voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Προσλήψεις στο «Χαμόγελο του παιδιού» – Δείτε τις ειδικότητες

    Voucher έως 800 ευρώ: Tα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα πρώιμη παιδική παρέμβαση

    Από σήμερα οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών

    Νέα μέτρα για το στεγαστικό: Οι προκλήσεις και οι «παγίδες»

    Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ

    Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως 26 Μαΐου η διόρθωση σφαλμάτων για τα βιολογικά

    Tα αδικήματα που προσάπτει η Ευρωπαία Εισαγγελέας στους κατηγορούμενους από την Κρήτη για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

  • Εκπαίδευση
    Με απόλυτη ασφάλεια οι Πανελλαδικές διαβεβαιώνουν τα αρμόδια υπουργεία

    Πανελλαδικές: Έως 22/12 οι αιτήσεις συμμετοχής για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

    Πανελλαδικές: Έως τις 06 Μαρτίου η υποβολή δικαιολογητικών για εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές

    Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Οι αλλαγές στις Πανελλαδικές 2026

    Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τις μετακινήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

    Σοφία Ζαχαράκη: Η χώρα χρειάζεται μια Εθνική Συμφωνία για το σχολείο του 2040

  • Θέσεις εργασίας
    Άνοιξαν οι αιτήσεις για 17 προσλήψεις στην ΕΦΑ Ηρακλείου

    Άνοιξαν οι αιτήσεις για 17 προσλήψεις στην ΕΦΑ Ηρακλείου

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 4ΓΒ/2025: 1.934 αιτήσεις για 132 θέσεις

    Λιβάνιος: Κονδύλια 320 εκατ. ευρώ για «έξυπνες πόλεις»

    Λιβάνιος: Έρχονται νέες μόνιμες προσλήψεις στους δήμους

    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2025: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 4.276 προσλήψεις – Από 18/12 οι ενστάσεις

  • Οικονομία
    Επιστροφή ενοικίου: Οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι

    Παρατείνεται έως τον Απρίλιο του 2026 η πληρωμή ενοικίων μόνον μέσω τράπεζας

    Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα λάβουν έως 1.000 ευρώ – Τα κριτήρια

    Επίδομα θέρμανσης: Μπαίνει η πρώτη δόση την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου

    Επίδομα Παιδιού Α21: Πότε θα δουν τα χρήματα οι δικαιούχοι

    Τι αλλάζει στους μετρητές ρεύματος με τη νέα απόφαση της ΡΑΑΕΥ

  • Εργασιακά
    Ηράκλειο: Στο πλευρό των εργαζομένων στην Υγεία, οι οικοδόμοι

    e-ΕΦΚΑ: Καταβάλλεται την Παρασκευή το αδειοδωρόσημο Χριστουγέννων 2025 σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους

    Οι προσλήψεις που θα γίνουν στο Δημόσιο το 2022

    Δώρο Χριστουγέννων: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα και τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι σε περίπτωση μη καταβολής

    e-ΕΦΚΑ: Έναρξη λειτουργίας νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας απογραφής ιδιωτικών οικοδομοτεχνικών έργων

    e-ΕΦΚΑ: Στις 19/12 καταβάλλεται το αδειοδωρόσημο Χριστουγέννων 2025 σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους

    Από Παρασκευή (19/12) η καταβολή των αυξημένων συντάξεων

  • VOUCHER
    Προσλήψεις στο «Χαμόγελο του παιδιού» – Δείτε τις ειδικότητες

    Voucher έως 800 ευρώ: Tα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα πρώιμη παιδική παρέμβαση

    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Έρχεται το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    Voucher των 200 ευρώ: Πώς θα πάρετε την επιδότηση

    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

  • Πολιτική
    Σοκ στον τουρισμό της Κρήτης – “Κανόνι” από μεγάλο tour operator

    Συνέδριο ΣΕΤΕ- “Tourism Ahead” – Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2025 θα είναι ένα ακόμη ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό

    Προσχέδιο προϋπολογισμού: Ανάπτυξη 2,1%, πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% έως 0,7% και μήνυμα δημοσιονομικής σταθερότητας

    Προϋπολογισμός 2026: Πέρασε από τη Βουλή με 159 «ναι» και 136 «όχι»

    Τα έξι μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το στεγαστικό

    Κ. Χατζηδάκης: Όσα δεν έγιναν σε ολόκληρη τη μεταπολίτευση κατά της φοροδιαφυγής, έγιναν από το 2019 και μετά

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική 1. Πρώτα Θέματα

Σπύρος Πρωτοψάλτης: Ρεκόρ 235.000 προσλήψεων και 350.000 καταρτιζόμενων, μέσω των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ

από NEWS ROOM
11/05/2025
σε 1. Πρώτα Θέματα, Συνεντεύξεις
119
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Η δημιουργία χιλιάδων νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας παραμένει ένα ανοιχτό και διαρκές στοίχημα» δηλώνει ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος στα προσωπικά στοιχήματα, που έθεσε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του.

Όπως σημειώνει, ένα από τα πρώτα και πιο κρίσιμα στοιχήματα ήταν να συμβάλει ουσιαστικά στη μετατροπή της ΔΥΠΑ – τότε ΟΑΕΔ- από έναν γραφειοκρατικό οργανισμό σε έναν πραγματικό σύμμαχο για τους ανέργους και τις επιχειρήσεις.

Ένα άλλο μεγάλο στοίχημα ήταν η ανεργία να υποχωρήσει αισθητά, δίνοντας ελπίδα και ευκαιρίες σε χιλιάδες συμπολίτες μας.

«Κοιτώντας πίσω, νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος για κάποια πράγματα, που έχουν επιτευχθεί. Το γεγονός ότι καταγράψαμε ένα ιστορικό ρεκόρ 235.000 προσλήψεων, μέσω των προγραμμάτων μας και καταφέραμε να μειώσουμε την ανεργία κατά το ήμισυ τα τελευταία πέντε χρόνια είναι κάτι που μας γεμίζει με δύναμη να συνεχίσουμε» επισημαίνει ο κ. Πρωτοψάλτης.

ΣχετικάΆρθρα

ΔΥΠΑ: Λήγει την 1η Δεκεμβρίου η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για το πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για τη στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας ανέργων 18–29 ετών

17/12/2025
Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

ΔΥΠΑ: Σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και του Δώρου Χριστουγέννων

17/12/2025

Παράλληλα, τονίζει ότι το ρεκόρ των 235.000 προσλήψεων και των 350.000 καταρτιζόμενων, μέσω των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ, επιβεβαιώνει ότι η έμφαση στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης αποδίδει, συμβάλλοντας καίρια στη σημαντική μείωση της ανεργίας κατά το ήμισυ τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Για το 2025», όπως αναφέρει, «τα προγράμματα απασχόλησης εστιάζουν κυρίως στη στήριξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα εμπόδια ένταξης στην αγορά εργασίας, όπως είναι οι νέοι, οι γυναίκες και οι μακροχρόνια άνεργοι. Όσον αφορά τις γεωγραφικές περιοχές, υπάρχουν ανοιχτά προγράμματα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και προσλήψεων ανέργων σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, όπως ο Έβρος, η Θεσσαλία, η Βόρεια Εύβοια και η Δυτική Μακεδονία».

Σχετικά με το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της ΔΥΠΑ, στο οποίο αυξήθηκε ο προϋπολογισμός και ο αριθμός των ωφελούμενων, ο κ. Πρωτοψάλτης υπογραμμίζει ότι, με βάση τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, πάνω από το 70% των ωφελούμενων είναι γυναίκες, ενώ το 49% των δικαιούχων διαμένει στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, με το υπόλοιπο 51% να βρίσκεται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΔΥΠΑ, τα ποσοστά αυτά καταδεικνύουν μια σημαντική έμφαση στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και μια σχετικά ισορροπημένη κατανομή των ωφελούμενων μεταξύ των δύο μεγάλων αστικών κέντρων και της υπόλοιπης χώρας, δύο στόχοι που είχαν τεθεί εξαρχής.

Επίσης, ο κ. Πρωτοψάλτης αναλύει τα θετικά αποτελέσματα του καινοτόμου ψηφιακού εργαλείου JOBmatch και της αναβαθμισμένης εφαρμογής JOBmatch 2.0, με στόχο την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας στους κρίσιμους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης, ενώ προσθέτει ότι η ΔΥΠΑ συνεχίζει να επενδύει πολύ στοχευμένα σε δράσεις, βοηθώντας τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους.

Μάλιστα, προαναγγέλλει την πραγματοποίηση και δεύτερης «Ημέρας Καριέρας» στο εξωτερικό, μετά το Ντίσελντορφ.

Σε ερώτηση αναφορικά με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, ο διοικητής της ΔΥΠΑ απαντά ότι βασική επιδίωξη είναι να καταστούν συνειδητές επιλογές για τους νέους, «με στόχο να αρχίσουμε να παράγουμε περισσότερους απόφοιτους σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης και όχι το αντίστροφο».

Τέλος, ο κ. Πρωτοψάλτης μιλά για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2025-2026 και διευκρινίζει ότι εφέτος το πρόγραμμα ξεκινά την 1η Ιουνίου 2025, νωρίτερα από ποτέ, ώστε οι δικαιούχοι να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των επιταγών όλο το καλοκαίρι και όχι μόνο τους μήνες αιχμής, που είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρου Πρωτοψάλτη, στη δημοσιογράφο, Γεωργία Μπάρλα, για το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ: κ. Πρωτοψάλτη είστε επικεφαλής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης περίπου πέντε χρόνια. Ποια είναι τα προσωπικά στοιχήματα που είχατε θέσει με την ανάληψη των καθηκόντων σας; Ποια θεωρείτε ότι έχουν κερδηθεί και ποια παραμένουν ανοιχτά;

Απ: Είναι αλήθεια ότι, μετά από 20 και πλέον χρόνια σπουδών και θητείας σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αποφάσισα το 2019 να επιστρέψω στην Ελλάδα. Ήταν μια συνειδητή επιλογή προσφοράς στην πατρίδα μου, αξιοποιώντας την εμπειρία και τις γνώσεις, που είχα αποκομίσει.

Ένα από τα πρώτα και πιο κρίσιμα προσωπικά μου στοιχήματα ήταν να συμβάλω ουσιαστικά στη μετατροπή της ΔΥΠΑ – τότε ΟΑΕΔ- από έναν γραφειοκρατικό οργανισμό σε έναν πραγματικό σύμμαχο για τους ανέργους και τις επιχειρήσεις. Ήθελα να δω μια υπηρεσία πιο αποτελεσματική, πιο ευέλικτη και πιο προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ένα άλλο μεγάλο στοίχημα ήταν να δούμε την ανεργία να υποχωρεί αισθητά, δίνοντας ελπίδα και ευκαιρίες σε χιλιάδες συμπολίτες μας.

Κοιτώντας πίσω, νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος για κάποια πράγματα, που έχουν επιτευχθεί. Το γεγονός ότι καταγράψαμε ένα ιστορικό ρεκόρ 235.000 προσλήψεων, μέσω των προγραμμάτων μας και καταφέραμε να μειώσουμε την ανεργία κατά το ήμισυ τα τελευταία πέντε χρόνια είναι κάτι που μας γεμίζει με δύναμη να συνεχίσουμε. Χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό, γιατί αυτή η προσπάθεια είναι συλλογική και, στο πλαίσιο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους τους εργαζόμενους της ΔΥΠΑ για τη σημαντική τους συμβολή σε αυτή την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια.

Ωστόσο, γνωρίζω πολύ καλά ότι έχουμε αρκετά ακόμα να κάνουμε. Η δημιουργία χιλιάδων νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας παραμένει ένα ανοιχτό και διαρκές στοίχημα.

Το προσωπικό μου όραμα είναι να συμβάλω, όσο μπορώ, μαζί με την πολιτική ηγεσία, ώστε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να έχει την ευκαιρία για μια αξιοπρεπή και βιώσιμη εργασία.

Ερ: Ποιος είναι ο αντίκτυπος των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, που υλοποιεί η ΔΥΠΑ, στην αγορά εργασίας; Σε ποιες πληθυσμιακές ομάδες και γεωγραφικές περιοχές εστιάζουν τα προγράμματα απασχόλησης το 2025;

Απ: Το ρεκόρ των 235.000 προσλήψεων και των 350.000 καταρτιζόμενων, μέσω των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ, επιβεβαιώνει ότι η έμφαση στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης αποδίδει, συμβάλλοντας καίρια στη σημαντική μείωση της ανεργίας κατά το ήμισυ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Για το 2025, τα προγράμματα απασχόλησης εστιάζουν κυρίως στη στήριξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα εμπόδια ένταξης στην αγορά εργασίας, όπως είναι οι νέοι, οι γυναίκες και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Όσον αφορά τις γεωγραφικές περιοχές, υπάρχουν ανοιχτά προγράμματα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και προσλήψεων ανέργων σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, όπως ο Έβρος, η Θεσσαλία, η Βόρεια Εύβοια και η Δυτική Μακεδονία.

Ερ: Η ΔΥΠΑ διευρύνει τους δικαιούχους και αυξάνει τον προϋπολογισμό του νέου προγράμματος επιχειρηματικότητας. Ποιο είναι το προφίλ των ωφελούμενων, με βάση τους πίνακες των αποτελεσμάτων, που αναρτήθηκαν;

Απ: Με στόχο να καλύψουμε περισσότερες ανάγκες, στο νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της ΔΥΠΑ, το οποίο απευθύνεται σε ανέργους 30-59 ετών, με έμφαση στις γυναίκες και επιδοτεί με 17.000 ευρώ τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του από 100 εκατ. ευρώ σε 170 εκατ. ευρώ και τον αριθμό των ωφελούμενων από 5.880 σε 10.000.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, που έχουμε στη διάθεσή μας, πάνω από το 70% των ωφελούμενων είναι γυναίκες, ενώ το 49% των δικαιούχων διαμένει στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, με το υπόλοιπο 51% να βρίσκεται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα ποσοστά αυτά καταδεικνύουν μια σημαντική έμφαση στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και μια σχετικά ισορροπημένη κατανομή των ωφελούμενων μεταξύ των δύο μεγάλων αστικών κέντρων και της υπόλοιπης χώρας, δύο στόχοι που είχαμε θέσει εξαρχής.

Ερ: Η έλλειψη εργατικού δυναμικού αναδεικνύεται στις ημέρες μας ως μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τις ελληνικές επιχειρήσεις, τη στιγμή που η ανεργία στη χώρα μας έχει υποχωρήσει κάτω από 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ο τουρισμός και η εστίαση είναι δύο κλάδοι που έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το φαινόμενο. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΔΥΠΑ θέτει σε λειτουργία νέα αναβαθμισμένα ψηφιακά εργαλεία για την ενίσχυση της απασχόλησης. Πώς αξιολογείτε την αποτελεσματικότητά τους;

Απ: Για άλλη μία χρονιά, η ΔΥΠΑ θέτει στη διάθεση των κρίσιμων κλάδων του τουρισμού και της εστίασης ένα καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας, οι οποίες αυξάνονται σε μια περίοδο με σημαντική μείωση της ανεργίας και ταυτόχρονα ρεκόρ τουρισμού.

Στόχος μας είναι η άμεση και αποτελεσματική σύνδεση εργοδοτών και υποψήφιων εργαζομένων, με ταχύτητα, ακρίβεια και διαφάνεια.

Τα αποτελέσματα του πρώτου χρόνου λειτουργίας του JOBmatch υποδεικνύουν μια επιτυχημένη αρχή. Συνολικά, από τον Μάιο του 2024, η πλατφόρμα έχει 22.068 υποψηφίους (11.068 άνεργοι), 3.948 επιχειρήσεις και έχουν γίνει 41.741 matches, ενώ, την τελευταία εβδομάδα, με την ανανέωση σε JOBmatch 2.0, έχουν εγγραφεί 2.688 υποψήφιοι, εκ των οποίων 1.587 εγγεγραμμένοι άνεργοι, δηλαδή αύξηση 12% και 3.948 επιχειρήσεις, δηλαδή αύξηση 44%. Επίσης, προσφέρονται 2.387 νέες θέσεις εργασίας και έχουν ήδη γίνει περισσότερα από 9.500 matches.

Ερ: Παράλληλα, η ΔΥΠΑ συνεχίζει να επενδύει σε δράσεις συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας. Πώς κρίνετε το αποτύπωμα αυτών των πρωτοβουλιών; Είναι στα άμεσα σχέδια η πραγματοποίηση δεύτερης «Ημέρας Καριέρας» στο εξωτερικό, μετά το Ντίσελντορφ, με στόχο τον επαναπατρισμό Ελλήνων;

Απ: Συνεχίζουμε να επενδύουμε πολύ στοχευμένα σε δράσεις, βοηθώντας τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους.

Ο μεγάλος αριθμός εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής, που υλοποιήθηκαν το 2024 (1.128) και ο αριθμός των πολιτών που επωφελήθηκαν (πάνω από 12.000), επιβεβαιώνουν την ευρεία απήχηση και την αποτελεσματικότητα αυτών των πρωτοβουλιών.

Συνεχίζουμε και τον Μάιο, διοργανώνοντας 156 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής για την προετοιμασία των πολιτών για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο ερώτημά σας, πράγματι, είναι στα σχέδιά μας η πραγματοποίηση και δεύτερης «Ημέρας Καριέρας» στο εξωτερικό, μετά το Ντίσελντορφ. Ωστόσο, ακόμα δεν έχω να ανακοινώσω κάτι συγκεκριμένο.

Ερ: Τον Μάιο, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις «Open Day-Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» σε όλη τη χώρα. Ποιες είναι οι προοπτικές απασχόλησης που προσφέρει η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση;

Απ: Βασική μας επιδίωξη είναι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση να καταστούν συνειδητές επιλογές για τους νέους, με στόχο να αρχίσουμε να παράγουμε περισσότερους αποφοίτους σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης και όχι το αντίστροφο, όπως γίνεται σήμερα.

Οι προοπτικές απασχόλησης που προσφέρει η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, είναι πολύ ικανοποιητικές, αν συνυπολογίσουμε πως η απορρόφηση των αποφοίτων των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας της ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας άγγιξε το 77% τα τελευταία δύο χρόνια.

Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην κατάρτιση των νέων μας, με στόχο να τους εξοπλίσουμε με τα απαραίτητα εφόδια, που θα συμβάλουν στη διασφάλιση ενός σίγουρου επαγγελματικού μέλλοντος.

Ερ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2025-2026; Πόσους θα αφορά;

Απ: Οι αιτήσεις για το εφετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού άνοιξαν την περασμένη Τετάρτη 7 Μαΐου 2025.

Έχει προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ και αφορά, όπως και πέρσι, σε 300.000 επιταγές (vouchers).

Ωστόσο, αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι, εφέτος, ξεκινά την 1η Ιουνίου 2025, νωρίτερα από ποτέ, καθώς θέλαμε οι δικαιούχοι να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των επιταγών όλο το καλοκαίρι και όχι μόνο τους μήνες αιχμής, που είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος.

Υπενθυμίζω πως, εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή ανέρχεται σε 25%, ενώ, για ΑμεΑ, τα εισιτήρια είναι δωρεάν.

Ετικέτες: ΔΥΠΑΣπυρίδων Πρωτοψάλτηςπρογράμματα ΔΥΠΑνέα προγράμματα ΔΥΠΑ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ν. Κεραμέως: Αύξηση της κάλυψης από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σημαίνει δυνατότητα για αύξηση μισθών

    30 Νοέ 2025

  • Κ. Χατζηδάκης: Γυρνάμε σελίδα και περνάμε σε μια νέα κανονικότητα στις πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων

    30 Νοέ 2025

  • Χατζηδάκης για τις αγροτικές επιδοτήσεις: Με ένα πιο δίκαιο σύστημα, η χώρα δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ

    28 Νοέ 2025

  • Θ. Κοντογεώργης: Δευτέρα η ενίσχυση 250 ευρώ στους συνταξιούχους, μέσα στην εβδομάδα επιστροφή ενοικίου και βασική ενίσχυση τους αγρότες

    23 Νοέ 2025

  • Ν. Κεραμέως: Μειώθηκαν κατά 76% τα εκκρεμή ραντεβού των ΚΕΠΑ μέσα σε έναν χρόνο

    22 Νοέ 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    704 shares
    Share 282 Tweet 176
  • Αυξάνεται το επίδομα παιδιού από το 2026

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Έρχεται το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Επίδομα θέρμανσης: Οι 3 πληρωμές που έρχονται

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Νέα προκήρυξη από το ΑΣΕΠ: 66 προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδας με απολυτήριο Λυκείου!

    63 shares
    Share 25 Tweet 16

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.