voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    ΕΟΠΥΥ: Πώς έγινε εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων

    Μικρή «ανάσα»στα αποθέματα νερού λόγω των βροχοπτώσεων

    Το Netflix εξαγοράζει την Warner Bros έναντι αστρονομικού ποσού!

    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για κακοκαιρία μέχρι την Τετάρτη

    Κακοκαιρία: Σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE» εννιά Περιφέρειες – Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου

  • Εκπαίδευση
    ΔΥΠΑ: Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Κακοκαιρία: Κλειστές την Παρασκευή οι εκπαιδευτικές δομές και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής

    Κακοκαιρία Byron: Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία θα μείνουν κλειστά

    Κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Σφακιά με αίτημα προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Κακοκαιρία Byron: Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής

    ΟΠΕΚΑ: Παράταση στις αιτήσεις για 1.000 ευρώ σε επιτυχόντες των Πανελληνίων 2025

  • Θέσεις εργασίας
    ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

    ΔΥΠΑ: 60 νέες μόνιμες προσλήψεις για το 2026 με ευκαιρίες για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες

    Προκήρυξη για 413 μόνιμες προσλήψεις στον ΟΣΥ

    ΟΣΥ: Προχωρά σε 290 προσλήψεις οδηγών λεωφορείων

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 4ΓΒ/2025 : Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από επιτυχόντες του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού (2Γ/2022)

    Δήμος Πειραιά: 290 νέες προσλήψεις χωρίς πτυχίο

    Αρχίζουν οι αιτήσεις για 20 προσλήψεις στο Δήμο Πειραιά

  • Οικονομία

    Τέλη κυκλοφορίας 2026: Πληρωμή χωρίς παράταση, πρόστιμα στους ασυνεπείς

    diplh-enisxush-noikokuria-xristougenna

    Χαμηλότερες τιμές και δωρεάν ενεργειακή αναβάθμιση για τα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από τη Δευτέρα έως 12 Δεκεμβρίου

    ΔΥΠΑ: Τα 300 ευρώ που δικαιούνται χιλιάδες άνεργοι – Δείτε αν είστε δικαιούχοι

  • Εργασιακά

    Τι ισχύει για το Δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

    Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Τέλος το «πέναλτι» ύψους 30% – Τι θα ισχύει με τη φορολόγηση του εισοδήματος

    Ποιοι δεν θα δουν αύξηση στις συντάξεις Ιανουαρίου

    ΔΥΠΑ: Τα 300 ευρώ που δικαιούνται χιλιάδες άνεργοι – Δείτε αν είστε δικαιούχοι

    Ποιες οι συνέπειες μη καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων

  • VOUCHER
    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Δεν κόβεται πλέον το ταμείο ανεργίας σε επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης!

    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Nέο Voucher Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500€

  • Πολιτική

    Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες

    Βουλή: Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για τις παρακολουθήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Περισσεύει η κυβερνητική κοροϊδία – Οι 4 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς

    Τους Έλληνες του Λονδίνου καλεί η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση του Rebrain Greece

    Κεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Η ιστορική Κοινωνική συμφωνία οδηγεί σε πλήρη προστασία των εργαζομένων

    Κρήτη: «Ψίχουλα» οι αποζημιώσεις για ζημιές από την κλιματική αλλαγή

    Χατζηδάκης: Μήνας πληρωμών για τους αγρότες ο Δεκέμβριος – Πάμε σε ένα σύστημα αξιόπιστο και δίκαιο για τις επιδοτήσεις

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Τα νέα «όπλα» που μέσα στο 2022 θα φέρουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας

από Ανδρέας Κριτσωτάκης
07/02/2022
σε Θέσεις εργασίας

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Μετά το ρεκόρ των 50.000 νέων θέσεων εργασίας, που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο ΟΑΕΔ ξεκίνησε το 2022 εξίσου δυναμικά, με την υλοποίηση μιας “νέας γενιάς” ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης με 86.000 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Οι δράσεις αυτές αφενός βοηθούν τις επιχειρήσεις να αυξήσουν το προσωπικό τους και αφετέρου δίνουν την ευκαιρία σε ανέργους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας» δηλώνει ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για 11 νέα προγράμματα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και του ΕΣΠΑ, που επιδοτούν την πρόσληψη ανέργων σε 62.000 νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, με προϋπολογισμό που θα ξεπεράσει τα 580 εκατ. ευρώ, καθώς και οκτώ ανοικτά προγράμματα με 24.000 νέες θέσεις εργασίας.

 

Ειδικότερα, ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρει ότι, ήδη, στις 17 Ιανουαρίου, ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το πρώτο από τα 11 νέα προγράμματα, το οποίο αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων, ηλικίας 30 ετών, στις Περιφερειακές Ενότητες του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, καθώς και στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με έμφαση στις γυναίκες. Με συνολικό προϋπολογισμό 26 εκατ. ευρώ, το 12μηνης διάρκειας πρόγραμμα επιχορηγεί κάθε πρόσληψη με ποσά που κυμαίνονται από 467 ευρώ μηνιαία (5.598 ευρώ ετήσια) για ανέργους 50 ετών και άνω, έως 700 ευρώ μηνιαία (8.397 ευρώ ετήσια) για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται, μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου.

Στις 27 Ιανουαρίου, ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον Γ΄ κύκλο επιδότησης 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω. Η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της επιχορήγησης κυμαίνονται από 473 ευρώ μηνιαία (5.676 ευρώ ετήσια) για ανέργους, ηλικίας έως και 49 ετών, έως 710 ευρώ μηνιαία (8.520 ευρώ ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.

ΣχετικάΆρθρα

στάση εργασίας

ΕΣΥ: Λήγουν οι συμβάσεις 1.046 νοσηλευτών και 2.000 εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ

21/11/2023

Προγράμματα κατάρτισης: Πληθαίνουν οι καταγγελίες – Στο «περίμενε» για τις πληρωμές οι συμμετέχοντες! (VIDEO)

19/01/2023
 

Επιπλέον, συνεχίζονται, μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης 5.000 ανέργων 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, συνολικού προϋπολογισμού 32 εκατ. ευρώ, στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης, με ποσά επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών που κυμαίνονται από 467 ευρώ μηνιαία (5.598 ευρώ ετήσια) για ανέργους, ηλικίας 30-49 ετών, έως 700 ευρώ μηνιαία (8.397 ευρώ ετήσια) για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω.

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν την αίτησή τους, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων (ependyseis.gr/mis). Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη. Στις παραπάνω δράσεις δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης, μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής, ενώ στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Ταυτόχρονα, υλοποιούνται δράσεις στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή και, συγκεκριμένα, πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης, συνολικού προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ, καθώς και πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 2.000 νέων ανέργων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (1.450 θέσεις) και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (550 θέσεις), συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ.

Ανοικτά παραμένουν και τα προγράμματα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών, απασχόλησης ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας, καθώς και το πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και στις γυναίκες, που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση και να επανενταχτούν στην αγορά εργασίας.

Τα νέα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ περιλαμβάνουν δράσεις απασχόλησης για:

– 20.000 νέους ανέργους για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (για 7 μήνες, 100% επιδότηση).

– 10.000 μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας (12-18 μήνες, 653-746 ευρώ μηνιαία επιδότηση).

– 10.000 άνεργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας (12-24 μήνες, 700-750 ευρώ μηνιαία επιδότηση).

– 5.000 άνεργους στους τομείς της πράσινης οικονομίας, με έμφαση στις γυναίκες (15 μήνες, 700 ευρώ μηνιαία επιδότηση).

– 4.000 άνεργους για δημιουργία επιχειρήσεων στην ψηφιακή οικονομία (12 μήνες, 14.800 ευρώ επιδότηση).

– 3.400 ανέργους στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης (12-18 μήνες, έως 933 ευρώ μηνιαία επιδότηση).

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, υπογραμμίζει: «Ο ΟΑΕΔ εστιάζει στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, αξιοποιώντας την ευρεία εργαλειοθήκη και τεχνογνωσία του, για να στηρίξει τους ανέργους και ιδιαίτερα όσους αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα εμπόδια εργασιακής επανένταξης, όπως είναι οι νέοι, οι άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας, οι γυναίκες, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, ο ΟΑΕΔ προχωράει στην υλοποίηση νέων στοχευμένων προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας που προσφέρουν ισχυρά κίνητρα στις επιχειρήσεις, ώστε να δημιουργήσουν νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης. Ο ρόλος του ΟΑΕΔ είναι κομβικός για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, αλλά και της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και γι’ αυτό οι δράσεις μας έχουν στο επίκεντρο την ταχύτερη ένταξη ή επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας και όχι μόνο την προσωρινή οικονομική στήριξή τους, μέσω παροχών».

Ετικέτες: OAEDergasia

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Αρχίζουν οι αιτήσεις για 20 προσλήψεις στο Δήμο Πειραιά

    1 Δεκ 2025

  • ΔΥΠΑ: Στις 13/12 η ημέρα καριέρας στη Λάρισα με 40 επιχειρήσεις και 1.000 θέσεις εργασίας

    1 Δεκ 2025

  • ΔΥΠΑ: Στις 29/11 στη Δράμα η 48η «Ημέρα Καριέρας» – 30 επιχειρήσεις και 700 θέσεις εργασίας

    28 Νοέ 2025

  • Σε εξέλιξη το JobReady από τη ΔΥΠΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας

    26 Νοέ 2025

  • Προκήρυξη για 700 προσλήψεις συνοριοφυλάκων σε 21 περιοχές της Ελλάδας

    25 Νοέ 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού

    Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    174 shares
    Share 70 Tweet 44
  • Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    160 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    127 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Επίδομα θέρμανσης: Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Συντάξεις Ιανουαρίου: Νωρίτερα θα δουν λεφτά 4,2 εκατ. συνταξιούχοι – Πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές

    80 shares
    Share 32 Tweet 20

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.