«Η αυθαιρεσία στην αγορά εργασίας επί ημερών της ΝΔ εντείνεται επικίνδυνα»

«Η αυθαιρεσία στην αγορά εργασίας επί ημερών της ΝΔ εντείνεται επικίνδυνα»

30 Ιουλίου 2020

Με αφορμή την τελευταία καταγγελία ξενοδοχοϋπαλλήλου για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στην Κρήτη, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας δεν μπορεί άλλο να κάνει ότι δεν βλέπει τα περιστατικά και τις καταγγελίες παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας που μέρα με τη μέρα πληθαίνουν. Η καταγγελία που έρχεται σήμερα στο φως για εποχικό εργαζόμενο που λιποθύμησε στην Κρήτη λόγω εξάντλησης, εκτός από το ό,τι πρέπει άμεσα να διερευνηθεί, αναμφίβολα προβληματίζει. Η Κυβέρνηση που αντιμετωπίζει αυτή την κρίση ως ευκαιρία για γενικευμένη επίθεση στην εργασία οφείλει επιτέλους να προστατεύσει τους εργαζόμενους.

Βεβαίως, η Κυνέρνηση έχει ήδη αποδείξει την εύνοιά της στους συστηματικούς παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας, αντιμετωπίζοντας τους ευνοϊκότερα, αυξάνοντας τα όρια των «νόμιμων» υπερωριών κατά 60%, ελαστικοποιώντας την εργασία και υπονομεύοντας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στην συγκυρία του κορωνοϊού, αντί να θέτει τους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους με πρόσθετες ευθύνες και χωρίς ουσιαστική προστασία, το Υπουργείο Εργασίας πρέπει και να εντείνει τους ελέγχους αλλά και να δει κατάματα όλες τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως. Η αυθαιρεσία στην αγορά εργασίας που επί ημερών της ΝΔ διευρύνεται και εντείνεται επικίνδυνα δεν μπορεί άλλο να γίνεται ανεκτή».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<