voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Καιρός: Πού θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας – Η πρόβλεψη για την Αττική

    Θεσσαλονίκη: Χωρίς προβλήματα το πέρασμα της κακοκαιρίας Eva από την Κεντρική Μακεδονία

    Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας προβλέπει η ΕΜΥ

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    Σέρρες: Καθηγήτρια Γυμνασίου καταδικάστηκε για βία σε βάρος 13χρονου μαθητή – Παρέμβαση του υπ. Παιδείας

    Δ. Μιχαηλίδου: Εγκαινιάζουμε στην Πεντέλη τον Χώρο Προσομοίωσης Σπιτιού για την προσαρμογή παιδιών σε θετές οικογένειες

    Δ. Μιχαηλίδου: Εγκαινιάζουμε στην Πεντέλη τον Χώρο Προσομοίωσης Σπιτιού για την προσαρμογή παιδιών σε θετές οικογένειες

  • Εκπαίδευση
    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    Σέρρες: Καθηγήτρια Γυμνασίου καταδικάστηκε για βία σε βάρος 13χρονου μαθητή – Παρέμβαση του υπ. Παιδείας

    Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανάμεσα στα 500 κορυφαία παγκοσμίως

    Χρηματοδότηση ύψους 987.770,02 ευρώ για συντηρήσεις και επισκευές υποδομών του Πανεπιστημίου Κρήτης

    Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των ΚΕΣΥ από την Υφυπουργό Παιδείας

    Σοφία Ζαχαράκη: «Θα επεκτείνουμε το ψηφιακό φροντιστήριο σε όλο το Λύκειο»

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    ΥΠΑΙΘΑ: Σε 132 εκατ. ευρώ η ετήσια κρατική χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων για το 2026

  • Θέσεις εργασίας
    Προσλήψεις συμβούλων στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας

    Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για προσλήψεις στην Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

    ΣΤΑ.ΣΥ: Προχωρά σε 94 προσλήψεις – Αιτήσεις από 01/09

    Μόνιμες προσλήψεις στη ΣΤΑΣΥ: Από σήμερα οι αιτήσεις – Οι ειδικότητες

    Τα κριτήρια για το πρόγραμμα "Συν-Εργασία" τον Απρίλιο

    Προσλήψεις: Γίνεται υποχρεωτική η αναγραφή αμοιβής στις αγγελίες

    Ρεκόρ συμμετοχής στην «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

    ΔΥΠΑ: Πάνω από 300 επιχειρήσεις – περισσότερες από 8.000 ευκαιρίες απασχόλησης στην Ημέρα Καριέρας (23-24/01)

  • Οικονομία
    Οι «τυχεροί» των φετινών φορολογικών δηλώσεων

    Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή

    Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες παροχές και επιδόματα δεν φορολογούνται

    Έρχεται τεράστια αλλαγή στους γάμους και τις βαφτίσεις

    Εκκρεμείς συντάξεις: Τα ταμεία με πρόβλημα στον χρόνο αναμονής

    ΔΥΠΑ – e-ΕΦΚΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών έως τις 30 Ιανουαρίου

  • Εργασιακά

    Αυξημένοι μισθοί από την επόμενη εβδομάδα: Έως 378 ευρώ περισσότερα στην τσέπη

    Κατώτατος μισθός: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα αύξηση

    Συντάξεις Ιουνίου, επιδόματα ΟΠΕΚΑ και εφάπαξ από τον e-ΕΦΚΑ: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ

    Συντάξεις Φεβρουαρίου: Ξεκινούν οι πληρωμές – Δείτε τις ημερομηνίες για όλα τα ταμεία

    ΔΥΠΑ: Ποιοι δικαιούνται επίδομα 758 ευρώ για 4 μήνες

  • VOUCHER
    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Έρχεται το νέο πρόγραμμα voucher έως 750 ευρώ

    ΣΕΒ: Mικρότερες αμοιβές και απασχόληση για τις γυναίκες στις ελληνικές επιχειρήσεις

    ΔΥΠΑ: Ξεκινά το πρόγραμμα για άνεργες μητέρες συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ – Μέσω gov.gr οι αιτήσεις

    ΔΥΠΑ: Τα αποτελέσματα της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών

    ΔΥΠΑ: Αρχίζει το πρόγραμμα για άνεργες μητέρες, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Τα νέα προγράμματα απασχόλησης για ειδικές ομάδες ανέργων

  • Πολιτική
    Όλγα Κεφαλογιάννη: “Χρονιά επιστροφής στην κανονικότητα για τον τουρισμό, το 2023”

    Κεφαλογιάννη: «Έκανα χρήση της διάταξης, την ψήφισαν άλλοι 179 – Τα παιδιά μου αλλάζουν σπίτι κάθε δύο μέρες»

    Άρειος Πάγος: Εντολή για άμεση δράση εισαγγελέων και Αστυνομίας στα αγροτικά μπλόκα

    Τσιάρας προς εκπροσώπους των μπλόκων: Είναι η στιγμή της ευθύνης για όλους

    Υπουργείο Ανάπτυξης: Κατατέθηκε τροπολογία για τα ασφάλιστρα υγείας – Τι προβλέπει

    Θεοδωρικάκος: Οι φετινές αυξήσεις στα ιδιωτικά ασφάλιστρα Υγείας εκτιμούμε ότι θα είναι περιορισμένες – Διαφωνεί η αντιπολίτευση

    Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μας δεν είναι οι αποσπασματικές λύσεις, αλλά ένα δίκαιο και διαφανές σύστημα αγροτικών ενισχύσεων

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Τουρισμός

Επέκταση της τουριστικής περιόδου και δυναμικό ξεκίνημα για τη χειμερινή σεζόν “βλέπει” η αγορά

από NEWS ROOM
26/10/2025
σε Τουρισμός

103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με το κλείσιμο του Οκτωβρίου και τους δύο δυναμικούς μήνες του Φθινοπώρου που έδωσαν τον τόνο για την επέκταση της θερινής τουριστικής περιόδου, η σκυτάλη περνά πλέον στους ορεινούς προορισμούς. Οι εκδρομές για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου σηματοδοτούν την έναρξη της χειμερινής σεζόν, που φαίνεται να ξεκινά με θετικούς οιωνούς.
Πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ωστόσο, κρατούν «ζωντανό» το ενδιαφέρον των επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, είτε χάρη στη γειτνίασή τους με τη θάλασσα, είτε μέσα από εναλλακτικές δραστηριότητες, αθλητικά events και δράσεις στη φύση.

Ήπειρος: Διαχρονική γοητεία και σταθερές προοπτικές

Η Ήπειρος παραμένει σταθερά μέσα στους κορυφαίους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, αν και, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Σπύρος Σουρέλης, το 2025 καταγράφεται μια πτώση στις πληρότητες σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Η κάμψη αυτή οφείλεται κυρίως στη χαμηλότερη εγχώρια ζήτηση και στην προσωρινή απουσία της ισραηλινής αγοράς, η οποία επανήλθε μόλις στα τέλη Αυγούστου.

Παρά ταύτα, η Ήπειρος παραμένει προορισμός τεσσάρων εποχών: τα Ζαγοροχώρια και τα Τζουμέρκα έχουν έντονη τουριστική κίνηση τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές, ενώ το Μέτσοβο διατηρεί σταθερή ροή επισκεπτών χάρη στο χιονοδρομικό του κέντρο.

Η περιοχή, σύμφωνα με τον κ.Σουρέλη, παραμένει ισχυρός τουριστικός προορισμός για την ηπειρωτική Ελλάδα, με αυξανόμενη επισκεψιμότητα άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο, αλλά χαμηλή κίνηση τον χειμώνα, όταν οι ξένοι επισκέπτες είναι ελάχιστοι και η αγορά βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στους Έλληνες. Για αυτό και το αίτημα για αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων κρίνεται καθοριστικό για τη μελλοντική ανάπτυξη. Ωστόσο, η βελτίωση της προσβασιμότητας μέσω της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού, και η προσεχής ολοκλήρωση του Ε65, δημιουργούν νέα δεδομένα για την περιοχή. «Η Ήπειρος έχει πια το υπόβαθρο για σταθερή και ποιοτική ανάπτυξη και αυτό φαίνεται χρόνο με τον χρόνο», τονίζει ο κ. Σουρέλης.

Καρπενήσι: Ορεινή αυθεντικότητα 365 ημερών

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καρπενησίου Χρήστος Κακαβάς τονίζει ότι η περιοχή έχει εξελιχθεί σε προορισμό 365 ημερών. Ο θρησκευτικός τουρισμός, με επίκεντρο το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας, που προσελκύει πάνω από 300.000 επισκέπτες τον χρόνο, σε συνδυασμό με άλλες στοχευμένες δράσεις ενισχύουν το τουριστικό προϊόν. Το Καρπενήσι έχει επενδύσει στον φυσιολατρικό και αθλητικό τουρισμό: μονοπάτια, rafting, ιππασία και υπαίθριες δραστηριότητες προσελκύουν οικογένειες και ταξιδιώτες κάθε ηλικίας. Το καλοκαίρι, η πόλη μετατρέπεται σε «προπονητική βάση» για ομάδες της Super League και αθλητές που αναζητούν ιδανικές συνθήκες προετοιμασίας. Με αυτόν τον τρόπο το Καρπενήσι έλκει ταξιδιώτες από διάφορες χώρες του εξωτερικού, πολλοί εκ των οποίων επιστρέφουν στον προορισμό.

Η βελτίωση των οδικών υποδομών (λιγότερο από τρεις ώρες από την Αθήνα, περίπου τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη) διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους επισκέπτες. Μάλιστα, ειδικά για την 28η Οκτωβρίου, οι περισσότεροι επισκέπτες αναμένονται από Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον δήμαρχο. Όπως αναφέρει ο κ.Κακαβάς, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημαντικές είναι και οι επενδύσεις και τον ιδιωτών σε καταλύματα και εστίαση. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η γαστρονομία με τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα να δίνουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας τον χαρακτήρα της περιοχής ως «ορεινής απόδρασης με ταυτότητα».

Πιερία: Ο Όλυμπος ως διεθνές brand

Η Πιερία έχει ήδη πάρει «μπροστά», με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλή Τσιτλακίδη, να σημειώνει ότι το ενδιαφέρον για τη φετινή χειμερινή περίοδο είναι αυξημένο. Το Ελατοχώρι υποδέχεται ήδη επισκέπτες, ενώ περιοχές όπως το Λιτόχωρο και ο Παλαιός Παντελεήμονας παραμένουν ανοιχτές όλο τον χρόνο, προσφέροντας το σπάνιο προνόμιο να απολαμβάνεις βουνό και θάλασσα μέσα σε λίγα λεπτά.
Η εύκολη πρόσβαση και η ισχυρή ταυτότητα του Ολύμπου ως διεθνές brand ενισχύουν την εικόνα της περιοχής. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτλακίδης, «η Πιερία έχει την τύχη να διαθέτει έναν παγκοσμίως αναγνωρίσιμο φυσικό προορισμό, που μπορεί να στηρίξει τουρισμό 12 μηνών».

Πελοπόννησος: Ισορροπία βουνού και πόλης

Η Πελοπόννησος παραμένει από τους πιο «πλήρεις» προορισμούς της χώρας, συνδυάζοντας βουνό, θάλασσα και πολιτισμό. Όπως εξηγεί μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ΕΙδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου, Θάνος Μιχελόγγονας, η περιοχή χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο «πυλώνες»: τους ορεινούς και τους city break προορισμούς.
Στην καρδιά της ορεινής Αρκαδίας δεσπόζει η Γορτυνία με τη Δημητσάνα, τη Στεμνίτσα και τη Βυτίνα. Τόποι με αυθεντική αρχιτεκτονική, φυσική ομορφιά και ιστορικό βάθος. Στην ανατολική πλευρά ξεχωρίζει ο Πάρνωνας, με τον Κοσμά και τα γραφικά του χωριά, ενώ στην ορεινή Κορινθία οι περισσότεροι επισκέπτες κατευθύνονται στα Τρίκαλα και τη Γκούρα.
Στον αντίποδα, το Ναύπλιο κρατά σταθερά την πρώτη θέση στους αστικούς προορισμούς, ενώ η Μονεμβασία και η Καλαμάτα παρουσιάζουν σταθερή ροή επισκεπτών όλο τον χρόνο, με έντονη δραστηριότητα την άνοιξη και το φθινόπωρο.
Το 2025 εξελίσσεται περισσότερο από θετικά για την Πελοπόννησο, με αύξηση περίπου 20% σε έσοδα, επισκέψεις και διανυκτερεύσεις σε σχέση με το 2024, όπως επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας οδεύει προς νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης, ενώ η Περιφέρεια ετοιμάζει νέα καμπάνια τουριστικής προβολής, προβάλλοντας την ποικιλία εμπειριών που προσφέρει ο τόπος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μπαίνοντας σε μια περίοδο ακόμη μεγαλύτερης εξωστρέφειας.

ΣχετικάΆρθρα

Κοινή σύσκεψη όλων των φορέων ζητάει η ΠΟΕΕΤ εν όψει της θερινής περιόδου του 2025

Κοινή σύσκεψη όλων των φορέων ζητάει η ΠΟΕΕΤ εν όψει της θερινής περιόδου του 2025

16/01/2025

Κικίλιας: Tο τέλος της τουριστικής σεζόν θα συμπίπτει με το τέλος της χρονιάς

11/06/2022
Ετικέτες: τουριστική περίοδοςΕπέκταση της τουριστικής περιόδου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για τα αεροδρόμια της χώρας το 2025

    23 Ιαν 2026

  • Κοινωνικός τουρισμός: Δωρεάν διακοπές έως 12 διανυκτερεύσεις

    7 Ιαν 2026

  • ΥΠΑ για FIR Αθηνών: Μαζική παρεμβολή σχεδόν σε όλες τις συχνότητες!

    4 Ιαν 2026

  • Ποια διαβατήρια και ταυτότητες δεν θα γίνονται δεκτές από το 2026

    2 Ιαν 2026

  • ΔΥΠΑ: Χειμερινές διακοπές με voucher κοινωνικού τουρισμού

    23 Δεκ 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Υπ. Ναυτιλίας: Διαγωνισμός για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή 20 Αξιωματικών

    ΥΠΑΙΘΑ: Από 26/01 έως 06/02 οι αιτήσεις για το Λιμενικό Σώμα

    322 shares
    Share 129 Tweet 81
  • Έρχεται τεράστια αλλαγή στους γάμους και τις βαφτίσεις το 2026

    151 shares
    Share 60 Tweet 38
  • ΔΥΠΑ: Από 26/01 ξεκινά το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους

    88 shares
    Share 35 Tweet 22
  • ΔΥΠΑ: Επίδομα 300 ευρώ σε ανέργους – Δείτε ποιοι μπορούν να το λάβουν

    83 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Ποιοι πληρώνονται την Τρίτη 28/1

    62 shares
    Share 25 Tweet 16

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.