Μέχρι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου έχουν περιθώριο οι ενοικιαστές να ελέγξουν τα στοιχεία της φορολογικής τους δήλωσης που συνδέονται με την επιστροφή ενοικίου. Αν εντοπίσουν λάθη ή παραλείψεις, μπορούν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση.
Η προσοχή στρέφεται στον Πίνακα 6 του Ε1, όπου καταχωρίζονται τα ενοίκια για την κύρια και τη φοιτητική κατοικία. Εκεί πρέπει να αναγράφεται το ποσό που καταβλήθηκε συνολικά μέσα στο 2025 και όχι μόνο το μηνιαίο μίσθωμα.
Αν, για παράδειγμα, κάποιος πλήρωνε 600 ευρώ τον μήνα επί ολόκληρο το έτος, στο Ε1 πρέπει να εμφανίζεται ετήσια δαπάνη 7.200 ευρώ και όχι 600 ευρώ.
Προσεκτικό έλεγχο χρειάζεται να κάνουν και όσοι μετακόμισαν μέσα στο 2025. Στη δήλωση πρέπει να αποτυπώνονται τα ενοίκια που κατέβαλαν για τις κατοικίες τις οποίες μίσθωσαν κατά τη διάρκεια του έτους.












































