοιακών πόρων για άλλους σκοπούς, ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων».

Για τον λόγο αυτό, όπως τόνισε, το υπουργείο Εργασίας έχει αναλάβει δράσεις για την πολύπλευρη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, όπως είναι, για παράδειγμα, τα προγράμματα καλλιέργειας πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων, αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης, καθώς και η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων κάθε εργαζομένου, τη μείωση της γραφειοκρατίας και την επιβράβευση της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Επίσης, η κα Κεραμέως αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 650 ευρώ στα 830 ευρώ σήμερα και στα 950 ευρώ έως το 2027, αλλά και στον νέο τρόπο καθορισμού του.

Στη συνέχεια, η υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για απτά αποτελέσματα αυτής της συνολικής προσπάθειας, «καθώς για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια η ανεργία έχει μειωθεί κάτω από 10%, συγκεκριμένα στο 9,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων του τρέχοντος έτους σημειώνει τη σημαντικότερη επίδοση, που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα μας, περίπου 300.000 επιπλέον θέσεις εργασίας, ενώ όσον αφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της απασχόλησης διαπιστώνεται ότι σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες παρουσιάζεται τόνωση της απασχόλησης. Παράλληλα, οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν ήδη μειωθεί και, από το 2027 και μετά, θα έχουν μειωθούν κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες».

«Οι επιχειρήσεις αξιοποιούν τις ευκαιρίες που προσφέρει το θεσμικό πλαίσιο και η ανεργία έχει μειωθεί σημαντικά» σχολίασε η κα Κεραμέως, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Εργασίας κινείται πλέον πιο στοχευμένα στον «σκληρό πυρήνα» της ανεργίας και προσπαθεί να τονώσει περαιτέρω την απασχόληση, ιδιαίτερα σε πληθυσμιακές ομάδες στις οποίες υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης, όπως είναι οι γυναίκες.

Από την πλευρά του, ο κ. Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι η ΔΥΠΑ συνεργάζεται αδιάλειπτα με τις επιχειρήσεις, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις «Ημέρες Καριέρας».

Όπως υπογράμμισε, από τον Σεπτέμβριο του 2021, που πραγματοποιήθηκε η πρώτη «Ημέρα Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη, έχουν γίνει 34 εκδηλώσεις σε 15 πόλεις, έχουν συμμετάσχει 1.650 επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν προσφέρει πάνω από 56.000 θέσεις εργασίας, περισσότεροι από 60.000 πολίτες έχουν προσέλθει στις εκδηλώσεις και έχουν καταγραφεί πάνω από 7.500 επιβεβαιωμένες προσλήψεις.

Ταυτόχρονα, όπως προσέθεσε, η ΔΥΠΑ έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων (soft skills) και έχει διοργανώσει εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής, με στόχο να βοηθηθούν άνεργοι και εργαζόμενοι στη σύνταξη ενός βιογραφικού, στην προετοιμασία μιας συνέντευξης, στην αναζήτηση εργασίας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και στην προετοιμασία για τη δημιουργία μιας επιχείρησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΥΠΑ, 14.000 πολίτες έχουν συμμετάσχει και έχουν διεξαχθεί 382 ηλεκτρονικά εργαστήρια και 413 διά ζώσης εργαστήρια.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρωτοψάλτης μίλησε και για την πρωτοβουλία «Hot Jobs», μια πλατφόρμα, στην οποία οι επιχειρήσεις αναρτούν θέσεις εργασίας, οι πολίτες στέλνουν τα βιογραφικά τους και η σύζευξη γίνεται από τους εργασιακούς συμβούλους της ΔΥΠΑ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής και πρόεδρος της CSR Hellas, Αλεξάνδρα Πάλλη, καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων, συνεργατών και στελεχών της διοίκησης της ΔΥΠΑ, ενώ δύο εργαζόμενοι μίλησαν για την εμπειρία της συμμετοχής τους στις «Ημέρες Καριέρας», για την υποστήριξή τους στην όλη διαδικασία από τη ΔΥΠΑ, για την απασχόληση που βρήκαν και τις νέες επαγγελματικές τους προοπτικές, οι οποίες αναδύθηκαν μέσα από αυτή τη συμμετοχή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν βραβεία σε επιχειρήσεις ως αναγνώριση της πολύπλευρης συμβολής τους στην επιτυχή σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας και στη διεύρυνση των αντίστοιχων δράσεων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, που αποσκοπούν στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Oi επιχειρήσεις οι οποίες βραβεύτηκαν είναι οι ακόλουθες:

– AVAX GROUP με το «Best Match Award» για την πρόσληψη Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) από τις «Ημέρες Καριέρας» στην Αθήνα.

– ΙΑΣΩ με το «Most Loyal Award» για τη συνεπή συμμετοχή στις «Ημέρες Καριέρας» και τις προσλήψεις σε Αθήνα και Λάρισα.

– AGRINO με το «Hiring Record Award» για τη συμμετοχή σε όλες τις «Ημέρες Καριέρας» και τις 70 προσλήψεις, μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ.

«Με αποφασιστικότητα και όραμα, ενισχύουμε τις σχέσεις μας με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, διευρύνοντας το δίκτυο συνεργασιών μας και προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερες ευκαιρίες για την απασχόληση.

Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζουμε ένα πλαίσιο που ενισχύει την πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές και σταθερές θέσεις εργασίας, που συνάδουν με τις δεξιότητες και τις φιλοδοξίες τους. Η εξωστρέφεια και η καινοτομία παραμένουν βασικοί πυλώνες στη στρατηγική μας.

Μέσα από τη δημιουργία των θεσμών DYPArtnerships και την προσθήκη των DYPAdvisors, η Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) αποκτά νέους συμμάχους, ενισχύοντας τις υπηρεσίες που προσφέρουμε σε επιχειρήσεις και αναζητώντας πάντα βέλτιστες πρακτικές για τη διασύνδεση προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας» επισημαίνει ο κ. Πρωτοψάλτης.

Ετικέτες: DYPAdvisorsΔΥΠΑ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Ημερίδα Ενημέρωσης στο Ηράκλειο, 2/9/2026, 19:30

    28 Αυγ 2026

  • Παρουσίαση Βιβλίου για τον Γέροντα ΙωαννίκιοΓέροντας Ιωαννίκιος – Παρουσίαση βιβλίου του Θεοφάνη Αλμπάνη (video)

    22 Ιούλ 2026

  • Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας: Σπουδές στην Αθήνα με το κορυφαίο Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο

    1 Ιούλ 2026

  • Επιτυχημένη η ημερίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Κρήτη (VIDEO)

    10 Σεπ 2025

  • Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Ημερίδα Ενημέρωσης στο Ηράκλειο, αύριο Δευτέρα 7 Ιουλίου

    6 Ιούλ 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Market Pass και επίδομα 300 ευρώ: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

    18 shares
    Share 7 Tweet 5
  • Market Pass με αναδρομικά έως 1.200 ευρώ

    10 shares
    Share 4 Tweet 3
  • ΔΥΠΑ: Από Δευτέρα οι αιτήσεις για νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων – Ποιους αφορά

    12 shares
    Share 5 Tweet 3
  • Ανακαινίζω: Επιδότηση για 20.000 κατοικίες – Ποιοι μπαίνουν στο πρόγραμμα και ποιοι «κόβονται»

    9 shares
    Share 4 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων

    9 shares
    Share 4 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.