Μητσοτάκης: Θα αναλάβω το πολιτικό κόστος της παρακολούθησης Ανδρουλάκη – Τσίπρας: Είστε υπόλογος για βαρύτατο θεσμικό παράπτωμα

Με την παραδοχή πως η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν λάθος άρχισε την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ευχή πως η συζήτηση θα διεξαχθεί σε κλίμα εθνικής συναίνεσης λέγοντας ότι αναζητά συγκλίσεις για να θεραπευθούν διαχρονικά λάθη.

“Έκανα αυτοκριτική για όσα συνέβησαν με νόμιμη επισύνδεση. Δεν δίστασα να παραδεχθώ ότι ήταν λάθος” είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός μάλιστα απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα επικαλούμενος πως παρακολουθούσαν τον ίδιο και την οικογένεια του όταν διεκδικούσε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας : “Να μας πείτε ποια παράκεντρα παρακολουθούσαν εμένα, τη σύζυγό μου και την κόρη μου επί ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο πρωθυπουργός πάντως υπερασπίστηκε το έργο της ΕΜΠ λέγοντας ότι καμία πρωτοβουλία μας δεν πρέπει να υπονομεύσει το έργο της ΕΥΠ. “ Κάθε πρωτοβουλία οφείλει να σεβαστεί το σημαντικό εθνικό έργο της ΕΥΠ. Είναι η ΕΥΠ που συντέλεσε να μας βρει έτοιμους η μαζική μεταναστευτική εισβολή που επιχειρήθηκε στο Έβρο. Είναι αυτή που συμβάλει στους αμυντικούς και διπλωματικούς μας χειρισμούς. Είναι πολύτιμος εθνικός βραχίονας η ΕΥΠ. Θα ήταν ολέθριο να παραλύσει. Ένα ολίσθημα δεν αρκεί και δεν πρέπει να μηδενίσει το σημαντικό της έργο” είπε.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για περίπου 500  παγκοσμίως λογισμικά παράνομα τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά. “Πολλά παρέχουν πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα. Είναι μια πραγματικότητα τα οποία η σύγχρονη δημοκρατία πρέπει να αντιμετωπίσει . Σε πολλές χώρες υπάρχουν αποδείξεις ότι χρησιμοποιούνται νέες μέθοδοι παρακολούθησης “ είπε.

 

ΣχετικάΆρθρα

«Θα αναλάβω το πολιτικό κόστος αλλά θα οδηγήσω τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι – Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος αλλά οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας»

Μηνύματα προς δυνάμεις οι οποίες απεργάζονται σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας έστειλε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι  θα αναλάβει το πολιτικό κόστος, θα κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας αλλά τότε θα έχει οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι.

Με αφορμή την ιστορία του Έβρου, όπου όπως υποστήριξε μεθοδεύεται νέο κύμα εισβολής ο Πρωθυπουργός είπε ότι γνωρίζει  τις δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που ποτέ δεν άντεξαν τον δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας που σταθερά έχει επιλέξει η πατρίδα μας.

“Στην Ελλάδα του 2022 δεν θα στηθούν τα άλλα λιμάνια από τα οποία κάποτε κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δεν θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα μέσα ενημέρωσης με γνωστούς πρωταγωνιστές για να επηρεάσουν την πολιτική σκηνή. Σε όσους σκέπτονται έτσι η απάντηση είναι μία. Εγώ δεν κάνω πίσω και οι Έλληνες δεν γυρνάνε πίσω. Στη δημοκρατία μόνο ο λαός αποφασίζει για την τύχη του και αυτή την τύχη δεν την εκχωρεί σε κανένα.  Ζητάτε εκλογές. Σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας ζητάτε να μπει η χώρα σε μια δίμηνη ή τρίμηνη περιπέτεια χωρίς να αναλογίζεστε τι σημαίνει αυτό.  Σκεφθείτε τι θα σημαίνει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Εν μέσω αυτής της κρίσης έρχεται και ζητάτε εκλογές για να οδηγήσετε τη χώρα στην αστάθεια για να κάνετε τη χάρη σε αυτούς που δεν θέλουν τον  Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και το έχουν πει και δημόσια. Θα αναλάβω το πολιτικό κόστος. Θα τον περάσουμε το δύσκολο χειμώνα. Θα οδηγήσω  τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει ποιος. Ο λαός αποφασίζει για την τύχη του και δεν την εκχωρεί σε κανέναν. Θα περάσουμε τον δύσκολο χειμώνα και θα αναμετρηθούμε στο τέλος της τετραετίας. Είναι καλύτερο μια κυβέρνηση που κάνει λάθη από μια λάθος κυβέρνηση” είπε ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Κ. Μητσοτάκη είστε υπόλογος για βαρύτατο θεσμικό παράπτωμα

Με τη φράση «Κύριε Μητσοάκη δεν έρχεστε στη Βουλή ως τιμητής αλλά ως υπόλογος για βαρύτατο θεσμικό παράπτωμα και θα δώσετε απαντήσεις γιατί είστε κατηγορούμενος για πρωτοφανή αντιδημοκρατική εκτροπή», ξεκίνησε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη στη σημερινή μονομαχία πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

«Νομικά, πολιτικά και πρωτίστως ηθικά είστε υποχρεωμένος κ. Μητσοτάκη να αφήσετε τα μισόλογα και να δώσετε εξηγήσεις στο κρίσιμο ερώτημα γιατί παρακολουθούσατε τον τότε ευρωβουλευτή και σήμερα αρχηγό κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη», πρόσθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταλογίζοντας επίσης στον πρωθυπουργό «υπονόμευση της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος».

«Είναι θράσος να μιλάτε από το βήμα της Βουλής για ανηθικότηα, ενώ είστε κατηγορούμενος», είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «δεν είναι απλά πολιτικό σφάλμα, αλλά αξιόποινη πράξη να παραβιάζεται το απόρρητο των επικοινωνιών εκλεγμένου εκπροσώπου του λαού και δε νοείται καμία επικληση νομιμότητας».



ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by