voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Δώδεκα νεκροί και 487 τραυματίες σε τροχαία τον Σεπτέμβριο στην Αττική

    Μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη – Πάνω από 360 χιλιοστά στα Ανώγεια Ρεθύμνου

    Αστικές συγκοινωνίες: Στόχος 6.000 οδηγοί σε ορίζοντα πενταετίας – Επενδύσεις άνω των 700 εκατ. ευρώ και 53 λεωφορεία υδρογόνου

    Κακοκαιρία στην Κρήτη: Απόφαση προληπτικής απαγόρευσης διέλευσης και κυκλοφορίας σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας

  • Εκπαίδευση

    Ζαχαράκη: “Πάνω από 53.000 οι διορισμένοι όλων των βαθμίδων”

    Κλειστά τα σχολεία στα Χανιά και στο Ρέθυμνο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

    ΥΠΑΙΘΑ: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών

    ΟΠΕΚΑ: Υποτροφίες 1.000 ευρώ για επιτυχόντες των Πανελλαδικών – Ποιοι δικαιούνται

  • Θέσεις εργασίας

    Περισσότερες από 140 επιχειρήσεις και 3.500 θέσεις εργασίας στην 58η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στην Αθήνα

    Προκήρυξη για 60 προσλήψεις στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

    Λήγει η προθεσμία για 35 προσλήψεις μόνιμων Γραμματέων στο ΣτΕ

    20.870 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027 – H κατανομή των θέσεων

  • Οικονομία
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Οι πληρωμές του Σεπτεμβρίου της ΔΥΠΑ – Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία ωφελουμένων

    Πιερρακάκης: Μέσα στον Οκτώβριο οι 120 δόσεις και το νέο πλαίσιο για τους Servicers

    Μιχαηλίδου: Eντός Οκτωβρίου η προκαταβολή 50% για το «Ανακαινίζω» – Έρχεται το «Σπίτι μου ΙΙΙ»

    ΔΥΠΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές Σεπτεμβρίου – Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία

  • Εργασιακά

    ΔΥΠΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές Σεπτεμβρίου – Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία

    Κεραμέως: «Επεκτείνεται και ενισχύεται με 5.000 πρόσθετες θέσεις πλήρους απασχόλησης το πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων γυναικών»

    Επίδομα 400 ευρώ στους συνταξιούχους: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

    ΔΥΠΑ: 103 εργαστήρια τον Οκτώβριο για βιογραφικό, συνεντεύξεις και AI

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

  • Πολιτική

    Μιχαηλίδου: Eντός Οκτωβρίου η προκαταβολή 50% για το «Ανακαινίζω» – Έρχεται το «Σπίτι μου ΙΙΙ»

    Υπουργικό Συμβούλιο: Όλες οι αλλαγές σε οικονομία, social media, Δημόσιο, Δικαιοσύνη και φυλακές- 20.870 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027

    Κυριάκος Πιερρακάκης: «Προστατεύουμε τους συνεπείς οφειλέτες. Όσοι παραβιάζουν τους κανόνες θα λογοδοτούν»

    Μητσοτάκης: 4 νέες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Πολιτική

Μητσοτάκης: Έρχονται νέες πρωτοβουλίες για την ακρίβεια

από Νίκος Μοναστηριώτης
09/01/2024
σε Πολιτική

110
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αύριο θα ανακοινώσουμε νέες πρωτοβουλίες για το θέμα της ακρίβειας τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Βαδίζουμε συντονισμένα με οδηγό αυτά για τα οποία μας εμπιστεύθηκαν οι Έλληνες πολίτες, oι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες παραγωγής αποτελεσμάτων υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Σύντομα μάλιστα και αύριο θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε με τον υπουργό Ανάπτυξης νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έκανε λόγο για μια καινούρια αφετηρία για την κυβέρνηση με στόχο πάντα «τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα».

Ακόμα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αύριο ολοκληρώνεται η διαβούλευση για την επιστολική ψήφο: « Θυμίζω άλλωστε ότι αύριο, αν δεν κάνω λάθος, ολοκληρώνεται η διαβούλευση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο, το οποίο θα κατατεθεί στη συνέχεια στη Βουλή για άμεση ψήφιση. Σε λίγες ημέρες κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης. Αναρτάται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, παράλληλα με τη λειτουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων. Και βέβαια την καλύτερη ζωή των πολιτών υπηρετούν και τα θέματα της σημερινής ατζέντας του Υπουργικού Συμβουλίου».

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» για σύγχρονα πολεοδομικά σχέδια σε όλη την επικράτεια που έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 400 εκ. ευρώ. Είπε μεταξύ άλλων ότι «Είναι μια εκκρεμότητα που απασχολεί εκατομμύρια πολίτες. Δυστυχώς διαρκεί έναν ολόκληρο αιώνα[…] Αυτό κάτι λέει για το πώς έχουμε καθυστερήσει να οργανώσουμε τις χρήσεις γης σε όλη την επικράτεια. Τώρα όμως, με μια σημαντική χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το πρόβλημα αυτό επιτέλους διεκδικεί τη λύση του. Κι έτσι δρομολογείται πια η σύνταξη ειδικών και τοπικών πολεοδομικών σχεδίων σε όλη την επικράτεια. Αυτά θα καθορίζουν πλέον οριστικά τις χρήσεις γης, τους όρους δόμησης εντός αλλά και εκτός σχεδίου και φυσικά τις προστατευόμενες ζώνες κάθε περιοχής. Θα οριοθετηθούν επίσης οι οικισμοί με συντελεστή δόμησης σε οκτακόσιες δημοτικές ενότητες. Και βέβαια κάτι πολύ σημαντικό με τα συγκεκριμένα σχέδια ανοίγει η διαδικασία ώστε να λυθεί πια και το χρόνιο πρόβλημα του χαρακτηρισμού των δημοτικών δρόμων».

ΣχετικάΆρθρα

Kυρ. Μητσοτάκης: Ελευθερία της ναυσιπλοΐας, στήριξη νοικοκυριών και ευρωπαϊκή ευελιξία για το δύσκολο χειμώνα

25/09/2026

ΥΠΕΝ: Διαθέσιμα τιμολόγια ρεύματος κάτω από 15 λεπτά στην αγορά

24/09/2026

Ακόμα μίλησε για τις νέες πρωτοβουλίες για την αυθαίρετη δόμηση με μεγάλη καινοτομία ότι «θα μπορούμε με την τεχνολογία να εντοπίζουμε σε πραγματικό χρόνο οτιδήποτε αυθαίρετο χτίζεται στην ελληνική επικράτεια». Όπως εξήγησε « το οριστικό άνοιγμα στην νομιμότητα πρέπει να συνοδεύεται από το κλείσιμο κάθε δυνατότητας στην παρανομία και νομίζω ότι η μεγάλη καινοτομία της πρότασης την οποία θα παρουσιάσει το υπουργείο, είναι ότι πια θα μπορούμε έχουμε τη δυνατότητα με τη χρήση της τεχνολογίας να εντοπίζουμε σε πραγματικό χρόνο οτιδήποτε αυθαίρετο χτίζεται στην ελληνική επικράτεια. Είναι μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, θα έλεγα πολύ έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς απελευθερώνει πια ουσιαστικά τη νόμιμη δόμηση σε όλη την επικράτεια, τονώνει τις κατασκευές, τονώνει την τοπική απασχόληση, αλλά απεγκλωβίζει και χιλιάδες ιδιοκτήτες από ένα γκρίζο καθεστώς αβεβαιότητας, δίνοντας προοπτική και πρόσθετη αξία στις περιουσίες τους. Και φυσικά όλα αυτά πια θα γίνονται με συγκεκριμένους κανόνες και με απαράβατη προτεραιότητα τον σεβασμό του περιβάλλοντος».

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα συζητηθούν πρωτοβουλίες από την Πολιτική Προστασία, «έτσι ώστε να βάλουμε ένα πλαίσιο υποχρεωτικής ασφάλισης ξεκινώντας από τις μεγάλες επιχειρήσεις, ώστε η κρατική αρωγή να κατευθύνεται σε αυτούς που έχουν πράγματι ανάγκη».

Στην εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού υπήρξε αναφορά και στα τιμολόγια ρεύματος. «Και βέβαια να αναφερθώ στη θετική εξέλιξη που είχαμε στα τιμολόγια του ρεύματος, συγχαίροντας το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Θυμάστε την καχυποψία με την οποία αντιμετωπίστηκαν στην αρχή τα πολύχρωμα τιμολόγια. Όμως πιστεύω ότι τα αποτελέσματα δικαίωσαν την πολιτική μας. Ο ανταγωνισμός δούλεψε. Έχουμε μεγαλύτερη διαφάνεια πια στις τιμές και οι ίδιοι οι πολίτες έχουν μια πολύ καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο πρέπει να κάνουν τις επιλογές που τους συμφέρουν, με βάση τα δικά τους κριτήρια και τις δικές τους προϋποθέσεις που θέτουν για τα νοικοκυριά τους».

Ετικέτες: αυθαίρετη δόμησηΚυριάκος Μητσοτάκηςμετρα ακριβειατιμολόγια ρεύματος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Μιχαηλίδου: Eντός Οκτωβρίου η προκαταβολή 50% για το «Ανακαινίζω» – Έρχεται το «Σπίτι μου ΙΙΙ»

    1 Οκτ 2026

  • Κυριάκος Πιερρακάκης: «Προστατεύουμε τους συνεπείς οφειλέτες. Όσοι παραβιάζουν τους κανόνες θα λογοδοτούν»

    30 Σεπ 2026

  • Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο πλαίσιο για ανηλίκους στα social media

    29 Σεπ 2026

  • Π. Μαρινάκης: Θα υπάρξει στήριξη των νοικοκυριών με έμφαση στο πετρέλαιο θέρμανσης

    29 Σεπ 2026

  • ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πρόταση για κατοικίες με ενοίκιο 5 ευρώ/τ.μ. μέσω αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΦΚΑ

    28 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Από σήμερα οι αιτήσεις για 75 προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Επιστροφή δύο ενοικίων: Ποιοι και γιατί δεν πήραν τα ποσά που περίμεναν – Τι να κάνουν όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν την επιστροφή

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Επίδομα παιδιού: Πληρώνεται την προσεχή εβδομάδα η τέταρτη δόση

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    38 shares
    Share 15 Tweet 10

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.