Οριστικό «φρένο» στην ανανέωση συμβάσεων για 5.500 πτυχιούχους

Οριστικό «φρένο» στην ανανέωση συμβάσεων για 5.500 πτυχιούχους

14 Φεβρουαρίου 2020

Κανένα περιθώριο συζήτησης δεν άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας οριστικά το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων των 5.500 πτυχιούχων του δημοσίου που είχαν προσληφθεί μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με θέμα τα εργασιακά, τόνισε ότι βάσει της προκήρυξης που είχε φτιαχτεί επί κυβέρνησης Τσίπρας στο άρθρο 6 σημειώνεται ότι «είναι άκυρη» η ανανέωση ή επέκταση των συμβάσεων των συγκεκριμένων εργαζομένων. Σε αυτό το σημείο επιτέθηκε στον Αλ. Τσίπρα και σημείωσε: «Εξακολουθείτε να κοροϊδεύετε τους νέους συμπολίτες μας κλείνοντας το μάτι σε παράνομα βολέματα. Εγώ θα κλείνω την πόρτα στους διορισμούς από το παράθυρο, να ποιος εκπροσωπεί το παλιό και ποιος το νέο, κατέληξε ο πρωθυπουργός».

Ο πρωθυπουργός τάχθηκε παράλληλα κατά των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα «ειδικά εκτός ΑΣΕΠ», όπως είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πρώτιστο στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και όχι στη δημιουργία θέσεων εργασίας στο δημόσιο.

«Δεν μπορεί να υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές ιδιωτικές επιχειρήσεις, ούτε ακμαίες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως ήταν μία συμφωνία αλήθειας που είχε κάνει η κυβέρνηση προεκλογικά.

«Αυτή τη συμφωνία αλήθεια τηρούμε απαρέγκλιτα στους επτά μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση» κατέληξε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως «μπόρεσε σε ένα τόσο σημαντικό θέμα να χωρέσει τριπλάσια ψέματα και ανακρίβειες, παρουσίασε στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<