voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Πέθανε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης

    Ρόδος: Έως τις 23 Οκτωβρίου οι δηλώσεις ζημιών επιχειρήσεων από την κακοκαιρία

    Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

    Βατικανό: Ομαλά εξελίσσεται η ανάρρωση του Πάπα μετά την επέμβαση στον πνεύμονα

  • Εκπαίδευση

    Έως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στις επτά ΠΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία

    ΑΕΙ: Άρχισαν οι δηλώσεις διανομής διδακτικών συγγραμμάτων μέσω του «Εύδοξος»

    ΠΕΠΑΣ ΔΥΠΑ: Στις 18 Οκτωβρίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων

    ΥΠΑΙΘΑ: Ανακοινώθηκαν 89 προσλήψεις αναπληρωτών μελών ΕΕΠ και εκπαιδευτικών

  • Θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ 8Κ/2026: Έρχεται προκήρυξη με 1.866 μόνιμες προσλήψεις ΑμεΑ στο Δημόσιο

    ΑΣΕΠ: Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τις 4.747 θέσεις της προκήρυξης 2ΓΒ/2026

    Στην Κέρκυρα το 12ο JobReady by DYPA την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου

    Που θα γίνουν οι 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027

  • Οικονομία

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    72 δόσεις: Πώς χάνεται η ρύθμιση ακόμη κι αν πληρώνετε

    Black Friday 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τις μεγάλες εκπτώσεις

    ΑΑΔΕ: Τα νέα εργαλεία στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

  • Εργασιακά

    ΔΥΠΑ: Έρχεται πρόγραμμα τηλεργασίας με επιδότηση 90% για προσλήψεις σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές

    Νίκη Κεραμέως: Ενισχύουμε τους εργαζόμενους γονείς, διευκολύνοντάς τους στη λήψη της γονικής άδειας

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Το διπλό επίδομα από τη ΔΥΠΑ που δικαιούνται οι μακροχρόνια άνεργοι

    Υπ. Εργασίας: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, λόγω της κακοκαιρίας

  • VOUCHER

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Κυρ. Μητσοτάκης: Ζητάμε πρόσθετα μέτρα για το κόστος ενέργειας ώστε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας και τις επιχειρήσεις

    Κ. Χατζηδάκης: Η στήριξη θα συνεχιστεί όσο υπάρχει πρόβλημα στην αγορά ενέργειας

    Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης σε 10 ακόμη Περιφερειακές Ενότητες

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική 1. Πρώτα Θέματα

ΔΥΠΑ: Τα νέα προγράμματα απασχόλησης για ειδικές ομάδες ανέργων

από NEWS ROOM
14/01/2026
σε 1. Πρώτα Θέματα, VOUCHER
165
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην δημιουργία πάνω από 120.000 θέσεων εργασίας μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης στοχεύει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), εντός του 2026.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται – κατά το σχεδιασμό των προγραμμάτων – στον «σκληρό πυρήνα» της ανεργίας, δηλαδή στις γυναίκες τους νέους και τους μακροχρονίους ανέργους, ομάδες του πληθυσμού που εξακολουθούν να έχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας παρότι το γενικό ποσοστό της ανεργίας έχει υποχωρήσει πλέον κοντά στο 8%.

Ποια είναι τα νέα προγράμματα

Τα νέα προγράμματα που ξεκίνησαν ή πρόκειται να ξεκινήσουν αφορούν:

– Πρόγραμμα πρόσληψης 10.000 μητέρων ανήλικων τέκνων: Το πρώτο από τα νέα προγράμματα που θα ενεργοποιηθεί το πρώτο δίμηνο του έτους αφορά την πρόσληψη 10.000 ανέργων γυναικών, με έμφαση στις μητέρες παιδιών έως 15 ετών.

ΣχετικάΆρθρα

ΔΥΠΑ: Έρχεται πρόγραμμα τηλεργασίας με επιδότηση 90% για προσλήψεις σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές

16/10/2026
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το διπλό επίδομα από τη ΔΥΠΑ που δικαιούνται οι μακροχρόνια άνεργοι

16/10/2026

Στόχος είναι η ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης και η διευκόλυνση της επιστροφής των μητέρων στην αγορά εργασίας, μέσα από επιδοτούμενες θέσεις διάρκειας 12 έως 18 μηνών. Το πρόγραμμα προβλέπει 5.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 5.000 θέσεις μερικής απασχόλησης, με μηνιαία επιδότηση έως 1.004 ευρώ και προϋπολογισμό 101,8 εκατ. ευρώ.

Για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης, η επιχορήγηση ανέρχεται έως το 70% του κόστους για γυναίκες άνεργες έως 12 μήνες και έως το 80% για μακροχρόνια άνεργες ή μητέρες ανήλικων τέκνων. Στις θέσεις μερικής απασχόλησης η επιδότηση φτάνει έως 680 ευρώ μηνιαίως.

– Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων άνω των 30 ετών με έμφαση σε γυναίκες και άνω των 50 ετών: Ήδη ξεκίνησε πρόγραμμα απασχόλησης περίπου 40.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω, με προτεραιότητα στις γυναίκες και στους ανέργους άνω των 50 ετών, ενώ η επιχορήγηση κυμαίνεται από 35% έως 75% του συνολικού κόστους εργασίας, για διάστημα 12 μηνών, ανάλογα με την ηλικία και τα χαρακτηριστικά των ωφελουμένων.

Δικαιούχοι είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα. Προϋπόθεση ένταξης είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν την αίτηση συμμετοχής.

– Επιχειρηματικότητα νέων 18–29 ετών: Το πρόγραμμα αφορά τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και προβλέπει τη δημιουργία 2.114 νέων επιχειρήσεων με επιχορήγηση 17.500 ευρώ ανά δικαιούχο. Η δράση απευθύνεται σε νέους 18–29 ετών, εγγεγραμμένους στη ΔΥΠΑ, με στόχο να ενθαρρυνθεί η αυτοαπασχόληση και να αναπτυχθούν βιώσιμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Η επιχορήγηση καταβάλλεται σε τρεις δόσεις: 5.500 ευρώ με την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ, 6.000 ευρώ μετά τη συμπλήρωση του πρώτου εξαμήνου λειτουργίας, 6.000 ευρώ μετά το δεύτερο εξάμηνο. Οι συμμετέχοντες μπορούν να λειτουργήσουν ως ατομικοί επιχειρηματίες ή να συστήσουν εταιρεία (ΟΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ κ.ά.).

– Πρόγραμμα απασχόλησης 5.971 νέων 18–29 ετών: Αφορά  6.000 νέους ηλικίας 18–29 ετών, με επιχορήγηση έως 1.256 ευρώ τον μήνα ανά θέση. Το πρόγραμμα καλύπτει μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος και στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για νέους χωρίς επαγγελματική εμπειρία.

Ωφελούμενοι είναι νέοι εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης (NEETs), εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΔΥΠΑ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας, σε όλη τη χώρα.

– Τοπικά σχέδια ενίσχυσης επιχειρηματικότητας: Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η υποβολή αιτήσεων για τη δημιουργία 850 νέων επιχειρήσεων σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, με επιχορήγηση 14.800 ευρώ ανά επιχείρηση. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 μηνών και αποτελεί τον Δ΄ κύκλο του προγράμματος επιχειρηματικότητας της ΔΥΠΑ.

Η επιχορήγηση καταβάλλεται σε τρεις δόσεις (4.000 ευρώ με την έναρξη, 5.400 ευρώ στο εξάμηνο και 5.400 ευρώ στο τέλος του έτους). Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 18–60 ετών, εγγεγραμμένους στη ΔΥΠΑ, που θέλουν να ιδρύσουν επιχείρηση στις εξής περιοχές: Καστοριά, Αχαΐα, Σέρρες, Ρόδος, Πέραμα, Κερατσίνι–Δραπετσώνα και Σαλαμίνα. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 12,58 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

– Επανένταξη ευάλωτων ομάδων και ΑμεΑ στην εργασία: Το πρόγραμμα αφορά την επανένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) και προβλέπει τη δημιουργία 3.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω. Η επιδότηση φτάνει έως 1.004 ευρώ τον μήνα, για διάρκεια 12 έως 18 μηνών.

Ωφελούμενοι είναι άτομα με αναπηρία, γυναίκες θύματα έμφυλης ή ενδοοικογενειακής βίας, άτομα που ολοκλήρωσαν προγράμματα απεξάρτησης, αποφυλακισμένοι, νεαρά άτομα σε κοινωνικό κίνδυνο, διεμφυλικά πρόσωπα, θύματα εμπορίας ανθρώπων και ενήλικες που συνεχίζουν να διαμένουν σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας.

Στοχευμένα προγράμματα για την απασχόληση πυρόπληκτων στην Αττική, αλλά και για πρώην εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας:  Θα ξεκινήσει στο Α εξαμήνου του έτους  για την οικονομική ενίσχυση και την επανένταξη στην αγορά εργασίας εργαζόμενων που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών στην Αττική, αλλά και πρώην εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ετικέτες: ΆνεργοιΔΥΠΑειδικές ομάδες ανέργωννέα προγράμματανέα προγράμματα ΔΥΠΑ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    6 Οκτ 2026

  • ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

    4 Οκτ 2026

  • Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

    16 Σεπ 2026

  • Στα 200 ευρώ το «Thessaly Pass» του 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

    4 Σεπ 2026

  • παιδικοι-σταθμοι-εετααΠαιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ: 158.009 παιδιά και ΑμεΑ παίρνουν voucher για το 2026-2027

    18 Αυγ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • IRIS: Τι vα γράφετε στην αιτιολογία μεταφοράς χρημάτων για να μη την πατήσετε

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι πληρωμές που θα δουν οι αγρότες και πότε

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Κλειστά σχολεία την Τετάρτη λόγω κακοκαιρίας: Σε ποιες περιοχές

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Άρχισαν οι αιτήσεις για 422 προσλήψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Που θα γίνουν οι 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027

    6 shares
    Share 2 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.