voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Χειρότερη τουριστική σεζόν αναμένουν για φέτος οι μισοί επιχειρηματίες στη Χαλκιδική

    Αίτημα ένταξης της Χαλκιδικής στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης του υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

    προκήρυξη-προσληψεις-εοδυ-κομυ

    ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    Καιρός: Τι είναι ο «Ωμέγα Εμποδιστής» που φέρνει ψύχρα και βοριάδες, αλλά όχι βροχές

    Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους

    Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ

  • Εκπαίδευση
    Κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Σφακιά με αίτημα προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία αύριο

    Εθνικό Απολυτήριο: Οι αλλαγές που έρχονται

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη συμπληρωματική πρόσκληση του Μητρώου Εκπαιδευτικών ΔΥΠΑ

    ΔΥΠΑ: Ξεκινά πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στον τομέα Ελιάς και Ελαιοκομίας

  • Θέσεις εργασίας

    Από 17 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για 2.206 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

    “Φωνές” από ΟΕΝΓΕ για τις άδειες των υγειονομικών ενόψει εκλογών – Στηρίζει το ΚΚΕ

    ΠΟΕΔΗΝ: «Ζήτημα ημερών» η ανανέωση των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ για τους υγειονομικούς

    ΚΕΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για 700 προσλήψεις γιατρών – «Κλείδωσαν» οι 620 θέσεις, ζητούνται νευρολόγοι και ψυχίατροι

    Θεμιστοκλέους: Προχωράμε άμεσα σε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ

    Προσλήψεις στα νοσοκομεία εκτός ΑΣΕΠ: Λήγει η προθεσμία για τις 817 μόνιμες θέσεις

    Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τις 510 προσλήψεις στα νοσοκομεία

  • Οικονομία

    Υπουργείο Οικονομίας: 6 ιδιωτικοποιήσεις και 5 τομές στη φορολογία στο επίκεντρο για το 2026

    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    e-ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

    Απόφαση “βόμβα” του ΣτΕ για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό στους Δήμους

    Παρατείνεται το πρόγραμμα επιδότησης αντλιών θερμότητας

    ΟΠΕΚΑ: To επίδομα των 391 ευρώ και ποιοι το δικαιούνται

  • Εργασιακά
    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δωρεάν ένσημα για μακροχρόνια ανέργους: Ποιοι τα δικαιούνται

    Συντάξεις Μαρτίου 2026: Ο λόγος που θα γίνουν νωρίτερα οι πληρωμές

    Συντάξεις Μαρτίου 2026: Ο λόγος που θα γίνουν νωρίτερα οι πληρωμές

    Αυξήθηκε το επίδομα ασθένειας – Πόσα χρήματα θα παίρνουν πλέον οι εργαζόμενοι

    Αυξήθηκε το επίδομα ασθένειας – Πόσα χρήματα θα παίρνουν πλέον οι εργαζόμενοι

    ΟΠΕΚΑ: To επίδομα των 391 ευρώ και ποιοι το δικαιούνται

  • VOUCHER
    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

    Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση

    Ρεπορτάζ: Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

    Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση

    Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Έρχεται το νέο πρόγραμμα voucher έως 750 ευρώ

  • Πολιτική

    Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Υπέρ του νομοσχέδιου τάχθηκαν οι φορείς που κλήθηκαν να εκφέρουν γνώμη

    Κωστής Χατζηδάκης: Πρόσθετο πακέτο 160 εκατομμυρίων για στήριξη κτηνοτρόφων, βαμβακοπαραγωγών και σιτοπαραγωγών

    Κωστής Χατζηδάκης: Οι 14 παρεμβάσεις της κυβέρνησης για ένα κράτος πιο φιλικό στους πολίτες

    κπγ εξετασεις γλωσσομαθειας

    ΠΑΣΟΚ για Εθνικό Απολυτήριο: Θα συμμετάσχουμε στον διάλογο με προτάσεις, όχι ως σχολιαστές του κυβερνητικού σχεδίου

    ΥΠΑΙΘ: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τα self test – Ποια έγγραφα θα συμπληρώνουν καθηγητές και μαθητές

    ΚΚΕ: Οι αλλαγές στο Λύκειο προμηνύουν ολομέτωπη επίθεση σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και πρέπει να μείνουν στα χαρτιά

  • Εκλογές
    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Πολιτική

Οικονόμου: Την άλλη εβδομάδα οι επιτάξεις γιατρών εάν δεν καλυφθούν τα κενά

από Νίκος Μοναστηριώτης
12/11/2021
σε Πολιτική
oikonomou-triti-dosi-embolio

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εάν τα κενά που είχε εντοπίσει το Υπουργείο Υγείας δεν έχουν καλυφθεί στον βαθμό που θεωρείται ότι πρέπει να καλυφθούν, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη των υπηρεσιών γιατρών του ιδιωτικού τομέα, σε εκείνες τις ειδικότητες που λείπουν από το Ε.Σ.Υ. και που χρειάζεται υποστήριξη, τόνισε σε συνέντευξη του στο ρ/σ “Παραπολιτικά 90,1” ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι αυτό θα γίνεται βαθμιαία, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, που εκεί περισσότερο πιέζεται το Σύστημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε εκτενώς στην επιδημιολογική κατάσταση, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την πανδημία με σκοπό να αποκομίσει πολιτικό όφελος, ενώ αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν τόνισε ότι “θα εξακολουθούμε με σύστημα, με αποφασιστικότητα και με αποτελεσματικότητα να φυλάμε τα σύνορά μας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα”.

«Καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια κάθε μέρα σε όλα τα μέτωπα της πανδημίας να αντιμετωπίσουμε αυτή την ιδιαίτερα επιθετική κατάσταση, που υπάρχει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης» είπε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. «Η μεγαλύτερη μάχη, η μεγαλύτερη προσπάθεια γίνεται για την ενίσχυση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που πιέζεται και θα πιεστεί ακόμη περισσότερο. Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας περιμένουμε, σε συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους, να δούμε πόσοι γιατροί θα ανταποκριθούν στα κίνητρα, τα οποία έχουμε θεσμοθετήσει για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εάν τα κενά που είχε εντοπίσει το Υπουργείο Υγείας δεν έχουν καλυφθεί -στον βαθμό που θεωρείται ότι πρέπει να καλυφθούν- αρχές της επόμενης εβδομάδας θα προχωρήσουμε στην επίταξη των υπηρεσιών γιατρών του ιδιωτικού τομέα, σε εκείνες τις ειδικότητες που λείπουν από το Ε.Σ.Υ. και που χρειάζεται υποστήριξη. Θεωρώ ότι αυτό θα γίνεται βαθμιαία, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, που εκεί περισσότερο πιέζεται το Σύστημα. Και ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν, θα προχωράμε» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Συνεργαζόμαστε και θα συνεργαζόμαστε με την επιτροπή των ειδικών. Οι αποφάσεις μας στηρίζονται στις εισηγήσεις τους. Αυτό ήταν το πλάνο αντιμετώπισης της πανδημίας όλο το προηγούμενο διάστημα και αυτό συνεχίζει να είναι. Έχουμε μια  συγκεκριμένη στρατηγική, μια συγκεκριμένη δέσμη πολιτικών, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία σε αυτή τη φάση της. Ταυτόχρονα, κρατάμε ανοιχτή τη ζωή, την οικονομία, την εκπαίδευση, την κοινωνία και δίνουμε τη μάχη για την επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η προσοχή εδώ που βρισκόμαστε τώρα, είναι στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Τα τεστ έχουν αυξηθεί. Οι  έλεγχοι  γίνονται πολύ συστηματικά και εντατικά το τελευταίο διάστημα. Οι ποινές έχουν αυστηροποιηθεί». 

ΣχετικάΆρθρα

Νέο μέτρο για την ελάφρυνση του clawback ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε εκδήλωση του ΙΣΑ

Γεωργιάδης: Δεν σκοπεύω να εκδώσω την υπουργική απόφαση για την επίταξη γιατρών, ευχαριστώ για την ανταπόκριση

26/07/2024
ΙΣΘ: Να ελέγχετε τη νομιμότητα γιατρών και ιατρείων για να αποφεύγονται οι απατεώνες

Γεωργιάδης: Δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί η διάταξη για επίταξη, αν ανταποκριθούν οι γιατροί

24/07/2024

Απαντώντας σε ερώτηση για την πίεση στο Ε.Σ.Υ. λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Σε ό,τι αφορά το Σύστημα Υγείας, προσθέτουμε συνεχώς κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα. Στη Βόρειο Ελλάδα έχουν ήδη προστεθεί 220 κλίνες νοσηλείας, στη Θεσσαλία άλλες 200 και περίπου 150 και 150, αντίστοιχα, για νοσηλεία εντός Covid. Το σύνολο των Μ.Ε.Θ. της χώρας είναι διαθέσιμο στο Σύστημα Υγείας, για να αξιοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Εκεί είναι στραμμένη η προσοχή μας. 

Υπάρχει μια διάσπαρτη ανησυχία, η οποία, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι φυσιολογική. Ο κόσμος έχει νωπές τις μνήμες του προηγούμενου lockdown. Βλέπει, ανησυχεί. Βλέπει την επίθεση της πανδημίας και την πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εμείς είμαστε καθαροί  στα μηνύματά μας. Δεν θέλουμε η χώρα να ξανακλείσει και  δεν θα ξανακλείσει. Δεν σχεδιάζουμε περιορισμούς για τους εμβολιασμένους συμπολίτες μας. Ξεκαθαρίσαμε σε όλους τους τόνους ότι τα σχολεία και η εκπαίδευση δεν θα κλείσουν. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όταν ξεκίνησε η λειτουργία τους, υπήρχαν συγκεκριμένα πρωτόκολλα, με ένα πολύ συγκεκριμένο και εκτεταμένο testing. Αν κάποιος το Σεπτέμβριο, που ξεκινούσαν τα σχολεία, μας έλεγε ότι θα έχουμε φτάσει 12 Νοεμβρίου και θα είναι κλειστά μόνο κάποια λίγα τμήματα στα 80.000, θα του λέγαμε ότι είναι υπερβολικά αισιόδοξος. Παρόλα αυτά, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων, με όλα όσα τηρούνται ως υγειονομικά μέτρα στα σχολεία και στα πανεπιστήμια συνεχίζεται η διά ζώσης εκπαίδευση. Είναι μια καθημερινή μάχη, είναι μια μεγάλη προσπάθεια της Κυβέρνησης, των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών, της κοινωνίας συνολικά, να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την πολύ δύσκολη εξισορροπιστική στρατηγική».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «Είναι ξεκάθαρο ότι έχει αποφασίσει ο κ. Τσίπρας, για λόγους προφανείς, δηλαδή για να δραπετεύσει από την πολιτική του αφάνεια, να εργαλειοποιήσει την πανδημία με σκοπό να αποκομίσει πολιτικό όφελος» Και συμπλήρωσε: «Είναι ο μοναδικός Αρχηγός Αντιπολίτευσης, το μοναδικό κόμμα στην Ευρώπη που πολιτεύεται με τέτοιο τρόπο. Θα κριθεί αυτή του η στάση από τους πολίτες, όταν έρθει η ώρα. Δεν μπορείς να κατηγορείς την Κυβέρνηση ότι φοβάται πολιτικό κόστος όταν επέβαλε υποχρεωτικότητα στο υγειονομικό προσωπικό, όταν όλοι οι υπόλοιποι μιλούσαν στην καλύτερη περίπτωση για «προαιρετική υποχρεωτικότητα». Ούτε μπορείς να λες ότι είναι ίδιες όλες οι δραστηριότητες. Όταν γίνεται κριτική και απαντάμε με αποδείξεις και με τα στοιχεία, δεν παίρνουμε άλλη απάντηση. Μας λένε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κυκλοφορούσαν πριν την πανδημία 850 λεωφορεία, σήμερα κυκλοφορούν 1.300 στην Αθήνα. Υπάρχει συνωστισμός σε ορισμένες ώρες; Προφανώς και υπάρχει. Και πρέπει να υπάρχει και καλύτερος έλεγχος και οι πολίτες να φροντίζουν με τις μάσκες και με τις αποστάσεις. Όμως, δεν κάτσαμε να παρακολουθήσουμε με σταυρωμένα τα χέρια το πράγμα. Βλέπαμε τι έρχεται. Πυκνώσαμε τα δρομολόγια, αυξήσαμε τα λεωφορεία, μειώσαμε τους χρόνους αναμονής και στα λεωφορεία και στο μετρό και στον ηλεκτρικό. Παραλάβαμε το να Ε.Σ.Υ. με 557 εντατικές και έχουμε σήμερα 1.277. Προσθέσαμε 12.000-14.000 ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στο Σύστημα. Είναι διαθέσιμες οι κλίνες του συνόλου του ιδιωτικού τομέα. Προχωράμε σε ένα μέτρο που δεν είναι ευχάριστο, όπως το είχαμε ξανακάνει στο παρελθόν: Την επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, για να στηριχθεί το Σύστημα. Οι κρίσεις θέλουν πράξεις, δεν θέλουν θεωρία. Θέλουν μια αποφασιστική και στιβαρή ηγεσία και προσήλωση στην καθημερινή προσπάθεια». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετήθηκε και για τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο που θα γίνουν την προσεχή εβδομάδα, λέγοντας πως «Είμαστε σε μια περίοδο που η πανδημία είναι εδώ. Ο κορωνοϊός είναι εδώ, επιτίθεται με πολύ μεγάλη ένταση. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα βάσει των οποίων πρέπει να γίνονται μαζικές εκδηλώσεις. Νομίζω ότι όλοι όσοι έχουν την ευθύνη και τον συντονισμό αυτών των εκδηλώσεων και που θα διαδηλώσουν, όπως συμβαίνει σε μια δημοκρατική χώρα όπως είναι η χώρα μας, εκείνες τις μέρες τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θα πρέπει να τα λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους. Ταυτόχρονα τα ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας, σε συνεργασία με τους διοργανωτές, θα πρέπει είναι σε συνεννόηση για να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα  και θα  είναι προς το συμφέρον όλων να τηρηθούν απόλυτα».

Όπως συμπλήρωσε «Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν πως είναι προς όφελος της κοινωνίας μας συνολικά να κάνει ο καθένας αυτό που θεωρεί ότι πρέπει να κάνει εκείνη τη μέρα φορώντας τη μάσκα του, τηρώντας τις αποστάσεις, κάνοντας αυτά που πρέπει να κάνει».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στις ανατιμήσεις επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν μένει στις εκτιμήσεις και στις διαπιστώσεις. «Από το Σεπτέμβριο κιόλας, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα. Έχουμε προχωρήσει στην τρίτη αναπροσαρμογή τους, στην αύξηση δηλαδή της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα για όλα τα νοικοκυριά, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειώσουμε κατά 80% περίπου την επίπτωση των ανατιμήσεων για όλους τους Έλληνες πολίτες. Μάλιστα, προχθές ανακοινώθηκαν και νέες μειώσεις για το φυσικό αέριο, για τα νοικοκυριά, από 20 μέχρι 40 ευρώ στους λογαριασμούς τους. Το συνολικό πακέτο των μέτρων φτάνει στα 620 εκατομμύρια. Είμαστε από τις πρώτες Κυβερνήσεις στην Ευρώπη που πολύ γρήγορα πήραμε τέτοιου είδους οριζόντια μέτρα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Το επίδομα θέρμανσης θα καλύψει 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά. Στις 15 Δεκεμβρίου θα δοθεί διπλάσιο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στους δικαιούχους. Έχουμε ακολουθήσει μια πολιτική όλο το προηγούμενο διάστημα που μας έχει δώσει τη δυνατότητα με τους αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης -που επιβεβαιώνονται από τις  φθινοπωρινές εκτιμήσεις της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής- να βοηθάμε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους μέσα στην κρίση να φύγουν από το φάσμα της ανεργίας και να βρουν κανονικά δουλειά και μισθό. Υπάρχει, επίσης, και η δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι μέσα στον επόμενο χρόνο, θα προχωρήσουμε και σε μια δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στις προτεραιότητες μας είναι η μείωση της ανεργίας, γιατί δεν υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση σε ανατιμήσεις ή σε διακυμάνσεις τιμών από το να έχει ο άλλος δουλειά, μισθό και εισόδημα. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας συγκροτημένης οικονομικής πολιτικής, η οποία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της όλες τις παραμέτρους. Όχι να παίρνεις ένα μέτρο, που πρόσκαιρα μπορεί κάπως να ωφελήσει, αλλά στην ουσία μπορεί να σου κάνει μεγαλύτερη ζημιά. Καταλαβαίνουμε τις ανησυχίες του κόσμου, βλέπουμε ότι το φάσμα των ανατιμήσεων δυσκολεύει την λειτουργία των νοικοκυριών στη ζωή των ανθρώπων. Η ενέργεια είναι ένας από τους τομείς που δίνεται μια πολύ μεγάλη μάχη και γι’ αυτό ακριβώς, με στοχευμένες παρεμβάσεις, βρισκόμαστε στο πλευρό τους. Το μέρισμα της ανάπτυξης και το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται, τον αξιοποιούμε για να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας» είπε για το θέμα.

Σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν για το μεταναστευτικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε: «Έχουμε δοκιμάσει την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού σε διάφορες εκφάνσεις, με κορυφαία την υβριδική επίθεση που δεχτήκαμε στον Έβρο. Η χώρα απέδειξε ότι μπορεί να αντιδρά πολύ αποτελεσματικά, έχοντας στο πλευρό της και την Ευρώπη συνολικά. Είναι ανά πάσα στιγμή προετοιμασμένη να αντεπεξέλθει σε τέτοιου είδους κινήσεις, σε τέτοιου είδους προκλήσεις». Και συμπλήρωσε: «Είναι σαφές ότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να δεχθούν την εργαλειοποίηση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, την εκμετάλλευση ανθρώπων, από οποιονδήποτε θέλει να δημιουργήσει διάφορα ζητήματα ή να τα βάλει στη φαρέτρα των πολιτικών του επιδιώξεων. Η χώρα εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.  Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου. Σώζει ζωές στη θάλασσα, ζωές που θέτουν σε κίνδυνο οι δουλέμποροι και όσοι τους υποθάλπουν.  Επίσης, φυλάει τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα. Ο καθένας γνωρίζει και βλέπει ποια είναι η κατάσταση, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό και το μεταναστευτικό στη χώρα σήμερα σε σχέση με αυτή που ήταν στο παρελθόν, ποια είναι η κατάσταση στα νησιά μας. Ποια κατάσταση βιώνουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στη χώρα μας σε συνθήκες απολύτως ανθρώπινες, που σέβονται την αξιοπρέπειά τους, που αποδεικνύει στην πράξη τον ανθρωπισμό μας με διαδικασίες ασύλου οι οποίες έχουν αρχή, μέση και τέλος, χωρίς ανθρώπους να στοιβάζονται σε χώρους που είναι ντροπή, όπως είχαμε δει στο παρελθόν. Με συνθήκες υγιεινής, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, χωρίς να στοιβάζονται σε σιδηροδρομικές γραμμές, σε πλατείες. Βλέπει κανείς ποια είναι η κατάσταση και στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις γειτονιές της Αθήνας και στις εθνικές οδούς και παλιά, που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχαμε βιώσει στο παρελθόν. Αυτή τη μεταναστευτική πολιτική θα εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε. Όπως, επίσης, θα εξακολουθούμε με σύστημα, με αποφασιστικότητα και με αποτελεσματικότητα να φυλάμε τα σύνορά μας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα».

Τέλος, αναφερόμενος στη Διάσκεψη της Λιβύης, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε και μάλιστα στο κορυφαίο επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδουν στη χώρα μας οι ξένοι ηγέτες, ο διεθνής παράγοντας. Αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι ο πιο βασικός παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό είναι μία φυσιολογική εξέλιξη μετά από την πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική που έχουμε ακολουθήσει τα δύο τελευταία χρόνια, σε κάθε επίπεδο και σε πολλά και διαφορετικά θέματα. Η Ελλάδα έχει ξανάρθει στην πρωτοπορία της συζήτησης σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο για θέματα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά, αλλά και για μια σειρά από άλλα ζητήματα. Σε ό,τι αφορά τη Λιβύη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος στις τοποθετήσεις του σχετικά με το θέμα, σε όλα τα fora. Πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των εκλογών, να εκφραστεί δημοκρατικά ο κόσμος εκεί για το πώς πρέπει, πώς θέλει να συνεχίσει τη ζωή του και πώς να κυβερνάται. Να αποχωρήσουν όλα τα ξένα και μισθοφορικά στρατεύματα από τη Λιβύη, όπως επίσης έχει συμφωνηθεί. Και από εκεί και πέρα, είναι σαφές ότι μόλις η κατάσταση εκεί εξομαλυνθεί και υπάρξει μια δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση, η χώρα μας έχει ζητήματα να συζητήσει με τη Λιβύη, όπως, για παράδειγμα, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ένα θέμα που αφορά πρωτίστως την Ελλάδα και τη Λιβύη. Οχι παράνομα Σύμφωνα που εν τοις πράγμασι πλέον είναι ανενεργά. Και αναφέρομαι στο περιβόητο τουρκο-λιβυκό Σύμφωνο».

Ετικέτες: επίταξη γιατρώνκορωνοϊόςΓιάννης Οικονόμου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Υπέρ του νομοσχέδιου τάχθηκαν οι φορείς που κλήθηκαν να εκφέρουν γνώμη

    5 Φεβ 2026

  • Κωστής Χατζηδάκης: Οι 14 παρεμβάσεις της κυβέρνησης για ένα κράτος πιο φιλικό στους πολίτες

    4 Φεβ 2026

  • κπγ εξετασεις γλωσσομαθειαςΠΑΣΟΚ για Εθνικό Απολυτήριο: Θα συμμετάσχουμε στον διάλογο με προτάσεις, όχι ως σχολιαστές του κυβερνητικού σχεδίου

    3 Φεβ 2026

  • ΚΚΕ: Οι αλλαγές στο Λύκειο προμηνύουν ολομέτωπη επίθεση σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και πρέπει να μείνουν στα χαρτιά

    3 Φεβ 2026

  • Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης σε Κοζάνη και Γρεβενά

    3 Φεβ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τέλη κυκλοφορίας: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ΑμεΑ από την ΑΑΔΕ για απαλλαγή από αυτά

    106 shares
    Share 42 Tweet 27
  • Έρχονται 279 μόνιμες προσλήψεις σε ΟΠΕΚΑ, e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Επίδομα θέρμανσης: Έρχεται η πληρωμή της δεύτερης δόσης

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Προσλήψεις στην Περιφέρεια Κρήτης

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Από 17 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για 2.206 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

    41 shares
    Share 16 Tweet 10

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.