Θέσεις εργασίας

ΑΣΕΠ: Την άνοιξη ο νέος γραπτός διαγωνισμός για 10.000 προσλήψεις

Για τον επόμενο γραπτό διαγωνισμό μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα είπε πως στόχος του υπουργείου είναι να γίνει πιθανότατα την άνοιξη του 2025 ενώ ανέφερε πως «υπάρχουν περίπου 10.000 θέσεις, όλων των κατηγοριών, που θα προκηρυχθούν συνολικά».

«Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δεν θα γίνει με στιλό και χαρτί, αλλά πιθανότατα θα είναι μπροστά σε υπολογιστή», είπε.

Τι αλλάζει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Σχετικά με τις αλλαγές, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, που σχεδιάζονται για τον επόμενο διαγωνισμό, ο υπουργός ανέφερε: «Κάναμε παρεμβάσεις σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού, από την προετοιμασία της προκήρυξης, την υποβολή των αιτήσεων, την ίδια τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και, βεβαίως, την έκδοση των αποτελεσμάτων, και εν συνεχεία την τοποθέτηση του υπαλλήλου στη θέση, στην οποία διορίζεται. Στόχος είναι ο χρόνος να περιοριστεί σε λιγότερο από ένα έτος από την έναρξη της προκήρυξης».

Πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να είναι αποδεκτό οι διαγωνισμοί να χρειάζονται τρία χρόνια για να ολοκληρωθούν, για τον λόγο αυτό η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται σχεδόν απόλυτα σε μεγάλο βαθμό ηλεκτρονικά, αντλώντας δηλαδή τα στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων του ελληνικού Δημοσίου».

Πρόσφατα άρθρα

ΕΦΚΑ: Πώς θα βγαίνουν στη σύνταξη οι δημόσιοι υπάλληλοι

Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται πλέον η υποβολή των αιτήσεων συνταξιοδότησης για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς η…

04/11/2026

Επίδομα θέρμανσης: Έως 1.560 ευρώ στους δικαιούχους – Πότε ανοίγει το myΘέρμανση

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης 2026-2027, με περίπου…

04/11/2026

ΥΠΕΣ: Εγκρίθηκαν 160 προσλήψεις σε Δήμους και ΔΕΥΑ

Mε τρεις αποφάσεις που υπέγραψε η υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, εγκρίθηκαν 160 προσλήψεις σε 14…

04/11/2026

“Εκτοξεύτηκε” στο 5,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Επιτάχυνση του πληθωρισμού καταγράφηκε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της Eurostat,…

04/11/2026

Μισθοί: Το σενάριο για αύξηση έως 40 ευρώ από το 2027

Νέα δεδομένα στους μισθούς εκατομμυρίων εργαζομένων φέρνει το 2027, με τρεις βασικές παρεμβάσεις που αναμένεται…

04/11/2026

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι θα εισπράξουν την ενίσχυση έως τέλη Νοεμβρίου

Το αργότερο έως τις 27 Νοεμβρίου, θα πιστώσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στους…

04/11/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ