Κεγκέρογλου: «Πότε θα προκηρυχθούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας»

Κεγκέρογλου: «Πότε θα προκηρυχθούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας»

1 Ιουνίου 2020

Με επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την προκήρυξη των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Η υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην επανασύνδεση των ανέργων με την αγορά εργασίας, μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και νέων δεξιοτήτων.
Η εφαρμογή των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας αλλά και αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συνέβαλλαν καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εν γένει του δημοσίου αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Επειδή η λήξη της α΄ φάσης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και των συμβάσεων των 30.333 εργαζομένων και η απόφαση να μην παραταθούν, έχει δημιουργήσει σημαντικό κενό στους οργανισμούς και στις υπηρεσίες αλλά και η λήξη των συμβάσεων 5.000 εργαζομένων αποφοίτων τριτοβάθμιας έχει ανατρέψει την κανονική λειτουργία των οργανισμών στους οποίους απασχολούνταν,
επειδή η λήξη των μέτρων προστασίας από τον Κορωνοϊό δημιουργεί μεγαλύτερες ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία των οργανισμών, των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για το β’ κύκλο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας»; Θα αυξήσετε τον αριθμό και ποιες οι ακριβείς προδιαγραφές του νέου προγράμματος; Με ποια κριτήρια θα γίνει η μοριοδότηση για την κάλυψη των θέσεων εργασίας;
2. Θα προκηρύξετε άλλο πρόγραμμα για άνεργους επιστήμονες απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου αυτοί να καταρτιστούν εργαζόμενοι και να στηριχθεί η λειτουργία των οργανισμών και των υπηρεσιών;

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<