Διοικητής ΟΑΕΔ για Κοινωφελή: Ίσως να δοθεί παράταση και σε άλλα προγράμματα - voucherergasia.gr

Διοικητής ΟΑΕΔ για Κοινωφελή: Ίσως να δοθεί παράταση και σε άλλα προγράμματα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση και άλλων προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας αφήνει με συνέντευξή του στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

«Πέρα από τα προγράμματα για τα «hot spots» και για το Δημόσιο Τομέα της Υγείας, δεν έχει αποφασιστεί μέχρι στιγμής να δοθεί παράταση σε άλλη αντίστοιχη δράση. Παρ’ όλα αυτά βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προκειμένου από κοινού να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις με έναν και μοναδικό γνώμονα: Να ενισχύσουμε ουσιαστικά τις προσπάθειες όσων βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας να βρουν θέσεις απασχόλησης», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα νέα προγράμματα του Οργανισμού για το 2020 εκτιμά ότι «μέχρι τα τέλη του χρόνου θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε λεπτομέρειες».

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε: «Σύντομα θα υπάρξουν οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Για το εν λόγω πρόγραμμα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την κοινωνία και όσες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα έχουν ακριβώς αυτόν τον στόχο: Να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς ακόμη πιο ωφέλιμο για τους ανέργους που θα συμμετάσχουν αλλά και για τους φορείς στους οποίους θα τοποθετηθούν».

Και πρόσθεσε: «Πέρα από τα προγράμματα για τα «hot spots» και για το Δημόσιο Τομέα της Υγείας, δεν έχει αποφασιστεί μέχρι στιγμής να δοθεί παράταση σε άλλη αντίστοιχη δράση. Παρ’ όλα αυτά βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου προκειμένου από κοινού να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις με έναν και μοναδικό γνώμονα: Να ενισχύσουμε ουσιαστικά τις προσπάθειες όσων βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας να βρουν θέσεις πλήρους απασχόλησης που έχουν διάρκεια και προοπτική».

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ