Υπάλληλοι ΟΑΕΔ για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας: Δεν υπάρχουν προβλέψεις για νέα προγράμματα!

Υπάλληλοι ΟΑΕΔ για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας: Δεν υπάρχουν προβλέψεις για νέα προγράμματα!

5 Μαρτίου 2020

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ με αφορμή το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Αναλυτικά:

Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη (Βρούτση) τον βαφτίσαμε!

Βιαστικός ο κος Υπουργός Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα Δελτίο Τύπου και σχέδιο ΚΥΑ για πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Ένα δήθεν νέο, καινοτόμο και πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμα 36.500 θέσεων για οκτώ μήνες απασχόλησης, που αποτελεί copy paste των προηγούμενων προγραμμάτων!!!

Το θέμα όμως βρίσκεται άλλου!

Έχουμε επισημάνει ότι στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ για το 2020 δεν υπάρχουν προβλέψεις για νέα προγράμματα! Ούτε ένα ευρώ!

Ο κος Βρούτσης, λοιπόν, χωρίς να έχει διασφαλίσει τους πόρους, όπως προκύπτει και από το σχέδιο ΚΥΑ που δημοσιεύει (το σημείο 15 με τις κενές τελίτσες στα έχοντας υπόψη), εκδίδει Δελτίο Τύπου, αποδεικνύοντας την έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού για ένα σοβαρό θέμα.

Επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες των ανέργων και του ΟΑΕΔ, τον οποίο δεν αναφέρει πουθενά στο ΔΤ. Απίστευτη ταλαιπωρία, εμπόριο ελπίδας, συνεχή Δελτία Τύπου κενά περιεχομένου, σε ανθρώπους που απεγνωσμένα ψάχνουν για εργασία και στη μέση ένας Οργανισμός με τους εργαζόμενους του να προσπαθεί να διασώσει το κύρος και την αξιοπιστία του Ελληνικού κράτους.

Ευχόμαστε και πιστεύουμε να βρεθούν τα χρήματα, για το καλό των ανέργων. Συνιστούμε στον κ. Βρούτση σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση!

Ας ολοκληρωθεί η διαδικασία, ας βρεθούν τα χρήματα, ας εγκριθεί από το ΔΣ του ΟΑΕΔ και ας εκδώσει όσα ΔΤ θέλει. Όμως, μέχρι τότε, ας μην παίζει με τον πόνο των ανέργων, που από αύριο θα συρρέουν στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για να υποβάλλουν αίτηση, χωρίς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό να έχουν να δώσουν απολύτως καμιά πληροφορία!

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<