voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Κομισιόν: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Αυξάνονται τα κόμιστρα στα ταξί: Στα 50 ευρώ η διαδρομή αεροδρόμιο – Αθήνα

    Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Γ. Μαζωνάκη

  • Εκπαίδευση

    Μακιγιάζ και skincare από το σχολείο: Γιατί τα κορίτσια βάφονται όλο και σε μικρότερη ηλικία – Πότε το παιχνίδι με την εικόνα γίνεται λόγος ανησυχίας – Τι λένε οι ειδικοί

    ΥΠΑΙΘΑ: Τι ισχύει για την εισαγωγή αθλητών στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

    Συγκέντρωση σχολικών ειδών στη ΧΑΝΘ για μαθητές-πρόσφυγες

  • Θέσεις εργασίας

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Προκήρυξη για προσλήψεις 11 ατόμων στο Δήμο Ζωγράφου

    Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 30/09 οι αιτήσεις για 350 προσλήψεις ΕΠΟΠ

  • Οικονομία

    ΥΠΕΣ: Κατανέμει 75 εκατ. ευρώ σε δήμους για το “Βοήθεια στο Σπίτι”

    Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

    ΑΑΔΕ: Από 1/7/2027 η υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας

  • Εργασιακά

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    Συνταξιούχοι: Πότε καταβάλλεται το επίδομα των 400 ευρώ και ποιοι δεν θα το λάβουν

    Κεραμέως: Επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε 500.000 εργαζόμενους – Tι απάντησε για το επίδομα εργασίας

    Τι αλλάζει στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων

  • VOUCHER

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

    ΟΠΕΚΑ: Πώς θα πάρετε τα αδιάθετα voucher για τουρισμό και θέατρο

  • Πολιτική

    Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

    Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

    Κυριάκος Πιερρακάκης: «Οι αντοχές της οικονομίας έχουν αξία όταν γίνονται αντοχές της κοινωνίας. Έχουμε κρατήσει δημοσιονομικές εφεδρείες, για να έχουμε επιλογές όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν»

    Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον Γιώργο Μαζωνάκη»

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Τουρισμός

Κικίλιας: «Επεκτείνονται οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ προς Ελλάδα και τους χειμερινούς μήνες»

από Σταύρος Καραΐνδρος
21/09/2022
σε Τουρισμός

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στα θετικά μηνύματα για τον τουρισμό στη χώρα μας από την αγορά των ΗΠΑ αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι των τριών μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της Αμερικής στο οικονομικό-αναπτυξιακό φόρουμ “ Travel Leaders” που διοργανώθηκε στο Λαγονήσι, με τη συμμετοχή των σημαντικότερων tour operators από όλο τον κόσμο.

Το “ παρών” έδωσε και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης που αναπτύχθηκε με τις ΗΠΑ όλο το προηγούμενο διάστημα, επιστέγασμα της οποίας ήταν -όπως είπε- η καθιέρωση εννέα απευθείας πτήσεων την ημέρα με τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Αμερικής, ένας αριθμός που αντιστοιχεί δηλαδή σε 63 πτήσεις την εβδομάδα.

«Ποτέ δεν είχαμε 500.000 ταξιδιώτες απευθείας από την Αμερική στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” -ερχόμενοι από Ατλάντα, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Βοστόνη, Ουάσιγκτον και Φιλαδέλφεια και με τις τρεις αμερικανικές εταιρείες- με την πρώτη μάλιστα πτήση να έχει ξεκινήσει, ήδη από τις 7 Μαρτίου, νωρίτερα δηλαδή από κάθε άλλη χρονιά. Φυσικά, όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Ούτε αποτελούν απλώς στοιχεία και αριθμούς. Είναι η μεγάλη προστιθέμενη αξία του τουριστικού μας προϊόντος -αποτέλεσμα συλλογικής, σκληρής και μεθοδικής δουλειάς- που μεταφράζεται σε έσοδα για την ελληνική οικονομία και τη μέση ελληνική οικογένεια», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού στον χαιρετισμό του, στη θεματική ενότητα «Aviation & Airline Industry».

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας η προσπάθεια του Υπουργείου Τουρισμού δεν σταματάει εδώ, καθώς στόχος πλέον είναι η αύξηση των απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και η επέκταση του πτητικού τους προγράμματος πέραν των καλοκαιρινών μηνών. «Βασική μας προτεραιότητα, ήδη από τις αρχές της φετινής πολύ επιτυχημένης καλοκαιρινής σεζόν είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας. Μόνο τον Ιούνιο, οι αφίξεις επισκεπτών από την άλλη άκρη του Ατλαντικού ήταν 50% πάνω σε σχέση με το 2019. Και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που οι προσπάθειές μας αποδίδουν καρπούς, καθώς πληροφορούμαι ότι οι περισσότερες εταιρείες έχουν ήδη επεκτείνει τα δρομολόγια τους και για τους επόμενους μήνες», τόνισε.

ΣχετικάΆρθρα

ΕΟΤ: Πρωτιές της Ελλάδας σε κορυφαία τουριστικά βραβεία των ΗΠΑ

11/08/2026

Η Meta καταργεί το πρόγραμμα fact-checking στις ΗΠΑ

08/01/2025

Στο περιθώριο του φόρουμ, ο υπουργός Τουρισμού είχε κατ’ ιδίαν επαφές με τους εκπροσώπους των τριών αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών (American Airlines, Delta Airlines και United Airlines), οι οποίοι σημείωσαν ότι, τη φετινή χρονιά, η Ελλάδα -και δη η Αθήνα- αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο επιτυχημένους διεθνείς προορισμούς στους οποίους δραστηριοποιούνται. Για αυτόν τον λόγο, όπως υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών στον Υπουργό Τουρισμού, έχουν ήδη θέσει επί τάπητος την επέκταση της λειτουργίας τους στη χώρα μας και για τους φθινοπωρινούς-χειμερινούς μήνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Delta, η οποία φέτος “ άνοιξε” για πρώτη φορά με απευθείας πτήση το δρομολόγιο Αθήνα-Βοστώνη έπειτα από 25 χρόνια, έχει ήδη προγραμματίσει πτήσεις για την Ελλάδα έως και τις 10 Ιανουαρίου 2023, στη γραμμή Νέα Υόρκη-Αθήνα, καλύπτοντας έτσι και τις χριστουγεννιάτικες-πρωτοχρονιάτικες διακοπές. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς ενώ βάσει του αρχικού προγραμματισμού της εταιρείας τα απευθείας δρομολόγια Νέα Υόρκη-Αθήνα θα εκτείνονταν το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο, πλέον η Delta ουσιαστικά μετατρέπει τη δραστηριοποίησή της στη χώρα μας σε δεκάμηνη.

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας επανέλαβε την πρόταση για άνοιγμα νέας αεροπορικής απευθείας σύνδεσης από τις ΗΠΑ -εκτός της Αθήνας- και προς τη Θεσσαλονίκη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, το οποίο -όπως ανέφερε- μπορεί να γίνει κόμβος για όλα τα Βαλκάνια. «Η πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική. Το αεροδρόμιο “Μακεδονία” έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Το ίδιο και το λιμάνι της πόλης, το οποίο πλέον συνδέεται με το αεροδρόμιο για τη μεταφορά των αποσκευών των ταξιδιωτών και το check-in. Μόνο τυχαίο, εξάλλου, δεν είναι το γεγονός ότι οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη έχουν δεκαπλασιαστεί, σε σχέση με το 2019, με την τάση να είναι αυξητική και για το 2023. Πολύ σημαντικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι και οι επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο στην πόλη είναι συνεχείς», επισήμανε ο Υπουργός Τουρισμού.

Το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της Αμερικής για αύξηση των απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ προς τη χώρα μας, έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA) για την περιοχή της Ελλάδας, αναφορικά με τη μεγάλη ώθηση στο τουριστικό ρεύμα από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα που έδωσε η συμφωνία -που πέτυχε το Υπουργείο Τουρισμού- για τις εννέα απευθείας πτήσεις προς τη χώρα μας, την τρέχουσα σεζόν.
Όπως προκύπτει, μάλιστα, από τα στοιχεία, πρόκειται για πλήθος επισκεπτών υψηλού εισοδήματος, με τη μέση δαπάνη κάθε Αμερικανού ταξιδιώτη να αγγίζει τις 2.000 ευρώ ανά εβδομάδα (από τα οποία το 25% πηγαίνει στη διαμονή και το 15% στην διατροφή).

Κληθείς να σχολιάσει τα στοιχεία αυτά, ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στοχεύσαμε, από την αρχή, στην τουριστική αγορά της Αμερικής, καθώς τα μεγέθη της Τράπεζας της Ελλάδος προσδίδουν στον Αμερικανό τουρίστα το προφίλ του high spender ταξιδιώτη. Τα αποτελέσματα μάς δικαιώνουν. Και αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο στο ρεκόρ-αφίξεων από τις ΗΠΑ φέτος, αλλά πρωτίστως στο ταμείο των επαγγελματιών του κλάδου. Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για όλη την Ευρώπη, αυτό μας κάνει διπλά χαρούμενους, καθώς τα υπερκέρδη από τον τουρισμό μάς δίνουν τη δυνατότητα αφενός να ενισχύουμε την ελληνική οικονομία και αφετέρου να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας. Γιατί, αυτό ακριβώς είναι το τουριστικό μας προϊόν. Στηρίζει όλους όσοι εργάζονται στα τουριστικά επαγγέλματα, στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, στο εμπόριο, στην εστίαση, στον πρωτογενή τομέα».

Ετικέτες: ΗΠΑΚικίλιας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

    16 Σεπ 2026

  • ΕΕ: Νέοι κανόνες για τα Airbnb στις περιοχές με στεγαστική πίεση

    11 Σεπ 2026

  • Ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο ”Ελευθέριος Βενιζέλος” – Ξεπέρασε τα 4 εκατ. επιβάτες

    7 Σεπ 2026

  • Στα 200 ευρώ το «Thessaly Pass» του 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

    4 Σεπ 2026

  • Επίσκεψη Όλγας Κεφαλογιάννη στη Χαλκιδική – Συνάντηση με φορείς για την τουριστική ανάπτυξη

    3 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 14/09 οι αιτήσεις για 300 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • ΔΥΠΑ: Πρόσκληση υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για ΣΑΕΚ ΑμεΑ Αθήνας και ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Αναπληρωτές: Έρχεται η ενδιάμεση φάση προσλήψεων – Θα φθάσουν τις 6.000

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • ΔΥΠΑ: Έρχονται 200 προσλήψεις για ανέργους με μισθό έως 1.250 ευρώ

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.