Για τον επόμενο γραπτό διαγωνισμό μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγες μέρες.
Συγκεκριμένα είπε πως στόχος του υπουργείου είναι να γίνει πιθανότατα την άνοιξη του 2025 ενώ ανέφερε πως «υπάρχουν περίπου 10.000 θέσεις, όλων των κατηγοριών, που θα προκηρυχθούν συνολικά».
«Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δεν θα γίνει με στιλό και χαρτί, αλλά πιθανότατα θα είναι μπροστά σε υπολογιστή», είπε.
Τι αλλάζει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
Σχετικά με τις αλλαγές, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, που σχεδιάζονται για τον επόμενο διαγωνισμό, ο υπουργός ανέφερε: «Κάναμε παρεμβάσεις σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού, από την προετοιμασία της προκήρυξης, την υποβολή των αιτήσεων, την ίδια τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και, βεβαίως, την έκδοση των αποτελεσμάτων, και εν συνεχεία την τοποθέτηση του υπαλλήλου στη θέση, στην οποία διορίζεται. Στόχος είναι ο χρόνος να περιοριστεί σε λιγότερο από ένα έτος από την έναρξη της προκήρυξης».
Πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να είναι αποδεκτό οι διαγωνισμοί να χρειάζονται τρία χρόνια για να ολοκληρωθούν, για τον λόγο αυτό η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται σχεδόν απόλυτα σε μεγάλο βαθμό ηλεκτρονικά, αντλώντας δηλαδή τα στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων του ελληνικού Δημοσίου».
Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται πλέον η υποβολή των αιτήσεων συνταξιοδότησης για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς η…
Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης 2026-2027, με περίπου…
Mε τρεις αποφάσεις που υπέγραψε η υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, εγκρίθηκαν 160 προσλήψεις σε 14…
Επιτάχυνση του πληθωρισμού καταγράφηκε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της Eurostat,…
Νέα δεδομένα στους μισθούς εκατομμυρίων εργαζομένων φέρνει το 2027, με τρεις βασικές παρεμβάσεις που αναμένεται…
Το αργότερο έως τις 27 Νοεμβρίου, θα πιστώσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στους…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ