Συρίγος: Πότε θα γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Συρίγος: Πότε θα γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

7 Μαΐου 2021

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μίλησε για τις εκπαιδευτικές βαθμίδες που επαναλειτουργούν από την ερχόμενη εβδομάδα, τονίζοντας πως το άνοιγμα γίνεται βήμα προς βήμα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Παιδείας, αναφέρθηκε στο θέμα των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Όπως είπε το ζήτημα των διορισμών είναι υπό τον αυστηρό έλεγχο των λεγόμενων θεσμών. «Σε αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει συζητήσεις και με το υπουργείο Εσωτερικών και με τους θεσμούς και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα και την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, σχολίασε πως το πείραμα με τα self tests στα Λύκεια πήγε καλά και δεν είδαμε εκτίναξη κρουσμάτων. «Το μόνο που με ανησυχεί είναι τυχόν ανευθυνότητα στη δήλωση των αποτελεσμάτων», δήλωσε και τόνισε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα έναντι των άλλων.


«ΑΕΙ και βρεφονηπιακοί δεν ανοίγουν, θα γίνουν όλα σταδιακά»
Όσο για βαθμίδες που παραμένουν κλειστές, σημείωσε πως «οι βρεφονηπιακοί προς το παρόν δεν ανοίγουν. Είναι σταδιακό το άνοιγμα, τα ΑΕΙ δεν ανοίγουν, ξεκινούν όμως οι εργαστηριακές και κλινικές πρακτικές ασκήσεις από 17/5. Δεν σταμάτησε ο κορωνοϊός, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Δεν μπορούμε να περάσουμε στο πλήρες άνοιγμα από τη μία μέρα στην άλλη».

Σχετικά με το τι θα γίνει με την εξεταστική στα ΑΕΙ τόνισε πως για το τρίτο εξάμηνο θα ληφθούν αποφάσεις κατά περίπτωση από το κάθε τμήμα για το αν οι εξετάσεις θα γίνουν εξ αποστάσεως ή δια ζώσης, όπως έγινε πέρσι.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<