Θεοδωρικάκος: «Αρχές Μαϊου οι προσλήψεις στην κοινωφελή»

Θεοδωρικάκος: «Αρχές Μαϊου οι προσλήψεις στην κοινωφελή»

8 Απριλίου 2020

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην ΕΡΤ και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Συνδέσεις», ανακατανομές εργαζομένων στο Δημόσιο φαίνεται να φέρνει ο νέος κορωνοϊός.

Αναλυτικότερα, όταν ερωτήθηκε για το αν η ψηφιοποίηση του δημοσίου που επισπεύσθηκε λόγω κορωνοϊού φέρνει και μείωση του αριθμού εργαζομένων (απολύσεις) στο Δημόσιο, ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε χαρακτηριστικά ότι, «Δεν τίθεται θέμα μείωσης εργαζομένων, αλλά ανακατανομές προσωπικού μέσα στο δημόσιο», προσθέτοντας στη συνέχεια ότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι απαιτείται «ισχυρό και παραγωγικό σύστημα υγείας».

Τι είπε για την Κοινωφελή εργασία:

Ο Υπουργόςέκανε την εκτίμηση ότι οι περίπου 36.000 άνεργοι του νέου προγράμματος ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία που θα εργαστούν στους Δήμους, αναμένεται να τοποθετηθούν στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου στη θέση τους.

Όπως τόνισε ο ίδιος, θα εργαστούν περίπου 36.000 άνθρωποι στους δήμους, με «αναβαθμισμένους όρους και υπηρεσίες και με πιστοποίηση της δουλειάς τους.»

Αναφορικά με τις 36.500 θέσεις της ΟΑΕΔ Κοινωφελούς Εργασίας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι λύνονται γραφειοκρατικά προβλήματα, έτσι ώστε οι συγκεκριμένοι ωφελούμενοι να βρίσκονται τον Μάιο στις θέσεις τους στους Δήμους.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<